Cornucopia?

2012-03-21 09:27

Radiotystnad: Stäng av mobiltelefonen mellan 10-11 i protest mot datalagringsdirektivet

I sig en meningslös åtgärd eftersom beslutande politiker såväl som telebolag fullkomligt skiter i detta, men på Facebook (förstås) finns det en kampanj som heter Radiotystnad som går ut på att knyta näven i fickan mot det sk datalagringsdirektivet och stänga av mobiltelefonen mellan klockan 10 och 11 idag.

Så knyt näven i fickan och stäng av. 


Slå sedan på telefonen igen klockan 11 och fortsätt sedan med era liv som inget har hänt, trygga i att ni åtminstone knutit näven i fickan i en hel timme.

Ett annat alternativ hade ju varit att överbelasta riksdagens växel eller något sådant. Ring upp, lägg av luren. Skölj, upprepa. Men, men, bättre att knyta näven i fickan. Jag skall själv naturligtvis stänga av telefonen mellan 10 och 11.

Överlag är alla svenska "uppror" charmiga i sin naivitet. Ville man t ex protestera mot drivmedelspriserna på riktigt kunde alla protesterande kört sina bilar till våra svenska raffinaderier, och parkerat dessa framför in- och utfarter och tagit nycklarna och gått. En sorts flash-crowd, flash-parking? Det kunde förstås kostat en felparkeringsavgift plus bärgning och eventuellt något åtal för samhällsomstörtande verksamhet eller ohörsamhet för ordningsmakten och det kunde tagit veckor innan alla bilar hade varit bortforslade (om inte bränslet tar slut först), men det finns inga gratisluncher. En protest som inte kostar dig som protesterar något är verkningslös. Utan risk, ingen verkan.

Tror jag stänger av telefonen redan nu förresten. Vem vet, jag kanske missar ett viktigt telefonsamtal?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Jag me, och jag satter inte pa den igen heller!

  SvaraRadera
 2. Haha, älskar ditt avslut!

  Kanske protester ala franska bönder är det som gör susen. Fram med traktorerna och spärra en motorväg nära dig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådant fungerar. Hela EU:s jordbrukspolitik och halva EU:s budget är byggd på dessa protester.

   De är heller inte riskfria och är alltså verkningsfulla. Det är t ex inte riskfritt att dumpa något ton med gödsel utan för parlamentet - man kan ju faktiskt bli gripen.

   Radera
  2. Fy, vad tarvligt!
   Herr Lars har ju erkännt att han inte har någon traktor.

   Kom just på det.
   Har själva på ett ställe 65 kvm tak i rent sydläge
   Lars ser nästan var!
   Men på sommaren är vi inte där
   Livet är underligt och inte helt lätt att administrera.

   Isola Regina

   Radera
 3. Bra inlägg, "charmiga i sin naivitet" känns ju som huvudet på spiken. Folk är rätt dåliga på att skrida till nån slags aktion i verkliga verkligheten. Ibland undrar man ju vad som skulle hända om en östersjötsunami sköljde över sthlm, jordbävningar sänkte småländska höglandet eller Burkina Fasos havsflotta invaderade Gotland...facebookgrupper i tusentals skulle väl skapas och hårda nävar knytas som mentalt stöd till de drabbade.

  SvaraRadera
 4. Orka försöka, den stora massan är idioter, politiker är horor hela bunten.

  Det enda man kan göra är att utbilda sina närstående så att de inte växer upp till idioter eller horor.

  SvaraRadera
 5. Nej du, nåt sånt mesigt görs inte. Nu när datalagringsdirektivet röstats igenom blir det radiotystnad från min mobil (flygplansläge) fr.o.m. 1 april, förutom när den verkligen behövs. Ska varsko lite kunder först bara att jag ändrar kontaktmodell.

  SvaraRadera