Cornucopia?

Aktuellt

Bostadsinbrotten föll till nya rekordlåga nivåer - men en polisregion går åt andra hållet

Enligt BRÅ:s preliminära statistik över polisanmälda inbrott i bostäder, så föll dessa till nya rekordlåga nivåer per capita. Det finns do...

2012-06-23 11:28

Lågtrafikdagar

Det finns tre dagar varje år där bloggens trafik alltid når bottennivåer. Föga överraskande är dessa julafton, nyårsafton och förstås midsommarafton, vilket visar på hur viktiga dessa dagar är i svenskarnas själ och hjärta och hur traditioner trots allt överlever i Sverige.


Samtidigt blir bottennivåerna en bra indikator på trafikutvecklingen.

Julafton 2010 hade bloggen 3147 sidvisningar. Nyårsafton 2010 var sidvisningarna 5 817. Midsommarfton 2011 4 914 sidvisningar. Julafton 2011 hade sidvisningarna mer än dubblats mot 2010 och var 7 146 och 7 158 på nyårsafton. Och gårdagens midsommarafton var sidvisningarna hela 9 310, nästan en dubbling mot 2011.

Allt detta enligt Google Analytics, som inte fångar alla besökare då verktyget baserar sig på ett javascript och dessutom blockas av många läsare. Blogger själv rapporterar exempelvis om 13 099 sidvisningar under gårdagens midsommarafton, ca 40% mer trafik än enligt Google Analytics, men så baserar sig bloggers statistik på faktiska anrop och inte på ett externt javascript.
Topplista MP3-böcker
Källa: elib.se
Antalet unika besökare var under midsommarafton 3 618, att jämföras med måndagens 7 260 eller förra veckans 19 668.

När det gäller sidvisningar så var dessa i måndags 20 637 enligt Google Analytics och mer korrekt 26 279 enligt Blogger.

Med start midsommarhelgen går som vanligt bloggtrafiken ner väsentligt (ungefär en halvering) när folk går på semester och i viss utsträckning slutar använda datorer. Bloggen lever som vanligt vidare över sommaren, även om jag även har en bok att skriva klart, så titta gärna in varje dag även om det är semester.

I övrigt är Midvintermörker nu den 6:e mest sålda nedladdningsbara ljudboken i Sverige enligt distributören eLib. Boken ligger också etta på CDON:s topplista över nedladdningsbara ljudböcker och E-böcker. Naturligtvis är det attraktiva priset på 19:- SEK för ljudbok eller E-bok orsaken till detta, men bara hos CDON.

Fortsatt trevlig helg!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar