Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2012-05-18 13:30

Fredagsmys: 2437 kärnladdningar detonerade än så länge

I vår fredliga värld kan det vara på sin plats att påminna om att mänskligheten än så länge har detonerat 2 437 kärnladdningar från och med 1945.Källa: Wikipedia
Flest laddningar har USA bränt av med 1 153 detonationer, varav två mot Japan. Flest laddningar har man dock bränt av på, under eller över sitt eget land.

För att sätta 2 437 kärnladdningar i perspektiv så har USA idag 1 950 aktiva kärnvapen och Ryssland 2 430, även om man i reserv har desto fler avaktiverade laddningar kvar (Wikipedia). De 2 437 kärnladdning som än så länge detonerats motsvarar alltså hela Rysslands arsenal idag.

2053 av dessa detonationer finns med i nedanstående mästerliga animation av japanen Isao Hashimoto, som bitvis når musikaliska höjder. Animationen sträcker sig fram till 1998, men är inte helt komplett, men väldigt pedagogisk.
Sydamerika och Antarktis är de enda kontinenterna som inte fått sin beskärda del av kärnvapen detonerade på, under eller över sig, förutsatt att man ser Euroasien som en och inte två kontinenter.

Om nu någon undrade var siffran en detonation för Israel/Sydafrika kommer ifrån så handlar det om Vela-incidenten i Indiska Oceanen (Wikipedia), även om den aldrig erkänts som ett kärnvapentest officiellt.

I övrigt finns det i princip hundratals, kanske tusentals filmer på YouTube-från alla dessa kärnvapentest, inklusive amerikanska Castle Bravo på 15 megaton.

Här är amerikanskt test ifrån Nevadaöknen, där man skjuter iväg ett med dagens mått mätt mindre (taktiskt) kärnvapen ca 7 km med en 280mm kanon.

För övrigt varnar Ryssland nu för att ett angrepp mot Syrien eller Iran kan leda till kärnvapenkrig (Reuters).

Gytter av kratrar i Nevadaöknen via Google Maps nedan.


Visa större karta

16 kommentarer:

 1. Animationen visar verkligen snoppmätning dragen till sin mest absurda idioti.
  Fram till Sovjetunionens fall kan man ana att USA:s mål var att ha sprängt dubbelt så många laddningar som Sovjet, därefter nöjde man sig med att ha sprängt lika många som alla andra tillsammans...
  Mestadels över sitt eget fastland... hål i huvudet...
  Kunde ha blivit mycket välstånd för de resurserna.

  SvaraRadera
 2. Varför man bränt av alla dessa smällare beror på att det går inte att utveckla kärnvapen utan att testa dem.

  Det finns ett land där man försöker få omvärlden att tro man har uppemot 300 kärnvapen, och detta utan att någon gång testat ett enda.

  Sanningen om Israels kärnvapen är nog denna att man aldrig haft vare sig ekonomi eller kunskap för att bygga upp en kärnvapen arsenal. Vad man istället gjort är att försöka övertyga Världen om sin styrka. Man förlitar sig på ett ljug från Mossad.


  Det finns troligen tre atombomber i Israel, och de är hälften av dem som Sydafrika byggde. De andra tre har skrotats men tre försvann och såldes till Israel via två Engelsmän. Det här är obekräftade rapporter men de har ändå rätt hög trovärdighet på grund av de personer som genomförde affärerna.

  Det var Margret Thatchers son tillsammans med sin vän David Cameron som nu är premiär minister i Storbrittanien.

  Ställ er förljande fråga. Varför är israel så förskräckligt rädda för att Iran skulle kunna bygga en bomb. Har de själv 300 bomber kan de ju hur enkelt som helst utradera Iran. Svaret på frågan är att hela det så kallade Israeliska atombombs programmet är en bluff och en spion historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hur kan det komma sig att de är rädda för att deras dödsfiender ska skaffa kärnvapen?

   Det är ju bara marginellt roligare att träffas av en atombomb om fienden också blivit träffad än om de inte blivit det.

   Radera
  2. Amerikanarna var också livrädda för att ryssarna skulle skaffa sig kärnvapen, trots att de själv hade gott om dem. Det skulle göra att Iran kan gå från att stödja Hamas och Hizbollah till att skjuta en kärnladdning mot Tel Aviv. Ganska stor skillnad. Att Israels krigsmakt, som är världens bästa, skulle bedriva något slags skuggspel kring detta tror jag inte. Om Iran kan bygga en så är det rimligt att Israel byggt en för länge sen. Kom ihåg att de besegrade alla arabstater tillsammans, flera gånger.

   Radera
  3. Trodde att det var belagt att Israel har kärnvapen. Och varför skulle USA annars gulla med dem så hela tiden?

   Radera
  4. Och månlandningen har inte ägt rum:)

   "Ställ er förljande fråga. Varför är israel så förskräckligt rädda för att Iran skulle kunna bygga en bomb"

   Inte vassaste kniven..

   Radera
  5. För att pro-Isreal lobbyister äger kongressledamöterna

   Radera
  6. Vem är inte pro-israel? För israel är vi väl alla, förutom en del vänsterextremister.

   Radera
 3. Man kan även beundra något hundratal bombkratrar från kärnvapentest på google earth. Bara knappa in Area 51 och gå 20 km sydväst därom.

  Men ska man mäta penisstorlek är nog ryssarnas Tsar Bomba störst, designad för 100MT i en trestegsdetonation, men ett steg reducerades för att undvika alltför ymnigt radioaktivt nedfall till 50MT vid detonationen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tsar_Bomba

  SvaraRadera
 4. Är det detta som är den nya gröna vågen ? Militärgrönt!

  SvaraRadera
 5. Varje facebooks-användare är värd ca $121

  http://facebookworth.com

  Wall Street Journal har satt upp en "Wealth-o-meter" där du i realtid kan följa hur rik Facebook-grundaren Mark Zuckerberg är:

  http://blogs.wsj.com/digits/2012/05/18/follow-mark-zuckerbergs-worth-in-real-time/?mod=wsj_streaming_ipo

  //G

  SvaraRadera
 6. Dom där filmerna är ju porr för folkpartisterna.

  För övrigt så har ju sverige haft planer på kärnvapen, man har till och med lånat från Storbritannien för att känna hur det känns att ha kraftiga vapen.

  SvaraRadera
 7. Det plutoniumlarm man fick i Fukushima visade sig vara från provsprängningar långt tidigare..Jordskorpan är täckt med rester av alla laddningar som dragits av.

  SvaraRadera
 8. Jag har nog missat nått. Är kärnvapen "renare" än kärnkraftverk. Dvs färre långlivade isotoper.

  Jag menar, det blir ju liksom löjligt annars. Thernobyl, Fukisima vs 2000+ atom bomber...

  SvaraRadera
 9. Det fanns även planer i sverige att skaffa sig atomvapen.
  Svensk atombomb utvecklades trots förbud
  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article218775.ece

  Svenska kärnvapenprogrammet
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_k%C3%A4rnvapenprogrammet

  https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85gestaverket

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM DU VILL VETA HUR DET VERKLIGEN FÖRHÅLLER SIG SKA DU GÅ TILL KUNGL BILIOTEKET OCH BEGÄRA FRAM FRÅN GIFTSKÅPET DEN BESLAGTAGNA BOKEN SOM HETER II VÄRLDSKRIGET I BILD - DEL SJU.

   I DENNA BOK FINNS ETT KAPITEL OM ALLT VI TÄNKTE GÖRA TILL OCH MED EN PROVSPRÄNNING I EN NORRLÄNDSK NATIONALPARK.

   BOKEN ÄR BESLAGTAGEN OCH VÄLDIGT FÅ KÄNNER TILL DEN MEN DEN FINNS

   Radera