Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2012-01-26 18:08

Vad var det jag sade?

Från TT: S och regeringen överens om europakt.

Jag hatar när jag har rätt. Det tog bara några timmar från att ny partiledare utsågs till att Sverige nu går med i europakten. Vill ni fortfarande hävda att det var en felaktig konspirationsteori att Juholt åkte ut pga motståndet mot europakten, när det första som kommer ur (s) efter ny partiledare är en överenskommelse om europakten!Det var akut att bli av med Juholt då europakten skall slutförhandlas och skrivas på inom kort. Annars kunde han fifflat vidare bäst han ville, men hela EU-drevet (inklusive Göran Persson, Erik Åsbrink, Ingvar Carlsson mfl patriarker och det samlade EU-vänliga Mediasverige, inklusive socialdemokratiska Aftonbladet) mobiliserades i panik för att få bort honom. Hade han hållit ut ytterligare 1 - 2 veckor hade vi stått utanför europakten.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

154 kommentarer:

 1. Man undrar ju när folk ska vakna.
  Sanningen är väl efter det är försent som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Synd om dej Cornu, men bra beslut att sossarna ställer upp. Varför ska vi fega ur europa-samarbetet ?? Var vi inte nog fega på 40-talet då det bara gällde att rädda egna skinnet ??
  F.ö en riktigt bra dag på börsen, det tackar en del av oss för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charles-Ingvar Jönsson2012-01-26 18:27

   Fegt var det kanske att agera som vi gjorde under kriget, men också hyfsat realistiskt givet förutsättningarna. Det är alltid enkelt att sitta med facit i hand 70 år senare och vara stursk, men den tidens politiker var tvungna att agera utifrån vad som gällde då, och i början av kriget var det inte fullt så självklart vem som skulle vinna.

   Radera
  2. Det finns inget samband mellan neutraliteten i andra världskriget och europakten. I så fall den omvända, Euron är ett recept för krig. När EU sätter in marionetter i Italien, Grekland och framöver i fler stater tappar folket tilltron till demokratin. Kvar återstår bara våld som väg ut.

   Radera
  3. Det var i alla fall fint porslin på Titanic.

   Radera
  4. David Cameron vet att euron är slut. Det vet Merkozy också. Reinfeldt och Borg borde veta det. Antingen har vi en väldigt naiv regering eller en väldigt ondsint sådan.

   Radera
  5. @Svante

   Det ligger mer bakom andra världskriget än bara "de goda" och "de onda". Men visst, vill du leva i den föreställningen så...

   England och Frankrike förklarade krig mot Tyskland pga. Polen. 6 år senare och 50 miljoner döda...är då Polen befriat? Nej, en annan mycket värre diktatur har kontrollen över hela östeuropa inkl. Polen. Så mycket för den "befrielsen" av Polen.

   Radera
 3. @Svante1 - solidaritet är jäääättebra... när såg vi den positiva änden av den senast?
  /D

  SvaraRadera
 4. Helt otroligt men ändå inte oväntat.

  SvaraRadera
 5. Hur tänker man egentligen... Jag blir så trött... När Sverige äntligen börjar bära frukt efter ett antal kloka beslut (nej till EMU och finanser i balans), lyckas några äregiriga politiker sabba detta med ett rekordkorkat beslut! Europa jublar, nu kommer dumsnälla lillebror springande med sinn fyllda spargris för att hjälpa sina levnadsglada och slösaktiga syskon... Vem är mest lurad? Vem lär sig att sitt agerande är fel?
  /Fredrik

  SvaraRadera
 6. Om ändå oberoende svt någon gång kunde visa lite Nigel.
  http://www.youtube.com/watch?v=3WvHW-BteSQ&feature=player_embedded

  Vi får betala för att sälja ut landet, hur är det möjligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är inte möjligt i renfeldts högbelånade Sverige ?

   Lyssnade du på SR´s "ring reinfeldt" i går ? Vissa av svaren han gav gjorde mig på allvar rädd för att mannen saknar empaticentret i hjärnan.

   Radera
  2. Ge exempel för oss som inte lyssnade please

   Radera
  3. Lyssna gärna själv :

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4928323

   Det är bland annat en svårt sjuk man som ringer in och undrar varför hans sjukpenning sänktes 4% samtidigt som alliansen höjde hans högkostnadsskydd och höjde hans skatt med 1800:- kr per månad jämfört med när han tidigare arbetade, mannen var i övre medelåldern och hade arbetat i hela sitt liv.

   Reino svarade bara likt ett mantra att det skall vara mer lönsamt att arbeta och att mannen inte alls fått högre skatt.

   Radera
 7. Det var arga SD-människor och bittra moderater som hävdade att det var en konspirationsteori, de flesta andra såg det för vad det var.

  Faktum är att många högervridna människor reagerar med hat och aggression på det mesta som inte passar i deras världsbild, man kan läsa mer om det :

  http://svt.se/2.108068/1.2690715/hoger_eller_vanster_-_kanslostyrt
  http://rstb.royalsocietypublishing.org/content/367/1589/640.full#aff-1

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätta mig om jag har fel, men SD är inte speciellt höger snarare mitt i. Förutom att SD vill minska invandring, stärka förvaret och gå ur EU så har de närmast sossepolitik. Så som sossarna var för 10-20 år sedan.

   Vem som är mest höger mellan S och M vet i fan.

   Radera
  2. Ok, du kanske har rätt. Jag uttryckte mig dåligt och otydligt så låt mig förtydliga, Jag ser mest hatiska kommentarer från SD och moderater och undersökningen kan vara en del av en förklaringsmodell.

   Radera
  3. Rätta mig om jag har fel, men på länkarna du levererade går bara expo-troll in och tittar. Vettigt folk som moderater och sd oftast är är på helt andra sidor.

   Radera
  4. Nu är ju SD ett borgerligt parti. Man kan inte hävda att ett borgerligt parti är ett mittenparti på den politiska skalan när mitten inte finns.

   I Sveriges riksdag finns det 7 stycken borgerliga partier och ett mittenparti.

   Radera
  5. Inga utom SD och moderater fattade väl någonting?

   Radera
  6. och det vet du? att så var det? fckff

   Radera
 8. Att det finns idioter i detta landet som naivt fortfarande tror de lever i en demokrati och rättsstat är facit på hur långt hjärntvätten av dumsvenne har gått i judemedia

  SvaraRadera
 9. Men vad innebär pakten? Det är svårt att hitta information om vad det är som pågår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kortfattat: Att rädda engelska, holländska, franska, österrikiska, schweiziska, svenska, tyska, belgiska banker som spelat bort sina pengar

   Radera
  2. Lite sent att vakna nu Magnus!

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=myzgAHVBg_s

   Radera
  3. Finns det över huvud taget någon öppen information?

   Radera
  4. Herr Redin:

   Sök på dem, här är några länkar till ESM, pakten och en kommentar (jag provar att göra html-länkar, ta bort url om de inte fungerar).
   Snabbt ihoprafsat från google:
   http://en.wikipedia.org/wiki/European_Stability_Mechanism
   http://en.wikipedia.org/wiki/Stability_and_Growth_Pact
   http://www.contra.nu/kommentar0549.html

   Radera
 10. ...svetsröken ångar från kurian...

  SvaraRadera
 11. Jävligt snyggt träffat=) Jag fattade att det var ett enormt drev mot Juholt och blev misstänksam om varför. Du hittade varför, jag trodde inte på dit varför men fiiifan de blev stämplat i min panna. Jag personligen har inget emot EU och tanken bakom det, vi är starka tillsammans. Men sättet de styrs på och det här, man kan inte föra en demokratisk samhälle bakom ryggen. De kapitalistiska mekanismerna de försöker släppa loss i och med EU, Ska lyssna på en föreläsning där Soros framhäver Kapitalismen som ett hot mot det öppna samhället, jag förstod inte vad poängen skulle va men jag börjar se poängen.

  SvaraRadera
 12. Då var det klart, Sverige (bäst i klassen) ska in och betala. Dessutom får vi massor av inflytande enligt Reinfläsk, tro det! Alla vet hur det kommer att gå och kan därefter säga, vad var det jag sa! Frågan är då om politikerna som kör in oss i detta politiska experiment får betalt för detta eller om dom bara är inkompetenta?
  Stefan

  SvaraRadera
 13. Man kan undra vilka stackare som läser och kommenterar på denna blogg..för några dagar sen skrev nån om "blyga pojkar som aldrig får kyssa de vackra flickorna". De flesta här är rädda,negativa till allt och alla..Min gamla mamma framstår som ett under av positivitet jämfört med de flesta här

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så att många här är engagerade och realister... Dom positiva spelar på lotto och tittar på idol.
   Stefan

   Radera
  2. "Vackra flickorna"? Är det Merkel du tänker på? Jag står över, tack.

   Om man säger ja till allt är man bara korkad, inte positiv. (Möjligtvis kan man ju bli HIV-positiv av det.) Eller säger du ja till alla telefonförsäljare och nasare på stan också? Hallickar? Knarklangare? "Javisst serru, jag är en positiv snubbe, jag säger ja till allt!"

   Radera
 14. Om inte Löfve´n gått med på Euroskiten hade han skrivits ner och drevats bort av borgarpressen inom 72 timmar. Nu får han 1-2 månader på sig innan hetsjakten börjar.
  Det kan dock bli så att han bara är tänkt att sitta fram till kongressen nu om några månader.

  SvaraRadera
 15. mm..jag tror vi lade upp våra inlägg ungefär samtidigt och det visar väl att det åtminstone finns två som kan göra en korrekt analys. (Härmed är vi foliehattar båda två då med tanke på de kommentarer som lades efter ditt inlägg i ämnet...)

  Personligen tycker jag det är fullständigt tragiskt det som nu sker, hur folkviljan helt och hållet ges blanka fan i. Nu går vi bakvägen in i euron, trots att svenska folket sade nej till euron 2003. De som tror på demokrati i det här landet är de verkliga folihattarna...

  SvaraRadera
 16. Nu börjar de paranoida konspirationsteorierna bli allt för långsökta. Ett nästan sektliknande beteende kan skönjas bland kommentarerna.

  Cornu är som översteprästen som hjärntvättat sina anhängare. Den dagen Sverige går med i EMU så kommer väl Cornu övertyga anhängarna om kollektivt självmord ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar ha följt bloggen. Följer du dessutom länkarna Cornu lagt ut och dessutom läser på inser du att han har rätt. Att vi måste med för att få fortsatt inflytande är skrattretande.

   Radera
  2. Håller med att många här är hjärntvättade. Kan vi vara ett 10-tal här som avviker från Cornu ´s teser / Sigge

   Radera
  3. Kan du vara s¨snäll och titta på den här länken och kommentera den?
   http://www.youtube.com/watch?v=5CZr17HLH5U
   Vad tycker du?

   Radera
 17. helt annat; mäklarna i Nacka/Värmdö uttalar sig o lokala tidningen - nackavärmdö posten - att marknaden är "helt stilla" och att den nedång på - 7 % som statistiken för nacka visar, är inte att lita på "för det omsätts inga ombjekt"

  Ett erkännande från aktiva lokala mäklare...

  Perry

  SvaraRadera
 18. Vi har ingen Nigel Farage i Sverige, ingen alls! Bara en massa nickedockor med handen i syltburken.

  EU det nya Sovjet!

  Kommer ALDRIG mer rösta på alliansen! De äcklar mig i sitt krypande för eliten i Bryssel, brönögat borde prövas som landsförrädare.

  SvaraRadera
 19. Svenska Margot Wallström, man mår illa när man tittar på detta.
  http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

  SvaraRadera
 20. Ja, oj oj våjne våjne. Vad 17 ska vi ta oss till mitt i detta elände. Regeringarna (diktaturen)i sverige har infört påbud i landet att sverige ska tömmas och innehållet ska omedelbart skickas till eu(euro)- det stora svarta hålet. Tur att det blir enkelt i nästa val- finns ju kvar två partier, men mycket hinner raseras innan dess. Medierna verkar ha fått tunghäfta Order uppifrån?

  SvaraRadera
 21. Det borde framstå som fullkomligt uppenbart att alla människor som värnar om sig själva, sin frihet och ansvar för nära och kära ser till att snarast börja frikoppla sig från systemet (i ekonomiska termer) och förbereder sig för att kunna dra från Sverige inom ett antal år. Detta innebär: bli skuldfri. Äg inget du inte vet går att sälja oavsett konjunktur, men förbered dig på att få mindre än vad du väntat dig. Spara i fysiskt guld och undvik banker i största allmänhet. Se till att lära dig ett yrke som fungerar oavsett kulturell kontext.

  Trodde inte jag skulle säga det här, men det har gått för långt. Redan nu. Jag kräver ingen blodig revolution och blodbad på Stortorget som konsekvens, bara att folk börjar diskutera vad som de facto händer. Ingen på mitt jobb, undantaget en kollega, kände till detta (euroanslutningen) och då ska det tilläggas att jag arbetar med "välutbildade" tjänstemän.

  /EDK

  SvaraRadera
  Svar
  1. EDK,
   Bra råd. Det där började jag med för fem år sedan och det är så jävla underbart vara skuldfri, oberoende och helt fri från den kommersiella konsumismen. Ur systemets perspektiv är jag givetvis en förrädare, men när jag finner mina likasinnade ska vi bygga ett system med ett starkt samhälle, ett starkt försvar och inga giriga bankirer. Vi kommer att vara fria och med glädje offra vad det kostar att få vara det utan att någon annan profiterar på vårt arbete. I väntan på det njuter jag av livet och kärleken.

   Radera
 22. Jag tycker att det saknas motivation i din förklaringsmodell Cornu. Jag är precis lika skeptisk som du till själva beslutet. Men för att förklara drivandet av en sådan hetskampanj för att få igenom, huvudsakligen en enda (påstådd) sakfråga, så måste etablissemanget ha riktigt stark motivation. Och jag tycker inte att du beskriver en trovärdig sådan källa till sådan motivation. Lika prestigefyllda jobb och mutpengar av liknande kaliber torde det finnas även inhemskt utbud av, tycks det mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis finns inga bevis. Men vi skall se att om 10-15 år gör någon filmare en TV-dokumentär om "Januarirevolutionen" (jmf Novemberrevolutionen när Erik Åsbrink med anhang avreglerade bankerna) där inblandade öppenhjärtligt pratar om "hur det blev akut bråttom att bli av med Juholt så att Sverige inte hamnade utanför europakten".

   Juholt har trampat i klaveret i över ett halvår. Men när han sade nej till europakten så kom alla gamla lös(s) helt plötsligt ut ur väggarna och tvingade fram en avsättning. Har det någonsin ens hänt att en partiledare för (s) har avsatts under sådana här kuppliknande former?

   Radera
  2. Notera också att alla de gamla patriarkala lös(s)en numera har hård näringslivsanknytning.

   Radera
  3. Pengar finns det, men de kommer kanske inte från Sverige. Persson är betald av en PR-firma som råkar ha en fransk huvudägare. Dessutom är det inte bara pengar det är frågan om utan lockelsen att sitta med vid de fina borden. Du kanske kommer ihåg Perssons intervjuer med Fichtelius. Han berättade hur fantastiskt han upplevede att få vara EU-rådets tillfälliga president, och när hans halvårsperiod tog slut så drabbades han av en depression. Idioterna som vi låter styra oss är inte som andra människor - de är mycket värre!

   http://www.mslgroup.com/where-we-are/france/

   Not ordinarily considered a 'region' in and of itself, thanks to our part-French parentage our operations in France are sizeable enough to warrant dedicated focus at MSLGROUP.

   Radera
  4. Lillebrorskomplexet är tydligen starkt. Han får malla sig i de stora sammanhangen. Måste kännas fantastiskt. Och på knagglig skolengelska så det känns internationellt och mycket finare än Katrineholm, Borås eller någon annan liten bonnhåla. Patetiskt. Dela ut några fina medaljer och titlar också så blir det pricken över i på riktigt.
   Kejsare är naken och det är tydligen Cornu som är den lilla gossen.

   Radera
 23. Jaha, då har EU avsatt en grekisk premiärminister, en italiensk dylik och dessutom avsatt en svensk socialdemokratisk partiledare. Löfven - Merkozys man i LO-borgen. Och som jag skrivit annorstädes; de fem riksdagspartiernas jakt på de 10 % EU-vänliga väljarna går vidare. De övriga är det tydligen ingen annan än mp (möjligen), v och sd som bryr sig om.

  SvaraRadera
 24. Som en person som har jobbat i regeringen är det intressant att iakta hur konspiratoriskt det ibland blir.

  Jag var inblandad i att kommunicera en kontroversiell reform (nej, jag tänker inte säga vilken, jag vill helst förbli anonym). Det var en förlorarfråga där vi bara kunde vara defensiva. Nästan kloss inpå när vi skulle presentera reformen kom en mycket stor opolitisk nyhet som helt blockerade ut oss.

  Efteråt läste jag runt på nätet bland kommentarerna. "Det är regeringen som ligger bakom detta för att kunna agera i medieskugga", osv in absurdum. Vi var lika förvånade som alla andra, men givetvis glada. Tror man att detta är organiserat, då tror jag att man har för stor tilltro till statens med fleras kompetens. Juholt har varit kontroversiell länge, och i Sälen kom uttalandena som knäckte kamelens rygg. Hade han inte sagt vad han sa då, är jag övertygad om att han hade suttit kvar.

  Men det kan ju också vara en konspiration, han släppte sin SD-kommentar för att han var tvungen ;-)

  Jag säger: Ockhams rakkniv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hanlons rakkniv

   "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."

   Inse faktum. Alliansen älskade pajasen. Varför skulle borgligheten försöka avsätta sin bästa valarbetare? Löfven blir en mycket tuffare nöt att knäcka, om han nu inte skulle tillsätta kompisen Antonov som finansministerkandidat.

   Radera
  2. Jag går på Cornus linje och säger att media (och motståndarna inne i partiet) bidade sin tid och såg sin chans. Allt på ett kort, nu gäller det.

   Du kan väl inte tycka att drevet mot Juholtarn varit normalt, eller? Jämför t.ex. med vad media skrivit om Bildt och dennes ständiga otvättade byk. Du skulle kunna skriva en roman om den mannen och hans fulspel. Istället väljer man att fälla en ickefigur, en mustaschprydd clown som jamsar runt och säger emot sig själv i varenda intervju han håller. Juholt kommunicerade ut exakt vad sossarna står för idag - splittring. Det gamla Sverige vs. det nya. Inom partiet finns de som stenhårt driver linjen om att Sverige ska ansluta sig till det häftiga skuldpyramidspelet EMU. Exakt vad Juholt tyckte om detta är nog svårt att säga, men klart är att den inte går att ha en ambivalent mustaschman vid rodret när det ska fattas allvarliga beslut av dignitet.

   /EDK

   Radera
  3. Japp, en person med pajasrykte är en lätt motståndare.

   Sedan, så mycket hat kommer bara fram om någon ses som en svikare inom den egna gruppen samtidigt som det slåss om en begränsad kaka. Sossarna i SAP, LO, media, osv river ögonen ur varandra.

   Radera
  4. Jag tror inte heller på en sammanhållen "konspiration". Däremot tror jag absolut på att flera samverkande ekonomiska intressen drivit fram detta. EU och EMU har blivit ett självändamål för många inblandade och det finns stora ekonomiska intressen för att driva de här frågorna. Vad som är till gagn för medborgarna i landet ellet EU har för länge sedan blivit helt ointressant.

   Talande är också att det var karriäristerna, politikerproffsen i (S) som avsatte Juholt. De politiskt engagerade gräsrötterna var inte alls för att han skulle avgå på detta abrupta sätt. För de som gjort politiken till karriär är en plats vid köttgrytorna i Bryssel jackpoten och ESM himmelriket. Gigantiska skattefria ersättningar, anvars- och åtalsfrihet. Proffspolitiker har inte haft det så bra sedan Sovjetunionen föll.

   Radera
 25. @Anonym 10:28

  Riktigt. Man ska alltid förutsätta dumhet och fundera över tillfälligheternas spel. Men det här fallet är verkligen bestickande. Inte nog med att man avsätter Juholt på ett för socialdemokraterna helt främmande sätt, dessutom ägnar man sig åt förhandlingar med regeringen under en period då man desperat söker efter en ersättare. Visst, den politiska känsligheten har gått förlorad i (s), men till denna grad? Jag undrar....

  SvaraRadera
 26. Som Nigel sa, ein volk, ein reich, ein führer! EU marscherar likt Sovjet över våra döda kroppar i sin jakt på mer makt och rikedom.

  Kan Reinfeldt prövas för landsförräderi? Har vi kvar dödsstraff i krigslagarna? Kölhalning eller hängning i rånocken anser jag! Tyvärr är flottas skepp små så han lär överleva..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch och fy !! Skärpning / Sigge

   Radera
  2. Reinfeldt respekterar inte svenska folket, då respekterar jag inte honom eller ditt parti. Gång på gång överträder han sina befogenheter och du anser att detta är helt ok, man får inte ta till kraftord inte. Idol och vinbox för Sigge!

   Det är svenskar som Sigge som gör diktaturen möjlig, men sov du i god ro att detta är helt ok. Kanske vaknar du en dag med soldater utanför sitt fönster med EU bindel på armen.

   Var står svenska försvaret i denna fråga? Finns det några ryggrader kvar?

   Radera
  3. Charles-Ingvar Jönsson2012-01-26 21:49

   Nej, vi har inte dödsstraff kvar i krigslagarna. Om jag inte minns fel (vilket jag förvisso gör ibland) så avskaffades det 1972.

   Radera
 27. Jag tror inte man behöver vara konspirationsteoretiker för att se att detta är minst sagt lite skumt.
  Juholt klantade sig och han hade nog fått gå oavsett men det verkar väldigt konstigt med all denna brådska. Och nu kommer pressmeddelande nästan direkt med ett ställningstagande tvärtemot det tidigare. Frklara det alla ni som inte tror på det är skumt!
  Det är Uggla över det här och man mår illa.

  SvaraRadera
 28. Vänta nu ett tag... trodde att vi hade smugit in euron men det här är nästan lika efterblivet.

  Säg att Sverige lånar ut 200 miljarder till ESM och ESM beslutar sig för att inte betala tillbaka förrns vi skaffat Euron... hur ska vi kunna få tillbaka pengarna?

  SvaraRadera
 29. Det är lätt att vara efterklok men svårare att vara förklok. Den 17 januari skrev jag om årtiondets viktigaste beslut av en fd partiordförande. Resten är historia:
  http://blogg.passagen.se/millimetervagor/date/20120117

  SvaraRadera
 30. Jag kan inte låta bli att fundera på vad som hände under mellankrigstiden, när den lille mannen med mustasch dök upp på scenen. Tyskland knäade under bördan som då hette krigsskadestånd. Gigantisk inflation, enorm arbetslöshet, utbredd fattigdom och enorma klyftor. På något sätt liknar det vad som sker idag, fast det nu heter statsskuld. Men villkoren dikteras utifrån (EU, IMF m.fl.). Resultatet blir detsamma (utom möjligen inflation?), massarbetslöshet, ökande fattigdom och enorma klyftor mellan rik och "fattig". Precis all diskussion handlar om finansiella system (Läs banker) och hur dessa skall hållas skadeslösa. Vem bryr sig längre om sitt lands befolkning och dessas livsvillkor? Vem bryr sig om peak oil eller snart peak allt möjligt? Den här utvecklingen skrämmer det kan omöjligt leda till något gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr bedriver man nästan exakt samma ekonomiska politik som på 30-talet. Tack vare våra flytande valutor kunde Sverige och Storbritannien klara sig förvånansvärt väl undan den stora depressionen. Däremot kunde vi inte påverka vad som hände i Europa. Det kan vi inte nu heller, vare sig vi sitter med eller ej i Euro-pakten.

   Det är uppenbart att eurozonen inte kan fungera som den gör nu med de medlemmar den har. Den måste - och kommer - att brytas upp. Jag är dock rädd för att politikerna i EU kommer att hantera krisen så att själva sönderfallet kommer att bli precis så elakartat som det kan bli.

   Radera
 31. En sak kan man ju vara överens om. Socialdemokraterna har tappat all sin politiska skicklighet. Enligt det senaste på Europaportalen så ska EZ nu på söndag överlämna ett femte(!!) förslag till Europakt. Med andra ord överlåter man till Reinfeldt att förhandla för Sveriges räkning. Om EZ-länderna (läs Tyskland och Frankrike) vägrar att fluffa till formuleringarna så att riksdagsmajoriteten kan låtsas att man fått igenom sina krav så är det Reinfelt som säger nej och framstår som hjälten. Om Reinfeldt får några icke-bindande löften och säger ja till pakten så kommer (s) att ställas inför problemet (om man vill säga nej) att nu tvingas förklara varför man ändrat sig - så kommer det åtminstone att beskrivas i media. Ingen bra början för en ny partiledare.

  SvaraRadera
 32. Thomas: Jag hoppades personligen att han skulle sitta till 2018, minst.

  PP: Jo. Å andra sidan har (S) en lång tradition av blocköverskridande överenskommelser. Det finns dessutom en väldigt EU-positiv falang i partiet (någon borde skriva boken om hur S enades om ett ja till EU till att börja med). När de inte längre är bundna av Juholts nej, då är det klart att Alliansen ser sin öppning, (S) har inte längre något att förlora på att överge en position intagen av en f.d. ordförande - en sannolikt dåligt förankrad sådan dessutom, i vanlig ordning.

  De som tror att det är en konspiration, hur ser ni på V:s val av Sjöstedt? Om det verkligen finns någon som drar i trådarna bakom kulisserna borde de försöka influera V att också välja någon som är EU/EMU-positiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom igen; det går väl inte att ha en partiledare som tycker helt anoorlunda än partimedlemmarna?
   I SAP finns det som du säger en falang som är EU positiv (Löven bland annat) men var hittar du det i V?

   Radera
 33. Precis som förväntat alltså.

  Dock vill jag göra dig uppmärksam på att Aftonbladet inte alls är socialdemokratiskt längre. Aftonbladet köptes av Schibstedt 2009. Det finns nu inte längre någon rikstäckande massmedia som inte ägs av Bonnier eller Schibstedt, med undantag av SVT. Men det rättas nog snart till.

  Den konspiratoriskt lagde undrar om inte Schibstedt köpte just Aftonbladet för att skjuta in precis den här mycket tveksamma "skandalen" på köksborden i just Aftonbladets läsekrets.

  De här uppgifterna stämmer ju till eftertanke: http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/

  SvaraRadera
 34. riktigt roligt att du så sent om sider börjar vakna cornu!
  du som brukar snacka om konspirationsteorier som ett skällsord?
  om du förstår att media kan få juholt avskedad för att få oss att gå med i dödspakten kanske du borde ifrågasätta vissa andra historier innan du dumförklarar alla "foliehattar"som ifrågasätter oficiella förklaringar.
  nästa inlägg vill vi läsa om den riktiga versionen om hur bin laden dog=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du försöker bara förlöjliga så du skall slippa bli arg över att EU-lobbyn är så mäktig.

   Radera
 35. Det här är ju helt episkt.
  Hela den här obegripliga Juholt-cirkusen om att han särskrivit på facebook eller nåt. Och sen efter några dar kastar man i panik in en gammal trött trist betongkloss av värsta sort och 2 timmar senare har partiet kovänt i en politisk jättefråga där vi skattebetalare ska kasta in 100 miljarder i EUs svarta spekulations-hål.

  /Freddy

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100 miljarder är väl redan iväg via IMF? Konstigt att det finns pengar till detta men inte till annat i ett land som behöver mycket investeringar, bla i järnvägar och kraftproduktion.

   Det är som 100 miljarder till ESM är viktigare än att rusta landet intern för framtiden. Vägda blöjor skulle aldrig accepteras i Bryssel, det är dit alla svenska broliers siktar såklart.

   Detta är skamligt och de som röstar på alliansen är alla medskyldiga, de kunde sagt nej vid FRA redan. Reinfeldt är och förblir en maktgalen diktator.

   Radera
 36. Storfinansen bakom EU har nu alltså avsatt ledare i tre länder:
  Grekland, Italien, Sverige

  SvaraRadera
 37. Marlo Stanfield: That's my money.
  Omar: Man, money ain't got no owners, only spenders.

  SvaraRadera
 38. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raderade kommentar som kunde uppfattas som ett hot om våld mot politiker.

   Lugna ner er lite.

   Radera
  2. Håll reda på virrpannorna... Även om det är mycket känslor på sina håll, måste man tänka på vad man skriver!

   Radera
 39. Helt otroligt!
  Bra spanat!

  SvaraRadera
 40. finns det ngt vi kan göra åt det då?
  ingen som råkar ha en hög med samlade mailadresser till ledamöterna i EU-nämnden på lager? man kanske iaf kan höra av sig och be dem tänka om!? eller är det too little too late eller helt kört av ngn annan anledning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Nu kan jag dra mig tillbaka för kvällen med ett leende på läpparna. "be dem tänka om". Stor humor.

   Radera
 41. Cicero,
  42 f.Kr., Romersk Statsman, orator och författare.

  En nation kan överleva sina dårar, och även de ambitiösa. Men den kan inte överleva förräderi inifrån. En fiende vid porten är mindre fruktansvärd, för han är känd och han håller sina fanor öppet. Men förrädaren rör sig bland dem innanför porten fritt, hans sluga viskningar prasslande genom alla galärer, hörd i själva regerings salen. För förrädaren framträder inte som en förrädare-- Han talar i sina offers brytning, bär deras ansikten och deras kläder och han vädjar till det usla som ligger djupt in i hjärtat på alla människor. Han ruttnar nationens själ--han jobbar hemligt och okänt under natten för att underminera stadens pelare--han infekterar den politiska kroppen så den inte längre kan göra motstånd. En mördare är mindre fruktad.

  Jag håller med dessa ord :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med.

   Radera
  2. Att förräda vad? Om man förräfder en förrädarregim så blir det iallafall inom matematiken plus.

   Radera
 42. Som en Anonym skrev innan blir man ju rädd för hur lätt en sådan här sak får passera utan att folk reagerar. Jag jobbar också på en stor arbetsplats med välutbildade akademiker och det är samma sak här - ingen i min omgivning har diskuterat denna Europakt ... överhuvudtaget.

  Folket röstade ändå NEJ till Euron trots att många toppolitiker, med mycket mediatid, uttryckte sin önskan att gå med - så hur kan detta få ske? Det är ju ganska kopplat till europeisk valutapolitik.

  Ni som har hört diskussionerna från början, vilka är de främsta argumenten som förespråkarna har för att vi ska gå med? Hur är det med danskarna, vad är deras inställning?

  JA-sägarna i detta forum, som t.ex. Svante1, har ju inga argument alls. Att vara med i ett europeiskt samarbete bara för att "ställa upp" är fan inget argument. Politiken Sverige förde på 40-talet, vars syfte var att undvika att hamna i korselden från tre supermakter, är ju helt ovidkommande och jag betvivlar att någon på detta forum behöver "göra bot" för ev. moraliskt felaktiga beslut som de tog då.

  Att gå med i Europakten idag känns ju lika fel som om vi hade gått med i kriget på Tysklands sida, i januari 1945.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog helt omöjligt att inom en överskådlig framtid få insyn i de informella beslut som tagits när det kommer till sammanknytningen av Europa enligt den modell som Våra Stora Ledare har lagt fram. Vi blev förda bakom ljuset och vi kommer att få leva med det. Folk har med all önskvärd tydlighet förmedlat att de a) inte förstår vad som pågår b) att de skiter i vad som pågår, c) att de tycker om vad som pågår, eller, att d) någon som faktiskt förstår vad som pågår och bryr sig fattar beslut som Jag mår bra av i slutändan. Visst är det underhållande?

   Du får helt enkelt börja repetera mantrat "Ju fler vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans, ju fler vi är tillsammans - desto gladare vi bli" tio gånger varje kväll innan du somnar. Eller så börjar du göra motstånd. Prata om det. Fråga folk (vänner, kollegor) om de tycker att Sverige ska gå med i EMU (du kommer garanterat att få ett nej, så länge du inte är vän med Carl B. Hamilton). Säg att vi redan gjort det, osv. Skaffa fakta och sprid den, på ett snyggt sätt - inte som en dåre som går runt och gormar om att allt är på väg åt helvete ;) Har man väl förstått hur illa det är ställt så har man genomskådat charaden. Då är kejsaren redan naken. Var går gränsen för när tillräckligt många insett detta för att rubba nästa stora massa. Det handlar ju om att uppnå tröskeleffekten. Först förstår 500. Sen 5000. Sen 500 000 (obs, fiktiva tal, men illustrerar att det är en exponentiell ökning av "medvetenhet" som sprider sig genom systemet och som inte går att förutsäga - i förändringens kaos kan allt hända). Det vore intressant att se statistik på hur många som läser Cornus blogg nu jämfört med för ett år sedan osv. Och hur många som läser liknande bloggar för att de hittat hit. För att fritt citera Jim Rickards "It's impossible to tell what snowflake that causes the avalanche, and it doesn't matter. It's the snowfall that causes the avalanche." Det snöar nu och det tilltar :)

   Ska man tro på den därena mayakalendern så är ju 2012 året då tillräckligt många människor når en högre nivå av medvetenhet vilket kommer att leda till ett systemskifte.

   /EDK

   Radera
  2. Jim Rickards är en pajas och skitsnackare. Kan du inte hålla det där dravlet till scoris blogg?

   Radera
 43. Jag är fortfarande inte övertygad om att Juholt avsattes av EU-maffian. Men att pakten diskuterades på Aktuellt utan att ÖHT nämna något annat än att det gällde regler om budgetdisciplin, gjorde mig funderasam. Inget om några lån eller dylikt och konsekvens att inte gå med i pakten skulle, enligt reportern, bli att Sverige fick sitta på avbytarbänken. Allt lät bra, bara att skriva under om budgetdisciplin (som vi redan har) och slippa sitta på den där nesliga bänken. Inte ett ord om något annat, inte ett ord om varför både alliansen och sossarna vill med. T.o.m. den 10-åriga sonen tyckte att det verkade dumt att Sverige skulle gå med i en sådan pakt "Har inte dom andra jättestora ekonomiska problem, varför ska Sverige i en sån pakt, det verkar väl dumt?". Jag hade inget riktigt bra svar. Aktuellt borde minst haft en intervju med V och MP som är motståndare, förutom en förklaring från förespråkarna.

  SvaraRadera
 44. Välkommen in i konspirationsvärlden Corny.

  SvaraRadera
 45. En akut, revolutionär situation jäser just nu i landet. Är du redo att ta ditt ansvar? frågade studenten Vladimir Poljakov, när Medvedev på onsdagen besökte anrika universitetet MGU i Moskva.

  -Förstår du att du till och med kan dömas till döden? Är du redo att göra det tappert som Saddam Hussein gjorde eller kommer du att emigrera till Nordkorea? fortsatte Poljakov

  http://svt.se/2.22584/1.2689742/medvedev_pressad_av_rysk_student

  Relevanta frågor även till våra politiker...
  Men vi når visst inte upp till Rysslands nivå av demokrati och yttrandefrihet.

  http://www.youtube.com/watch?v=XZn8BElFOf8

  *%&"#¤**¤#

  SvaraRadera
 46. En snygg statskupp är just vad det var. Svenskar V-A-K-N-A!!!

  SvaraRadera
 47. Jag uppmanar alla kloka svenskar att flytta till Norge, kampen är förlorad, idol och vinbox kollektivet har vunnit. Med bolån tystade man det sista motståndet i riket.

  SvaraRadera
 48. Den som fortfarande inte inser att det finns stater i staten som inte är demokratiska har nog någon sorts störning i sin uppfattningsförmåga. EU eller united states of europe som projektet först hette (eu är som ide väldigt gammalt) är ett sätt att införa en sorts mjuk-kommunism. Liknelsen med Sovjet är relevant, det är samma intressen bakom. Vi vet väl alla den riktiga historien om Sovjet väl? Eller om United States of America? Om inte så kan man kolla in Juri Linas film I skuggan av Hermes på youtube och skaffa sig en aning om världen.

  SvaraRadera
 49. Besviken reservofficer, fd moderat2012-01-26 22:28

  Ursäkta mig, men Juholts avgång hade ingenting med europakten att göra. Avgången hade bara att göra med hans egen klantighet, ljugande och fifflande.

  Den som tror något annat är faktiskt en konspirationsteoretiker. Och de flesta konspirationsteorier är värda ungefär lika mycket som... ...teknisk analys. Dvs noll och intet.

  Återvänd till verkligheten istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vems verklighet, din? Du kanske för att slippa bli besviken behöver revidera din verklighet till något mer med sanningen överrensstämmande? Det kanske är ett gott råd eftersom du inte ens har lyckats se igenom illusionen i vårt demokratiska system.

   Radera
  2. 01:28

   Beskedet om Eueo-pakten kom upp på nyheterna innan Lövdén ens hunnit bli formellt vald. Hur har S haft tid att förhandla med M under det spektakel som varit i och med Juholts avgång? Juholt var ju bestämt emot europakten.

   Radera
 50. Vart har Andreas Cervenka på SVD tagit vägen?
  Är det munkavle på?

  SvaraRadera
 51. Så fort man inte har samma uppfattning som mainstream, då kallas man konspirationsteoretiker. Vilket kvalificerat trams!
  Det som hände nu med Europakten och smutsig politik kommer att göra (SD) till ett av de större partierna vid valet 2014.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm det där med val, det är inte relevant längre. Inte förrän det finns någon som förespråkar ett system med direktdemokrati, utkastade parasiter ur vårt finansiella system och statligt utgivna skuldfria pengar tänker jag gå och rösta.

   Radera
  2. Nej det kommer det inte, medelklassen och barnfamiljerna BAJSAR på Europakten och SD får inga fler röster av dem. Bostadslån,räntor och sänkta skatter är det som tilltalar 95% av Svenska folket. Försök förstå det.

   Radera
  3. Det blir mindre intressant nu att fortsätta låta svenskarna tro på sin tryggade framtid och säkerhet i form av bostaden som den ultimata investeringen och låta ledarna hållas. Medelsvenne har fått miljonvilla, LED-tv och Thailandssemester i utbyte mot minskat inflytande och insyn. Kort och gott: Nu kan bubblan spricka och integrationen kommer lösa sig själv som en följd av det. Nu blir det en massa härlig omflyttning och mångfald när samma personer som flydde förorten på 80-talet flyttar tillbaka för att de inte har råd att betala av Tepanyakihällen och tvingas sälja istället. Man får tycka vad man vill om det, men jag tror att det är så det kommer att bli. På gott och ont kommer en hel del människor rätt snabbt förstå vad som pågått bakom kulisserna.

   /EDK

   Radera
 52. Jag saknar också Andreas Cervenka, har han blivit dragen i örat till sist?

  Anyway. Har ekonomi nånsin varit en större pseudovetenskap än nu? Det kommer inte rasa ihop då de styrande kan göra hur de vill (trycka pengar etc). Ekonomin borde rasat ihop för flera år sen, men kan man ändra spelreglerna så kommer det såklart inte hända.

  Cred till Corn för förutsägelsen, men samtidigt: are we learning yet? Det kommer inte krascha. Tyvärr kanske ska tilläggas.

  SvaraRadera
 53. Ok, vi har redan förlorat slaget, man driver igenom detta helt mot folkets vilja. T.o.m flesta av oss moderater är tveksamma.

  Ponera nu att vi senare får majoritet för att gå ur pakten, vad säger ansvariga politiker, kan man gå ur och vad kostar det? Information om detta borde upp på bordet direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får betala tillbaka i euro så då får vi gå med i euron först om vi ska ha några pengar. Och när vi väl är inne kommer vi inte ut igen. Once you're in, du vet. Det är som ett stort j*vla skämt det här, ett pyramidspel taget från Time Share-skojarna.

   Radera
 54. Inte kan man lita på moderater. Reinfeldt är en svikare av klass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taffligt påhopp. Eventuell pålitlighet har ingenting med partitillhörighet att göra. Jag känner både sverigedemokrater och ett antal(s)ombies som är både rejäla och pålitliga.Till och med min granne som är just moderat är en alla tiders människa. Pålitligheten själv, personifierad.

   Radera
  2. Påhopp på moderater allmänt var taffligt men inte ang. Reinfeldt. Han är den största svikaren och landsförrädaren av alla statsministrar Sverige har haft.

   Radera
 55. Gå gärna in på Jonas Sjöstedts blogg och läs hans senaste inlägg.
  Och läs sedan kommentarerna.
  De är i många fall påfallande överensstämmande med
  inlägg och kommentarer här.

  SvaraRadera
 56. Re: 01:20 PM
  som uppmanar läsarna att flytta till Norge!
  Norge betraktas som den sista Sovjetrepubliken och det skiner igenom att det är i ett sånt samhälle de flesta kommentatörerna vill bo.
  Kommunistkramare som verkar gilla det som Cornu skriver.
  Hmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den siste sovjetrepubliken? Öh... Vad tror du det är man vill införa med EU om inte socialism/kommunism i bästa sovjetanda?

   Radera
  2. Du kanske ogillar Norge på grund av Norges ställningstagande för Palestina vilket verkar ha kostat många ungdomar livet på den där ön du vet?

   Radera
  3. Varför i Herrnas tror vissa att Eu skulle vilja införa kommunism? Saningen är att stora delar av kontinentens vänster är mot EU av samma anledning som VP är mot EU. Nämligen att EU är ett marknadsvänligt projekt eftersom det är grundat på sådana för ultrvänstern förhatliga ting som konkurrensrätt, fria marknader och gemensam handelspolitk. Men det är klart - sitter man hemma i urskogen, äter falukorv och tror att brittiska UKIP är ett trvsamt gäng rejäla pågar så varken iorkar eller kan man väl ta reda på hur det egentligen står till.

   Radera
  4. 11:54 PM
   Nej det är inte marknadsvänligt utan storkapitalistvänligt, med en enorm samling regler som hindrar väldiga mängder privata företa. Jämför med han som vill odla socker betor i en kommentar för några dagar sedan.

   Socialism är ofta lika med storkapitalism i utförandet.

   Radera
 57. "Vi ska jobba för full sysselsättning" säger Löfvén. Kan vi få en favorit i repris på inlägget om jämviktsarbetslösheten nu, Cornu?

  /EDK

  SvaraRadera
 58. Kunde inte såssarna valt Leif Pagrotsky så att vi sluppit denna skuldpakt! Vad är det för fel med Paggan är han för populär eller?

  När når vi Peak-Eu så att jag har något att se fram emot? Någon som har förslag?

  SvaraRadera
 59. Ett svek av historiska mått.


  EU

  SvaraRadera
 60. När journalistkåren berömmer sig för att vara ”den tredje statsmakten” är det inte till fördel för det svenska folket och demokratin per se utan ska mer ses som en pålitlig vapenbroder till det politiska etablissemanget när det gäller att pådyvla folket ett visst synsätt. Tillsammans bildar de en mäktig Åsiktspakt i ”Operation likriktning”, som uppenbarligen är föga känd för flertalet svenskar. Att spela upp till intet förpliktande charader dem emellan i diverse debattfora under hänvisning till demokratin, är ett medel för att hemlighålla pakten.

  Tätpositionen hos ”den tredje statsmakten” har traditionellt i realiteten intagits av de journalister som jobbar på Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR). Då dessa TV- och radioutsändningar till stor del finansieras ur offentliga medel, som tillhandahålls via det politiska etablissemanget, kommer SVT/SR-journalisterna i beroendeställning och blir de facto legoknektar åt det politiska etablissemangets goda vilja och synsätt.

  I och med den informella hierarkin hos ”den tredje statsmakten” och kårandan har SVT/SR-journalisternas synsätt kunnat genomsyra hela journalistkåren. På så vis har det politiska etablissemanget kunnat sprida sitt synsätt till hela journalistkåren och vidare till folket.

  Journalister som bryter mot gällande synsätt tas i upptuktelse av sina mer ”dogmatiskt troende” kollegor.

  Exempelvis har kriget mot fiender till den generösa svenska invandringspolitiken och bagatelliserandet av invandrares brottslighet bedrivits framgångsrikt av åsiktspakten under en lång följd av år. Detta krig har också väckt internationell förundran.

  I pågående krig, med målet att göra Sverige till vasallstat under EU, som Åsiktspakten utkämpar mot anhängare till den suveräna, demokratiska nationalstaten Sverige, har de vunnit en viktig delseger genom att tillsätta marionetten Stefan Löfven som ledare för det största oppositionspartiet. Tidigare har ministären Reinfeldt i ett viktigt slag lyckats implementera Lissabonfördraget i svensk lagstiftning utan att låta svenska folket avgöra frågan i en folkomröstning.

  Nästa slag i detta krig kommer nu att stå i Riksdagen när medlemskapet i Europakten blir föremål för omröstning. Anhängarna till den suveräna, demokratiska nationalstaten bör därför försöka påverka, via mejl eller dylikt, (de socialdemokratiska) riksdagsmännen så att de inte röstar för Europakten.

  När journalisterna sviker sitt på papperet granskande uppdrag i allmänhetens tjänst blir den granskning som görs i andra fora viktigare. Här blir bloggosfären i ett fritt internet allt viktigare, inte bara för att granska det politiska etablissemanget och andra maktstrukturer, utan även såsom en blåslampa i baken på lata och/eller inkompetenta journalister som sviker sin demokratiska uppgift. Förhoppningen är att de med svedda stjärtar ska börja tjäna allmänheten.

  SvaraRadera
 61. Man blir bara ledsen och förbannad. Så min röst att vi inte skulle gå med EMU för några år sen räknas inte. Varför har vi rösträtt öht om de skiter i vad folk tycker?

  Jag skulle ha lite mer förståelse ifall de säger att läget har ändrats så pass mycket att vi behöver ny folkomröstning, men det verkar verkar vara någon slags diktatur vi närmar oss. Senaste året har det väl varit en enparti stat vi levt i.

  Och all "beröm" som Sverige får från Europa är ju så uppmuntrade. Folket står för de stora lånen och inte staten. Och inte nog med att vi ska mjölkas ordentligt av bankerna nu ska vi mjölkas av EU också. Vackert, slavar för resten av livet.

  SvaraRadera
 62. Vi är inte som den italienska kaptenen som lämnade det sjunkande skeppet alldeles för tidigt. Nej, vi i Sverige möter italienaren i livbåten som skriker "dra härifrån" och tar med en stor säck taxipengar till en sjunkande lyxkryssare!

  Jag har en vän som är italienare och jag vet deras svårigheter redan idag. Han kan inte resa till Sverige idag som företagare för då anses han som "rik" och skattas ytterligare.

  Hejdå frihet.

  Jag hoppas verkligen våra så kallade folkvalda genomförde detta pga framtida stora svenska ekonomiska problem. Annars kan Norge bli ett alternativ framöver!

  SvaraRadera
 63. 80% vill inte gå med i pakten enligt aftonblades webbfråga som lades ut igår. Annars ingen debatt öht.

  SvaraRadera
 64. Efter att ha läst förslaget ser jag ingenting som tyder på EMU-medlemskap, har svårt att se vilket parti som vinner val på att tvångsinföra euro mot folkomröstningens vilja i överskådlig framtid. Pakten handlar om budgetdisciplin som Sverige dessutom följer och är inte ens bindande för ickeEMU länder i gengäld får Sverige "ibland" besöka Euro-ländernas toppmöten. Har svårt att se hur detta förutom för möjligtvis vänsterpartiet(noll verklighetsförankring) kan innebära ett införande av Euron.

  Känns lite tidigt att egentligen säga bu eller bä då inte ens det slutgiltiga förslaget finns

  Förslaget till europakt:
  En regel införs i nationell lag om att budgetunderskott inte får överskrida 0,5 procent av bruttonationalprodukten. Länder som bryter mot regeln tvingas betala böter till euroländernas räddningsfond
  En "korrigeringsmekanism" införs i nationell lag som automatiskt åtgärdar för stora underskott
  Reglerna ska "helst" skrivas in i grundlag
  Icke euro-länder ska informera om förberedelser inför och resultat av eurotoppmöten. De kan få delta i ett möte per år om de uttalat sin avsikt att följa pakten och sagt ja till den
  Icke euroländer kan ansluta sig till pakten utan att omfattas av de nya kraven på budgetdisciplin
  Icke euroländer kan frivilligt binda sig till delar eller till hela paktens krav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hittade du förslagstexten? Maila mig gärna en kopia till [email protected] om du har den på engelska eller svenska.

   Radera
  2. Magnus, du som aktiv moderat borde väl ha tillgång till all tänkbar info. Sitter ni moderater och googlar info, några dagar innan?

   Röstar själv på M (plånboken), men det är kanske slut på det nu.

   Radera
  3. EU:s informationsflöde är en virvelvind fylld med oändliga mängder blaj och goda intentioner där det som är riktigt viktigt hålls så hemligt att knappt riksdagsledamöter får tillgång till det och definitivt inte vanliga partimedlemmar som mig.

   Detta leder till fullständigt intetsägande tidningsartiklar och paranoida bloggartiklar och kommentarer och den nojan är berättigad då det som är hemligt kan vara illa.

   När det gäller eurokrisen kan det även vara så krisen utvecklas fortare än organisationerna hinner reagera, vilket betyder att ingen egentligen vet vad man försöker göra medan man på olika desperata sätt försöker lugna och hitta på en lösning.

   Jag skulle bra gärna ha fakta att bygga en åsikt på i stället för att det skall vara fråga om att heja på det ena eller andra gänget av leende eller skällande gubbar.

   Radera
  4. Som moderat så får man sin information via DN:s debattsida, och då avtalet inte har presenterats där så kan man anse att Magnus inte har fått någon info.

   Radera
  5. Paranoid information? Borde inte moderaterna åtminstone internt till er leverera all relevant info i god tid? För och nackdelar. Det är ni politiker som ska sitta på svaren och vara pålästa och ge information. Har ni ingen aning?

   Du kan ju kolla upp och ge oss info om det är en enkel biff att gå ur detta, vad kostar det?

   Radera
  6. Herregud Magnus, jag är också moderat och jag blir alldeles skräckslagen när jag ser att du hänger hos Cornu hela dagarna och tar honom på allvar när han yrar om EU (men lyssn på honom när han pratar försvar för den frågan kan han). Betalar min partiavgift för dina sk arbetstimmar hos Cornu? Det är otroligt enkelt att få tag på relevant EU information. Har du problem så kolla med dina partivänner i Bryssel. Du skulle ju också kunna ta kontakt med Kommissionens kontor i Stockholm. Borde inte ta dig mer än ett par minuter.

   fd res off och skaraborgsbrigadare

   Radera
  7. @Anonym 12:45. Jag slutade kontakta kontoret i Bryssel då det kändes fel att ta upp deras tid och nöjde mig med Moderat BBS:en, Eu-upplysningen, osv när jag slutade jobba inom den moderata riksorganisationen. Det finns som sagt var väldigt mycket data som man kan få tillgång till men det är ett enormt arbete att tolka det till information om vad EU håller på med. Vart floden är på väg döljs av flodens storlek.

   Du behöver inte oroar dig för att din partiavgift subventionerar cornusurfande men den har subventionerat surfande på The Oil Drum. Cornu hittade jag senare och han är intressant då han förefaller tänka på likande sätt som mig men med färre hämningar och så petar han igång folk att reagera på funderingarna. När det flippar ur är som att läsa kvällstidningarnas websidor. Jag är inte ambitiöst nog att blogga på det sättet och har lättare att släppa loss i kommentarsdiskussioner.

   Sedan vore det klokast att sluta bry sig om vart samhället är på väg och hur trasiga saker skulle kunna förmås att fungera och knega effektivare med något som ger pengar, men det är väldigt svårt att låta bli att bry sig.

   Radera
  8. Magnus,ett tips till moderaterna för framtiden i viktiga frågor. Se till att sätta några jurister på att konkretisera ner avtalen till några få punkter som ni politiker klarar av att begripa.

   Att ni ska sitta och googla fördragstexter, eller vinklad info från olika håll är helt meningslöst då ni inte har har alla knivar i lådan för att klara det, det är därför ni är politiker.

   Radera
  9. Anonym 01:31, det är lite ovanligt att våga säga att man är politiskt intresserad eller politiker vilket leder till att jag tydligen får representera hela M, riksdagen, regeringen och div etablissemang...

   Det jag saknar i den här röran är att DN, DI, Bloggare, EU-upplysningen, diverse politiska veckobrev, osv inte har tillgång till källor som gör att de kan göra just det de du ber om inlusive källhänvisningar utan istället blir det nästan tomma artiklar och oroliga människor. Det finns yrkesjurister som gör det du ber om inom statsapparaten men om det stannar kvar där hjälper det inte mig eller er.

   Radera
  10. Journalister skall ju vara så undersökande, tror du de skall bli serverade information? Kunde man inte skicka de där två tjommarna som fastnade i Etiopien att gräva i EU istället?

   Hur kan du för övrigt sätta någon tilltro till en tredje statsmakt som är försörjd av staten? Palme & Co fick effektivt bort all framtida kritik med pressstödet, vilket du som moderat borde vara väldigt insatt i.

   (Mycket du får stå till svars för nu.)

   Du sökte info om fördragen, sök på google så hittar du det mesta som är offentligt openeurope vill jag minnas en organisation heter, wikipedia en annan, som har källor eller hänvisningar.

   Radera
 65. Tydligt att S byter åsikt som man byter skjorta, när ny ledare tillsätts. Måste vara ett totalt toppstyrt parti, där man inte förankrar frågorna i partiet.

  Gubben tillsattes ju igår hur i h-vete har man hunnit hinna ta upp detta och förankra det i partiet?

  SvaraRadera
 66. Du har inte rätt Cornu men du har lyckats få 100+ kommentarer och det är nog bra för affärerna. Själv är jag lite besviken. Hamnade på här via Wiseman och då och då haft stor glädje av din blogg. Men nu har jag tröttnat. Man kan faktiskt vara motståndare till svenskt EU-medlemskap, EU som projekt, Euron osv utan att vara hysterisk. Tråkigt att du inte är det. Det går att vara kritisk baserad på verklighet och man behöver inte uppfinna problem...

  Eftersom du verkar tro på konspirationer kommer här ett alternativ till "EU":

  Sveriges försvarsvänner, ledda av en alltmer desperat försvarsindustri och ledande socialdemokrater med rötter i industrifacket, har hela tiden varit mot Juholt som dom känner väl från hans tid i försvarsutskottet (där han var extremt destruktiv). Dom ville inte ha honom som ledare för partiet men blev slagna av den sk vänsterflangen. Juholt spelade emellertid bort sig själv och gav hans motståndare ett gyllene tillfälle att få bort honom och de kunde få fram en sann försvarsvän och industrikille.

  För övrigt - snälla Cornu - kan du inte åka på studieresa till Bryssel. Här finns säkert läsare som kunde hjälpa dig att träffa lite olika EU typer som både är för och emot (jag känner ett par som är bra). Kankse kunde ett sådant besök avdramatisera detta trauma som EU verkar vara för dig. Det är inte långt från Sätila till Säve eller Landvetter även om man ibland kan tro det när man läser din blogg.

  fd Reservofficer och Skaraborgsbrigadare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägg av med det där tramset. Du borde istället om du inte är helt hjärntvättad, vara glad över att någon äntligen förstår och vågar belysa hur saker egentligen går till. Du kanske borde studera eu:s historia? Studera skämtet som kallas politiska partier? Vem/vilka ligger bakom exempelvis socialdemokratin? Leta bakåt i tiden så finner du att man var ärligare då, man försökte inte ens dölja det. Du kanske redan vet allt detta? Isåfall är du falsk. Är du kanske medlem i något hemligt såkallat sällskap också? En sån där "Hemliga Arnes källarklubb för vuxna" som parasiterar på hela djävla samhället genom att placera ut sina representanter på betydande positioner? Jag tror vi behöver ett nytt fredag den trettonde snart.

   Radera
  2. Hej Skaraborgare!

   0. Jag uppskattar väldigt mycket att det finns de som säger emot och inte håller med. Tack för att du finns, du behövs, annars blir det bara en massa nickedockor.

   1. 100+ kommentarer bra för affärerna. Kanske. Men eftersom jag skrev ordet "Humpty" igår så blev reklamintäkterna ändå lägre än snittet, trots 100+ kommentarer eftersom Google tog bort reklamen en stor del av dagen.

   2. Hysterisk är din tolkning. Beklagligt att jag framstår som hysterisk. Men jag kan ju inte skriva om allt här på bloggen, t ex att jag faktiskt har ett liv och inte är min blogg.

   3. Visst, din konspirationsteori är också en teori. Skillnaden är att det var EU-vänner som trädde fram (Göran Persson, Åsbrink mfl). Tvärt emot din teori så är det ju på Göran Perssons vakt som den strategiska blackouten inleddes, vi fick en försvarsminister från Svenska kyrkan och större delen av försvaret lades ner. Dessutom var det om europakten som (sm) gick ut några timmar efter ny partiledare, och inte om att svensk försvarsförmåga skulle återtas.

   Men visst finns det fler som gynnats av att Juholt försvann.

   4. Jag åker jättegärna på studieresor. Problemet är att bloggens och företagets ekonomi inte tillåter så dyra (flera tusenlappar) studieresor som till Bryssel, inte ofinansierat. Betänkt att jag tjänar mindre än en svensk GSS/K så en Brysselresa skulle med övernattning etc äta upp 1/3 månadslön.

   5. Kul att du i en annan kommentar tycker att jag "kan försvarsfrågan".

   Radera
 67. Tydligen släpper vi in mycket nötter i försvaret med tanke på inläggen i denna tråd. Tidens tecken. Ingår det i officersyrket att ha tungan i Reinfeldt?

  SvaraRadera
 68. Det är mycket snack om blockpolitik, höger och vänster, för och emot EU. Sanningen är att medborgaren ALLTID blir lurad av staten i slutändan. NI som tror på annat sätt borde vakna upp.

  Ett system uppbygt på lögner och rävspel blir inget annat - var själv naiv och blåögd om sverige och EUs förtäfflighet. För att inte tala om goda hederliga USA! Men det är inget annat än en maskin eller ska jag säga maskiner som äter upp allt.

  Medborgaren har inget att säga till om när det gäller hur ens surt förvärvade trippelbeskattade pengar sugs upp i apparaten för att spenderas på bankbonusar och - ja vadå? En stat skall/måste vara transparent utan yrkespolitikers intrigspel. En platt skatt som redovisar vartenda öre av vad som spenderas på t ex sjukvård och vägar eller vad medborgarna beslutar. I övrigt INGEN statlig inblandning.

  Själv så har jag insett var det är på väg och ser om mitt eget hus. Tror att det är bra för alla att göra detsamma.

  Tack för ordet.

  SvaraRadera
 69. Ska de inte börja drevet mot Stefan Lövdén också?? Han började med en rejäl groda i sitt första anförande på presskonferensen ogår.

  Han sade apropå socialdemokratin: "-vi har framtidens lösningar på framtidens problem"

  Kan det bli mer ontelligent än så?

  SvaraRadera
 70. Här får du en bild Cornu, du kan ju ha med den i dina EU strängar :)

  http://www.blogtok.com/paginas/25742/imagens/EU/eu_fascism_sweden.jpg

  SvaraRadera
 71. En sång till alla eurokramande sossar där ute.
  shove it up your ass!

  SvaraRadera
 72. Nja, hysterisk är väl orättvist. Däremot saknar Cornucopia förståelse för vad som händer i Bryssel och hur saker och ting fungerar på marken. Men det blir så när man saknar egen konkret erfarenhet och hämtar all sin kunskap hemifrån kammaren.

  SvaraRadera
 73. Jo ibland är det inte kul att ha rätt

  Men nu verkar det iaf som att en hel del börjar inse vad det är som pågår

  Denna artikel är nog den mest kommenterade på svd.se i år
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/europakten-laser-oss-vid-hogerpolitik_6805647.svd

  Och många av kommentarerna är inne på samma spår som du

  SvaraRadera