Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2012-03-18 09:54

Freedom Fest 2012

På tal om statsfeminismen och Tanja Bergkvist så höll hon ett anförande på Freedom Fest 2011, som finns som video nedan. Det börjar lite stapplande vilket är lätt hänt som föreläsare, men sedan kommer hon in i andra andningen. Tyvärr ser man inte själva presentationen, utan bara Dr Bergkvist. Sevärt.

Tanja Bergkvist - Genusvansinne och fördumningsindustri från LvMI Sverige på Vimeo. Debattartikeln om forskningsmiljonerna anslagna till genusanalys av trumpeter hos Schibsted/SvD Brännpunkt som hon hämner tidigt i föredraget hittar ni för övrigt här.

Statsfeminismen är kanske ett av de största hoten mot frihet, sunt förnuft och vår framtid. Föreläsningen ovan heter specifikt Genusvansinne och fördumningsindustri. Våra barns skolgång skall tas ifrån dem. Det händer just nu, i Sverige i verkligheten idag. 

Från Skolverkets skrift Genus och text (blogginlägg av Bergkvist, där hon för övrigt påpekar att barnen i 7:e klass i Bulgarien kan matematiska induktionsbevis medan svenska barn fortfarande tragglar de fyra räknesätten), som helt seriöst föreslår att man skall ta bort faktainnehållet från högstadiets och gymnasiets undervisning i vetenskapen fysik. Denna skrift rekommenderas till alla som utbildar lärare:
"En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort."
Mina vänner. Detta är vad vi som är födda på 70-talet och 80-talet kommer få se våra barn drabbas av i skolan. Genuskänslig fysik istället för kunskapsinnehåll. Just nu arbetas det faktiskt på att inte bara skriva om högstadiets och gymnasiets skolböcker i fysik, utan även faktiskt universitetens och de tekniska högskolornas böcker i ämnet.

Fördumningen är ett akut hot mot vår framtid, speciellt då de resurskriser vi har framför oss ställer absoluta krav på kunskap, rationalitet och kompetens. Dessutom innebär allt sådant här dogmatiskt statsfeministiskt tänkande begränsningar av individers frihet. Kanske krävs det matematiker (gick själv det som tidigare hette Matematikerlinjen vid Göteborg Universitet) för att se vansinnet som pågår. Fast något säger mig att de flesta naturvetare eller teknologer förstår att vetenskap och kunskap måste gå före ideologiskt trams. Och ja, mycket av samhällsvetenskaperna, inklusive (national)ekonomi, är ideologiskt trams.

Svenska kvinnor kan idag bli allt de har potential till, precis som svenska män. Det tar dock fortfarande 10 - 20 år till innan det gamla gubbfläsket pensionerats bort, men därefter kommer Sverige vara helt egalitärt könsmässigt. Alla är vi individer och är inte begränsade av något genus längre. Om vi nu inte blir dummare än tåget pga genusmaffians härjningar. Läsare påminde om Lysenko, som via lysenkoismen satte all biologisk vetenskaplig forskning på undantag i Sovjetunionen då saker som arv och DNA fick stå bak till fördel för att även saker som utsäde inte formas av arv och DNA, utan av människans sociala konstruktioner... Så svalt man också i Sovjetunionen medan växtförädlingen fortsatte i väst.

Iaf så kommer Dr Bergkvist att föreläsa igen om staten och genus på Freedom Fest 2012 den 12:e maj. Program enligt nedan, vilket säkert kan intressera många läsare.
SAMMANFATTNING AV PROGRAMMET
08.15 Portarna öppnas och registrering börjar
09.00 Tal 1 - Staten och barnen - Bo C Pettersson, Barnens rätt till föräldrarnas tid
10.00 Tal 2 - Staten och hemundervisningen - Jonas Himmelstrand, ROHUS
11.00 Paus
11.30 Tal 3 - Staten och genus - Tanja Bergkvist, Tanjas blogg
12.30 Tal 4 - Staten och maten - Annika Dahlqvist, "Fettdoktorn"
13.30 Lunch
14.30 Tal 5 - Staten och kapitalet - Klaus Bernpaintner, FreedomFest
15.30 Tal 6 - Staten och vetenskapen - Claes Johnson, professor KTH
16.30 Paus
17.00 Tal 7 - Staten och integriteten - Rick Falkvinge, grundare av Piratpartiet
18.00 Tal 8 - Staten och individen - Joakim Fagerström, Svenska Mises-institutet
19.00 Avslutning med diskussionspanel
20.00 Utgång till restaurang för de som vill
Medan man ändå är inne på konvent så kan jag påminna om att jag föreläser på Utrikespolitiska föreningen i Lunds årliga konvent lördagen den 21:a april. Andra föreläsare på UPF Lunds konvent är bla Maria Wetterstrand, Björn Lomborg, Jimmie Åkesson och Johan Norberg mfl. Blir uppenbarligen väldigt många olika infallsvinklar på temat Säkerhet och resurser, där t ex Lomborg och Norberg kommer förklara att det inte existerar några problem som inte kan lösas av marknadskrafterna. Inträde för de två dagarna 20 - 21 april är endast 100:- SEK. Tillägg: Jag blev seriöst inbjuden av ett riksdagsparti att föreläsa för deras Stockholmsgrupp i maj, men det föll på att de tyckte att jag skulle lägga 1.5 dygn på att åka till Stockholm utan ersättning för min tid. En bra tanke, som jag kan ställa upp på den dagen riksdagspolitiker, landstingspolitiker, kommunpolitiker och samtliga partifunktionärer, hög som låg, avsäger sig all form av ersättning själva oavsett hur låg den är idag. Skall gärningen vara ett kall man gör gratis så kan man börja själv.

I övrigt har jag lagt till Tanja Bergkvist blogg till blogglistan nedan. Viktigt på hennes blogg, liksom min, är att läsa kommentarerna. Kampen mot genusockupationen måste gå vidare till den sista genusteoretikern blir arbetslös. För övrigt fick genusvansinnet 225 MSEK i speciellt anslag från alliansregimens regering bara förra året - till detta kommer övriga pengar från forskningsfonder och universitet och högskolor. Vi kan prata miljardbelopp i direkta kostnader, plus de hundratals miljarder detta vansinne kan kosta svenska samhället i minskad konkurrenskraft i fördumningens spår.

Kom ihåg att era barn bara har en chans till skolgång och hemundervisning nu har förbjudits i Sverige. De kommer gå ur gymnasiet utan några ämneskunskaper, bara genus. Inte ens Försvarsmakten har gått säker.

Nästa gång ni får höra om genustrams på föräldramöten i skolan eller förskolan, ställ er upp och protestera! Kräv att era barn får kunskaps- och faktautbildning, inte genustrams. Citera gärna Genus och text-citatet ovan så övriga närvarande föräldrar förstår.

Ingen form av ersättning har utgått till mig eller till någon till mig närstående för detta inlägg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Det låter ju helt vansinnigt, men finns det några konkreta exempel på vad nedanstående har lett till?

  "En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort."

  SvaraRadera
 2. när vi ändå håller på varför inte införa rasbiologi i skolan igen.
  Männsikor som håller på med sånt här trams har personliga dilleman de inte vill reda ut, det är därför lättare att ändra på omgivningen än sig själv.
  TRAGISKT.

  SvaraRadera
 3. Som blivande förälder är givetvis den svenska skolan en väldigt viktig politiskt fråga för mig - kanske den viktigaste frågan. Själv har jag mer eller mindre gett upp vad gäller kommunal verksamhet. Man får helt enkelt hitta någon bra privat dagmamma som inte är smittad av genusvansinnet. Men hur ser det ut med friskolor? Är de "tvingade" att följa samma genusidioti som de kommunala skolorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr måste väl även friskolor följa Skolverkets direktiv. Alltså är det mer eller mindre omöjligt att undkomma genustalibanerna och deras indoktrinering av barnen. Enda sättet är att kasta ut de från den politiska makten.

   Börja protestera högljutt!

   Radera
  2. Sätt dom i en Muslimsk friskola, garanterat befriad från genustrams och med Skolverkets tysta medgivande.

   Radera
  3. Att ersätta en meningslös ideologi med en annan löser kanske inte det grundläggande problemet? Samma sak med kristna friskolor förövrigt även om jag misstänker att skolinspektionen går hårdare fram där.

   Radera
  4. Flytta till Norge. Norska staten har fryst alla bidrag till genustramset och då ingen inom privat sektor kastar pengar på skiten så kommer den att dö ut fort i Norge.

   Så flytta till Norge och låt barnen gå i skolan där. För övrigt är Norges statsfinanser i brutalt bättre skick än Sveriges.

   Radera
  5. I Norge er alla velkommen!

   Radera
 4. Läser vi "genusvetenskap 'crowdade out' forskning, fakta, framgång, fysik om fem år?

  Katolska friskolor kanske är en sund motpart anno 2012.

  SvaraRadera
 5. Bra Cornu!

  Nu har du uppmärksammat något viktigt.
  Genusmaffian håller på med trams. En hel del vuxna förstår det. Tyvärr inte politikerna som menar, att ekonomiska medel måste avsättas. De är lika insnöade på genusspåret som på det inbillade klimathotet. Liksom på tron att invandring kan lösa Sveriges problem.

  Det finns i dag i genuskunskap fyra professorer i Sverige.
  I det för exportindustrin viktiga ämnet geologisk prospektering endast en.
  Pia

  SvaraRadera
 6. Genusvetenskap och andra ismer är övergående. Sverige var världsledande på rasbiolog en gång i tiden, för att knyta an till en tidigare kommentar. Nu försöker vi göra om samma resa inom genusvetenskapen. Det kommer inte att sluta väl.

  Sverige kommer att tappa stort i välfärd då vi är ett exportberoende land. Bara att gratulera folket i Asien. Vi faller på eget grepp.

  SvaraRadera
 7. På tal om ideologi - jag märker att Tanja intervjuas av Den Nya Välfärden och håller föredrag på någon som kallas 'Freedom Fest' tillsammans med andra av en ganska specifik ideologisk färgnyans. Råkar det bara vara så att Cornucopia hämtar klipp från sin egna sfär, eller har hon den sortens kopplingar i övrigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag postade klippet igår som svar på en kommentar under inlägget om Tanja Bergkvist för att visa mer substentiellt på vansinnet. Urprungligen såg jag klippet genom ett tips av Cornucopias bloggranne Henrik Alexanderssons eftersom han var en förläsarna på konventet.

   Vansinne har förövrigt ingen färg, det råder över hela det politiska spektrumet idag.

   Radera
 8. Magnus Redin2012-03-18 11:01

  Genus och text är en riktig rysare.

  "En viktig fråga att synliggöra är i vilken mån man omdömet om flickans sätt att resonera sammankopplas med värderingen om det vetenskapliga tänkandet som en ”högre” form av tänkande, som något sannare och bättre — en bedömning som läraren synbarligen gjorde. Föreställningen om det vetenskapliga tänkandets självklara överhöghet rimmar illa med jämställdhets och demokrati-idealen. Här framkommer även den asymmetriska relationen mellan manligt och kvinnligt: Vissa sätt att tänka och resonera premieras mera än andra i naturvetenskapliga sammanhang. Det relationsinriktade tänkandet tenderar att hamna i underläge gentemot det abstraherande särskiljande tänkandet."

  Det vetenskapliga tänkandet utgår ifrån att det finns en verklighet fristående från vår upplevelse av den. Att det finns atomer, stjärnor, djur, mineraler, ljus, värme osv och processer som påverkar dem oavsett vad vi tycker och tror om verkligheten. God vetenskap är att lista ut hur verkligheten är utan att fastna i ofungerande idéer och fördomar och beskriva detta på sätt som kan förstås av andra människor och testas med experiment. Det är en fråga om att höja sig över vardagstänkande och gamla uppfattningar, det är vitsen med hela verksamheten.

  Det här är svårt att förmedla i skolundervisning, en av de bästa pedagogerna för detta är TV serien Mythbusters. Ofta får man nöja sig med att försöka upprepa gamla "aha" upplevelser med studsande kulor och slutna strömkretsar, det är ungefär samma sak som att lära sig alfabetet för att sedan kunna läsa texter.

  Om flickan i exemplet fokuserade på tedrickandet och om det spelar någon roll om det är te eller varmt vatten, rapportskrivaren missade nästa uppenbara steg för en sådan frågeställning, gör ett experiment och jämför hur socker löser sig i té och rent varmt vatten som har samma temperatur. Pojken ville prova kallt te, flickan ville prova rent vatten, rapportskrivaren ville inte tänka ett steg till utan önskade fastna i en problematisering.

  Själv har jag kanske gjort bort mig då det ryker ur öronen på sidan 24 i rapporten, det är teoretiskt möjligt att det kommer något klokt senare i den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnus Redin2012-03-18 11:24

   Nix, det vart bara värre.

   Radera
  2. Bergkvist skrev att hon när hon läst färdigt Genus och text stoppade fingrarna i vägguttaget för att väckas ur mardrömmen, men det hjälpte inte.

   Radera
 9. Genus är inte bara vansinnigheter som läroplansomvandlingarna du nämner. Genusfrågan är viktig att uppmärksamma för att avskaffa genuskodningarna inom exempelvis industrin eller försvaret. Det är tydligt för den som har en viss erfarenhet på området hur begränsad arbetsmarknad som exempelvis industriföretag i små kommuner har att tillgå. Hälften av kommunivånarna uppfattar nämligen inte idag att industrin är något för dom. Egentligen handlar det bara om optimal resursallokering. Humankapital som är mer lämpat för omvårdnad (en INDIVIDUELL egenskap) spenderar idag säkert en del av sitt yrkesliv på en monteringsline och tvärtom. Det är inte optimalt. Den som tror att vi idag har en icke-genuskodad arbetsmarknad har fel, och konsekvenserna av detta är minskad produktivitet. Det vet jag eftersom jag sett det med egna ögon.

  Men ett genusinnehåll i fysikundervisningen motsvarar att man på en industriarbetsplats skulle ha en bestämmelse som säger att man halva arbetsdagen måste ha en youghurt balaserad på ett marsvins lilla släpvagn och sjunga fadervår. Absurt med andra ord och ärligt talat på gränsen till genuint psykiskt sjukt.

  Sedan vet jag inte hur mycket vetenskapsteori matematiker läser men att avfärda samhällsvetenskaperna som flum framstår i vilket fall som helst som tämligen obildat. Motsvarar att en samhällsvetare skulle börja ifrågasätta hundraåriga matematiska sanningar baserat på väder eller stjärntecken. Också det absurt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl skrivet. Kan inte annat än hålla med.

   Radera
  2. Huruvida något är "flum" eller inte beror naturligtvis på vad man menar med flum.

   Med "flum" i dessa sammanhang menar man att de "hårda" vetenskaperna (t.ex. mattematik, fysik, biologi, kemi) är tydligare än de "mjuka" vetenskaperna (t.ex. sociologi, ekonomi, statskunskap).

   Hårda vetenskaper är evidensbaserade. De använder kvantitativ empiri och den vetenskapliga metoden är alltid i fokus. Strävan är att vara korrekt och objektiv.

   De mjuka vetenskaperna å sin sida är ofta inte lika faktabaserade och heller inte helt subjektiva. Detta syns främst i att det finns olika falanger - ofta kopplade till någon form av politisk åsikt - som hela tiden försöker beskriva området efter sina preferenser. Jag ser inte något större fel i det eftersom mycket av vetenskapsområdet kommer ur diskussion snarare än uppmätta värden.

   Därför är mjuka vetenskaper "flummigare" än hårda vetenskaper - de är helt enkelt mindre exakta och mer subjektiva. Därmed inte sagt att de är oviktiga.

   Radera
  3. Intressant är förstås att även 'hårda' vetenskaper blir ganska flummiga bortom en viss nivå.

   Radera
  4. Anonym 05.14: Jag antar att du syftar på kvantitativt kontra kvalitativt orienterade forskningsupplägg. Kvantitativa analyser används ofta inom samhällsvetenskaperna och går exempelvis ut på regressionsanalys eller andra statistiska verktyg. Kan med andra ord inte bli "hårdare" än så. Vad som skiljer är att inom samhällsvetenskap ägnar man mycket energi åt att problematisera utgångspunkten och kontexten för själva frågorna man ställer. Något som naturvetenskaperna skulle må bra av. Istället diskuteras inte ens subjektiviteten inom dessa dicipliner utan man utgår bara från att alla är objektiva. Detta orsakar i sin tur en extremrelativistisk motreaktion, aka genusvansinnet. Försök komma runt kravet på en vetenskaplig metodt då du går upp med en magisteruppsats i statsvetenskap. Kommer väl gå sådär skulle jag tro.

   Radera
  5. Ja, man får hoppas det, 09:34, men i dessa dagar och framförallt på en del mindre institutioner vete tusan. Men jag vet åtminstone att på Skytteanum på 90-talet undanbad man sig allt flum.

   Men ditt inlägg slår huvudet på spiken, absolut.

   Radera
 10. Tokfeministernas och genustalibanernas härjningar inom skolan och universiteten kommer tyvärr leda till att dagens ungdomar får en undermålig utbildning och att svensk industri på sikt kommer få väldigt svårt att rekrytera kompetent arbetskraft. Det kommer innebära att industrin tvingas lämna landet och Sverige förlorar arbetstillfällen och skatteinkomster, med sänkt standard och sänkt välfärd som följd. Tusen tack alla tokfeminister och alla skattebetalda genustalibaner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan skylla på tokfeminister och genustalibaner om man vill, men då gör man det enkelt för sig. Roten till problemet tror jag ligger i en allmänt förtvinande respekt för kunskap. Den har blivit till en handelsvara för somliga, politiskt instrument för andra. Universitet och högskolor har å ena sidan reducerats till en fabrik som skall skapa spinoff-företag och goda arbetare, å andra till vuxendagis där så många ungdomar som möjligt skall in av politiska skäl.

   Radera
  2. Genusslynor kan dra åt helvete!

   Radera
 11. Bra inlägg idag Cornu.

  Du skriver "Nästa gång ni får höra om genustrams på föräldramöten i skolan eller förskolan, ställ er upp och protestera! Kräv att era barn får kunskaps- och faktautbildning, inte genustrams."

  Detta gjorde jag för 9-10 år sedan. Dotterns mellanstadieskola hade fått en ny rektor. Det första rektorn gjorde var att låta en genus-mångkultur-indoktrinerings-event av statligt finansierade Riksteatern besöka skolan. Vi föräldrar visste inte mer än Riksteatern hade besökt skolan. Men en dag senare blev vi varse: alla barn i årskurs 1-3 fick ett personligt email av rektorn. Märk väl att email var ovanligare för 10 år sedan och att en 7-åring har svårt att överhuvud taget hantera email.

  Detta email innehöll bara orden: "Hej. Här är en bra sång att lära sig från Riksteaterns besök". Bifogat var ett word-dokument men en sångtext som tydligen alla barn fått sjunga, ackompanjerade med akustisk gitarr och några indokri... skådespelare från Riksteatern. Texten var rimmande och trallvänlig med rader om att "att spela fotboll i klänning eller burkha blir en mazurka" och att "det om en pojke vill heta Kajsa, så är allting skoj" och en massa om genus som jag inte kommer ihåg.

  Va!?

  - Riksteatern åker på statlig uppdrag ut och indoktrinerar 7-9-åringar
  - Rektor har direktkontakt med 7-åringar i ämnet. Utan målsmans inblandning.

  Jag satt med i skolans föräldraråd som träffades ihop med lärare och rektor varannan månad. Rektorn - kvinna i 50-årsåldern - var totalt dominant. Allt hon pratade om gick i princip ut på att genusifiera och mångkulturifiera skolan. Om någon opponerade sig det allra minsta, avbröt hon direkt. Ingen förälder vågade efter ett tag säga någonting. Det var regelrätt indoktrinering av föräldrar och lärare på dessa möten. Till slut fick hon hålla på ostört. Ända tills en dag som jag begärde ordet och ifrågasatte varför "flickor skall rita snabba och tuffa raketer och pojkar skall rita gulliga raketer". Hon försökte avbryta mig och indoktrioneringen hade verkligen fäst på flertalet kvinnor i mötet, så det var jobbigt att ställa sig upp och be att få tala till punkt. Flera gånger fick jag höja rösten ORDENTLIGT för att få tala till punkt. Det var antagligen första gången som någon sade emot henne. När jag var var klar kom hon med någon dräpande kommentar om att: "Du kan inte prata hela tiden, det finns faktiskt fler som vill säga något. Och kan vi äntligen gå tillbaka till dagordningen:"

  De andra på mötet sade absolut ingenting till mitt försvar. Några kvinnor på mötet nickade medhållande med rektorn. Men efter mötet fick jag några ryggdunkningar och några försiktiga medhåll.

  Jag har massor av berättelser från denna skola och om hur kunskap har fått vika för "kompissamtal", "Samhället" (=genus och mångkultur) och "Kamratmassage" och allt vad det heter. Pedagoger som på dessa möten har sakt att "stavningsregler" och "avancerad matematik" måste ge vika för "mjuka värden".

  Hur gick det med rektorn? Efter ett år slutade hon, officiellt "på egen begäran". Men jag hoppas och tror att det var fler än jag som opponerade oss mot rektorns metoder.

  Kom ihåg att rektor för en kommunal skola är utsedd av politikerna av kommunen/stadsdelen. Rektor är politiskt tillsatt och politikernas förlängda arm in i skolan. Rektorns viktigaste avnämare är inte eleverna eller elevernas föräldrar utan den politiska majoritetens. Plus att de kan föra en egen agenda.

  SvaraRadera
 12. jag tror. jag dör. -_-; förhoppningsvis kommer -nån- att inse hur absurt detta är innan det går igenom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte någon som bestämmer. Kom ihåg att lärarna i skolorna och förskolorna skickas på indoktrinerings- och väckelsemöten i frågan och allt mer faktiskt tror på skiten. Barnen. Skall. Inte. Lära. Sig. Kunskaper. Och. Fakta. De. Skall. Lära. Sig. Genus.

   Radera
 13. "Nästa gång ni får höra om genustrams på föräldramöten i skolan eller förskolan, ställ er upp och protestera! Kräv att era barn får kunskaps- och faktautbildning, inte genustrams."
  Samma sak gäller även klimatalarmismen som är lika befängd, politiserad och ovetenskaplig som genustramset.
  Även här indoktrineras barnen redan i förskolan. Naturvetenskaplig empiri, kunskap och forskning får stryka på foten för politiska flumteorier vars syfte främst verkar vara att ge politikerna all makt.
  Det ser illa ut för Sverige !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att önska att det döende klimattramset snarast ersätts av energivetenskap...

   Radera
  2. Magnus Redin2012-03-18 12:23

   Döende klimatfråga vore bekvämt för de som äger kolgruvor och investerar i svindyr oljeutvining från oljesand och i Arktis.

   Tyvärr är verkligheten lite jobbig, det släpps ut så mycket koldioxid att det förändrar den kemiska balansen i haven vilket i sig är ett dödligt hot.

   Vi behöver många grenar av energivetenskap för att ordna el och bränslen utan att sabba miljön. Med vetenskap som har med verkligheten att göra blir det lättare att förse alla med mat, bränsle och el så folk kan må bra och samlas under lampan i vardagsrummen för att diskutera precis vad de vill inklusive genus.

   Radera
 14. Har samlat lite information från nätet…
  Räddningstjänst och polis jobbar tillsammans sedan finns militären där, men säger så lite som möjligt. Journalisterna verkar inte nyfikna och intelligenta att undersöka.
  Var och en får själv dra sina slutsatser.

  Jaspilot sökte försvunna planet
  Stefan Kaarle, 42, Jas-pilot från Piteå, var den som först anslöt i sökandet efter det försvunna norska Herculesplanet.
  http://www.pitea-tidningen.se/...
  Vi VET från en Gripenpilot att den officiella storyn är falsk. Det var inte alls någon rutinflygning där ett ensamt Herculesplan skulle till Kiruna för att lasta ombord fordon. I själva verket var det en del i en övning och samtidigt i luften runt Herculesplanet fanns inte mindre än tio Gripenplan, fyra norska F16 som eskort till Herculesplanet, ett tyskt C-160 samt eventuellt ytterligare NATO-plan av okänt antal. Sedan tidigare är känt att det fanns ytterligare ett Hercules i luften.
  Gripenplanens uppgift har varit att försöka stoppa (dvs "skjuta ned") Herculesplanet.

  Men det finns faktiskt en del märkliga omständigheter i den här affären. Som det jägarförband som dök upp ur ingenstans igår kväll och som räddningsledningen inte känt till. Såhär säger räddningsledningen:
  "Enligt uppgift skall det även i området finnas ett eller två militära markförband, som tydligen inte stått under fjällräddningens ledning. Det har kommit till vår kännedom, att någon uppfattat radiotrafik där något markförband berättat att de gjort några observationer av föremål på marken."
  Försvarsmakten å sin sida hävdar att jägarförbanden tillkännagav sin position så snart det blev känt att ett Herculesplan försvunnit i området:
  "Bergsplutonen ingår inte i övningen utan var i Kebnekaiseområdet sedan i måndags för egen certifiering till bergsledare. När det saknade flygplanet blev känt tillkännagav plutonen sin närvaro och specialkompetens till räddningsledaren i Kiruna."

  Knut och Ulla Högström hörde Herculesplanet flyga på låg höjd över fjällstugan.
  I riktning mot en flera hundra meter hög bergvägg.
  – Jag tror inte planet kan ha klarat höjdskillnaden, säger den före detta luftvärnsofficeren Knut till Aftonbladet.
  Sälka fjällstuga ligger på Kebnekasiemassivet, knappt en mil väster om platsen där Herculesplanet försvann från radarn.
  Vid tidpunkten för försvinnandet hörde stugvärdarna Knut och Ulla Högström ett flygplan passera över dem på låg höjd.
  – Jag lade märke till att det flög mycket lågt, vi hörde båda hur det flög över oss, säger Ulla när Aftonbladet i går träffade paret i fjällstugan.

  Det var en övning där man skulle förhindra Gripenplanen att komma åt Herculesplanet. Med andra ord kan båda sidor ha använt sig av avancerad radarstörande utrustning i syfte att förvilla motståndaren. Även störning av GPS som ryssarna gjorde i Georgien…där hela regionen var blockerad för GPS signaler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missa heller inte teorin om att den "spanska" skidturistgruppen var egentligen ryska spetznas-sabotörer ...
   Hur skulle det funka med spanjorer på skidor? I Kebnekaise?

   Radera
 15. Genuspropagandan är ett djävulskt globalistverktyg i sin målmedvetna strävan att fördumma hela mänskligheten till en mentalt passiv och självdestruerade massa med enda uppgift som skuldberoende arbetsslav.

  Cornu:
  Avsluta alla framtida bloggposter, oavsett ämne, med din högtidliga proklamation:
  "Kampen mot genusockupationen måste gå vidare till den sista genusteoretikern blir arbetslös."
  så att varken du själv eller vi läsare glömmer ansvaret för våra barns framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnus Redin2012-03-18 12:29

   En enklare förklaring är att det är människor som vill göra gott som har fastnat i en konkurrens om ledarskap där de extrema har slagit ut de sansade och nu kämpar de även för att försörja sig genom sin övertygelse.

   Radera
  2. Kloka ord, Magnus. Mycket kloka ord.

   Radera
  3. Magnus, hela genusköret är ju politiskt implementerat vilket blev mycket tydligt vid globaliseringen av de de forna Sovjetstaterna som nu är nya EU-länder. De skulle aldrig anta EU's genusstandardiserade och fördummande utbildningsplaner om de inte känt sig tvingade av ekonomiska skäl.

   Att du som globalistpolitiker nu tvingas förringa galenskapen och skylla på enskilda människors kamp om ledarskap är både patetiskt och fegt samt visar att du inte vågar stå för den politik du representerar.

   Radera
  4. Att ge de överkörda sansade människorna en chans att göra nytta är en mycket bättre lösning än att leta konspirationer och linda in huvudet i aluminiumfolie.

   Rädda jämställdheten från genushysterin!

   Radera
  5. Bottennapp Magnus Redin.
   Försöker du påstå att genusperspektivet inte är initierat av EU? Eller att inte svenska politiker har något ansvar för dess införande i Sverige? Varför betalar Sabuni ut hundratals miljoner till genusprojektet om hon inte har regeringens uppdrag och stöd?

   Menar du att "de överkörda sansade människorna" ska sakna alternativ men ges en chans som låneberoende löneslavar (göra nytta) om de bara håller käften och inte vill bli kallade konspiratörer och foliehattar?

   Din partiledare är klok nog att tiga ihjäl problem han inte kan hantera men du slingrar dig nu som en mask på kroken och försöker dölja ditt eget ansvar.

   Radera
  6. Snälle nån, herre eller fru anonym 06:51, vad skulle jag ha för ansvar att dölja? Tror du att jag är någon form av grå eminens som har dikterat politiken? Jag är en vanlig politiskt intresserad person som sysselsätter sig lite väl mycket med att hitta problem och möjliga lösningar till dem, oavsett om det egentligen är bra för mig att peta i dem.

   Den feministiska rörelsen är först och främst ansvarig för sig själv på samma sätt som politiska partier och deras ungdomsförbund ansvarar för sundheten i den egna utvecklingen, om de åstadkommer en intern miljö där extrema människor blir de som bestämmer är det deras eget ansvar.

   Det som gjorde feminismen otäck är lite paradoxalt att alla vettiga människor med humana värderingar tycker att jämställdhet är en bra idé. Det var öppet mål för dumheter när jämställdhetsarbetet togs över av en ökande andel extremister, sa man emot dem visade man att man var en ond människa som ville skada kvinnor. Feministerna är inte dummare än att de använder de maktmedel som de har tillgång till och nu sitter vi med resultatet av deras vägval och interna debatt.

   De som kördes över av feminismens interna processer behöver samarbeta och stödjas så de kan börja göra nytta för jämställdhet som bejakar att människor är individer och inte grupper som skall vara i bitter konflikt.

   Radera
  7. Tyvärr, Magnus, du talar för döva öron. Nyansering är inte välkommen här.

   Radera
  8. Magnus har tidigare uttryckt sitt gillande om Nyamko Sabuni här i kommentarsfälten. Säger en del. Sabuni bör nu ge tydliga svar om varför det slösas med hundratals miljoner när det krackelerar på så många andra håll. Vet hon verkligen vad hon sysslar med. Hundratals miljoner skattekronor ner i sjön. Fantastiskt.

   Radera
  9. Magnus Redin skrev: "En enklare förklaring är att det är människor som vill göra gott som har fastnat i en konkurrens om ledarskap där de extrema har slagit ut de sansade och nu kämpar de även för att försörja sig genom sin övertygelse."

   Jag kan inte mer an att halla med. Den som varit ute i varlden och sett mer an den svenska ankdammen vet att det ar sa har det gar till i alla maktkamper, oavsett om det ar svenska feminister, talibanska geriallaledare eller mangkulturalister pa svenska ledarsidor. De moderata krafterna inom en asiktsgren/verksamhet oppnar for diskussion som sedan tas over av de mest hogljudda/radikala elementen och i sista steget ar det en kamp for overlevnad bland de mest extrema.

   Titta pa franska revolutionen, titta pa situationen i Egypten, titta pa hur det ser ut i den palestinska politiken. Tyvarr maste manga huvuden rulla innan lugnet kan aterstallas, genuspolitiken ar "big business" i Sverige och rent av en exportvara (titta pa antalet manniskor som har sin naring i statligt understodd genusverksamhet, hur manga skribenter och journalister som gjort genusfragan till sitt vapenmarke, hur manga unga doktorander och forskare som pluggar genusvetenskap pa svenska universtitet och sedan tar den "kamplusten" med sig nar det gor sina utbytesstudier utomlands eller via internationella natverk). Norge har passerat toppen pa sin "genusbubbla", men i Sverige ar vi alltjamt pa vag uppat. Fragan ar hur mycket skada den hinner orsaka innan den brister aven i Sverige?

   Sjalv hyser jag inget hopp for den Svenska menigheten och har darfor lamnat Sverige for gott. Genusbubblan, Mangkulturalismbubblan, Bostadsprisbubblan, etc. Det ar for manga bubblor for att en igelkott som jag skall kunna trivas.

   Val mott.

   Radera
 16. Apropå matematiker är det intressant att Olle Häggströms meningsmotståndare Claes Johnson ges utrymme på talarlistan...

  /matstatdoktoranden

  SvaraRadera
 17. Någon som vill bli mörkrädd?
  https://www.flashback.org/t831622 Läs. Föreställ er getingboet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klickbar länk https://www.flashback.org/t831622

   Värt att notera att dessa "lärare" blir legitimerade lärare enligt nya systemet...

   Radera
  2. "Ursprungligen postat av Dogdylan
   En lång och smärtsamt sann text.
   Visst är det som du beskriver. Tyvärr.

   Som gymnasieadjunkt har även jag tvingats genomlida två terminer på en av dessa lobotomerande institutioner. Tursamt nog läste jag en riktig C-kurs i ett riktigt ämne parallellt med detta dravel vilket hjälpte mig att härda ut. Precis som du beskriver är det enda vettiga på utbildningen praktiken ute på skolorna.

   Vad gjorde denna tid med mig då? Tja, jag var en vän av engagerande och kunskapsspäckad klassisk katederundervisning innan jag genomled dessa terminer, och är fortfarande en vän av engagerande och kunskapsspäckad klassisk katederundervisning. Fast det hade jag vett nog att inte nämna ett ord om under denna plågotid.

   Om jag hade gjort det misstänker jag dock att jag skulle ha släpats iväg till något kuddrum i källaren av någon form av pedagoggestapo där de sedan skulle utsatt mig för en diabolisk häxbrygd av Montessoripedagogik, batiktryck, allsång samt fingerfärg tills jag lydigt och hjärntvättat skulle instämma i pedagogforskarnas eviga mantra: "Ämneskunskaper är inte viktiga!"

   Radera
  3. Detta är något jag kan intyga. Studerade engelska vid universitetet i mitten 1980-talet. Andra terminen läste jag en introduktionskurs till den engelskspråkiga litteraturen (5 poäng). Kursen innehöll mest utdrag ur verk, för att man skulle få en uppfattning om utvecklingen från Beowulf till Beckett. Men man var också tvungen att läsa några verk i sin helhet. Varenda gång blev det protester:

   "Va? Måste vi läsa hela?"

   Varenda gång var det just de som studerade till lärare som protesterade. Det är dessa personer som idag undervisar våra barn. Man kan bli mörkrädd för mindre.

   Radera
 18. Genustramset är ett tecken på vårt samhälles sönderfall och finns bara till för att kvinnorna ska stanna på arbetsmarknaden. När vi suckar över ungarnas ledsna ögon på överfyllda dagis och mår illa av smuts och oreda hemma samt den undermåliga maten vi hinner laga så får vi trösta oss med genusteorin som ytterst handlar om att få kvinnor att fortsätta jobba ihjäl sig. Dessutom skulle något annat inte fungera idag. Förr kunde en familj leva på en lön. Med de kostnader vi har idag går det inte. Det handlar inte om platt-TV och senaste köket. Utan för de flesta att ha råd med hyran, elen och maten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför nu kvinnor måste vara de som går hemma.

   Här är det mannen som går hemma - städar, diskar, tvättar, lagar mat, ordnar barnlogistiken, handlar mat osv osv. När jag inte hugger ved eller hemslaktar lamm.

   Nu skall jag städa.

   Radera
  2. Intressant resonemang. Man skulle till och med kunna skruva till det som att en ärlig och väl utförd genusforskning skulle kunna bidra till att den i familjen som är mest produktiv utanför hemmet också blir den som står för försörjningen, oavsett kön.

   Radera
  3. Lars, då borde väl du om någon vara kritisk till ett samhälle där småpojkar växer upp med föreställningen att städa, diska, tvätta inte är något en riktig karl skall syssla med? Om inte annat så av den enkla anledningen att traditionella könsroller inte alltid leder till optimala ekonomiska resultat?

   Om sedan nuvarande tossiga genusprojekt är rätta vägen att gå kan man ju alltid diskutera...

   Radera
  4. nte mitt problem. Det viktiga är att folk växer upp till fria människor utan ideologisk ryggsäck.

   Leading by example. Och jag är inte ensam i min bekantskapskrets. Möjligt att man i "lägre samhällsklasser" fortfarande sitter kvar i stereotypt tänk kring arbetsuppgifter, men i min generellt högutbildade bekantskapskrets så är det kvinnorna som sitter med doktorstitlar (och några män) och alla hjälper till i hushållen.

   Att jag jobbar 24/7/365 sedan 2008 (lördagar och söndagar innebär sovmorgon), men disponerar min egen tid och jobbar hemma, innebär att det är rationellt att jag även är den som hanterar en stor del av hushållsarbetet.

   För övrigt, jag flyttade hemifrån när jag var 18. Varför skulle jag sluta diska, städa, tvätta, laga mat, bara för att jag efter några år flyttade ihop med en kvinna. Trams.

   Radera
  5. Precis. Så varför sitter människor kvar i stereotypt tänkande kring arbetsuppgifter? Och om du har rätt i att det är mer vanligt förekommande i 'lägre samhällsklasser' är även det intressant att studera - finns här även en klassaspekt? (Det var du som tog upp det C, inte jag.)

   Hur som helst. Ja, man kan säga att "det är inte mitt problem". Men jag tycker det är både mitt och ditt problem om pojkar som skulle bli duktiga sjuksköterskor väljer bort det yrket eftersom det inte anses tillräckligt manligt. Som exempel.

   Alla människor växer tyvärr upp med en ideologisk rycksäck, även om den kanske är olika tung. Det viktiga är att man vågar öppna den och se innehållet. Så man kan ta ut det man inte behöver.

   Radera
  6. Trams.

   Det behöver inte studeras ett dugg av detta. Du är antagligen indoktrinerad redan. Beklagar att du inte kan tänka själv längre.

   Radera
  7. Jaha. Där ser man. Hur tar jag mig till ditt upplysta tillstånd då? Utan ideologisk ryggsäck och allt?

   Radera
  8. För 42 år sedan gick jag ensam ut på byavägen med min dotter i barnvagnen när min fru var på jobbet. Gubbarna flinade gummorna såg förfärade ut och ungarna skrattade...

   Radera
  9. Det kan jag tänka mig. Det började väl bli accepterat i vissa kretsar i storstäderna, men på landet lär ögonbryn ha höjts. Starkt av dig i alla fall, det fanns nog de som gärna gjort detsamma men inte vågade.

   Radera
  10. Det var tanklöst av mig att skriva kvinnor. Speciellt som jag själv är en sådan. Visst kan män också oroa sig över ledsna ungar, odiskade flottiga kök och mat med massor av E-nummer. Men det är ändå kvinnor som idag oroar sig mest rent generellt. All forskning visar exempelvis att de lägger ner mer arbete att rädda hemmet från kaos. Hur som helst tror jag genusteorin är ett exempel på att jämställdhetsdebatten har drivit mot att bli allt för komplex i enlighet med hur det ser ut för samhällen på väg mot sönderfall. Man får inte gå för djupt ner i ett tankesätt. Då blir det som med kulturrevolutionen i Kina till slut. Då fängslas alla som inte tror på den sanna läran och piskas offentligt med Skämstavlor på magen.

   Radera
  11. "All forskning visar exempelvis att de lägger ner mer arbete att rädda hemmet från kaos."

   Stämmer förmodligen. Men det spelar nog mindre roll för Cornucopia eftersom han anser att all sådan forskning är onödig och borde avskaffas till förmån för teknik och naturvetenskap som för samhället framåt.

   Radera
  12. 10:08
   Och vad tusan finns relevansen i att forska i vem som dammsuger hemma? Vissa av er verkar vilja ha era liv detaljstyrda av staten. Då är man indoktrinerad och saknar allt självständigt tänkande.

   Radera
  13. Pja, sysslar man med marknadsföring av dammsugare så kan det vara väldigt relevant. Men det kan också vara intressant att se hur och om fördelning av t ex hushållsarbete förändras över tiden, om det finns skillnader mellan yrkesgrupper, socialgrupper, geografiskt, osv. Vilka fördelar jämnt, ojämnt, vilka köper istället tjänsten. Småsaker för vissa, kanske, men viktiga pusselbitar om man vill förstå hur samhället fungerar.

   Men det jag finner intressant är att du gör kopplingen till staten och detaljstyrning av liv. Jag tror jag äntligen börjar förstå mönstret här.

   Radera
 19. Jag kan tycka att det är bra med kritik av genustrams, MEN, det finns också bra genusvetenskap. Cornu skriver själv att det finns en massa tramsiga ekonomer, all samhällsvetenskap ger utrymmer för bra och dålig forskning vare sig det gäller ekonomi, statistik, statsvetenskap, sociolgi, black studies etc. Cornu brukar ofta kritisera allehanda ekonomer och prata om groupthink och förnekelse. Det är aldrig bra med avsaknad av självkritik inom samhällsvetenskaperna!

  Som jag skrev tidigare; Naturvetenskap, medicin och teknologi är absolut en speciell typ av kunskap (där finns också väldigt mycket dåliga forskningsprojekt). I naturvetenskapen förstår vi hur naturen är designad, i medicinen kan vi förstå hur vi kan designa om naturen, och i teknologin kan vi lära oss att designa coola datorer och maskiner som kan arbeta åt oss.

  Men utan någon som helst förståelse över hur vi bör designa våra samhällen så kan jag tycka att ovanstående kunskaper är nära på värdelösa. Machiavelli skrev inte fursten enbart ur fantasin, Montesquieu's om Lagarnas anda som inspirerade till utformingen av maktdelningsprinciper och till USAs konstitution var inte heller baserat enbart på på fantasi, (Man häpnar och faschineras över hans resonemang och antaganden från 1758. Jag tror du skulle gilla 22 boken "Om lagarna i deras förhållande till penningens bruk".)

  Det jag upplever som irriterande med denna hets och oförmåga till en saklig och rationell diskussion, är att den leder till en smal förståelse av vad frihet är. Jag tror själv på ett socialliberalt samhälle och ser diskussionen om vad frihet är som nödvändig. För att diskutera frihet borde, min då kanske orättvisa karikatyr av ekonomer och handelshögskolestudenter och de som hatar genusvetenskap förstå hur lättpåverkade människor är. Speciellt de ekonomer som har pluggat juridik, marknadsföring, organisationspsykologi, media management och ledarskap. Det som irriterar mig än mer är allt prat om frihet och samtidigt avvisar den kunskap som finns att hämta från förtryckta grupper i vårt samhälle. Letar man så hittar man väldigt bra forskning i genusvetenskapen och i black studies. Om man väljer att lyssna så finns det historier Romer kan berätta om systematiskt förtryck. Det går också ta del av Barbro Lewin's forskning på Uppsala Universitet som skrivit om förtrycket mot personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det går att sätta politiska förtecken framför mycket forskning men jag skulle säga att de har sin grund i olika ontologiska utgångspunkter. På de bra handelshögskolorna lär man sig utöva makt och inom många av de bra genusvetenskapliga studierna så försöker man förstå hur makt utövas. Båda samhälls-"vetenskaperna" behövs.

  Hans Rosling lobbar för att i större utsträckning släppa statistiska data fri så vi kan kontrollera makten, var den nu befinner sig, vissa är rädda för staten och andra för marknaden. Men den här bloggen skulle inte vara mycket att ha om vi inte hade den källa till kunskap SCB erbjuder. Om vi ska prata om frihet måste vi visa en nyfikenhet för att kunna förstå hur förtryck utövas. Vi måste ha tillgång till kunskap och data som samlas in, datan måste dessutom kunna analyseras och jämföras. Det här tycker jag du Lars gör väldigt bra när du genomskådar statistik och ekonomiska teorier. Men jag tycker du ska lära dig mer om förtryck.

  Det finns mycket värdelös forskning som endast fungerar som en ekokammare av tidigare forskning vilket är tragiskt. När jag pratar med en vän som ska doktorera som biolog säger han samma sak om hans diciplin. Själv har jag egna erfarenheter av föreläsare på ett ganska prestigefyllt stort svenskt universitet inom statistik, statsvetenskap och sociologi som är helt blinda för varandras ontologiska utgångspunkter. Följden är en total brist på självkritik och att man endast försöker köra över varandra istället för att ha en konstruktiv vetenskaplig dialog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att ett av grundproblemen är att få kan skilja på planerad och holistisk syn på olika forskningsområden

   Anders R.

   Radera
 20. Det är flera här som ifrågasätter politiker här.
  Jag var ute på youtube och hittade dessa representanter för den politiska eliten.

  För jämlikhetens skull en från folkpartiet och en från vänsterpartiet.

  http://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc
  http://www.youtube.com/watch?v=SqXrDu_C77w

  Det jag reagerar mest emot är forskarnas undfallenhet i det första inslaget.
  De verkar garanterat vara genusskolade efterson de helt klart undviker att argumentera med fysiska fakta. För det kan väl inte vara så illa att de tar honom på ALLVAR!!!

  Andra inslaget är allför deprimerande för att överhuvud taget kommentera.

  Detta är alltså RIKSDAGSMÄN ett mer träffande uttryck för dessa borde vara PARLIMENT HENS för att ge det en genustwist.

  Se dessa jag garanterar att de är extremt sevärda.

  Anders R.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, ich liebe. Annars är ju varje uttalande från Monica Green som hämtat ur barnbok skrivet av en hög femåring med dyslexi.

   http://www.youtube.com/watch?v=07enmxbYls8
   http://www.youtube.com/watch?v=7GAQIihF-t4

   Och hennes blogg är en ännu värre.

   Radera
 21. Apropos Lysenko så sysslar ett helt nytt foskningsfält - epigenetiken - just med att hitta de exakta mekanismerna för hur förvärvade egenskaper ärvs. Så även denna blinda höna hittade ett korn. Slutsatsen man kan dra är: släng inte ut barnet med badvattnet - det finns bra saker att ta fasta på hos genusvetenskapen också.

  SvaraRadera
 22. Bra att du lyfter upp detta. Genusvetenskap är lika vanisinnigt som närproducerad mat.

  SvaraRadera
 23. Genustramset är en fortsättning på Frankfurtskolan. Kan rekommendera Svante Nordins utmärkta bok "Filosoferna. Det västerländska tänkandet sedan år 1900" för alla som vill sätta sig in i denna och andra filosofiska strömningar under 1900-talet.

  http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/svante-nordin-filosoferna-det-vasterlandska-tankandet-sedan-ar-1900

  "Filosoferna" utsågs av Axess till årets bästa fackbok 2011:

  http://axess.se/blog/post/2011/11/19/Stora-Fackbokspriset-till-Svante-Nordin.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, i viss mån har du kanske rätt, men det finns många fortsättningar på Frankfurtskolan, så försök inte diskreditera all kritisk teori bara för att några genusgalningar hittat inspiration där.

   Radera
 24. På min sons gymnasieskola har man redan genomfört könsapartheid. De skulle ha simundervisning för ett tag sedan. Detta betydde dock inte samma sak som på den tiden jag gick i skolan - att hela klassen åkte till simbassängen och hade kul tillsammans. Nej, nu fick tjejerna åka och simma ena veckan, medan pojkarna fick göra annat, och veckan därpå fick pojkarna åka och simma medan tjejerna fick göra annat. Och, nej. Min son går inte i skolan i något förortsgetto, utan i en "bra" skola i en av våra universitetsstäder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. Vore jag gymnastiklärare på gymnasiet skulle jag nog också föredra att hålla isär hormonstinna tonåringar åtminstone i just badhusmiljö... Vi hade förresten åtskiljda gymnastiklektioner när jag gick i högstadiet på 80-talet. Vill minnas att det inte var särskilt ovanligt.

   Radera
 25. Det var LO Malm som en gång myntade uttrycket "fittstim". Har jag fel om jag tror att det är samma andas barn som driver genustokerierna?

  SvaraRadera
 26. Universitetens kursmaterial är jag inte så orolig för, det finns säkert gott om engelsk kursliteratur i fysik som föreläsare med vett i huvudet kommer använda. Sen minns jag iofs hur det gick till när jag pluggade. Dom inkvotterade svuxarna som var nästan uteslutande kvinnor hade problem att hänga med i huvudämnena (programmering). Kraven justerades naturligtvis ner eftersom så att kurserna bara blev lättare och lättare. Som tur var gick jag i första årskullen som fick sätta standarden för kommande så jag fick i alla fall en vettig utbildning. Genusperspektiv var på tapeten redan då och det var dom lärarna som drev på dom enklare kraven, antagligen för att kvoten män/kvinnor som klarade kurserna skulle se bättre ut utan att man tog hänsyn till var eleverna faktiskt kom ifrrån och hade för förkunskaper.

  SvaraRadera
 27. Tanja Bergkvist är en gammal kollega till mig vid universitetet.
  Kul att se att hon fortsätter sin hårda kamp mot allt genustrams efter alla år !
  Minns hur en genusvetare besökte vår institution och klagade på att det var för få kvinnliga författare till matteböckerna. Hon fick so hon teg av Tanja.. :)

  SvaraRadera
 28. Har tack o lov tre gamla old school tanter som dagisfrö...förlåt, förskolepedagoger. Dessa är lindrig intresserade, för att inte säga helt ointresserade av den nya tidens rasbiologi. Vi får se hur det blir i skolan...

  SvaraRadera
 29. Inte bara i Sverige är länge invanda förhållanden i upplösning verkar det som.
  Det var så många år sedan jag läste Rilke, men nu dök han upp oanmäld i huvudet på mig.

  "Of course, it is strange to inhabit the earth no longer,
  to give up customs one barely had time to learn,
  . . .
  Strange to see meanings that clung together once, floating away in every direction."
  Duino Elegies


  http://www.telegraph.co.uk/relationships/9140790/Gay-marriage-Eight-centuries-of-law-obliterated-overnight.html

  In Canada, since same-sex marriage was brought in, the courts have ruled that a child can legally have three parents, and in the province of British Columbia serious attempts have been made to legalise polygamy. After all, if you can abolish the most important pre-condition of marriage – namely that it requires a person of each sex – why should you be able to retain other pre-conditions, such as limiting it to only two people?

  In the Netherlands, where same-sex marriage was introduced in 2001, “cohabitation agreements” have been used to give three-way relationships a measure of legal recognition. It is even being advocated as the next step over here. One Guardian writer, Martin Robbins, recently responded to these concerns by arguing “What’s wrong with polygamy?” He went on: “It seems to me that a child brought up by three loving parents would have some quite big economic advantages…”

  SvaraRadera
 30. Här är en rysk etiologi klassiker i engelsk översättning som jag rekommenderade skarpt till mina då tonårsdöttrar.

  Den är ovärderlig för en genusinsnöad västerlänning.

  THE TREATISE OF LOVE,
  as it is recognized by awful bore
  http://protopop.hotbox.ru/treatise.html

  Ethology studies instinctive bases of behavior of living creatures by comparing the behavior of various species between themselves. . . .

  What else can an ethologist tell about a human being? A lot! He can tell about aggressiveness and about the nature of authority, about innate morality and the forces behind nationalism, and even about the oddity of love!

  . . .

  From the principle of female's irreplaceability follows the fundamental differences between males and females behavior. As females are of a far greater value for the population and males are born in significantly higher numbers than needed to sustain specimen reproduction, thus, their personal value for the species is far lower. This circumstance is fixed in appropriate instincts which require from female to be more careful, avoid risk, take care of themselves in the first place and demand caring from surrounding people. For example, it is well in line with this instinct that women are more egocentric and trust more intuition and feelings than logic. Intuition and feelings are based on practical experience, including the experience of a whole species, so they are proved with practice and considered to be something more reliable.

  . . .

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Etologi klassiker" skulle det ha varit förstås, "etiologi" är något helt annat. ursäkta!

   Radera
  2. Eftersom du läst rapporten förstår du mycket väl att det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehåll som Genus och text föreslår ska plockas bort är det som presenteras för att väcka barnens intresse för ämnet, hur fysikhistorien beskrivs, och att det förutsätter ett mekanistiskt synsätt på naturvetenskapen.

   Vad är det kontroversiella i att göra barnen mer intresserade av fysik, ge fler förebilder och ett mer kritiskt förhållningssätt även till naturvetenskap?

   Vad nu poängen är med att kommentera på genusrelaterade artiklar här.

   Radera
 31. Tack Cornu. Genom att okritiskt svälja Bergkvists korståg med hull och hår har du med all önskvärd tydlighet vsat att du inte förmår urskilja på ideologisk sluggerretorik och balanserad kritik. Nu kan jag stryka din blogg från min egen lista. Återigen, tack och hejdå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött. Härligt att du försvinner.

   Radera
  2. Så länge som Kejsaren verkligen är naken så spelar det ingen roll om det så bara är en liten pojke som påpekar det (eller i det här fallet Tanja Bergkvist..).

   Radera
  3. Tack och hejdå.

   Som sagt fungerar inte "om du inte skriver som jag beordrar dig så slutar jag läsa"-retorik fungerar inte på mig och har aldrig fungerat. Med tanke på att DrRyan läst bloggen sedan starten så var det här väldigt känsligt för hen.

   Radera
  4. Förstår inte riktigt din upprördhet, DrRyan. Ideologisk sluggerretorik är ju vad Cornucopias hela blogg går ut på, så varför så upprörd nu?

   Radera
 32. Mot lysenkoism, genusvansinne och liknande bör vi inte gå fram med silkesvantarna och låtsas att det finns någon "nyanserad" kritik mot detta.
  Det är alla saker som är direkt skadliga för samhället och ett hot mot seriöst bedriven vetenskap.
  Budbärararen av kritiken spelar ingen roll när genusstollarna själva diskvalificerar sig totalt genom det som de faktiskt själva skriver i sina texter (som Bergkvist citerar ifrån).

  SvaraRadera
 33. Det är väl ganska få filosofer nuförtiden som inte medger att vår kunskap om världen är relativ. Denna filosofiska insikt betyder dock på inget vis att relativismen skall utgöra grunden för fysikundervisningen på grundskolan. Dessa två diskurser befinner sig helt enkelt på helt olika nivåer.

  Jämför t.ex. med Einsteins relativitetsteori -- det är ju ganska få som av den drar slutsatsen att vi inte skall lära ut Newtons klassiska mekanik på grundskolan.

  En väldigt bra maxim när det gäller relativism lyder som följer: "Relativism is a necessary evil for making sense of the human condition, but the more necessary it is made to appear, the more evil it becomes".

  Speciellt i grundskolan kan tilläggas.

  SvaraRadera