Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2012-01-09 07:30

Det pekar nedåt

I de asiatiska tidszonerna faller börserna nu på morgonen.

Dagschart All Ordinaries

I skrivande stund är Nikkei ner 1.16%, Hang Seng ner 0.72%, Straits Times ner 0.93% och All Ordinaries  ner 0.07%.

Nu är just Australiens All Ordinaries det som mest pekar på hur utvecklingen i Europa kan se ut när börserna öppnar här. Men samtidigt pekar S&P 500-terminen ner ordentligt från europeisk stängning i fredags, vilket tillsammans med att övriga relevanta asiatiska börser pekar nedåt får åtminstone mig att tro på en negativ öppning i Europa.

Svenska OMXS30 orkade inte upp genom MA200, glidande 200-dagars medelvärde, utan föll förra veckan tillbaka strax under medelvärdet. Så länge man inte bryter upp genom MA200 kommer min dödskorsstrategi under inga omständigheter slå om till köp.
Dagschart OMXS30

Skulle nu OMXS30 tjurrusa och visa en spegelvänd utveckling mot de senaste 25 handelsdagarna kan man tidigast få ett gyllene kors uppåt om fem veckor, men som det ser ut nu så är det inte i närheten av att bli aktuellt.

Den första nyårseuforin har lagt sig och verkligheten knackar återigen på vad gäller konjunktur och skuldkrisen. Som bloggrannen Makrofjanten påtalar så är vissa tecken på återhämtning antagligen bara lagercykeln, då företagen har tömt sina lager under hösten och delvis har behövt börja fylla på igen. Det kan lura en och annan att vi står inför en återhämtning med svagt förbättrad statistik på en del håll.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Dom sover i USA... 0,7% neråt visar sp500 vilket inte säger så mkt så här dags på dygnet.

  Global dow är upp 0,14.

  Shanghai stiger 2,63%.

  Trodde du var litet mer objektiv i din rapportering om vad som sker på börsen, men som sagt var, man lär sig något varje dag.

  För min del tycker jag svenska verkstadsaktier ser intressanta ut, inte minst Volvo.

  /hkeye

  SvaraRadera
 2. Nu är det 0,41 ner i sp500. Hinner förmodligen slå om flera gånger innan det öppnar i USA där jag tycker Nasdaq ser bättre ut än dow.

  /hkeye

  SvaraRadera
 3. S&P-500 låg vid 1280 vid europeisk stängning i fredags. 1269 (-0.41%) på terminen är fortfarande ner från dess.

  Jag har inte sagt något om börsutvecklingen under dagen, bara en hypotes om hur börsen öppnar, dvs nedåt.

  SvaraRadera
 4. Japan stängt idag. Kollar du inte sån´t ?

  SvaraRadera
 5. Chans för Cornu idag att bli lite glad,dvs om börsen backar

  SvaraRadera
 6. Fel i länken till Makrofjanten.

  SvaraRadera
 7. 08:45, jo. Tittade hos Tradingportalen, där det stod att Japan hade öppet.

  09:06, tack, fixat.

  SvaraRadera
 8. Så det är tradingportalens fel att du hade en felaktig uppgift?

  /hkeye

  SvaraRadera
 9. Warrant Buffet2012-01-09 10:10

  Lars, kan inte du ta dagens krönika från Carolina Neurath och piska in den i ansiktet på alla som tycker att du är så negativ och tråkig?

  Lyssnar man på dig förlorar man i alla fall inte pengar. Annat är det med välbetalda "experter" hos fondbolagen....

  SvaraRadera
 10. Hang Seng stängde kraftigt upp och även vår OMX- trend är lika kraftigt upp sedan september.

  Rädda pôjkar får aldrig vare sig pengar eller kyssa vackra flickor.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker i alla fall att Cornu är bäst!
  Sen får ni andra tycka vad ni vill, han gör ett fantastiskt hedervärt jobb!/ Ron Paul

  SvaraRadera
 12. Hej,

  kan du förklara alt länk till en sida som förklarar gyllene- alt. döds-kors. Har inte stött på de begreppen tidigare. Tack för en mycket bra blogg!

  /Plutusson

  SvaraRadera
 13. Jag har gjort en sentiment indikator som jag själv använder som komplement till teknisk analys. Indikatorn jobbar främst med data ifrån USA, men kan tillämpas även på andra marknader med hög korrelation till den amerikanska. Anledningen till att jag skriver detta nu, är att det senaste värdet som genererades visar på ett extremt bullish sentiment (observera att detta kan vara en signal för contrarians)!

  Indikatorn (BETA version): http://hathmill.com/

  SvaraRadera
 14. Yes, det pekar nedåt för fysiskt guld.

  SvaraRadera
 15. 11:23
  Ja, gula metallbitar är inget att samla på...

  SvaraRadera
 16. Orkar inte kolla upp realtid just nu, men en snabb koll ger att guldet i USD är +0.16% och att USD stiger +0.07%. Så guldpriset ser ut att stiga.

  SvaraRadera
 17. Orkar inte = vill inte ??

  SvaraRadera
 18. Prioriterar inte. Daytradar inte i guld just nu och orkar inte starta några realtidsskärmar. 15 minuters fördröjning duger för mig idag.

  SvaraRadera
 19. Stort oljefynd i Norge igen..peak oil ?? nä skulle inte tro det !!

  SvaraRadera
 20. Förstår inte att ni är så negativa till börsen.

  Sen det 10:e november är nedgången slut. Det kanske ska fortsätta ned i ett senare skede men nu är det upp som gäller tills vi får trenden vänder.

  Dödskors eller inte, är det högre toppar och bottnar ska man satsa på uppgång. Dödskors, rsi, stochastic och allt vad de heter är inget annat än mattemastiska omräkningar med olika inställningar (medelvärden i någon form). Dessa kommer att trigga perfekt när börsen rör sig i den rytm inställningarna matchar och fel när det är "fel" rytm på börsen.

  Sendan kan Cornu säga vad han vill, men jag har gått igenom Dow sen 1928 och omx sen 1988 och dödskors funkar bara när rytmen är rätt mot inställningarna.

  Högre toppar/bottnar fungerar däremot alltid eftersom det finns en enkel logik i det hela.

  SvaraRadera