Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2012-02-06 17:18

Bonnier/DN lägger ut missvisande artikel om bostadsmarknaden

Bonnier/DN har på sin förstasida lagt ut en missvisande artikel om den svenska bostadsmarknaden.


Artikeln är från 2008-01-14 och rubriken och texten handlar om att folk tror på stigande bostadspriser (de hade fel då 2008 bör tilläggas).

Man har helt enkelt lagt ut en drygt fyra år gammal artikel som antyder att SEB:s boprisindikator visar på att folk tror på stigande bostadspriser.

När dagens release från SEB handlade om att folk fortfarande tror på fallande bostadspriser. SEB:s boprisindikator visar alltså tvärt emot vad DN påstår på sin förstasida.

Undrar varför? Någon journalist på DN som vill sälja sin lägenhet just nu kanske?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

28 kommentarer:

 1. De tyckte väl det var slöseri att skriva en ny artikel när innehållet ändå skall vara detsamma? Fast visst hade det varit smakfullt att åtminstone ändra datum.

  SvaraRadera
 2. Fast innehållet skall vara -13 i boprisindikatorn och inte artikelns +9 (med förklaringar runt).

  SvaraRadera
 3. Antagligen för att deras intelligenta websystem inte kan skilja på två artiklar med samma rubrik (länknamnet = rubriken). Någon skrev en artikel om dagens siffror, och råkade sätta samma rubrik som den gamla artikeln, systemet väljer fel artikel.

  Jag vågar satsa några kronor på att det är ett rent tekniskt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller snarare, att det beror på inkompetens, snarare än illvilja. Som vanligt.

   Radera
  2. Enligt Runeberg ( det var R dagen igår) skall judar vara jordens intelligentaste folk
   Gäller kanske inte Bonnierjudar?

   Skepparn

   Radera
  3. Är det någon mer än jag som har hört ordet Gammalmedia... ursäkta Gammelmedia...?

   Radera
 4. Min egna observation från bostadsmarkanden.

  För ett år sedan: Skulle hyra i andra hand i Stockholm. Svarade på mängder av annonser och satte in "sökes"-annonser på flera platser. Helt dött. Med yttersta svårigheter fick jag tag på en lägenhet i närförort trots god betalningsvilja.

  Nu: Satte in en annons. Mängder av svar (kanske 15) på folk som vill hyra ut sin centrala lägenhet fram till slutet av sommaren till en kostnad som i princip är månadsavgift + ränta för markandspriset. Några som är beredda att hyra ut till bruksvärdeshyran.

  /Witold

  Om denna enstaka datapunkt nu säger något. Men min analys är att det är många som hoppas på att marknden skall vända. Om den inte gör det kan det bli trångt vid utgången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kk var sätter man ut annonsen ? och vad skrev du i den, ska testa och se om det är så enkelt. Kan återrapportera hit...

   Radera
  2. Var satte du ut annonsen?

   Radera
  3. Det är självklart inte "så enkelt". Hur många svar man får beror helt på vem du är. Är du tjej, mellan 25 och 35, nordeuropeisk, jurist eller läkare (förtroendeingivande och med stabil inkomst), skriver på korrekt svenska och ser bra ut på bild så är det en annan sak än om man är man, <20, arbetslös/ströjobb, afrikan/arab, skriver på förortssvenska och ser ut som skit/ej sätter in bild. Hur som helst är den största annonsplatsen som för allt annat blocket. Men det säger alltså inget om man bara sätter in en annons. Dessutom ej gratis.

   Radera
  4. Vi har gjort detsamma. Hyr i andrahand och väntar ut den här bobubblan. Satte ut annons på Blocket - men se upp! Det finns skojare: det som låter för bra för att vara sant är inte heller sant.

   Väldigt många som inte får sina lyor sålda och istället hyr ut dom med korttidskontrakt.

   Radera
 5. Samma tendens tycker jag mig se i Västerbottens-Kuriren. Det verkar som om artiklar om bostäder vinklas så att läsaren ska tro på stigande bostadspriser. Men, vem vet, Umeå är kanske unikt i Sverige? Kanske stämmer det att vi har bostadsbrist och att priserna stiger i evighet amen.

  SvaraRadera
 6. Hörde på Ekonomiekot i morse vid 07.30 att det finns förslag på att ha samma bolåneregler i hela EU. Bl a tittar de på Sverige och Norden, då den fungerar väldigt bra här.

  Skulle gärna klistra in en länk, med sedan omkörningen så fungerar det kackigt, eller det fungerar inte alls, med en iPhone, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omgörningen, menade jag, av bloggen, alltså. Telefonen rättade mig.

   Radera
  2. Beklagar, inget jag kan styra över tyvärr.

   Radera
  3. Intressant att man då tittar på Sverige som har så stora brister på bolånemarknaden.

   Radera
 7. Bloggpost-tips: http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GGGB1YR:IND - 1årig ränta för grekiska obligationer 500%

  SvaraRadera
 8. Cornu, om du vill fortsätta klaga på att gammelmedia inte länkar/ger källhänvisning får du nog bättra på dig. Tipstack till @minimaliteter på twitter (nej, det var inte jag, jag bara noterar).

  SvaraRadera
 9. Härligt DN! (försöker oxå sälja min lya)

  SvaraRadera
 10. Till Anonym, du som skrev om Runeberg och familjen Bonnier. Jag har jobbat som chef på flera bonniertidningar och vet åtminstone en sak, det är inte ägarfamiljen Bonnier som styr sina medier. Och ansvarige utgivaren eller editionschefen på varje tidning kan heller inte kontrollera allt. Det finns alltså utrymme för okunniga, korkade, oengagerade journalister. Och här finns utrymme för korkade kommentatorer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till fd "chef på flera bonniertidningar": så att på landets största morgontidning publicerar en FYRA ÅR gammal nyhet och får den att framstå som dagsfärsk är nånting vi läsare helt enkelt måste fortsätta stå ut med?

   /j

   Radera
  2. " skepparn" här igen
   Ohoj!
   Journalister?
   Svd grundaren och Nobelpristagaren Heidenstam kallade det packet
   " andens tattarfölje "
   Detta gäller naturligtvis ej Leif Z
   Tack för dina ord om Bengt V Wall i somras...

   Radera
 11. Angående lånemarknaden specifikt:

  http://www.byggahus.se/nyheter/varnar-för-att-prata-med-flera-banker-om-bolån

  SvaraRadera
 12. Har antalet besökta minuter per läsare sjunkit den senaste tiden? Bara undra då jag själv besöker den mindre, ögnar igenom den snabbare och lämnar färre kommentarer. Bloggen har gått ifrån den uppsökande, nyfikna och nytänkande till den repeterande, propagandistiska och väldig monotona hållning. Hoppas på en förbättring. Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara instämma...

   Radera
  2. Vad gör du här då?

   Instämmer INTE. Men det är klart: sanningen svider - för vissa mer än andra

   //jeppe

   Radera