Cornucopia?

2012-02-22 11:17

Är du lönsam, lille Reinfeldt?

Vi kan krasst konstatera att Fredrik Reinfeldt inte är lönsam. Han kostar själv miljontals kronor i lön men alla sykofanter (lismande person som för egen vinnings skull fjäskar för i det här fallet Reinfeldt), betjänter och hela apparaten runt honom får förstås hans egen lön att bli en spott i havet mot vad han kostar.


Så varje sann nyliberal kan bara ställa ett krav. Lägg ner Reinfeldt, han är inte lönsam. Helt skattefinansierad dessutom.

Statsministerlinjen Rosenbad - Sagerska palatset bör lämpligen trafikeras av ett lönsamt alternativ. För övrigt har väl vare sig Rosenbad eller Sagerska palatset varit föremål för offentlig upphandling och är knappast det mest prisvärda alternativen vare sig för plats för regering eller som lokal där Reinfeldt skall dammsuga. Finns betydligt billigare alternativ.

Eller så förkastar man nyliberalismen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Har tänkt samma tanke själv. Spenderar mkt tid i Frankfurt i jobbsyfte. Jmf med Reinfeildt o Co i Sverige så leker ECB- och EUgrabbarna i en helt annan liga. Vet inte hur många timmar jag har spenderat i trafiken pga avspärrningar bara för att se dem med Entourage i sina S-klass och 7-serie i skytteltrafik mellan flygplatsen och finanscentrum. Måste vara en enorm egokick att leva som de gör, miljardärplayboyleverne på allas vår bekostnad. Var på samma VIP-avdelning som Junckers crew en natt. Riktiga No Limit soldiers de grabbarna.

  SvaraRadera
 2. Kom tillbaka in i matchen igen, snälla...
  En nedlagd tåglinje, där det går andra tåg som du inte vill åka med, jämförs med att lägga ut Riksdagen på entreprenad. När du drar ut konsekvenser in absurdum blir inläggen mindre betydande och läsvärda.

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer, regeringspartierna är dessutom inte nyliberala och Stor Göteborgs regionen saknar tillväxt och kommer på sikt (3-10 år) bli ett nytt Malmö.

  Så sämre kommunikationer och möjlighet till att bli en lågskattezon är vad som denna region har att vänta.

  SvaraRadera
 4. kan man inte hitta något riskkapitalbolag att lägga ut hans arbete på

  SvaraRadera
 5. Va, dammsuger han.
  han ska väl föregå med gott exempel och köra RUT ?

  SvaraRadera
 6. Reinfeldt och hans lille väpnare med svans kanske får vara med de stora pojkarna i EU för att man står för underhållningen genom att spela luftgitarr...

  SvaraRadera
 7. Riksdagen kan med förled läggas i Älvdalen. Där borde arbetskraften vara som billigast (bland dom högsta arbetslöshetsnivåerna i landet). Dom har dessutom också flygplats. och det finns egentligen inget emot detta (förutom att det inte är nära kungen och alla dyra restauranger).

  SvaraRadera
 8. Det är väldigt enkelt att med politik.. man behöver inte bevisa nånting, ha rätt, vara konsekvent, kunna tänka.. bara spela på fårens känslor och greppa makt.

  En uppsägning lagar som inte motsäger varandra, inte går att ändra. + ett gäng organ något som gör att de efterlevs.. vore det bästa. Men det kommer aldrig att hända.

  Att gå och rösta känns som: pest eller kolera "The reality show"

  SvaraRadera
 9. Riksdagen borde reduceras med 100 st ledamöter vilket i sin tur skulle reducera antalet poltiska sekreterare med lika många.
  Motsvarande habrovink borde genomföras i regioner och landsting, då skulle skattebetalarna tjäna hundratals miljoner kroner årligen som kan läggas i den sk. kärnverksamheten.
  Att det skulle ha nämnvärd påverkan på demokratin är nonsens huvudelen av våra ledamöter utgör enbart marschkolonn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, men vem ska rösta igenom den förändringen? De politiker som sitter på platserna nu? - tror inte det kommer hända.

   Radera
 10. Utlokalisera Riksdagen till frihamnen i Ventspils i Lettland, låt arbetslösa letter bjuda på uppdragen.

  Varför inte, om t.ex. Myntverket kan ges bort till Finnarna.

  Svenska löner och omkostnader är aldeles för höga även i snart avvecklade icke svenskt talande obygder som västdalarna.

  Men se upp - Rimsevics har betydligt högre lön än Bernanke, så allt är inte billigare i Lettland.

  SvaraRadera
 11. Jag håller med till 100%, lägg ned Reinfeld men behåll kungen. Kungen skulle aldrig komma på tanken att lägga näsan i blöt i stort och smått som tokpragmatikern Reinfeldt gör. Apanaget är ju bara en droppe i havet och för det får vi ju i alla fall lite underhållning.

  SvaraRadera
 12. Förstår inte riktigt hur "nyliberal" kom med i det inlägget. Ja, lägg ner Reinfeldt och alla andra politiker och satsa på nyliberalismen istället så blir det lönsamt för alla.

  SvaraRadera
 13. off topic igen men vafan: http://svt.se/ug/20120222144121/tjansteman_gjorde_affar_med_kompis_pa_oljebolaget, cornu det behovs en tips tjanst pa sidan!

  SvaraRadera
 14. Jimmie Åkesson for president/statsminister / Sigge

  SvaraRadera
 15. muhhaaa - jag har jättehög lön. Den är skattefinansierad. När jag berättar för grannarna och vännerna att det är de som finansierar mitt dyra leverne och mina bolån, så vill de gärna betala mer i skatt!!

  T Jänsteman

  SvaraRadera
 16. Cornu, du får gärna förklara vad nyliberalism innebär. Jag håller med om att Regnfäld och alla andra fablerna är överbetalda och onödiga, men hur får du ihop det med nyliberalism?
  Moderaterna är möjligtvis ett pragmatiskt socialistparti men Liberaler är de iaf inte alls. Jag har länge undrat varför alla smutskastar liberaler hela tiden. Om samhället vore liberalt på riktigt så hade ju staten inte existerat i sin cancerlika svulst som idag. Då hade ju staten endast bemödat sig med det absolut nödvändiga för att upprätthålla de grundläggande rättigheterna om frihet.

  Eller är "nyliberaler" nått synonymt med nått annat som inte har med liberalism att göra?

  Förklara
  /Joakim

  SvaraRadera
 17. På min önskelista står nog snarast att lägga ner både Reinfeldt OCH nyliberalismen. Så fort som möjligt innan de hinner förstöra ännu mer av Sverige!

  SvaraRadera
 18. Tror du missuppfattat vad nyliberalismen är. Huruvida statens verksamhet är lönsam eller inte saknar betydelse, det tvång som används är "omoraliskt" i båda fallen. Jag är ingen auktoritet på området, men här vågar jag mig påstå att du antingen gjort en tankevurpa eller tagit på dig ett par glajjor med ett mer okonventionellt perspektiv som jag gärna hör mer om i så fall.

  /D

  SvaraRadera
 19. Förbryllande. Många skarpa inlägg genom åren har du skrivit, sedan de av denna typ som är ... förvirrade. Ärligt talat - du vet inte vad nyliberalism är. Du använder det som en synomnym till "jätte-jätte-dåligt". Det roliga är att du inte själv inser att många av dina egna ståndpunkter som går att klassificera som nyliberala.

  SvaraRadera
 20. Vill du sluta sprida dina egna definitioner av nyliberalism? Tycker du det är fel med privatisering eller?

  SvaraRadera