Aktuellt

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO...

2012-01-31 16:20

Strålande statistik från USA

Från Nyhetsbyrån Direkt:

USA: HUSPRISER SJÖNK 3,67% I NOV JMF NOV 2010 - S&P/CS
USA: HUSH KONFIDENSINDIKATOR SJÖNK TILL 61,1 I JANUARI
USA: CHICAGO INKÖPSCHEFSINDEX SJÖNK TILL 60,2 I JANUARI
NEW YORK: EUROPAGLÄDJE SPRIDER SIG TILL USA
Jorå, strålande tider och det amerikanska lokomotivet driver vidare världsekonomin.

Fast man bör kanske tillägga att "analytikerna" väntade sig stigande konfidensindikator och stigande inköpschefsindex och inte fullt så mycket fallande bostadspriser (bara -3.3%). Proffsen gissade iaf nästan rätt på en punkt.

Börserna stiger förstås. Eller steg. Verkar försvagas något i skrivande stund.

Fallande inköpschefsindex stöder tesen att "återhämtningen" i ekonomin bara handlade om att man sålt slut på sina lager och behövde fylla på dem lite grann. Vilket nu är klart.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

24 kommentarer:

 1. Läste någosntans (minns inte var) igår att bostadspriserna i Shanghai hade sjunkit hela 41% på en vecka...41% på en vecka!! Någon som kan bekräfta detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.zerohedge.com/news/shanghai-new-home-prices-tumble-41-past-week

   Kinesiskt nyår nu väl? Så man kanske inte ska dra alltför höga växlar på det ännu.

   //Micke

   Radera
 2. Verkar vara strålande tider i ryssland också enligt DN 16:23

  /stud

  SvaraRadera
 3. Här öppnar sig intressanta investeringsalternativ. USA:s bostadsmarknad är verkligen helt under isen. Om man överdriver bara en liten aning kan man säga att samma hus som 2005 kostade 4 miljoner i Florida och 1 miljon i Tranas nu kostar 2 miljoner pa bägge ställena. Realt har det närmare halverats i vissa stater i USA och (inte riktigt men nästan) dubblats i Sverige.
  Sa funderingen är ju given; är det ett bra tillfälle att köpa en fastighet i USA? Det ser ju snorbilligt ut. Tva problem finns ju; vad ska man ha det till under tiden, blir mycket resande och inte lätt att halla reda pa det härifran (dessutom med Peak oil kan man tro det blir svarare att at sig dit om nagra ar). Dessutom far man inget vettigt banklan därborta, sa det blir kontant eller med hjälp av svensk bank som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tål att tänka på...hyggligt billig dollar o inte längre resa än till Thai. Kanske dags att ha sommarstugan kvar o sälja villan här.Sommarklimat året runt är väl rätt ok / Sigge

   Radera
  2. Om USA kursar, vilket faktiskt är fullt möjligt, så kommer inte det göra nåt fint för USDs växelkurs. Priserna har inte bråttom upp. Jag skulle väntat nåt år eller två för att se hur det går med USAs ekonomi och samhällsklimat först.

   I längden tror jag mer på USA än Europa dock. Dom är bra mycket mer flexibla än vi är.

   Radera
 4. När ska Svenne Banan, som röstar på moderaterna och har ett hypotekslån på 3 miljoner, inse att han lever i den kapitalistiska mardrömmen ?

  Livet blev inte bättre än så här. Tillbringa 2 timmar om dagen i bilköer för att ta sig till ett jobb där han förväntas ge mer än 100%, annars blir det sparken. Sen hem till en lika trött fruga och ett gäng bortskämda ungar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Svenne Banan" har det historiskt och globalt sett oförskämt bra. Herr Banan har en levnadsstandard (och fritid) som överträffar tidigare generationers med råge. Möjligtvis hade den välbeställde Sigurd von Banan det bättre förr än vad Sven Banan har det nu men det är väl irrelevant.

   Ovanstående scenario låter bra även jämfört med herr Banans liv i den socialistiska mardrömmen (DDR, Sovjet, Kampuchea...).

   Du jämför nån påhittad Das Man med ett drömliv från TV. Alla kan inte vara rentierer...

   Radera
 5. 08:04 En bakfull och lätt maskerad Likvid Vänster? Gömmer du dig under anonymitet?

  SvaraRadera
 6. Idag är sista dagen som alla heter Jan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charles-Ingvar Jönsson2012-01-31 19:09

   Därtill dröjer det nu drygt två månader innan alla heter "31" i efternamn igen.

   Radera
 7. BDI ser även det riktigt bra ut. Detta är faktiskt "goda" nyheter för det som det facto "driver ekonomin" idag, dvs nollräntor eller varför inte negativa räntor, QE och diverse perversa "bidrag". Alltså mer av det sjuka och osunda. Perfekt i uppochnedvändavärlden.
  Det är verkligen intressant att se hur folk vägrar höja blicken och inse var vi befinner oss ngnstans. Zero Hour.

  SvaraRadera
 8. Sälj i Sverige och köp i USA, en försäkring på att pengarna kommer behålla sitt värde.

  SvaraRadera
 9. Man skall i första hand följa hur nyheterna tas emot, och inte till nyheterna i sig. Och framför allt skall man inte deppa över att dåliga (eller bra) nyheter inte får det genomslag man tänkt. Passning till dig Cornu. Följ trenden och försök att tajma vändningen istället för att sura när börsen går mot dig, det blir bara patetiskt annars.

  SvaraRadera
 10. Ännu en dödsskjutning i Malmö i kväll..vart är detta land på väg ?? ingen verkar reagera i vanlig PK-anda.Funderar allvarligt talat att fly landet innan det blir än värre....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt folk med inga kommentarer..många samlar på gulmetaller,samlar neg positioner,negativa till villaboende,spara på bankkonto, neg till Eu-samarbetet bla bla Nån som funderat vart vårt land varit på väg de sista 20 åren??Funderar att sluta kommentera här då många tokstollar inte ger nåt till en konskruktiv debatt.Om ingen förändring sker här slutar jag bry mej här 28 febr.Ni som tänker själva bör kolla Scania´s rapport imorron.Upp,upp,upp

   Radera
  2. Varför skulle vi ens bry oss om några gangstermord i Malmö ?

   Försäkringskassan och socialkontoret i Malmö får några klienter färre, varför sörja ?

   Radera
  3. Scania upp? Räkn med ner, låga takter, tappade marknadsandelar, haltande försäljning i Sydamerika.
   /västling

   Radera
  4. Svante: Kanske för att våra "fina demokrat"i inte tål debatt om invandringen. Jag bryr mig, och har gjort så länge. Växte upp i ett av de områden som började bli "mångkulturella" redan på 70-talet. Det funkade inte med integrationen av "vissa" grupper då heller, trots att de var få. Har barn som går i skolan idag i ett "lugnt" område med liten andel invandrare. Funkar inte där heller. Gängbildning med macho-gangster-mentaliet bland "du-vet-vilka". Jag säger detta därför att förespråkarna för mångkulturen redan på 80-talet sade: "ge det 10-15 år så löser det sig". Och de står fortfarande och säger samma sak. Mångkulturen är ett systemfel. En återvändsgränd. Det du ser nu är bara början på sönderfallet. Ännu klarar dock den svenska administrationen av att hålla ihop landet, om än med stora problem. Om 10-15 år så kommer de inte att klara det längre. Desperationen tilltar och vi kommer att få fler restriktioner och mer övervakning innan allt slutligen faller samman. Lustigt är att regimen kan argumetera tämligen oemotsagda om att vi ska värna ett öppet samhälle, när mångkulturen och den fria rörligheten i praktiken givit ett mer slutet samhälle. OM kultuer ska blandas så ska det ske genom att de möts frivilligt och smälter samman. Inte kolliderar, som sker nu.

   PS. Jag äger en massa gula metallbitar. DS

   Radera
  5. Siste svensken tar flaggan med sig? Allvarligt talat finns det faktiskt en hel del från främmande kulturer som sköter sig, till och med de flesta, men så finns det de grupper du avser. Och visst kommer det att gå åt helvete, inte för att de är born evil, utan för att de tar med de värderingar och normer de är vana vid hemifrån, och det är kaoz!

   Radera
 11. tuff tuff sa lokomotivet innan det flög i luften

  SvaraRadera
 12. USA, världsekonomins lokomotiv?

  Jag hoppas verkligen att du var ironisk.

  SvaraRadera
 13. Jan, huvudet på spiken!!!/Ron Paul

  SvaraRadera
 14. Upp, UPP, UPP!! ??????????

  Du verkar vara väldigt selektiv när det gäller vilken information du tar in. Den här gången var det extra komiskt...

  SvaraRadera