Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2012-05-11 15:42

Ymnighetshornet 2012-05-11

Tydligen finns det en del läsare som inte ens läser nyhetssajterna på nätet, utan bara läser den här bloggen istället. Och då finns ju en risk att man missar en del, då jag inte har tid att skriva om allt jag vill skriva.

Så därför provstartar jag ett nästan dagligt nyhetsbrev, kallat Ymnighetshornet, där jag rundar ihop en del intressanta nyheter som jag inte hinner skriva eller kommentera mer omfattande. Vill någon grafiker bland läsarna frivilligt och gratis slänga ihop ett stiliserat ymnighetshorn (Riksbanken har två) som logga till dessa inlägg så varsågod. Ära och berömmelse är betalningen.


Aktier, olja, Pearl: Inget finansieringsbehov för Black Pearl de närmaste två åren. Aktien för byrålådan Black Pearl (TSX:PXX, OMX:PXXS SDB) gjorde ett riktigt fint första kvartal 2012 (länk) och meddelar att de inte behöver finansiering de närmaste två åren. Detta är inget överraskande, utan helt i linje med min egen analys. Anledningen är helt enkelt att det tar två år att få tillstånd för att sätta igång utbyggnad av företagets stora fyndighet Blackrod. När tillståndet är på plats så räknar iaf jag med 1/3 utspädning för finansiering, om man nu inte med tillstånd i fickan säljer bolaget i det läget. Men det finns inget finansieringsbehov innan dess. Pilotprojektet på Blackrod fungerar och producerar 400 fat per dag, men fyndigheten skall på sikt producera 70 000 fat när tillstånd och utbyggnad är klar.

Aktier, olja, Lundin Petroleum: Cirkus på bolagsstämma. Lundin Petroleums (OMX:LUPE) bolagsstämma urartade under den moralpanik av falska och tidigare utredda anklagelser om oegentligheter i Sudan för snart 10 år sedan. Jag håller helt med bolagets VD. Rösta med fötterna. Stör man sig på anklagelserna är det väl bara att sälja eller är de aktieägare som "rasar" så giriga att de sitter kvar ändå? Det hela påminner om hetsen som var inför budet på föregångaren Lundin Oil, där t ex Handelsbanken sålde på botten, varpå kursen dubblades på budet. Och de som blir upprörda över att oljeutvinning varken är speciellt miljövänligt eller alltid speciellt etiskt tycker jag kan förkasta det moderna oljebaserade samhället och gå off grid på riktigt (underbara foton).

Försvar: Stor krigsförbandsövning i Kalmar? Kalmar kommun (länk) varnar allmänheten för en "stor" krigsförbandsövning i Kalmar. Jag reagerar på ordet stor. Det handlar om mellan 250 och 300 man ur det lätta bilburna svenska infanteriet, stommen i det svenska försvaret, dvs hemvärnet (länk). För trettio år sedan var en stor krigsförbandsövning 25 000 - 30 000 man. Eller iaf 2 500 - 3 000 man. Men det är ju positivt att man övar försvar av Sverige igen. Under tiden hade man i Ryssland den traditionella segerdagsparaden där man visade upp mer slagstyrka paraderandes på Röda Torget än vad Sverige kan ställa upp med om vi så samlar allt vi har.

Utbildning: Bokstavskombinationer överdiagnosticerade. Ingen som helst överraskning för någon som tittat närmare på det hela, men nu bekräftar statistik från Socialstyrelsen (länk) att åtminstone bokstavskombinationen ADHD är överdiagnosticerad. Eftersom skolan och/eller föräldrarna söker ursäkter för att en del barn är individer som avviker från den allt smalare normen om hur man skall vara, så stämplar man dem för livet som neuropsykologiskt handikappade med ADHD och ger dem receptbelagt amfet*min resten av livet, istället för den individuellt anpassade utbildning som de har rätt till enligt läroplanerna. Det visar sig nämligen att barn födda under andra halvan av året oftare får diagnosen, helt enkelt därför att de är mer omogna än sina äldre skolkamrater. Att barn dessutom börjar "skolan" redan i sex års ålder gör att upp till nästan 12 månaders åldersskillnader inom en klass orättvist kan ge väldigt stora skillnader i mognad. Läkemedelsbolagen ljublar samtidigt som unga människor stämplas som handikappade och drogas med psykofarmaka resten av livet.

Kärnkraft, Japan: Japan förbereder sig för sommarens strömavbrott. I Japan förbereder sig nu folk och företag (länk) på kommande strömavbrott när elproduktionen inte kommer räcka i sommar, då det sista kärnkraftverket stängts ner. I Sverige har nätverket Subventionering av oförsäkrad kärnkraft, yes please! (länk) gått holmgång mot miljöpartiet på bästa debattplats hos SvD. Miljöpartiet påtalar korrekt att det är skattebetalarna som får stå för notan vid en svensk härdsmälta, då bolagens försäkringsåtaganden inte täcker några skador att tala om.

Olja, OPEC, IEA,recession: OPEC varnar för överutbud av olja. Oljepriset faller sedan OPEC och IEA varnat för ett överutbud av olja (länk). Man kan konstatera att efterfrågan på olja i OECD-länderna faller, vilket är i linje med den ekonomiska recessionen i vår del av världen.

Apotek: Kronans Droghandel vill lägga ner i bland annat Marstrand, Slite och Karlsborg. Som väntat  tänker man nu lägga ner apotek på mindre orter och tvinga folk att åka bil långa sträckor för att få tag på medicin, vilket speciellt kommer vara ett problem för äldre. Specifikt är det Kronans Droghandel som tänker göra detta så fort förbudet mot att lägga ner de övertagna tidigare statliga apoteken går ut, även om mitt lokala apotek med två kassor inte står med på dödslistan. Än. Andra drabbade orter förutom Marstrand, Slite och Karlsborg är t ex Sälen, Gällivare, Arvidsjaur, Malmberget mfl orter inlandet norröver, där det kan komma att handla om tiotals mil till närmaste apotek framöver. Allt för nyliberalism, centralisering och ökat transportbehov!

Bostadsbubblan, aktier, Skanska: Uselt resultat för Skanskas bostadsbyggande. Uppenbarligen har åtminstone Skanska (OMX:SKA B) gått in i väggen vad gäller bostadsbyggandet, då lönsamheten för byggandet av bostadsrätter (eller motsvarande) kraschat för bolaget (E+T/Affärsvärlden). Det gäller dock inte bara Sverige, utan även bostadsbyggandet i andra länder. Hela årets uppgång i aktien är nu borta och man ligger nere på kursnivåer från december 2011.

Dagens sista ord: "Så mycket att göra, så lite gjort" - Cecil Rhodes sista ord på dödsbädden
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Istället för att bråka, kan man inte satsa på säkrare reaktorer och stänga de gamla så snabbt som möjligt? Den modell Kina bygger nu kan inte få härdsmälta, det är inte den senaste coolaste tekniken, men den funkar iaf. Bränslet är som biljardkulor 4 lager som kapslar in en kärna av bränsle, man dimensionerar antalet klot efter hur varm härden max får bli utan kylning. Man har testat att stänga ner kylningen flera gånger och det funkar som man trodde, ren fysik, ingen magisk powerpoint slide.

  Är det inte bättre att lösa problemen istället för att bråka om gamla?! Nu kommer alla skrika pris, ja det är dyrare än dagens verk, men vad kostar säkerheten?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Varför inte som sig bör skrota de gamla verken och om vi tvunget skall ha kärnkraft skaffa modernare, säkrare. Vem vill köra runt i en Volvo Amazon pressad till bristningsgränsen?

   Radera
  2. Det finns två stora feta hinder till utveckling, dels alla anti kärnkraft anhängare och faktiskt kärnkraftsindustrin som tjänar mer på att vi fortsätter med gammal teknik och bränsle.

   Jag tycker inte man ska köra vidare på de gamla verken, de har visat 2ggr nu i väst att de är allt för osäkra vid olyckor. Bränslet, köldmedium och nödsystem är hopplöst gammaldags. Utan innovation blir det såhär.

   Radera
  3. alla kärnkraftverk är "säkra" tills en olycka skett.

   tml, chernobyl, fukushima...

   "atomkraft? nej tack!"

   Radera
  4. Jo men om man inte kan få en härdsmälta i bränslet är det iaf SÄKRARE än dagens reaktorer. Men vill man inte tänka vidare så är det ok, halva riksdagen gör likadant, vi kanske skulle bygga kraftverk av förhoppningar och tro, det verkar inte saknas.

   Radera
 2. Intressant! Hoppas du fortsätter med detta:)

  SvaraRadera
 3. Vad gäller att amfetaminbehandlingen av barn med ADHD skulle vara "drogning" måste man hojta till lite. Det är preparat som inte har några av de med drogen förknippade effekterna att göra. De råkar bara agera genom samma verkningsmekanism och för de som har ADHD så innebär dessa medel en mycket lugnare tillvaro. Ett viktigt missförstånd som man måste reda ut, i övrigt håller jag helt med om kommentarerna rörande detta :)

  /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tune in, turn on, burn out? Kul att droga busiga barn så de blir "lugna".

   Radera
  2. Håller ju som sagt med om att det förmodligen handlar om rätt mycket överdiagnosticering gällande ADHD som egentligen bara handlar om överaktivitet, understimulans, omognad etc., men det gör inte att de verkliga fallen av ADHD inte existerar. Det handlar alltså inte om medicinering av "busiga" barn, utan av barn som drabbas av hysteriska utbrott och raserianfall som inte är särskilt roligt att se. Förväxla inte detta med det tidigare, där man givetvis inte ska medicinera över huvud taget.

   Viktigt att hålla ordning på vad som är vad, vilket jag tycker är precis det du brukar vara duktig på.

   /H

   Radera
  3. Har inte sagt att det inte existerar barn med ADHD. Minns att vi hade en på min högstadieskola när jag var liten. En av ca 600.

   Radera
  4. Exakt, det är ett fåtal som har den diagnosen på riktigt. Det är dock viktigt att påpeka att amfetaminbehandling av normala barn i stort sett inte ger någon effekt, och därför förstås är helt onödig också. Därför är det lite onödigt att kalla det att man "drogar" barn till att bli lugna. Det är inte så läkemedlet fungerar. Inte ens på de med riktig ADHD.

   /H

   Radera
  5. Började en pojke på min dotters dagis. Han kom med en helt egen assistent och han var som en näve loppor; omöjlig att hålla reda på. Han slog konstant alla andra barn och var en pina för sig själv och andra. Han fick sedemera någon medicin och blev "normal".

   En barndomskamrat var ett "busfrö" och det blev ingen ordning på honom i livet (droger, alkohol, inte kunna behålla ett arbete, flera kompisar dör och andra åker in i fängelse). Det var först i 35-årsåldern som han, efter terapi, insåg att det inte var fel på världen utan på honom själv. Han fick antidpressiva och kunde börja leva ett hyfsat normalt liv (dock utan arbete). Han fick samtidigt reda på att han hade ADHD och efter det började han gräva i sjukdomen.

   Eftersom han är/var akoholist kunde han inte bli behandlad med amfetamin (eller liknande mediciner). Om han kunde hålla sig nykter i 18 månader blev han dock lovad att få försöka med amfetamin mm. Han höll sig nykter och blåste i 18 månader och fick testa medicinen. Det fungerade inte för honom, utan han sket i det och återgick till att dricka periodvis.

   Han har insett varför han själv (och andra med ADHD) dricker/knarkar. Problemet är hyperaktiviteten och problemet att hålla fokus på saker och ting. Det är just dessa delar av sjukdomen som gör många ADHD-barn till "busfrön". Att de kastar gummi, slår, nyper och håller på är ett sätt att hålla sig koncentrerad. Och hyperaktiviteten är mycket störande: om han sitter och läser en bok och hör något ute på gatan, i svalen osv så måste det kontrolleras. Allt blir ett störningsmoment.

   Men. Men när han dricker/knarkar så slipas topparna bort. Lugnet kommer till hjärnan och han kan slappna av. Alkohol och droger är en slags självmedicinering för ADHD och andra med koncentrationssvårigheter. Kompisen har insett detta och att om han hade fått diagnos när han gick i skolan - och/eller att föräldrarna accepterat att han var sjuk, så hade livet tagit en helt annan väg. Han har dock varit lyckligt lottad - många av hans kompisar blev kriminella eller hade ihjäl sig på ett eller annat sätt.

   Förr i tiden - typ 100+ år sedan - fanns det också ADHD-människor. Jag gissar att t.ex. bland luffare och dagsverkesarbetarna var ADHD-nivån högre än hos den vanliga befolkningen. Gudskelov finns det idag behandling för de som vill eller behöver.

   Radera
  6. Warrant Buffet *atjo!*2012-05-11 17:52

   "En av ca 600"

   När jag var liten var vi två allergiker på fyra klasser i samma årskurs. Hur ser det ut nu tror du? Hälsa är inte ett statiskt tillstånd, den förändras med omständigheterna. Precis som vi har gjort något som har fått allergier att bli en folksjukdom kan vi mycket väl ha gjort samma med neuropsykiatriska funktionshinder.

   Och amfetamin fungerar ypperligt i dessa fall. Den som ryggar tillbaka av att det faktiskt går att missbruka kan ju tacka nej till alla opiater när man brutit benet eller fått cancer.

   Sen är det väl inget tvivel om att det överdiagnositiceras men människan är ju sådan: the trend is your friend och vi är flockdjur. På sjuttiotalet trodde "alla" på en ny istid, nu tror alla att Nordpolen har smält inom vår livstid.

   Radera
  7. Har du några åsikter om vårt diagnosticerande av tjocktarmscancer också? Du kanske kan dra några slutsatser utifrån hur många som fått det på din gamla skola kanske? Vad tycker du om cytostaitikabehandlingen? Mången cytostatika behandling har sämre evidens än amfetaminpreparat vid ADHD. Psykiatri kan uppenbarligen vem som helst ha åsikter (fördomar om). "doc"

   Radera
  8. "doc", antar att du är en av de som diar skattepengar i form av doktor etc för att diagnosticera barn med åkommer de inte har så du kan skriva ut recept på psykofarmaka till dem?

   Radera
  9. Vilket dåligt svar Cornu. "doc":s inlägg var heller inte något vidare. Debatten om sjukt/friskt och vad som ska behandlas inom området barn- och ungdomspsykiatri och neuropsykiatri är väldigt intressant och förtjänar mer uppmärksamhet än den får idag. Mycket glädjande att du tagit upp detta Cornu men jag vill uppmana alla parter att hålla debaten saklig. Jag arbetar som läkare (och "diar skattepengar" likaväl som Försvarsanställda, lärare och andra anställda i offentlig sektor). Jag tror att debatten om neuropsykiatriska störningar hos individer som uppför sig dåligt är ett symptom på hanteringen av avvikande beteende i det svenska samhället. Alla som inte kan koncentrera sig, är ledsna eller inte orkar/vill arbeta måste vara sjuka och ska träffa läkare siom ställer diagnos. En stor del av vårt sociala skyddsnät går via vårdcentralen. Jag tycker det vore bra om man började diskutera om detta verkligen är ett riktigt förhållningssätt!

   Radera
  10. I den diskussionen så bör man också ha i minnet att personer som "doc" har ett ekonomiskt intresse i det hela. Ju fler avvikande som kan klassificeras som medicinerbara, desto mer arbete för dessa diare av skattepengar. En del har rent av byggt upp hela sina karriärer på denna specialité.

   Vi är ett väldigt intolerant samhälle där alla avvikelser måste klassas som sjukliga.

   Det senaste är att om man sörjer mer än tre månader när ens barn eller livspartner dör så är man sjuklig och skall ges psykofarmaka...

   Radera
  11. Jag har inget ekonomiskt intresse av att medicinera neuropsykiatriska barn eftersom jag jobbar inom en helt annan specialitet, så det argumentet kan du glömma cornu. Däremot jobbade jag under en kort period inom neuropsykiatrin under utbildningen. Det är däremot trist att "proffstyckare" ger sig på just psykiatriska sjukdomar så ofta. Dessa barn och vuxna som ofta letat hjälp desperat blir inte bättre av att läsa i tidningar och bloggar att de inte är sjuka, att det är sammhällets fel etc. Att samhället inte tar hand om dem bra är en annan sak, men vad ska sjukvården göra? Låta patienten lida i väntan på att samhället ska ta bättre hand om patienterna eller hjälpa dem så gott den kan? Typisk sådan kommentar är det sista du skriver om sorg och psykofarmaka Cornu. En patient vars anhöriga gått bort och inte kommer ur den normala sorgeperioden utan hamnar i en depression har faktiskt drabbats av en dödlig sjukdom. Självmord är tillsammans med olyckor den vanligaste dödsorsaken hos unga människor. Att då inte behandla en sådan patient med antidepressiv medicinering vore djupt oetiskt. Därför tycker jag att man ska vara försiktig med åsikter som man underbygger med statistik från den egna skolan etc., om denna svaga patientgrupp. Jag läser denna blogg för att jag tycker att Cornu har (som jag kan förstår det) goda kunskaper inom ekonomi, samhälle och miljö, men här är du verkligen ute och seglar på vatten som jag tror att du har tämligen rudimentära kunskaper om. "doc"

   Radera
  12. Doc,

   Ta inte illa vid dig av okunskap. Vi som häckar här letar fragment av kunskap bland kommentarerna, Cornu gör ett bra jobb med tändvätskan och släckfilten. Det är en fin balansgång att hålla nivån.

   Radera
 4. "Tydligen finns det en del läsare som inte ens läser nyhetssajterna på nätet [...]"

  Rätt uppfattat, jag själv orkar inte ta del av lögner, vinklad propaganda och oväsentligheter som gammelmedier serverar mig. Jag har inte heller TV så där slipper jag också titta på alla politikertrynen och höra utslitna fraser om tillväxt. Inbesparade pengar på TV-licensen lägger jag på snabbare bredband. (Eller måste jag betala för antennuttag i väggen?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas då att ovanstående brottstycken gav dig något.

   Mvh

   Radera
  2. Tragiskt att läsa att vissa läsare inte tar del av ett brett nyhetsutbud utan förlitar sig till diverse bloggar (antar att de läser mer än bara din blogg C) för att skapa sig sin världsbild. Tråkigt också att du C väljer att snöa in dessa stackare ytterligare genom att presentera ett urval av passande nyheter fint filtrerade genom dina åsikter.

   Jag tycker du gör ett bra jobb C, men personligen ser jag dig mest som ett komplement till andra nyhets- och faktakällor. Jag förstår att du tjänar pengar på detta, men du börjar få ett ganska stort följe och med det kommer ett visst ansvar.

   /Spencer

   Radera
 5. Ang Lundin Petroleum är ägarna naturligtvis berättigade att begära att företaget sköts såsom de önskar. I annat fall avsätter de ledningen.
  I detta fall hade de ägarna som ville ha genomlysning inte majoritet, och det är ju en helt annan sak. Hade de haft majoritet hade Lundin bara haft att göra vad som begärs. Att säga att ägaren då kan sälja istället är inte så smart om man vill jobba kvar själv, det är ju så att säga omvänt maktförhållande.
  Jobbar själv i ett företag där den dominerande ägaren (dock mycket mindre än 50%) markerade för ett par år sedan att de ville ha full visibilitet på leverantörer; alla leverantörer i alla länder skulle vara auditerade och måste uppfylla företagets krav på miljöhänsyn, sociala förhållanden etc. Det var inget att diskutera, bara att göra. Så funkar ju alla företag, inget konstigt i det.

  SvaraRadera
 6. Räknas DN.se och Aftonbladet som nyhetssajt? Det har jag undrat länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aftonblaskan o Expr-en ligger nära Se&Hör i (o)trovärdighet

   Radera
 7. Knappast dn.se. Numera livsstilssajt för den obildade medelklassen i storstad och på land som vill leka världsvan bara man slipper tänka (på annat än livspusslets irrgångar).

  Storugglan

  SvaraRadera
 8. Ang. Flygvapenövning 12 så deltar ca 1200 man från FV och LV, därutöver kommer HV att öva i anslutning till denna. Så vi kan nog utgå från att antalet deltagare ligger mellan 2000-3000 huvuden.
  Det kommer att "flygplanmullra" runt Uppsala, Kalmar, Visby och Hagshult utöver våra normala verksamhetsplatser. Anfallsriktning är österut....

  http://www.forsvarsmakten.se/sv/Aktuellt/Ovningar/Flygvapenovning-2012/

  SvaraRadera
 9. Såg i kväll på lokalTV:n att flera plan på F21 står stilla på grund av reservdelsbrist. Datasystemet på reservdelslagret i Arboga fungerar inte på grund av systemet är för krångligt. Dags för IT-konsulten Cornucopia? att gripa in och förenkla...?

  SvaraRadera
 10. Apoteken är en mycket märklig historia. Det finns numera *tre* apotek i Liljeholmens galleria, inget av dem Apoteket AB, i Fruängens centrum finns det två och vid varannan annan T-banestation i Hägersten finns det ett plus ett eller två apotek som inte ligger vid T-banan. Samtidigt lägger de ner apotek på orter som bara har ett enda. Dessutom verkar deras huvudsakliga aktivitet inte längre vara läkemedel, många av de privata apoteken verkar fokusera mer på schampo och diverse annat som man kan få tag i en slumpmässigt utvald livsmedelbutik än på läkemedel. Snart börjar de väl likt CVS och andra Amerikanska "apotek" sälja cigarreter, godis och sprit också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. vi är redan där. på "apoteken" kan man numera köpa tuggummi i tre smaker som man blir snygg, smart eller sportig av...

   Radera
  2. Apoteken här i Schweiz har magnetiska sandaler, aromterapi och homeopatiskt vatten... Till deras fördel kan sägas att man sällan behöver spendera mer än 5min i ett Schweiziskt apotek innan man är färdig.

   I Svenska apotek hann folk dö av hög ålder innan det blev deras tur i kassan. Jag såg en rapp gentleman i kassan i Olskroksapoteket en gång men han blev inte långvarig.

   Radera
 11. Såg att CBK ska lansera OMXS30 Bull & Bear 5x certifikat (500%), något för den som känner för att spekulera bort sina pengar.

  SvaraRadera
 12. Såg du att C vill skattesubventionera folk som flyttar till landsbygden? Vid första anblick avskyr jag subventioner, men så tänker jag efter, vad är alliansens enda politik, jo subventioner av olika branscher..

  Då är det vettigare att befolka landsbygden än att göda krögare iaf! Mindre trängsel i städerna är bara ett plus! Jag fattar inte alla som älskar tanken på 4 miljoner i Stockholm, vad är så bra med all trängsel?!

  SvaraRadera
 13. Du har rätt i att några inte läser (så mycket) på andra sajter.

  Man tröttnar ju rätt snabbt på att läsa om nån kändis som har klippt sig, kört sin bil, blitt sår i röven av fel toapapper m.m.

  Det behövs helt enkelt någon som sollar bort all skiten som gör att man ifrågasätter nyttan med sin existens eller får aggressiva tendenser.

  SvaraRadera
 14. Ang. Lundin Petroleum:

  Varför skulle man inte vilja reda ut de "tidigare utredda anklagelserna" igen? Det är inte för jobbigt, onödigt eller dyrt. De händelser som ägde rum i Sudan var så ohyggliga att man kan göra utredningar i oändligheten.

  Och när nu misstankarna ligger på bordet ska man alltid göra en ny utredning även om anklagelserna är falska. Viljan att söka sanningen är det goda. Att sprida ljus är en god gärning oavsett vem som höjer rösten. Alla tjänar på att fortsätta kartlägga det som hände i Sudan.

  Stör man sig på anklagelserna är det väl bara att sälja tycker du och Lundin Petroleums vd. Visst tycker jag att man ska sälja. Men det stannar inte där. Det handlar i första hand om att välja sökandet efter en sanningen eller att inte göra det. När man gör ett sådant uttalande som Lundin Petroleums vd gör så uppfattar jag det som en ovilja att gå till botten problemet. Det får mig att tro att en osanning ligger begravd.

  Även om jag och många andra inte tagit oss ut ur beroendet av olja så har vi rätten att vara kritiska mot det "moderna oljebaserade samhället" och i synnerhet när oljeutvinningen stödjer diktaturer som håller på med folkmord!

  / Nils Sandoz Karlsson

  SvaraRadera