Cornucopia?

2012-06-22 08:00

Swedish Midsummer for Dummies

Nedanstående film förklarar svensk midsommar för de som greppar engelska språket.

Filmen är finansierad av våra skattepengar via sweden.se och bakomliggande Svenska institutet, regeringen och statliga departement samt myndigheter. Att inte se denna film är alltså slöseri med skattepengar.

För övrigt är filmen rent rasistisk mot svenskar och befäster alla fördomar som finns. Den är också diskriminerande då inga invandrare eller HBTQ-förhållanden skildras (OK, eventuellt pussar en skäggig man en annan man på kinden, men det kan också vara en kvinna - för den som vill utforska detta vidare så finns alltid The Beards och videon till deras låt You Should Consider Having Sex With a Bearded Man). Finns rent av i princip bara blonda och blåögda människor med (undantaget den pussande skäggiga mannen), som verkar leva i klassiska kärnfamiljer. Det saknas även ett genusperspektiv. Det ser t ex bara ut att vara flickor eller kvinnor som har krans i håret och filmen förstärker alltså könsmaktsordningen även om en man ses skala potatis, men detta ses som ett straff och det sägs att man bör undvika risken att skala potatis. Istället befäster man könsrollerna då en kvinna sedan hämtar potatisen för att tillaga den.

Frågan är nu när ramaskriet i media kommer över detta. Eftersom det är skattepengar och i förlängningen även regeringen som ligger bakom filmen så är det antagligen en fråga för konstitutionsutskottet.

Filmen bör omgående dras in.

Sedan måste jag ställa dig frågan vad du gör här på bloggen på midsommar? Följ instruktionerna i filmen ovan, så får du ha sex istället om man skall tro sweden.se.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

22 kommentarer:

 1. Haha. Och för att svara på din fråga så har ena ungen vattkoppor och ligger och ojar sig och grinar så landet blev inställt :(. Tur att vi fick vattkoppor nu medans samhällsproblemen inte är så stora man kan fortfarande få tag på recept på Tavegyl och ha råd att hämta ut det.

  SvaraRadera
 2. Det är ju precis som i verkligheten :) ..eller kanske inte precis som jag minns mina midsomrar...fast vad annat väntar man sig av en film gjord av staten?

  SvaraRadera
 3. Det vore roligt att ha sex på midsommar men vem vågar gå i närheten av en kvinna idagens samhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka raggningsmetoder använder du egentligen!?

   Radera
 4. Lysande roligt med berättarrösten! Hade varit ännu roligare om de hade anlitat David Attenborough som berättare och kört berättelsen som om det var ett naturprogram. Tror nog att även utlänningar fattar humorn/ironin i det här fallet.

  Även den officiella svenska twitterkanalen har fått stor uppmärksamhet, bl.a. två ggr på satirshowerna "Daily Show" och "Colbert Report" efter att folk skrivit roliga inlägg. Så om det är uppmärksamhet man vill ha så funkar humor.

  SvaraRadera
 5. Jag sitter här på bloggen medan morognkaffet dricks... Min skjuts till det typiska firandet kommer först om en trekvart.

  Men sen ska det drickas ren sprit i lantlig miljö. Något sex blir det nog inte man en och en annan liten groda kanske...

  SvaraRadera
 6. De glömde att informera om risken att bli falskanklagad för våldtäkt dagen efter, när den svenska kvinnan vaknar upp ur ruset med en kille som inte visade sig vara hennes pojkvän....

  SvaraRadera
 7. Nyss inkommen efter att ha låtit slavarna (bensin och olja) hjälpa mig med klippning av gräset på huset som jag sålt (men inte överlåtit ännu) för att bli skuldfri. Senare blir det apostlahästarna som får jobba när vi ska till festen senare idag med familjen.

  Vad gör du själv framför datorn och bloggar när det är midsommar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar. 24/7/365. Här upphör inte aktiviteten på bloggen bara för att det är den dag på året som har minst trafik.

   Men varför tror du att jag sitter framför datorn när det finns så många andra slags apparater (iPhones, iPads etc)? Eller framför datorn inomhus? Wifi gör ju att man har Internet inom synhåll från mangårdsbyggnaden.

   Radera
  2. Sitter själv med en telefon i handen och skriver detta över 3G. En bättre benämning vore dock mobil datorenhet eftersom jag nästan aldrig ringer med den utan surfar, svarar på mail och gör kalkyler på den. Vida överlägsen min Commodore PC 10-II.

   Själv är jag inte direkt Road av traditioner så medan frugan är med kompisar och äldsta dottern på midsostångsresning i Utby så passar jag sovande minstingen genom att kolla på filmen Burn up.

   Radera
 8. Midsommarfirande med maxad barndomsnostalgi:

  http://www.youtube.com/watch?v=QvWodblROGA

  SvaraRadera
 9. Ah. Det är här mina skattepengar är. Fint. Som medborgare vill man bara dra en suck och gå och bowla. Eller kräkas eller något...

  SvaraRadera
 10. Tänk på könsmaktsordningen också. "Jordgubbar känd för patriakalt. Jordhennar borde det heta".

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Det finns alltid de som "vet bäst" men allt kan inte passa alla. Kritiken om filmen är lite höna av en fjäder, filmen är helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa med ironi är när folk seriöst tror att man menar det man skriver. Säger väldigt mycket.

   Radera
  2. Om din önskan är att bli missförstådd så visst.... Ironi fungerar ofta sämre på nätet än IRL.

   Radera
 13. IKEA's variant går i samma tema, men är betydligt roligare:

  http://youtu.be/8I5BGsK5ZAU

  SvaraRadera
 14. Jag är sjuk och kommer spendera dagen på internet. Hittade detta roliga klipp om den europeiska skuldkrisen: http://www.youtube.com/watch?v=OrhJcqgXrlw&feature=g-u-u

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att vi i Sverige ligger i framkant i världen när det gäller att ironisera över oss själva. Förmodligen endast SD som inte förstår det roliga. Och det bjuder jag på! Självdistans är något som världen skulle må bra av, speciellt de där fundamentalisterna som försöker plåga på alla sina åsikter. Turligt nog finns det ingen karriärstege för självmordsbombare :-))

  SvaraRadera