Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2012-01-26 12:39

EU-motvillige Juholt ut - EU-kramaren Löfven in

Jag framförde förra veckan tesen att Juholt åkte ut för att han inte ville att Sverige skulle kliva in i de finanspolitiska pakterna inom EU, vilket i förlängningen kommer ge oss euron som valuta. Trycket på VU mfl makthavare i (s) blev för stort och man fick helt enkelt peta Juholt. Drevet började med att Göran Persson fick betalt för att uttala sitt stöd för euron och sedan skickade de lobbyavlönade PR-byråerna in hela samlingen av gamla gaggiga patriarker (Ingvar "Skosulan" Carlsson mfl) för att trycka på (s) verkställande utskott och få dem att sparka Juholt.


Nu har man istället plockat in Stefan Löfven från LO som ny partiledare och han är EU-positiv. Han saknar dock plats i Riksdagen och kommer alltså inte vara med och debattera där. Ett uppenbart desperat och underligt val, om det inte vore för EU-frågan. Trots allt spelar svensk riksdag allt mindre roll när man bara är en tillämpare av EU-direktiv.

Det stärker alltså tesen att det hela handlade om EU, EMU och europakten. Man kan komma undan med mycket som partiledare för (s), men att säga nej till djupare integration med EUSSR, det gör man bara inte.

För övrigt är det viktigt att notera att Fredrik Reinfeldt nu uttryckligen sagt att Sverige skall införa euron. Han vägrar nämligen passa på att förhandla in ett undantag från införande av euron för Sveriges del, vilket skulle vara att respektera den svenska folkomröstningen. Det finns ingen anledning att inte ha ett undantag om man inte vill införa euron. Så euron kommer. Man kommer naturligtvis skylla på att "vi har inget val nu när vi är med i den finanspolitiska europakten", men innan 2020 kommer Sverige ha infört euron. Kanske redan till 2015?

Enda chansen att slippa är om eurosamarbetet upplöses helt innan dess.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

62 kommentarer:

 1. Ja Sverige går mot graven in i Globalsiternas övertatlighetsbygge, där de drömmer om sin nya världsordning.
  Blir inte mycket kvar av frihet för medborgarna.
  Globalsiterna bryr sig inte om vad folket tycker, därför kör de över medborgarna i alla länder.
  Förhoppningsvis krashar hela EU bygget innan det är försent. Folket sover ju fortfarande och fattar inte vad som händer. Tittar hellre på idol. Det är väl som de säger: folkets moral reflekteras i de styrande.

  SvaraRadera
 2. Skäms Cornu, nu har du nått botten med dina inlägg. Vet du något om hyfs ??

  SvaraRadera
 3. Vi i Finland gick in i Euron när det fanns en "positiv" framtidstro. Sveriges befolkning kan väl inte acceptera att gå med när tåget har gått och rusar obevekligen mot avgrunden. Om detta blir verklighet så är det nog påtryckningar från Bilderberggruppen som styr Fredrik R

  Hur skall ni få stopp på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om man ska flytta till Finland... Ni verkar ju ha vettiga åsikter både om försvar och ekonomi...

   Radera
  2. Vi i Finland lever i intressanta tider då vi har några ivrare för EU och euron och ESM i vår riksdag, regering och trolgien presidenten. Men vi har ju en annan syn på nationen och vikten av dess självstyre än svenskarna.

   I Finland ska vi skära ned på försvaret och lägga ned några förband av brigads storlek. Reserven kommer troligtivs också minskas. Försvarsviljan är dock högre än i sverige där alla mina jämnåriga sa att de skulle fly till ett annat land om kriget kom...

   Kom ihåg att det finns svenskspråkiga områden och att du faktiskt kan få arbete som svensk om du flyttar hit, så var inte rädd att överge den sjunkande gråstenen.

   Radera
 4. DIMMORNA SKINGRAS

  Liksom jättedjur på jorden ligger stormakters hop
  och spänna sina mördande klor;
  utaf hjärna ha de föga, af heder icke mer,
  men den giriges lust hos dem bor.
  Denna glupskhet, som spridas från land öfver land,
  låter frukta förtärande brand.

  Karolus, Dikter. 1898.
  http://runeberg.org/kjgdikt/0033.html

  SvaraRadera
 5. Det finns en anledning till att jag är företagare. Det finns en anledning till att jag är skuldfri. Det finns en anledning till att jag bor i hyresrätt. Att kunna välja min frihet att flytta, resa eller byta riktning i livet när jag väl önskar göra det. Det kallas frihet (!!) och tycker Sverige kunnat ge mig det. Men införs Euro på ett sådant sätt kommer jag överväga alternativa länder. Norge är ett bra alternativ. Nära hem för att hälsa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en alternativlösning:

   Vi köper lite Svenskt försvarsmateriell, borde inte kosta så mycket.
   Samlar ihop ett par tusen människor som vill slåss(AIK's hejjarklack borde duga till att simulera FM). Invaderar Norge och när de börjar göra motstånd så ger vi oss med vilkoret att Sverige får uppgå i det Norska kungadömmet.

   Olja, inte EU och slippa våra dumma idioter till politiker: Win-win-win

   Radera
  2. Det upplägget har diskuterats även inom det riktiga "försvaret"...

   Radera
  3. Ja, med AIK's hejaklack i täten kommer det garanterat gå åt skogen. Även mot Norge. Bra upplägg där.

   Radera
 6. Re wikström "Hur skall ni få stopp på detta?"

  "The answer to 1984 is 1776"
  - Alex Jones

  Med grepen i högsta hugg...

  SvaraRadera
 7. Ja du Cornu, det är vekligen ohyfsat att gå emot sveriges politiska maktelit. Komma här med avvikande åsikt! Du borde i likhet med vad som gjordes i det riktga USSR spärras in på mentalsjukhus.

  SvaraRadera
 8. Kanske blir man tvungen att emigrera till Norge för att slippa undan EU med dess Politbyrå.

  SvaraRadera
 9. EU är en solidaritetspakt som vänstern och miljöpartiet ogillar. När det kommer till egna-nåja Sveriges-plånbok då kommer föraktet mot andra nationer och deras innevånare in. Gränserna bör skyddas! Självbestämmandet lika så.

  Gratulerar SAP till en gedigen LO man-som ser till löntagares bästa, något som självklart även främjar företagen. Kärnkraftsvän , som kan rädda oss i Sverige från koldioxidförgiftning , även om vi redan nu är bäst i klassen i den frågan.
  Dvs den klass som utgörs av utvecklade industrinationer.

  EURO kan vi få-om vi röstar för det i en folkomröstning-inte annars!
  Till skillnad från de flesta så uppfyller vi kraven-med råge!/Oppti

  SvaraRadera
 10. Men Cornu, jag läser din blogg med stort intresse och tycker att du har intressanta poänger i mycket, även om jag inte håller med om allt.

  Men att rakt ut skriva att den *enda* anledningen till att man väljer just Löfvén till ny (s)-ledare är att eurolobbyn på något sätt har så stort inflytande att de försöker - och lyckas - avgöra denna utnämning, är väl konspirationsteoretiskt på "Bush-arrangerade-själv-9/11"-nivå..?

  SvaraRadera
 11. Moderaterna får sina order från storfinansen, tro inget annat. Det ligger tydligen i deras intresse att nu forcera fram Euro i Sverige.

  Demokratin är satt ur spel och gänget som styr i riksdagen skiter fullkomligt i vad svenska folket tycker.

  (obs: jag är borgerlig inte kommunist)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det att du känner dig tvingad att påpeka din politiska ståndpunkt av rädsla för ? Ja av rädsla för ?

   Det säger lite om hur situationen ser ut och varför många Svenskar trots allt förtjänar denna regering.

   Radera
  2. Går man emot partilinjen kallas man kommunist numera. Vi gamla blåa moderater har tystnat nu.

   Ingen kritik tillåts längre bland borgare, liksom inom vänstern. Vid FRA tvingade Reinfeldt folk att rösta enligt parti linjen, något som han själv klagade på under 90-talet. Det finns tom en artikel om hans gnäll om Bildts partilinje.

   Jag funderar också på Norge, det är helt kört i Sverige nu!

   Radera
 12. Nästa vecka ska Reinfeldt åka till toppmöte med EU och där kommer Fredrik naturligtvis säga att Sverige går med, med hjälp av Löfvén Man behöver inte vara raketforskare för att förstå varför sossarna var vääääldigt angelägna i att presentera en ny ordförande, en som dessutom är en ja-sägare...

  Svenska folket röstade nej till euron 2003. Ett demokratiskt beslut som nästa vecka inte gäller längre. Det ser ut som om Vänsterpartiet kommer göra sitt historiskt bästa val 2014...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänsterpartiet är på stark uppgång, men det är alltid svårt att beräkna hur mycket den borgerliga propagandamaskinen kan ändra människors röst om alliansen börjar skramla med hot om högre räntor samtidigt som moderaterna lockar med mera skattesänkningar och högre ränteavdrag.

   Det kan gå så att folk genomskådar propagandan så det slår tillbaka på moderaterna, det kan också fungera väldigt bra att skrämma folk till lydnad.

   Radera
  2. En kommunist är alltid kommunist även om man kallar sig nåt annat,Vpk, KFML eller V

   Radera
  3. Absolut. Fast vänsterpartiet är inte ett kommunistiskt parti, det finns många kritiker av kommunismen inom vänsterpartiet.

   Att beskylla ett parti för något de inte är brukar vara det som motståndare gör när deras argument tar slut. På senare tid har det också blivit ett sätt för borgerliga politiker att slippa diskutera politik.

   Radera
  4. Och en borgare är alltid en utsugare/slavdrivare även om han kallar sig nymoderat.

   Radera
  5. Marcus, du menar som väldigt många gör mot SD?

   De kallas nazister och fascister för att motståndarna har slut på argument?

   Eller gäller detta bara i vissa fall när det passar in i ens världsbild. V är kommunister med eller utan K i partibeteckningen.

   Radera
  6. För dig kommer säkert många partier att ha väldigt konstiga betydelser, till och med 25 år efter att muren föll. Kanske till och med om 50 år.

   För oss andra återstår att se världen som den är genom att vara undersökande, nyfikna och skeptiska.

   Radera
  7. Varför svarar du inte på min fråga?

   Istället ger du dig på min person i form av vad partier skulle ha för betydelse för mig samt att dessutom indirekt anklaga mig för att inte vara undersökande, nyfiken och skeptisk.

   Så länge ett parti fortfarande har diverse kommunistiska idoler på väggarna i sitt partihögkvarter och dessutom har flera företrädare som är uttalade kommunister är inte steget långt till att anta att de faktiskt är kommunister också.

   Radera
 13. Om sossarna INTE hade kastat in en EU-förespråkare så hade de fortsatt att bli sågade vid fotknölarna av media, media i Sverige är till 90% borgerlig och det har blivit allt tydligare de senaste åren.

  Jag tycker inte synd om de som drabbas av detta om de röstat borgerligt, då har de ju själva bidragit till nuvarande situation och som man sår får man skörda.
  Många var så skadeglada över sossarnas sjunkande opinionsstöd med nya självuppfyllande opinionsundersökningar flera gånger i veckan.

  Fö. är Löfve´n ett lite udda val om sossarna tänkt apelera till den överbelånade medelklassen, han är mer ett back-to-basic arbetarealternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. back-to-basic arbetarealternativ???
   Metallarna på golvet jublar ju i dag för att de blir av med Löfvén ....

   Radera
  2. Det där låter som något du läst bland hatkommentarerna på DagensIndustri ?

   Radera
 14. Foliehatt pa Cornu!

  Men det ar klart, tillhor man skaran av smasvennar som ar radda for allt som inte luktar falukorv sa ar val det har blogginlagget logiskt. Vi som sett sossarna in action i Bryssel under sedan medlemskapet kan inte ta Cornu pa allvar nar han yrar om att EU-ledda konspirationer skulle ligga bakom valet av den nye sossechefen. Det skulle ju kunna ha ngt att gora med att nagra av oss ar trotta pa oseriosa flummare och faktiskt vill ha en rejal person av det som jag skulle vilja kalla gammelhogersossefalangen (det ar hog tid nu) - dvs en som gillar forsvaret, ett starkt naringsliv, ordentliga arbetsmarknadsregler, osv. Kort sagt - en riktig socialdemokrat som vet vad han vill, inte ar en slarvpelle och vagar sta for den tredje vagens politik.


  Men javisst ja - Cornu och hans EU-hatar entourage vet ju battre! Det ar Euron det handlar om. Tjena!

  SvaraRadera
 15. Men VARFÖR är våra politiker angelägna att gå med i EMU? Har vi inte mått bra av att stå utanför? Är inte alla glada att vi slipper euro-krisen? Förklara någon. Att de skiter i folkomröstningen förvånar inte, det är som vanligt, men VAD är de ute efter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en mycket bra fråga!

   Det finns två falanger av EU-förespråkare, de som på fullaste allvar är rädda för att Sverige skall gå under och att vi inte kommer att klara oss själva utan hjälp utifrån.

   Sedan de som har egen vinning i EU och Euron, exempelvis är de påverkade av några av de tusentals lobbygrupper som jobbar nere i Bryssel, här handlar det om lobbygrupper från alla tänkbara och otänkbara håll. Allt från alkoholproducenter till jordbruksorganisationer och oljebolag.

   Synd att ingen belyser denna frågeställning i media enligt "follow the money" .

   Radera
  2. Det är väl enkelt; Reinfeldt var gråtfärdig i Bryssel när han fick åka och de stora pojkarna/flickorna" skulle pratas vid.
   Han vill inte bli så ledsen igen!

   Radera
 16. På tal om höger och vänster. Det är lätt att blir lite hönster av allt detta. För den som till äventyrs har lite tid över kan jag rekommendera Pål Steigans bok En gång skall jorden bliva vår (Leopard förlag). Han var i Stockholm och föreläste om boken för två månader sedan. Föreläsningen och debatten kan ses här:
  http://88.83.48.34/videos/video/453/

  SvaraRadera
 17. Men herregud, tror du inte på landstigningen på månen, att Bush var egentligen en alien? Hur konspiratorisk får man vara? Det här blogginlägget var ett riktigt lågvattenmärke.

  Juholt fick gå för att han var en idiot, punkt slut.
  Varför vill sossarna så himla gärna gå med i Euron?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du löjlig. Det är ingen konspirationsteori och tro att EU-lobbyisterna är effektiva. Lustigt vore det väll annars med tanke på de hundratals miljoner Euro som varje år spenderas på att lobba för EU.

   Juholt fick gå för att han krypsköts inifrån, för att han var klantig och för att han sänktes av den borgerliga propagandamaskinen. Har man inte media på sin sida i Sverige kan man inte överleva som politiker.

   Radera
  2. Undrar när denna sanning också skall börja gälla för Sverigedemokraterna...

   Radera
  3. SD är satta i medieskugga av den borgerligt dominerade propagandamaskinen, precis som Piratpartiet. Jag lägger inga värderingar i om det är rätt eller fel utan jag kan bara konstatera att det är, och kommer att bli ännu svårare för småpartier som vill synas om de inte är en del av de som kontrollerar media. SD har sina konstiga sajter där de kastar sten på muslimer och skriver spaltmetrar om misshandelsfall i Malmö, sådana artiklar får 5000 kommentarer från SD-sympatisörer som alla håller med varandra. Problemet är att den överbelånade medelklassen skiter i sådant och jag kan inte se någon framtid för SD i det långa loppet såvida de inte vinner över lite av medelklassväljarna på sin sida. Att SD nästan alltid röstar med alliansen i riksdagen är inte heller något jag tror de tjänar på långsiktigt, de är ju en sorts underhuggare till alliansen - bara lite mer hatiskt mot vissa grupper.

   Radera
 18. Anonym pundare kl 05:44

  Skäm inte ut dig mer än nödvändigt. Det pågår en dold maffia i sverige som vill få bort politiker som hellre arbetar åt befolkningen än judemaffian.
  Hur avsatte de margaret thatcher? Juste, på samma sätt så använder de media för att smutskasta de som anses "obekväma personer" och de får det till att låta som om det vore "rätt" för partet att ljuholt avgick. Riktiga hycklare.

  Men vem bryr sig, sånt är vardag och i grund och botten är varken höger eller vänster olika. De arbetar exakt mot samma mål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Judemaffia???

   Är du rasist eller bara dum i huvudet???

   Radera
 19. Bottenapp!
  Juholt gjorde sig välkänd för oss möpar när han härjade runt i försvarsberedningen.
  Juholt ville bla. lägga ned hemvärnet(vårt enda territorial försvar idag)han ville att minfartygen skulle vara civila, det fanns ingen mening att ha sådana i marinen då kompetensen inte behövdes här och nu.
  Juholt fladdrade runt som en skadeskjuten kråka i debatten, när han väl skulle göra en storstilad comeback så lyckades han direkt slänga ur sig en groda.
  Juholt är och var en nolla och det var därför han försvann.
  En partiledare är inte allsmäktig och Löven vet att S inte vill med i EMU så han håller sig därifrån.

  SvaraRadera
 20. Heja sossen

  friskt humör

  Det är det som susen gör

  Du i väggen skallen kör

  Inget ser och inget hör

  Som en äkta sosse bör

  Åker sedan rakt utför

  Men det ändå inget gör

  Heja heja heja

  SvaraRadera
 21. Du är i varje fall en konsekvent fdkommunistvänsternisse. Just därför har du inte foliehatt. Du jobbar ju för din egen konspiration! Klart ni fdkommunister blir rädda nu när sankte Jonas kommer få lite motstånd.

  SvaraRadera
 22. Äntligen låter Cameron som Nigel Farage så Cornus förhoppning om chansen att slippa eurosamarbetet är det helt upplöses kan bli verklighet.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4931246

  Bunkra upp med Popcorn, all in i OLW för nu börjar den feta damen sjunga!

  SvaraRadera
 23. Jag måste bara säga att det är lite obehagligt att all media nu är snälla och mjuka mot socialdemokraterna. En normal aftonbladetrubrik i detta läget vore "vem är Lövfén?" och ha långa utläggningar om att en politiker som inte ens är folkvald till riksdagen ska ta över socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 24. Konspirationsdiskussionen är löjlig.
  Ingen i detta forum verkar egentligen gilla (s), vilket förblindar omdömet. Som sympatisör av de grundidéer som de star för, känns eurodiskussionen korkad. S är väldigt delad i Eurofragan, och det är definitivt inte den avgörande fragan för vem som blir vald som ordförande. Det som är svart för manga att första och acceptera, är att s är ett löntagar- och industriparti. Inte ett miljöparti, inte ett vänsterparti och inte ett parti specialinriktat mot bidragstagare. Det finns redan andra partier som är specialiserad mot dessa omraden, Likvid Vänster kan intyga detta :-)

  Dessutom kan jag tycka att Cornu är enormt naiv i sin anti-europropaganda; jag tror inte att systemet kan besta att när Sverige känner sig lite bakis sa devalverar vi och ökar konkurrenskraften pa detta vis. Vi har kommit undan med det nagra ganger, men det kommer inte att fungera i längden.
  Dessutom, som arbetande i ett (svenskt) multinationellt företag ser jag nackdelar med kronan; beslut blir fel för att man investerar i ett speciellt land när valutan är svag. Ett ar senare har det ändrats tillbaka, och kostnaden gar helt plötsligt upp 15%. Detta var fallet för Sverige 2010, och det kostade mer ändet smakade för var del.

  SvaraRadera
 25. Lugnt och fint nu. 2015 är inte Euron kvar i sin nuvarande form. Så det löser sig kemiskt som man brukar säga.

  SvaraRadera
 26. Stefan Löfvén är inte ens formellt vald av Socialdemokraterna ännu, men redan lyfts hans positiva inställning till Euron fram i media. Kanske ligger det något i det som Cornu skriver.
  Citat: "Stefan Löfven och jag delar bland annat uppfattningen att såväl euron som kärnkraften är viktiga för svensk ekonomisk utveckling", skriver [Folkpartiledaren Jan Björklund] i ett pressmeddelande."

  Källa (TT): http://di.se/Default.aspx?pid=257198__ArticlePageProvider

  SvaraRadera
 27. Socialdemokraterna och regeringen är överens om villkoren för svensk medverkan i europakten, enligt ett pressmeddelande från S. på dn
  ULF

  SvaraRadera
 28. tja det gick fort, allt enligt plan..

  "S med på europakt"

  Hejdå Sverige, hejdå till dina pengar som nu ska skeppas till EU bygget.

  SvaraRadera
 29. Detta här är ju en statskupp!!!
  Hur kan detta skådespel få pågå utan att någon i media förklarar för fårskallarna vad som händer?
  Alla är så lyckliga för den nya svekaren och fattar inte att vi numera sitter med diktatur där borgarna och sossarna är på samma sida.
  Nu måste det informeras om att det finns två
  partier som inte tillhör juntan. Hur nu detta ska gå till

  SvaraRadera
 30. Nu är ni så korkade att ni tror Juholt avsattes för att Sverige ska gå med i EU.

  Är det någon som kommer ihåg alla skandaler????

  SvaraRadera
  Svar
  1. men han fick ju fortsätta efter alla skandaler men så fort man
   e eu negativ då åker man ut
   sen blir hans första punkt på dagordningen att se till att sverige får "inflytande"
   men sommna om du saningen finns ju att läsa i aftonbladet imorgon

   Radera
 31. Cornu,

  Världen kommer inte att gå under.
  Du är inget annat än en domedagsprofet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du är inte läskunnig. Var någonstans har jag skrivit att världen skulle gå under. Är du helt underbegåvad?

   Radera
 32. Många som kommenterar här verkar ha väldigt svårt för att Juholt avsattes på grund av många olika anledningar och inte för att han på något sätt var sämre som person än andra politiker. Han är inte ens sämre som person än vi som kommenterar här.

  SvaraRadera
 33. Marcus, Likvid vänster, Herregud vilken smörja du smutsar ner detta fina kommentarsfält och blogg med. Tror du på fullaste allvar att det är socialism och "välfärd" som kommer hjälpa mänskligheten ut ur finansiell kollaps och peak oil?...för då är du på farligt fel väg.

  Som min gamle fotbollstränare hade sagt...DÔ! GÅ HEM MED DIG!! DÔ! HÖR DU VA JA SÄJER ELLER!! GÅÅÅ HEEEM ME DEJ!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exponera inte oss för din trasiga uppväxt och vad din fotbollstränare gjorde med dig. Sjöstedt är dessutom en av de få som med Isländsk modell verkligen skulle driva igenom en långsiktigt hållbar finansiell situation. Troligtvis är du en av de virrpannor som vill fortsätta skjutsa miljarder till banker och EU. Gör det med dina egna pengar och inte med våra. Högerpolitiken har tagit oss dit vi är och har vare sig visioner eller möjlighet att förbättra situationen, så gå INTE hem till din gamle svettiga fotbollstränare som fick dig att bli så här trångsynt och rädd.

   Radera
 34. Vi röstade om Euron efter att vi röstade om EU. Det måste alltså finnas en medvetenhet om att vi måste ha ett undantag från kravet på Euromedlemskap för att kunna fortsätta vara medlemmar i EU. den logiska följden av detta blir att vi kommer att lämna EU när kravet på införande av EURO kommer.

  SvaraRadera