Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2012-08-03

Militära fordon för journalister

Inspirerad av en bild som Johanne Hildebrand lade ut på Twitter (@JohanneH) om journalisters lärt sig om vapen, så följer här nedan vad journalister lär sig om militära fordon.

Bilderna är hämtade från Wikipedia, ursprung och licens anges på respektive bild.

För er som inte fattade detta är ovanstående ironi. Lade ut en engelskspråkig motsvarande bild på bloggens engelskspråkiga småsyskon.

15 kommentarer:

 1. Påpekade detta för ny teknik när de hade satt rubriken stridsvagn över en 9040 en gång och tänkte att de kanske skulle rätta till det i nästa nummers "hitta fel" notis men icke.

  Läser allt i den tidningen med en nypa salt nu..

  SvaraRadera
 2. Stridsvagnar är ju sådana som har band. Det nedre vänstra fordonet har hjul och är således inte en stridsvagn utan en jeep. Man undrar hur korkade journalister kan bli egentligen.

  SvaraRadera
 3. Rätt svar för de som undrar, från höger till vänster, uppifrån och ner.

  Personterrängbil, stridsvagn, luftvärnskanonvagn, bandhaubits (sprängd), pansarterrängbil, pansarbandvagn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han menar från vänster till höger, uppifrån och ner förutsätter jag.

   Radera
 4. Jag minns fortfarande hur det i pressen för några år sedan (kan ha varit Aftonbladet) skrevs om en "propellerdriven granat". De hade översatt en engelsk nyhetsnotis, och tydligen inte riktigt förstått sig på uttrycket rocket-propelled grenade...

  SvaraRadera
 5. Ett långt allvarligare problem än att journalister inte kan skilja mellan en stridsvagn och en badvagn är att dom, t.ex, i fallet Syrien, inte kan skilja mellan sk demokratikämpar och lejda banditer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller skilja mellan islamister och sk demokratikämpar, eller skilja mellan "frihet från nuvarande regim till fördel för nästa" och "respekt för minoriteter".

   Radera
  2. Det är nog inte många journalister som vet vad en badvagn är för något. Det är helt klart något som brister i utbildningen.

   Radera
  3. Så här ser en badvagn ut: http://www.janolssonvykort.se/img/20542.jpg

   Om journalisterna inte kan se någon skillnad i förhållande till en stridsvagn så är det i sanning illa.

   Radera
  4. Och hur många journalister (och andra) vet/bryr sig om att Jeep(R) fortfarande är ett varumärke? Stadsjeep från Volvo/Ford/... Borde väl vara åtalbart varumärkesintrång.

   Radera
 6. "Militära fordon för journalister" blev inte bra på svenska. Det saknas en dimension - 101. Du bör skriva ut "snabbkurs" eller liknande. "Journalister" är ännu inte synonymt med "dummmies"...bara nästan.

  SvaraRadera
 7. Skulle kunna bli en "Svenska militära fordon" med en Patria istället för BTR, 122 ist.f. tysk Leo och en bild från ett svensk skjutfältsmål.

  http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?f=51&t=36551

  SvaraRadera