Cornucopia?

2012-01-18 14:20

Finansinspektionens julfest 2011 - Snapsvisor

Fick följande från en läsare. Autenciteten går ej att verifiera. Avgör själva.


För den som undrar så låg den omnämnde herr Frisell bakom bolånetaket. Han är Finansinspektionens chefsekonom och tidigare doktorand hos Riksbanken, vilket också innebär en viss inavel mellan dessa "oberoende institutioner". Han är en ivrig förnekare av bostadsbubblan i media.

Om ovanstående snapsvisor är autentiska så har alltså bostadsbubblan varit en väldigt het potatis hos Finansinspektionen under 2011 och att man diskuterat amorteringskrav med att det klubbats ner av ledningen, inklusive herr Frisell.

Baserat på information från andra källor som jag inte kan gå närmare in på pga personuppgiftslagen så anser jag att trovärdigheten är hög. Annars är den iaf väldigt pricksäker.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

9 kommentarer:

 1. Strålande! Känns mindre troligt dock att lappen är autentisk. Lite väl självironisk tycker jag...men vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "1-2 gånger om året klär sig personalen i roliga hattar och säger vad de egentligen tycker om verksamheten och cheferna" - gammalt arbetsplatsordspråk

   Har varit med om flera likartat självironiska evenemang hos arbetsgivare i mina dar.

   Radera
 2. Vad som talar emot är att det står "Finansinspektionens ..."

  Hade jag gjort "sånghäftet" hade jag utelämnat just organisationsnamnet. Det är ju organisationsinternt, så alla vet ju att det är "vårt" sånghäfte.

  SvaraRadera
 3. Vad som bland annat talar för är användandet av ordet inspektör samt Frisells namn i sitt sammanhang. Nu har iofs Frisell förenkat alla former av bostadsbubblor i media många gånger, så det kan förstås vara externt ändå.

  SvaraRadera
 4. Lägg ner FI och Riksbanken omgående!!/Ron Paul

  SvaraRadera
 5. Ytterligare ett exempel är Kerstin af Jochnick som i höstas blev utsedd till förste vice Riksbankschef och ny direktionsledamot i Riksbanken med ansvar för finansiell stabilitet.

  Kerstin af Jochnick var tidigare chef för Finansinspektionens avdelning för stabilitetssyn från år 1995 till januari 2008. Hennes uppgift var att se till att framför allt storbankerna Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken hade tillräckligt mycket pengar. Men hösten 2008 hade varken Swedbank eller SEB tillräckligt stora sedlar i plånboken. Ett misslyckande på 50 procent när det gällde storbankerna.

  Så här skrev Finansinspektionen själv om avdelningen i ett pressmeddelande från januari 2008: ”Huvuduppgifter för FI:s avdelning för stabilitetstillsyn är att bevaka att de finansiella företagen har tillräckligt med kapital för sina risker och att de kan mäta och hantera sitt risktagande.”

  Känns väll lite lamt att sjunga om bobubblan nu, hade det varit för 4-5 år vore det dock lite riffigare. Låt oss gissa vad de sjunger om 5 år från nu. Jag gissar att de sjunger om den stora obligations bubblan. Men då är det väll ingen som skrattar längre. ;)

  SvaraRadera
 6. Fake, 100%. Men roligt!

  SvaraRadera
 7. Fake, 100%. Men roligt!
  /XLIII

  SvaraRadera
 8. Lite off topic kanske men det här måste ni se.
  desperationen bland BLT börjar ta sig konstiga uttryck

  saxat ur allt för föräldrars snackforum Andligt/övernaturligt


  "Förbannelse?
  igår, 01:51
  Börjar seriöst fundera på om det ligger någon förbannelse över mig.

  Det kan bara inte vara så att jag har otur i allt vad gäller ekonomi och boende. Det bara kan inte vara det.

  Hur tar man reda på om man verkligen har en förbannelse över en och hur i hela friden kan man få bort den?

  Ger upp snart! Min ekonomi går fullständigt i kras..
  - +
  Svara"

  sedan får hon en begäran om lite mer specificerat hur förbannelsen drabbat henne så hon kompleterar

  http://www.alltforforaldrar.se/snack2/showthread.php?t=1515987
  "igår, 22:25
  För att göra en lång historia kort.

  Det handlar om detta:
  Jag har ägt en lägenhet (Min första) En hyresrätt som ombildades till bostadsrätt...Jihoooo! Allt väl efter en jäkla massa krångel och att det nästan gick i stöpet .(Inget jag kunde påverka)

  Resultatet var en liten vinst. Tack och lov!

  Min sambo och jag köpte ett hus, gjorde allt man kunde göra för att säkerställa att huset var ok (Lååååångt över vad vi hade behövt, långt mer än någon jag hört talas om gjort tidigare)

  Huset visade sig vara allvarligt mögelskadat och vi hade blivit grundlurade av både säljare, mäklare och besiktningsman. Resultat= sjukt mycket skulder, vinsten försvann med råge kan man ju lugnt säga.

  NU har jag och min nuvarande sambo köpt ett hus och skall sälja lägenheten som han äger. Jag fick flytta in hos honom iom att jag inte hade råd att köra något nytt efter huset.

  I samma fastighet + i grannfastigheter med i princip likadana lägenheter och priser så har lägenheterna sålts innan ens visningarna varit eller så har det direkt blivit budgivning med ca 3-400 000kr över utgångsbud. Alla har sålts 2-3 dagar efter sista visning som max.

  Vi får inte ens ett skambud på vår fast det inte är någon som helst skillnad, vare sig i utseende eller kostnad.

  Jag förstår din tankegång och jag är en av de främsta förespråkarna av att man "gör sin egen lycka", de flesta människor drar på sig sin egen "otur" iom sina egna handlingar som man inte är medveten om. (inte alls otur utan bara "fel" handlingar)

  Frågan är ju bara VAD jag och mina handlingar har med detta att göra?

  Detta är ju ingenting som jag öht kan påverka med mina handlingar och tankar. Ja. Att betala av skulderna av *oturen *eller "förbannelsen*kan jag ju göra och det har jag gjort under många år..

  Sådana här saker har jag konstant i mitt liv, därav att jag funderar på om jag har någon form av förbannelse på mig när det kommer till sådana här saker."
  - +

  SvaraRadera