Cornucopia?

Aktuellt

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yoursel...

2012-05-28 07:58

Guldpriset i SEK vecka 21 2012 (och lite platina)

Guldpriset föll tillbaka något för oss svenskar under förra veckan.

Veckochart för guld i SEK per gram

Priset föll drygt 4:- kronor per gram, ner till ca 362:- SEK, men höll sig alltså kvar över 360:- kronor.

Det är fortfarande inte någon teknisk köpsignal i veckocharten för guldet, men MACD och MA5 har vänt upp och om priserna håller i sig ytterligare någon vecka slår veckoklimatet om till köp för första gången sedan i oktober.

Veckochart platina i USD per troy ounce
Oron på finansmarknaderna lär knappast försvinna, då allt mer snarare pekar på att Spanien kommer drabbas av ännu större problem än man redan upplever och att Grekland kan ses som en småsak i sammanhanget.

Konjunkturindikatorn platina fortsatte sitt fall i USD per troy ounce. Stödet runt 1400 testades under veckan men höll. Återigen blir det mycket intressant att se ytterligare test av 1400 USD under veckan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. lösningen från 1870 talet kommer att bli aktuell igen tids nog

  SvaraRadera
 2. Var hittar man guldpriset som du använt för att göra diagrammen - eller finns de direkt tillgängliga på nätet eller är NYSE:GLD fullgott alternativ att följa? Det skulle kunna vara intressant med diagram baserade på USD.

  SvaraRadera
 3. @Anon 09.00

  Cornucopia hämtar allt härifrån.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 4. Har talat med en Indier på jobbet flertalet gånger om guldpriset,
  de har nu en skatt på 4% sedan mars vilket dämpar köptrycket.
  Den andra faktorn är att deras bensinpris just höjts från 70 till 77 rupee.
  2 varor som tydligen står mot varandra.

  SvaraRadera