Cornucopia?

Aktuellt

Valueguard: Största prisraset för lägenheter i april någonsin

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik för lägenheter visar på det största raset för lägenhetspriser någonsin, oavsett om det är lande...

2012-01-16 07:29

Måttligt ner i Asien

Börserna i de asiatiska tidszonerna faller förstås nu på morgonen efter fredagskvällens besked om sågningar av de europeiska kreditbetygen. Nedgångarna är dock måttliga trots sänkningarna.

Dagschart All Ordinaries

All Ordinaries i Australien är ner 1.09%, japanska Nikkei ner 1.43%, Hong-Kongs Hang Seng ner 1.04% och Singapores Strait Times ner 1.34%. Det är de största nedgångarna på en dag hittils i år.

Även den amerikanska S&P 500-terminen pekar nedåt, men S&P återhämtade sig något efter den europeiska stängningen om sammantaget ligger terminen ungefär där Europa stängde.

Sammantaget ser öppningen i Europa osäker ut, men jag lutar mot att det blir en fallande börs åtminstone initialt. Samtidigt är det ju inte aktiebörsen som är facit på hur marknaden reagerar på de sänkta kreditbetygen, utan obligations- och valutamarknaderna. Bloomberg har inte börjat rapportera räntor för EU-länderna riktigt än, men euron faller förstås marginellt på morgonen och handlas för stunden i 8:87 för EURSEK. Mot USD är dock EUR i stort sett oförändrat än så länge.

S&P motiverade dock delvis sänkningar av kreditbetygen med vikande konjunktur i Europa, vilket förstås bör påverka börserna. Frågan är dock hur mycket av det som skall ses som en nyhet, att konjunkturen viker var ju redan känt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar