Cornucopia?

Aktuellt

Bostadsinbrotten föll till nya rekordlåga nivåer - men en polisregion går åt andra hållet

Enligt BRÅ:s preliminära statistik över polisanmälda inbrott i bostäder, så föll dessa till nya rekordlåga nivåer per capita. Det finns do...

2012-06-08 16:41

Fredagsmys: Gammelmedia är som vanligt sist

Gammelmedia heter ju inte bara gammelmedia för att de bygger på föråldrade affärsmodeller, gamla gubbar i styrelserna och allmän tråkighet. De heter ju också gammelmedia därför att deras nyheter är gamla.

T ex skrevs det här på bloggen i december 2011 att insättningsgarantin inte gäller vid en eurokrasch.


Först nu, över sex månader senare upptäcker gammelmedia detta. När gammelmedia skriver något kallas det nyheter, men det borde heta gammelheter.

Nu är jag emot insättningsgarantin, då den knappast skyddar någon annan än bankerna och inte drabbar någon fattig. De flesta svenskar har inte ens en månadslön bokförd som fordran på banken, tillgångar som de pga insättningsgarantin utan problem lånar ut till 0% i ränta. Hade insättningsgarantin varit till för den lille mannen så hade det räckt med säg 25 000:- SEK i garanti.

Vad som gör det hela extra lustigt att gammelmedia upptäcker detta först nu är att bloggrannen Musik @ Centrifugen redan i april påtalade att det står i vårproppen att alliansregimen har som ambition att åtgärda problemet och göra om insättningsgarantin till att gälla svenska kronor och inte euro som idag. Euro som blir värdelösa om valutan upplöses.

Nu fanns det mycket annat jag kunde skriva om härifrån sjuksängen (ja, jag är sjuk, varför tror ni att det dröjde till klockan 15:29 innan jag postade ett blogginlägg igår - men jag är på tillfrisknande tack vare obefintlig kö till min vårdcentral och antibiotika, utan vilka jag inte sannolikt hade dött på någon veckas sikt - antibiotika är helt klart medellivslängdshöjande), men det här får duga för tillfället.

Trevligt fredagsmys på er!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Det var iofs ingen nyhet i December 2011 heller, eftersom det faktiskt varit så sedan December 2010...

  SvaraRadera
 2. Vad har du egentligen råkat ut för, har du fått en sticka i fingret som sedan medfört blodförgiftning (har hänt en bekant, men antibiotika hjälpte även i det fallet)? I vilket fall håller jag tummarna för en snabb återhämtning och ett helt tillfrisknande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ.

   Tack. Snabbt tillfrisknande tror jag.

   Radera
 3. Jag fattar inte riktigt vad det är som gör att människor tror att de ska dö utan antibiotika. Taskigt imunförsvar eller kanske dåliga dåliga nerver? Dog folk för minsta lilla som flugor för hundra år sen? Själv blir jag skuren och slagen stup i kvarten och käkar ohygieniskt regelbundet utan att ens fundera på läkarvetenskapen. är det all stillasittande eller internet som förklenar dagens människor? Vilket fall, krya på dig så du kan fortsätta din utmärkta blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk dog som flugor förr i tiden. Barn dog ofta och även vuxna av t.ex brusten blindtarm och andra småsaker innan antibiotika fanns. Man gick inte heller till doktorn i onödan, och när man väl tog sig dit (in till stan) var det ofta för sent. Det var inte ovanligt att typ 3 av 9 barn i en familj dog innan de blev vuxna.

   Radera
  2. Två år sedan sist jag använde antibiotika. Sker i princip bara i extremfall. Den gången var det dubbelsidig lunginflammation, som inte läkte ut och hade dödat mig. D

   Det räcker med ett fall av infektion på inre organ, inklusive exemplet med blodförgiftning ovan, så är det kört utan behandling. Åkterkom när du själv t ex får blodförgiftning och bit ihop och visa att du inte har dåliga nerver utan tror att du bäst botar blodförgiftning genom att vara hård.

   Radera
  3. Karl, miko tror kanske att vi pratar om snuva. Blindtarmen är som du säger ett annat exempel. Finns infektioner som sätter sig på levern och dödar dig på någon vecka. Samma sak med infektion på njurarna. Osv osv. Eller hjärnhinneinflammation etc.

   Radera
  4. Finns ju aktuella (någorlunda) tragiska fall med unga, ofta män, som i 20-30 års ålder skall vara så tuffa, som inte sökte vård och sedan kan vi läsa om i Aftonbladet hur de dog pga infektion försenad ambulans när man väl insåg att det var livsfarligt.

   Radera
  5. Äsch. Brusten blindtarm dödar nog men ju mer vi undviker antibiotika och smärtstillade, ju mer tål vi, ju friskare är vi. För att inte tala om städhysteri som nog är roten till det mesta av multialergier som var och varannan ungdom har. Själv är jag ingen ungdom längre.

   Radera
  6. Håller helt med dig om städhysterin, använder t ex som värst bara såpa, och jag håller med dig om överanvändning av antibiotika och smärtstillande.

   Men när det verkligen gäller så är både antibiotika och smärtstillande The Shit!

   Sedan kan man också ha ansvar för andra (barn, djur etc) och inte bara acceptera att ligga i en hög utan att alls fungera, så i sådana lägen kan t ex febernedsättande och smärtstillande fylla en funktion.

   Radera
 4. Miko kan tacka det darwinistiska urvalet och eventuellt något lite nedärvd epigenisk information för sin utomordentliga fysik. En obruten kedja av förfäder och mödrar har tagit dig fram till den du är idag. Skänk dem en tacksamhetens tanke. De har förmodligen lidit och slitit i sitt anletes svett för att producera kronan på verket, miko.

  Kan tillägga att ej heller jag hade levt idag utan antibiotika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant tanke. Kan det vara alla en-tredjedels som skulle ha dött utan antibiotikan, flouren i dricksvattnet, nässprejerna osv som förvandlar folk till sjuklingar?

   Radera
  2. Det är nog ren statistik, ungefär som att vinna på lotto. Även übermänniskor kan drabbas, rent statistiskt sett.

   Radera
 5. "Nu är jag emot insättningsgarantin"
  Utan garantin så får vi bank runs och då går bankerna garanterat i konkurs.
  Man kunde tro att du tillhör haveristerna som vill förstöra ekonomin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte haverister som förstör ekonomin människa! Det är Euro förespråkarna som har gjort det.

   Radera
  2. Banker som inte sköter sig skall gå i konkurs. Allt annat är korrumperat.

   Radera
  3. Patrick Sellman
   Aktieägarna kan förlora sina pengar men samhället måste skyddas.
   En bank som faktiskt har plus i kassan kan gå i konkurs av en bankrusning.

   Radera
  4. ekvationsteorin: självklart går banken i konken om pengarna tas ut, detta eftersom banken är ett pyramidspel. Pyramidspel är förbjudna i lag eftersom det är bedrägeri att bedriva sådana. Varför vill du skydda detta bedrägeri? Alla pyramidspel kollapsar med tiden, det kan inga insättningsgarantier ändra på. Du angriper problemet från fel håll.

   Radera
  5. Det är inte säkert att banken går i konkurs vid en bankrun. Det som uppstår är problem med likviditeten - räknar man efter så har banken fortfarande sitt egna kapital intakt.

   Jag är skeptisk till att bankgarantin hjälper insättarna vid en bankrun. Det finns helt enkelt allt för många om och men bakom garantin.

   Radera
 6. Fan cornu, min farsa klippte gräset i onsdags, och föll knall ner och hade stora andningsvårigheter, in till akuten o pumpades full med antibiotika, igår fick han åka hem, svår lunghinne inflamation där med.

  I örebro området.

  SvaraRadera