Cornucopia?

2012-04-26 12:41

SOM: (mp)-, (c)- och (v)-väljare vet inte vem som är partiledare

SOM-Institutet (Samhälle Och Media) vid Göteborgs Universitet hade ett stort seminarium den 24:e april, där man presenterade en del av sin forskning.


Bland dessa intressanta presentationer visade det sig att sympatisörer till Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet inte vet vem som är partiledare i respektive parti. Det är kanske (som vanligt) en liten raljerande överdrift från min sida, men bland övriga partiers sympatisörer kände åtminstone 93% eller fler till vem som var partiledare.
Källa: SOM

Men att Gustav Fridolin (mp) är språkrör visste bara 87% av (mp):s väljare och endast 67% av (mp)-sympatisörerna visste att Åsa Romsom (mp) är kvinnligt språkrör.

Annie Lööf (c) identifierade bara 80% av (c):s sympatisörer som partiledare. 

Fast sammantaget värst är det för Jonas Sjöstedt (v). Endast 72% av Vänsterpartiets sympatisörer vet om att han är partiledare.

Siffrorna gällde dock 2011, så hur många som vet vem som är partiledare för (s) idag är okänt. Jag kan rakt av medge att jag inte kommer på vad hin heter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

20 kommentarer:

 1. En ledtråd kan jag ge dig, det är en han iallafall.

  SvaraRadera
 2. Hade jag skrivit detta om sossen hade det klassats som trams.
  Hur var det romarna sade?
  Quod licet lovi, non licet bovi...

  " anonym "

  SvaraRadera
 3. Håller helt med 04:02, det är en han.
  Han är dessutom svetsare, nu blev det enkelt!?

  SvaraRadera
 4. 14 åringen var kul
  Undrar vad Olle Hammarlund hade gjort av det!
  O.H. skrev i Industria en gång i tiden Han var född och växte upp i K.
  Jag bryter här
  Enligt löfte
  En officer håller sitt ord!

  TK Fänrik

  SvaraRadera
 5. Enda tydliga sambandet verkar ju vara att det tar ett tag efter att man är vald innan man blir känd som partiledare, inte särskilt förvånande

  SvaraRadera
 6. Men vem ledare för lede Fi? Är det en hin mä håle?

  SvaraRadera
 7. Eh...Lars Ohly var ju partiledare ändå till januari i år, igenkänd av 97%. Som sagts ovan, sambandet med tiden som partiledare är så perfekt det kan bli. (Med en liten fördröjning för MP, som alltid har behövt lite längre tid att göra sitt dubbelkommando känt.)

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja ha ett snabbt, enkelt 3-vals-prov frö att få rösta.
  10 frågor. 1x2.
  Vem är stadsminister?
  Vad har vi för stadsskick i Sverige?
  Tillhör Åland Sverige?
  Osv.

  Tror det hade gett bättre förutsättningar för vettiga politiker.
  /johanB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åland?
   " landet " med 40% anförluster?
   Vi är snart där...

   " anonym "

   Radera
  2. Du borde göra ett språktest för att få rösta....en minister i staden,ett skick i staden ??

   Radera
  3. Ok, jag får väl be om ursäkt för det felet.
   Finns ingen anledning att slarva även om det bara är kommentarer på en blogg man skriver.

   Men om man ska anmärka på andra så bör man kanske se till att skriva ganska korrekt själv. Åtminstone skulle jag själv skärpa mig rätt ordentligt om jag funderar på att börja gnälla.

   Och då kan jag bara tolka ditt inlägg som att du kände dig hotad av förslaget...

   :-)

   Radera
 9. Ohh detta löjliga hin/hen ord, höjden av PK.

  SvaraRadera
 10. Tycker debatten hos Staffan D är lugn och städad. 99% stöd för Staffan, alltså vad man kan kalla näthat om man heter Jan Helin.

  SvaraRadera
 11. Skulle vara toppen om det betydde att väljarna brydde sig mer om politiken än personerna. Men så är det nog tyvärr inte. Nuförtiden är ju politiken personerna.

  SvaraRadera
 12. Cornu, din länk till artikeln om Sveriges snabbaste 14-åring i den kontexten var ett riktigt lågvattenmärke. Vidrigt att antyda att han skulle vara äldre än han är. Att han på den bilden dessutom flankeras av lågstadieklassare gör inte saken bättre. Riktigt pissigt faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It is funny because it is true.

   Radera
  2. Ge mig fakta eller kryp tillbaka in i din SD-grotta. Det som är riktigt roligt är att du (Ano 11:00) försöker övertyga folk att du gilla Ultima Thule för att de gör "bra musik", och bär Tors hammare i ett snöre runt halsen för att det "är snyggt".

   Radera
  3. Håller med dig det var ett lågvattenmärke. För det är ungefär en chans på miljonen att kille faktiskt är sveriges snabbaste 14 åring. Och jag friar hellre än fäller.

   Radera