Cornucopia?

Aktuellt

Enkät: Har du personligen fått det bättre sedan 2017?

Dags för en liten enkät. Har du personligen fått det bättre sedan 2017? Svara nedan. Generisk bild.

2012-07-07 15:41

Så vart man vetenskapligt refererad

I sin licentiatavhandling Advancing the Limits of Dual Fuel Combustion (KTH, Abstract, PDF etc) inleder licentiaten Fredrik Königsson med att referera till undertecknad.


Specifikt handlar det om hans andra referens och den går till ett blogginlägg om peak oil exports.

I övrigt handlar avhandlingen om diesel dual fuel, DDF, vilket är en motor som primärt går på metan och är en hybrid mellan en dieselmotor och en ottomotor och behandlar även HCCI/RCCI- och PPCI-förbränning i motorer. Ni som är intresserade av sådant läser med fördel Königssons licavhandling. Gott om illustrationer och grafer är det också och som tämligen ointresserad av vad som händer inne i den svarta låda en motor utgör för mig (häll in bränsle i enda ändan, ut kommer arbete i den andra) så hänger jag förstås inte med. 

Men kanske gör läsekretsen det? Oavsett kan inledningen vara läsvärd för peak oil-intresserade, med bland annat en sammanställning över sk well-to-wheel av olika fordonsbränslen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Grattis! Nu kanske du blir rådgivare till nästa regim.

    SvaraRadera
  2. Referens i en usel lic-avhandling...oj, vad stolt man blir i lilla Sätila

    SvaraRadera