Cornucopia?

2012-05-01 18:17

Mycket trams

Otroligt härligt väder idag, rent sommarväder. Men trams slutar inte att ackumuleras bara för att solen skiner och dagen spenderats i solskenet.


Till en början så kallas det nu att "bli självförsörjande på flygbränsle" om man köper ett eget fossilraffinaderi, vilket flygbolaget Delta gjort. Ett raffinaderi som köper in fossil olja och raffinerar. Skulle våga påstå att självförsörjningsgraden är exakt noll procent. Den dagen Delta köper egna oljefält för att förse raffinaderiet med olja, den dagen kan vi tala tillfällig självförsörjning. Till oljefältet sinar.

Nej, nu skall jag bli självförsörjande på ström. Skall skaffa en generator som drivs på extern el och som genererar ström till mig själv. Med Deltas resonemang är jag då självförsörjande.

Det andra tramset är det kring abiotisk olja, som jag bemött om och om igen. Nu fick idiotierna plats i Vetenskapens värld i SVT (SVT Play). Sverige är det enda landet i världen med personer korkade nog för att gå på tramset så det är inget under att det bara är i Sverige man fortfarande borrar och hittar idioter som är beredda att satsa pengar på detta. Trots allt kan de flesta svenskar ingenting om olja.

Orkar inte bemöta tramset igen, blir smått tröttsamt, så se tidigare blogginlägg. Bland annat härhär, här och här.

Från en läsarkommentar om den ryska "forskaren".
"Några kompisar på KTH är nu förbannade över hur den här professorn får sitta på ett kontor som nån form av gästforskare och sprida dynga som drar ner värdet på annan seriös forskning här på KTH som ska var sveriges stolthet inom forskning och utveckling. Titta på programmet vetenskapens värld som kan ses på SVT Play, jag tycker att både Ny Teknik och Dagens Industri som gett han spaltmeter och reklam tidigare ska ta tag i det här omgående och att KTH ska stänga av honom eftersom han nyttjar KTH:s namn för egen vinnings skull och dessutom då före en teoretisk vetenskapsforskning som helst förkastas av alla seriösa forskare."
Tyvärr begränsar sig lurade svenskar alltså inte till korkade privata investerare, utan skattepengar och resurser hos KTH går också till idiotierna.

Det räcker att konstatera att 100% av all olja hittats via den biogeniska bevisade teorin om olja och ingen olja, annat än spilloljor från själva borrningen, har hittats när man borrat baserat på den abiotiska obevisade hypotesen. Att tro på abiotisk olja är i stil med Timbros tro på att Gud skapade oljan. Dvs trams.

Känner ni till Dala Djupgas? Det var den största borrningen efter abiotiska kolväten någonsin och den hittade alltså ... smörjoljor från borrningen. Och sedan något år är man alltså igång igen och lurar svenskar.

Avslutar med att upprepa tidigare slutkläm kring abiotisk olja.

Vill någon investera, förlåt bli av med pengar, så har jag en vattentät idé. Ge mig era pengar, så köper jag öl för dem, som jag dricker upp och pantar sedan burkarna, vilket blir intäkterna i företaget. Det kommer vara lönsammare än att borra efter abiotiska kolväten. Och betydligt roligare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

9 kommentarer:

 1. Fördelen med dokumentären var att de för första gången kanske i svensk tv, fick med att peak oil redan passerat.:) Det var ändå ett "viktigt steg" för svensk media.

  Men sedan tror inte jag heller på "amsagor" om hur vi skall börja utvinna djupgas under sjön siljan. Där kommer mest att ett underhållningsvärde kommer in, men jag tror inte heller att de kommer försöka borra där, det vore att kasta pengarna i sjön.:) Det för mig åtminstone handlar mer om någon slags spekulation..men alla möjligheter skall väl utredas antar jag.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots allt var det ett bra program. Det visar hur panikartad oljesituationen håller på att bli. Investerare som satsar vilt på en vild idé i Sverige och investerare som satsar på oljesand som drivs fram med fossilgas. Tyvärr fick vi inte veta om det ger något energinetto.

   Ett kanadensiskt oljesandbolag har köpt Statoil, för 19 miljarder, ( bra betalt i god tid ) så när oljanexporten upphör från Norge, lär vi få smörjan i Statoils mackar. Om inte miljön går helt åt h**vete förstås...

   Radera
 2. Haha bra företagside. Köper du ölen på kredit kan du tom ha positivt kassaflöde till en början. Lova sedan bra utdelning så blir det nog knappast svårt att locka hugade investerare. Lite jobbigt att dricka all öl själv bara./RH

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....då får man "anställa" några Fas3-are som professionella öldrickare så blir man dessutom bjuden på deras löner och då kan man väl snudd på kräva de anställda på del av deras lön?

   ...så lurar man både investerare och staten samt utnyttjar lite arbetslösa satar samtidigt!?

   Jag såg också programmet på TV och bara skakade på huvudet, att man kan låta dem hålla på helt oemotsagda?

   Radera
 3. Lyckas någon publicera en artikel i nature som visar att kolväten bildas under de förhållanden som råder nere i manteln så tycker iallafall jag att personen i fråga är en forskare och inte "forskare". Carnegie institutet driver för övrigt ett stort forskningsprojekt inom abiotiska kolväten så det är inte bara något för ormoljenasare. https://dco.gl.ciw.edu/

  Att kolväten faktiskt bildas och existerar i stora mängder nere i manteln ter sig allt mer klart, det finns gott om experiment som visar det. Den stora frågan för peak oil är om tillräckligt mycket sipprar upp för att det ska vara betydelsefullt. Men oavsett om det är betydelsefullt eller ej så är det en fantastiskt fascinerande frågeställning.

  Som Gold påpekar i sin bok så finns det ingen diskrepans mellan abiogenisk olja och att man hittar olja där den biogeniska teorin föreslår (cornu har du läst Golds bok eller hans diverse vetenskapliga papper?). Abiogeniska teorin förutspår att man kan hitta olja där man har sedimentär berggrund som täcks av något slags tät bergart och det är just där man förväntar sig hitta biogenisk olja också...

  I borrningen i siljansringen fick man faktiskt upp kolväten (och gott om bakterier som bevisar Golds hypotes om hur långt ner man kan hitta liv) även vid den borrning där man använde vattenbaserade borrvätska.

  Kolväten finns det gott om kolväten i asteroider, gott om kolväten på solsystemets månar och planeter (Titan är ju rätt gott exempel) och kolväten i mars atmosfär. Vore det inte väldigt underligt om det bara är på jorden som det inte finns några kolväten utan biologiskt ursprung?

  SvaraRadera
 4. Har du fullständigt ballat ur eller är det tillfälligt pga av för mycket sponken ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min tanke..

   Radera
 5. När Cornu använder såna här hysteriska brösttoner så anar man ju att han ser sin "all in"-investering i Peak oil vara i fara.
  Vad var det det hette..abiotiska kolväten, låter ju helt plötsligt som en riktigt vettig placering. Vad heter företaget?

  SvaraRadera
 6. Helt otroligt att svenska staten (vi skattebetalere) via kungliga tekniska högskolan subventionerar en sån hypotetisk fantasiforskare, googlade på företaget som nämns i tv programmet och så att man har problem , kan det vara så att vi ser ett nytt countermineexempel ? countermine klarade sig i tingsrätten men det skall upp i hovrätten och där blir det nog inte så enkelt
  http://www.igrene.se/1/Ny_Senaste_nytt.html

  i tv programmet blev ju hela affärsiden med den konstgjorda djupgasen i alla fall sågad jäms med fotknölarna av amerikanska expertgeologer

  SvaraRadera