Cornucopia?

2012-02-29 19:48

Cornucopia? nominerad till Årets Ekonomibloggare

Jag har tydligen blivit nominerad till Årets Ekonomibloggare av Åre Kapitalmarknadsdagar i gott sällskap. Motiveringen lyder:
"Initierat och rikt med grafiska illustrationer av den ekonomiska utvecklingen. Nördigt utan att bli tråkigt."
Juryn säger sig ta emot åsikter om detta inför slutligt beslut på [email protected]. Vinnare meddelas den 8:e mars, torsdag kväll nästa vecka i samband med Åre Kapitalmarknadsdagar 2012. Antar att vinnaren får möjlighet att cykla till Åre för att ta emot sitt pris och frotteras i det celebra sällskapet av närvarande VD:ar (inklusive VD:n för Blondinbella AB), politiker och allmänna högdjur på Copperhill Mountain Lodge.


För övrigt har det dykt upp en ny sajt som försöker sammanställa svenska bloggar om ekonomi, med namnet Ekonomibloggar, för den som vill bredda sig lite.

På annat håll har min roman Midvintermörker blivit nominerad till årets svenska science fiction-roman (?!!?) hos Spektakulärt. Med tanke på att sajten utsåg boken till årets värsta bok med omdömet "[j]ag har sett nordkoreanska propagandafilmer som är subtila jämfört med denna bok och det hyckleri och den enögdhet som presenteras i den. Midvintermörker är 427 sidor fascistisk våldsutövarfantasi och mördarpropaganda" (alltså vem älskar inte sådana vältaliga recensioner även om recensenten färgad av sin ideologiska ryggsäck missat kärleks- och fredsbudskapet i boken), så var det lite ... oväntat.

Kort sagt, två nomineringar, inga väntade vinster. Bara för att jag har fler läsare och mer bloggtrafik än samtliga övriga nominerade bloggare tillsammans (typ) så innebär det faktiskt inte att jag är bäst. Bara mest läst (jmf Aftonbladet.se som väl är Sveriges mest lästa sajt, men knappas bäst), och det förblir jag oavsett utfallet av eventuella nomineringar.

Tack iaf till alla bloggläsare. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och jobba vidare.

Ingen form av ersättning har utgått till vare sig mig eller till någon till mig närstående för att jag skrivit detta inlägg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

20 kommentarer:

 1. Det är väl inte helt solklart om man ska beklaga eller gratulera till dessa nomineringar. Jag väljer dock att gratulera! Hursomhelst har du genom att ständigt vara aktiv och varje dag producera avancerade texter, analyser, avsablingar och satirer gjort det viktigt för oss att varje dag få i oss en cornucopisk äggröra till frukost.
  Stort grattis
  Bosse

  SvaraRadera
 2. Med svensk historia i åtanke
  Var försiktig!
  Håtunaleken och Nyköpings gästabud är inte att leka med
  Har ett svagt minne att du gått rätt hårt åt politiker och murvlar i din blogg under den tid jag har haft nöjet att följa den.
  Vill du ha livvakt?
  Jag torde göra en slät figur med min---ja, du kanske minns.

  Isola Regina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vem som skall vara mest rädd? Katt bland hermelinerna. Räv i hönsgård. Eller lamm till vargarna.

   Radera
 3. SF är ok

  Det handlar om en fiktiv framtid där de ev. nya teknologierna, apparaterna och i ditt fall kanske de där fruktansvärt kraftfulla brandbomberna ska kunna vara tänkbara med lite fantasi. Blir det för mycket fantasi brukar det kallas Fantasy istället för SF.

  Tror din bok är mindre lämplig för de som inte gjort lumpen. Dvs blir för svår, men själv kunde jag inte släcka lampan förrän jag läst ut boken.

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. Grattis till nomineringarna!

  SvaraRadera
 5. Magnus 6THlx2012-02-29 21:38

  "Bara för att jag har fler läsare och mer bloggtrafik än samtliga övriga nominerade bloggare tillsammans (typ) så innebär det faktiskt inte att jag är bäst"

  Haha, är det bara jag som tänker på diverse Ranelidsfejder när jag läser den halvbittra kommentaren?

  Men gratulerar till nomineringarna!

  SvaraRadera
 6. SF nomineringen säger nog mer om den svenska SF scenen än din bok

  SvaraRadera
 7. Gratulerar. Du är definitivt värd ekonomibloggsnomineringen. Tack för att du delar med dig av dina intressanta analyser av samhällets utveckling. Jag hade dock lagt min röst på Ekonomistas om jag hade haft något att säga till om.

  SvaraRadera
 8. Kul, Grattis! :)

  SvaraRadera
 9. Bloggaren Lincoln är också nominerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han borde ha varit det.

   Radera
  2. -are you a proffessional?
   -no
   -well you should be...

   The office

   Radera
 10. Jag skrattade högt när jag läste vad de skrev om din bok, måste vart en kärring som recenserade

  SvaraRadera
 11. Gratulerar ! Hoppas du vinner. Det är du värd !

  Jordkulemannen

  SvaraRadera
 12. Järnvargen2012-03-01 08:56

  Tja samhällsekonomin lyckas du bra med men jag misstänker att de kommer att ge priset till någon som skriver mer om företag.

  SvaraRadera
 13. Hahahah jag skrattade högt, de gör ju som Nobelkommittén gjorde mot Churchill! Då fanns det en man som hade slagits mot Hitler och ett tag var den enda som de facto härskade i sitt land och stod emot nazismen, och när allt äntligen är över så väntade han på fredspriset...och väntade... och började gnälla... så vad händer då?

  Jo, då tänker de att de kan ju inte ge honom fredspriset, för han har ju brandbombat lite tyskar. Så då ger de honom litteraturpriset. Som om det var som författare han ville bli ihågkommen.

  Känns lite samma här, de vill gärna ha din publicitet att deras pris existerar och många läser ju dig så något måste de göra. Men ge dig pris som kan bekräfta att din "oro" kanske har giltlighet? INTE EN CHANS. Vi ger honom Sci Fi priset!

  Touché...

  /Nils Alstad - gillar subtila dissar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer i din analys. Jag kommer rimligtvis nomineras varje år, eftersom mitt besöksantal gör att det blir bra PR för evenemanget och priset när jag nämner nomineringen. Men jag kan ju inte vinna, för då blir det lite löjligt att nominera mig året därpå igen för att få PR:en.

   Radera
 14. Inte skall du behöva cykla till åre... det går ett alldeles utmärkt nattåg (åtminstone om man åker 1 kl) ;)

  SvaraRadera