Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2012-02-03 10:31

Lär dig försörja dig på din trading

Denna artikel är sponsrad av tradingkursen.se.

C-G Gyllenram, Tony Ugrina och Erik Hansén arrangerar en tradingkurs, Lär dig försörja dig på din trading, för intresserade den 16 - 18 mars. Kursen är heltid i tre dagar och det är lämpligt att ha med egen bärbar dator för praktiska moment. Platsen är Hotel Rival i Stockholm. Dessa erfarna traders, som skrivit ett flertal böcker och marknadsbrev internationellt, delar med sig av sina egna tradingmodeller som de använder i praktiken till att lyckas tjäna pengar på riktigt. Man har också avtal med partners som exempelvis Avanza och Infront, vilket gör att kursdeltagare får gratis tillgång till annars kostnadsbelagda plattformar för mer avancerad trading under en provperiod.

Anmäler man sig till kursen senast på söndag (2011-02-05) får man 10% rabatt på kursavgiften.

Läs mer på tradingkursen.se.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. Cornu, är det en kurs som du rekommenderar?

  SvaraRadera
 2. Det är väl uppenbart att de köpt en post på Cornu's populära blogg för att nå ut till rätt målgrupp. Jag tror inte att Cornu har gått kursen, och därför inte kan säga varken bu eller bä. Däremot kanske några läsare har gått den? Jag själv har sett den och funderat på att gå den, men är "tyvärr" bortrest i Mars...

  SvaraRadera
 3. Tony Ugrina har en bra track record - klart jag ska gå på kursen...jag kan inte bli sämre i.a.f :-))

  http://www.marknadsbrev.se/staff.jsp?b=8

  SvaraRadera
 4. Så varför sälja kurs, när de kan trada in pengarna? Vi vet alla svaret.

  SvaraRadera
 5. haha 15000 kr för tre dagars kurs, säg att där kommer en 30 pers så har de tjänat ihop 450000 kr på tredagars undervisning, jag som trodde lärare var underbetalda

  SvaraRadera
 6. Anonym 03:01

  Precis, samma visa varje gång..

  SvaraRadera
 7. Nästan 16000 kr för att lyssna på de där jepparna. Jag får huvudvärk vid blotta tanken. Roligare kan man ha. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 8. Trist Cornu!

  Du pratar mycket om realekonomin. Vad gör de där människorna för den? Inte någonting! Flyttar digitala siffror och skapar inte något reellt. Nästa gång hoppas jag du säljer dig för något som tillför realekonomin något och inte sådan här Sk...t!

  SvaraRadera
 9. Kursen är en kurs, föreläsarna himlar inte om innehållet. Den som tror att han går och lär sig en helig graal som kommer vara en pengamaskin har fel inställning.

  Däremot att gå dit och se kritiskt på deras modeller kan inte vara annat än lärorikt. All kunskap är bra kunskap, U och G är duktiga och har tunga CV och visst tjänar de pengar på kursen.

  SvaraRadera
 10. Har bestämt för mig att Cornu skrev i ett bloginlägg något i stil med att daytraders alltid går back i långa loppet. Ändå väljer han att marknadsföra en sån här kurs till sina läsare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Däremot har jag skrivit att man sällan får höra talas om de som försökt tjäna pengar på aktier och misslyckas, för de håller tyst om sina misslyckanden.

   Radera
 11. Ja, som det står är det en sponsrad artikel. Men jag gör aldrig reklam för något jag inte kan stå för (om det inte är automatiserad Google-reklam).

  I min erfarenhet är tradingkurser mycket bra att gå på, de ger oerhört mycket mer än att bara läsa en bok. Skall man livnära sig på trading eller delvis redan gör detta så anser jag att det är väl investerade pengar. Däremot har inte alla viljan eller förmågan att bli en bra trader.

  De som är traders inser att kursen kan kallas prisvärd, men det är förstås mycket svårare för nybörjare eller rena amatörer att inse det. Sedan finns det även professionella traders bland läsarna som kan vara intresserade av en sådan här kurs.

  Det är helt frivilligt att gå en kurs, så jag förstår faktiskt inte gnället. Bara för att gnällspikarna själva är autodidakter som är bäst på marknaden så innebär det inte att det faktiskt finns andra som är intresserade av sådant här och tycker att denna reklam var intressant.

  SvaraRadera
 12. Jag håller med Cornu till 100%, gnäll inte. Detta är inte annorlunda än när bankerna lurar upp fondspararna med dålig reklam, och hoppar omkring som Gustav Wasa i TV.

  Bara man inser att killarna inte klarar att trada själva utan måste sälja kurser. Och kanske kan just du som går på kursen ha nytta av denna info även om jag tror du skulle kunna använda pengarna mkt smartare om du vill leva på trading. Fråga grabbarna hur många av dem som har levt enbart på trading? Jag gjorde det i över 10 år men det var ingen dans på rosor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktig poäng där - att skriva en bok om trading eller hålla kurser om trading handlar inte om att man inte tjänar pengar på egen trading. Men man orkar kanske inte trada heltid i hur många år som helst. Det är ett tufft jobb och beroende på ålder kan t ex familjesituationen göra att man inte kan trada (går enligt min erfarenhet inte att daytrada med barn - en bajsblöja kan kosta dig 100 000:-).

   Tror t ex att många traders inte orkar när de passerar 35-årsåldern. Det är ett "jobb" som kräver 100% uppmärksamhet och 100% närvaro vid dator och ger väldigt lite social kontakt. Det finns andra värden och då kan man kanske lägga tid på annat som bokskrivande eller undervisning (eller bloggande, som dock ger mindre pengar) istället för att sitta 24/5 vid datorn.

   Radera
  2. Eller för den delen hämtning och lämning på dagis, skola, tandläkare etc. Antingen måste du avsluta positioner i förtid för sådant, eller så riskerar du rejäla förluster om du ligger kvar i marknaden (och systemets stop-lossar inte fungerar som önskat).

   Radera
 13. Kan rekommendera kursen BT Wizard på Börstjänaren!

  SvaraRadera
 14. Corru
  Ekonomin kan förutsägas med enkel matte p/a=m
  Hur det går kan jag inte svara på det är helt beroende på vad ECB kommer att göra.

  USA printade pengar och nu går det bättre för dom.

  mvh ekvationsteorin

  SvaraRadera
 15. En tradingkurs kan vara bra om man får ut något realt av kursen utöver att läsa böcker och literatur.

  Enligt websidan för kursen ska man få en komplett fungerande strategi med alla delar som behövs för att börja tjäna pengar från dag 1.

  Någon som gått kursen och kan berätta om den motsvarade förväntningarna, dvs fungerade strategin dom lär ut sen i realiteten? Om det är så, så är det prisvärt. Att prenumerera på en bra strategi kostar från 1000 kr i månanden och uppåt, så det är inte så mycket pengar för kursen om man ser det från det perspektivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo och tomten finns på riktigt.

   Är de så att de kan visa en vinnande strategi från dag 1 så går det säkert bra att i förskott ge sina trades kommande månad. Är resultaten bra så har de, förutom att tjäna en massa pengar, även bra reklam som kan ge hur mycket kunder som helst som vill gå kursen.

   Mkt enkelt, visa resultat och ni får obegränsat med kunder.

   Radera
 16. såna här kurser finns garanterat gratis på internet någonstans, kanske inte lika långa och nogranna men nog ska det gå att hitta liknande.

  SvaraRadera
 17. Cornu missade ju senaste uppgången på börsen och har därför inte på börsen att göra, och bör därför inte ge tips i ämnet.

  -J

  SvaraRadera