Cornucopia?

2012-05-07 16:18

Grekland: PASOK + ND får nu 149 mandat < 151

Senaste uppdateringen om mandaten från det grekiska valet.


Trots konstruktionen att det största partiet i valet får 50 extra mandat, med avsikt att behålla PASOK och ND:s monopol på grekisk politik, så är nu PASOK + ND nere på 149 mandat enligt The Guardian klockan 16:07 idag, där man hade behövt 151 mandat för att regera vidare. Tidigare idag hade man 150 mandat så trenden är negativ för PASOK+ND.

Därmed faller alltså regeringen och Grekland är i så fall antagligen på väg mot en hård statskonkurs (aka "omstrukturering av statsskulden"). Återstår att se vad EU-juntan kan spela för kort som kan ogiltligförklara hela valet eller sätta landet i tvångsförvaltning för att undvika en katastrof för franska och tyska banker.

Nouriel "Dr Doom" Roubini lägger ut orden och citeras i en översatt artikel hos Schibsted/SvD.

Ränteanalytiker gissar/tror nu att Riksbankens höjningar av räntorna skjuts upp och vice riksbankschefen vill se en svagare krona för att rädda svensk exportindustri.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

7 kommentarer:

 1. Merkoszy har sått draksådden med sina absurda åtstramningskrav på det grekiska folket. Nu får EU:s skattebetalare rycka in. Bankerna måste ju räddas!

  //Pelle

  SvaraRadera
 2. Intressant, bankerna ar raddade, grekerna har kopt vapensystem av franska och tyska tillverkare, sarintressena har alltsa fatt sitt. Det troligaste scenariot ar nog att grekerna fortsatte hanka sig fram ett tag till, Nea Demokratia, PASOK och enstaka opportunister bland de ovriga partiernas ledamoter (behovs ju bara 2), sedan kommer den nedatgaende spiralen att fortsatta och i september/oktober behovs "ovantat" mer pengar och da har tyskarna trottnat.

  SvaraRadera
 3. Det ekonomiska läget, och det politiska läget och alla andra lägen inkl sängläget är alla utom kontroll.

  Jag drar ner rullgardin, och tar fram duntäcket igen för här ska det bli 5 grader kallt i natt. Dryga sex veckor till midsommar och det är fortfarande bara tidig vår. Inga löv inga blommor och bara lite kusar och bin.

  Ändå är det lika långt till Ystad som till Karesuando härifrån min balkong.

  Apspel hos politiken och rävspel med ekonomi. Supermåne på natten och frost på bilen.

  Hua gott folk det II halvåret blir ledsamt att beskåda.

  SvaraRadera
 4. Grekiska farsen fortsätter. Blir intressant att följa utvecklingen.....

  http://di.se/Artiklar/2012/5/7/266686/grek-valNV2-Samaras-har-misslyckats/?sr=23&tr=303674&rlt=0

  Saxat
  "Ledaren för det grekiska högerpartiet Ny demokrati Antonis Samaras sa på måndagskvällen att han har "misslyckats med att forma en koalition".

  "Vi har gjort allt vi kan. Det var omöjligt och jag har återlämnat mandatet (till presidenten)", sa Samaras enligt AFP."

  SvaraRadera
 5. EU har redan en färdig lösning som är fullt funktionsduglig:

  I Pristina sitter en fullfjädrad kolonialförvaltning som kan utvidgas till Aten på kort varsel. Ingen större skillnad på kosovoalbaner eller greker ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas de inte sätter in Nordic Battle Group för att lugna det grekiska folket.

   Radera
  2. Nej de skall sättas in i Eus medelhavsunion, för att rädda det lilla landet i mellanöstern med arga grannar.

   Radera