Cornucopia?

2012-03-29 18:38

Öppen tråd: Börsnedgång - OMXS30 vid avgörande stöd?

Börsnedgången fortsatte.


Kortsiktig teknisk analys låg redan i sälj/neutral medan långsiktig ligger kvar i köp.

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 stängde över ett möjligen avgörande stöd som vi hittar i någonstans runt 1055, där börsen också var nere och vände.

Frågan är återigen om tjurfällan skall slå igen här eller om det bara är en tillfällig hicka. Vad som blir mer och mer tydligt är att börsen gått kräftgång sedan i februari och att vi fortfarande väntar på utbrott i någon riktning.

Lämnar ordet fritt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

25 kommentarer:

 1. Detta är nog bara början på en större rekyl.
  Marknadens aktörer vill ta hem vinsterna sen december och det blir trångt när alla ska ut genom nödutgången. Sen blir det en ny kortsiktig uppstuds mot 1100 där det planar ut igen.
  Om ett par månader sparkas Grekland ut ur EU/EMU och då kommer det riktiga raset som tar oss ner under 900-nivån och så småningom landar vi på 650 nivån.
  Mvh
  Observer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i sådana här lägen man önskade att svenska bolag inte var så f-b sena med att dela ut sina pengar. Frågan är om det håller ens fram till maj när utdelningarna kommer.

   Radera
  2. Precis sådana tanktegångar gör att svenne inte hinner undan... utdelningar på 4-5% i maj är småpotatis att hoppas på i dagens volatila marknad.

   Radera
  3. Om ni tror på börsnedgång men vill ligga kvar och vänta på utdelningarna är det ju bara att hedga med lite sälj-optioner? Vad är problemet? Har ni rätt i er marknadstro kan det bli bra med pengar.

   Radera
 2. Tja C

  Har inte följt bloggen på ett tag och är lite lat så orkar inte söka.
  Har du gått in i dina negativa positioner igen?

  SvaraRadera
 3. Imorgon kommer det bli upp igen, kanske inte mer än 0,2-0,3 men vi håller oss på plus. Något ras tror jag inte vi kommer se innan möjligtvis i höst.

  SvaraRadera
 4. Hade ganska rätt för några veckor sen när det kändes som det var dags för paus i uppgången !! Nu när utdelningarna börjar trilla in finns det inte många alternativ till börsen,det mesta kommer att återinvesteras vilket borgar för en hygglig börs under våren.Får väl sticka ut hakan igen och ge tipset : upp,upp,upp !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du nu för några aktier Svante? Köpt något nytt?

   Radera
  2. Vill ogärna ge tips till andra (var o en får tänka o ta ansvar själva) men sålt H&M i början av veckan,(alldeles för högt värderad) och trots att jag ogillar banker...köpt SEB kontinuerligt under veckan...ligger back nu,men utdelning i morrn,och på sikt tror jag det blir en kanonaffär.Andra bra bolag : Lupe,NCC,VBG,Vostok mm

   Radera
 5. Skam den som ger sig. Någon gång ska väl Cornucopia? "glaset är halvfullt" få rätt och tjurfällan slå igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man gissar att toppen är nådd varje dag så träffar man även precis den dagen det vänder :)

   Radera
  2. Eller så kanske bear-fällan slår igen. ;-)

   Radera
 6. Svante: tveksam ang NCC, i sådant fall Skanska....
  NCC har börjat tappa på produktionen av ex bostäder och därför står Skanska stadigare..(typ infrastruktur)
  Men det är inget snack om att NCC är ett bra företag ;)

  SvaraRadera
 7. Hur ska man hedga en eventuell nedgång? Jag vågar inte gå in i guldpapper och satsar istället på fastighetfonder och råvaror som jag tror efter senaste halvårets nedgångar kommer fortsätta upp ett tag till (företagsfastigheter). Råvaror släpar ofta efter börsen och är därför trevligare.

  SvaraRadera
 8. Björnar fastnar också i fällor....

  SvaraRadera
 9. Offtopic, men vad händer nu med lägenhetspriserna tror ni ? http://debatt.svt.se/2011/12/21/darfor-vill-vi-se-en-okad-andrahandsuthyrning/ utredningen presenteras 1 april,

  SvaraRadera
 10. Sälj, så jag kan plocka upp HM på 75:-

  SvaraRadera
 11. Gabriel Eriksson2012-03-30 01:09

  Med tanke på att en eventuell oro i Spanien bara innebär att ECB trycker ännu mer pengar som letar sig mot aktiemarknaden tror jag vi kan ta den senaste rekylen som ett gyllene läge att köpa. April och Maj är i princip alltid starka månader även om marknaden fallit några dagar nu.

  Kina kommer minska sin aktivitet vilket i princip innebär att de extrema metallpriser vi ser kommer minska. Stora hotet är Iran men för mig väger peningkranarna runt om i världen högre än detta hot.

  SvaraRadera
 12. Nykommunisten Cornucpia ljuger fritt igen!
  Är dina "tekniska analyser" nånting annat än inbillade figurer inuti din hjärna? I Så fall, var är de konkreta statistiska bevisen för detta? Om siffror förutser sig själva, så borde ju detta kunna härledas lite tydligare än med streck som godtyckligt ritats kors och tvärs.

  Eller är den tråkiga logiken bara en av de där "nyliberala" teorier som du bara ignorerar av bekvämlighet?

  Du borde lägga av med ditt återkommande ljugande om att verkligheten bara "är en teori". För den typen av vulgär retorik får dig att framstå som precis så dum i huvet som du faktiskt är! Och sen tar oljan slut hela tiden, oj. Bara kryp bort och försvinn, om du vill vara så snäll, din förvirrade lilla nykommunist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym
   Du tycker uppenbarligen väldigt illa om bloggaren. Jag förstår inte varför du överhuvudtaget ödslar din tid på att skriva här.Jag tror vi är många här som inte håller med dig och problemet blir då att du ödslar med vårt tid också, för vi måste läsa det du skriver.
   Lev och må väl
   Evil_Dad

   Radera
  2. dont feed the troll

   Radera
  3. Att pumpandet ökar och oljeflödet minskar är ett faktum. Behöver inte ens kunna läsa för att förstå diagram.

   Samtidigt vill ju inte jag anpassa mina vanor efter utbudet av olja. Alltså blir det dyrt vid pumpen. Synd för någon annan.

   Radera
  4. Vi som läser bloggen är inte så dumma i huvudet att vi behöver någon som påpekar att man måste se saker och ting med kritiska ögon -även cornucopia. Vet inte varför jag ödslar tid på at svara 04:49

   Radera
 13. Varför kritiseras Cornu för detta? Det handlar inte om hur mycket olja som finns utan hur mucket av den som kan användas.

  I slutändan är det enkel matematik om det kostar en liter olja i energi att utvinna en liter olja till användbara bränslen så går det ju inte ändå att utvinna energi. Det är skit sak samma hur mycket olja som finns. Det är inte frågan. Vad i ovanstående är det som är så j**** svårt att ta in?

  Ni som påstår något annat. Är ni helt d**** i huvudet och vad är er anledning till att ni vill vara d**** i huvudet. Vad tjänar ni på att stoppa huvudet i sanden?

  SvaraRadera
 14. Ovanstående hamnade visst i fel kommettarsfält...

  Ber om ursäkt

  SvaraRadera