Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2011-12-06 18:21

Protestera mot förändringen av EU-fördraget hos EU-nämndens ledamöter

I morgon kommer Riksdagens EU-nämnd besluta hur de skall ställa sig till Merkozys förslag om ett ändrat EU-fördrag, utan att få läsa vad förslaget innebär annat än via media (Bonnier/DI, som för övrigt just råkat skriva om att insättningsgarantin upphör att gälla om euro kraschar eller försvinner, fyra dagar efter jag på läsarförslag skrev om det. Jag är dock inte bitter, utan lämnar till skillnad mot Bonnier/DI referenser och länkar när jag snor något).


(v)änsterpartiet är klart emot. (s) vacklar, alliansregimen lär rösta för i blindo i sin iver att göra EU till lags. (sd) borde väl rösta emot. Reinfeldt säger sig vara positiv till något han inte sett (SVT).

Även om förslaget kan vara bra (det är en åsikt man kan diskutera) så är det inte demokratiskt att beslut skall tas i blindo och stressas fram. Det måste ges tid, helst en folkomröstning för alla förändrade EU-fördrag.

Vi har nu chansen att försöka påverka ledamöterna. Jag anger dem och deras e-postaddresser nedan. Sätt rubrik: "Säg nej till förslag om ändrat EU-fördrag om du är demokrat!" eller motsvarande som rubrik. Fyll brevlådorna till morgonen. Var artiga och välformulerade, skriv gärna välformulerade kommentarer till blogginlägget som folk kan använda. Speciellt viktigt är det att maila (s) och (mp) ledamöter, då de kanske kan svänga och vara emot. Är (v) och (sd) emot är de därmed i majoritet. Sprid detta vidare.

Carl B Hamilton (fp) [email protected]
Marie Granlund (s) [email protected]
Gustav Blix (m) [email protected]
Susanna Haby (m) [email protected]
Bo Behrnardson (s) [email protected]
Marta Obminska (m) [email protected]
Kerstin Haglo (s) [email protected]
Lars Hjälmered (m) [email protected]
Carina Adolfsson Egelstam (s) [email protected]
Pyry Niemi (s) [email protected]
Fredrik Federley (c) [email protected]
Carina Ohlsson (s) [email protected]
Elisabeth Svantesson (m) [email protected]
Ulf Holm (mp) [email protected]
Desiré Pethrus (kd) [email protected]
Margareta Sandstedt (sd) [email protected]
Jonas Sjöstedt (v) [email protected]

Kommaseparerad lista om ni vill markera och klistra in direkt i ert e-postprogram:


Det finns också en lång rad suppleanter i EU-nämnden (länk) man bör maila (ej klickbara länkar, kopiera, klistra in i ditt mailprogram). Tack till läsaren ÅE. Se nedan:

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]

Sprid vidare via Facebook, Twitter, mail och allt vad ni kan. Och maila. Det går förstås att maila sitt stöd för förakt för demokratin och att beslut skall tas i blindo och stressas fram.

Ni har till i morgon morgon att åtminstone visa ert missnöje med Tysklands och Frankrikes förakt för demokrati.

Tillägg: Flera ledamöter är (lång)lediga meddelar deras mail automatiskt. Om någon orkar ordna fram suppleanternas mailaddresser före det förnämligt.

Tillägg 2: VIKTIGT. ZeroHedge rapporterar att fördragsändringen kommer antas utan parlament får säga sitt eller några folkomröstningar, via en sk "passerelle"-klausul (Wikipedia) som tydligen finns i Lissabonfördraget som ger möjlighet att utan demokratisk process ändra EU:s grundlag. Förslaget måste alltså stoppas direkt vid toppmötet senare i veckan, annars går det igenom. Det betyder också (min tolkning) att alla framtida fördragsändringar kommer beslutas om utan demokratisk process, utan enbart i ministerrådet. En full statskupp, coup d´etat som tar bort demokratisk kontroll över EU:s författning.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

62 kommentarer:

 1. Upp på bloggen nu. Hoppas det är OK om jag klipper o klistrar mejladresserna.

  SvaraRadera
 2. Bra initiativ och verkligen det minsta man kan göra! Inom kort kommer vi bli tvingade till betydligt mer...

  SvaraRadera
 3. Har redan skickat!/ Ron Paul

  SvaraRadera
 4. Ett mail skickat till alla kandidater med en vädjan till deras moraliska kompass att som folkvald skall man stå för konsekvenserna av sitt beslut.

  SvaraRadera
 5. Vi har väl redan valt våra ledare folkomröstningar är löjligt. Eller för politiker som inte vågar ta beslut. Hoppas att de röstar efter sina övertygelser och inte på grund av fårflocken.

  SvaraRadera
 6. Helt otroligt & obegripligt. Det är som en kollektiv moralisk kollaps hos folkvalda. De accepterar vad som helst nu. Trodde aldrig jag skulle uppleva detta med egna ögon.

  SvaraRadera
 7. EU-demokratin når nya höjder, genom att kräva carte blanche...

  SvaraRadera
 8. Säger en del om hur nära en euro-kollaps vi är när de forcerar fram beslut som de här helt odemokratiskt.

  SvaraRadera
 9. De flesta kommentatorer här har en skruv lös/ Janne

  SvaraRadera
 10. Perfekt inlägg! Ett ytterst artigt mail är skickat till hela gänget. Stefan

  SvaraRadera
 11. Jag mejlade precis följande till hela den ovanstående kommaterade listan (kom gärna med synpunkter):

  Rubrik: "Våga försvara demokratin"
  Text: "God morgon.
  Som väljare, vilkens vilja och önskan ni som riksdagsledamöter och utskottsrepresentanter är satta att representera och utföra, vill jag härmed uttrycka min djupa oro för att demokratin, och dess grundläggande spelregler, håller på att urholkas i vårt land, och för den delen även resten av Europa.

  Speciellt blir jag djupt oroad över hur långt man som politiker verkar vara beredd att urholka demokratin när jag i media (bl a Dagens Industri och Cornucopias blogg) läser att Tyskland och Frankrike, i den nuvarande ekonomiska/politiska krisens spår, nu uppenbarligen försöker hetsa fram ändringar i det nuvarande EU-fördraget med en sådan fart att man man i de olika medlemsländernas parlamentariska organ inte får någon som helst rimlig möjlighet att sätta sig in i ens det mest preliminära utkast till fördragsförändringar, innan man tvingas fatta beslut om hur man ställer sig till förändringsförslagen, utan tvingas nedlåta sig till att informeras via (mer eller vinklade) massmedier.

  "På onsdagen sammanträder riksdagens EU-nämnd. Då ska partierna säga sitt om det fransk-tyska förslaget till nytt fördrag. Men vid lunchtid på tisdagen hade de ännu inte fått något färdigt förslag att ta ställning till. "Vi måste ha en åsikt på EU-nämnden på onsdag”, säger Marie Granlund (S), vice ordförande i riksdagens EU-nämnd, till di.se."
  Di.se, Tisd 2012-12-06

  Vi riskerar alltså här att låta stora och tunga beslut - av största betydelse för vårt land och dess utveckling - fattas utan att i våra demokratiskt valda parlamentariska organ ha fått tillräckligt med tid för att grundligt gå igenom och reflektera över ett sakligt och väl genomarbetat grundmaterial direkt ifrån förslagsställaren. Istället riskerar man nu tvingas till att låta sådana stora, och för landet utomordentligt känsliga och viktiga beslut, fattas utifrån knapphändig och sannolikt ofullständig information som man som betydelsefull representant i EU-nämnden eventuellt endast råkat läsa i massmedia.

  Jag vill härmed uppmana samtliga representanter i EU-nämnden, att för demokratins skull - och värdet av att upprätthålla den, och rätten att som demokratiskt vald representant kunna fatta välinformerade och välgrundade beslut - återförvisa ärendet till Tyskland och Frankrike, med hänvisning till att Ni är beredda att ta upp frågan till ny behandling först då erforderligt faktamaterial/förslagsunderlag inkommit från förslagsställarna.

  Liksom vi som väljare ställer krav på Er som representerar oss, måste ni ha tillräckligt med kurage att ställa krav vidare på andra demokratiskt valda representanter och deras information, så att viktiga beslut kan fattas på ett för demokratin värdigt och förtjänstfullt sätt.

  Med ödmjuk önskan om upprätthållandet av en värdig demokrati,
  (Mitt Namn)"

  SvaraRadera
 12. Såg att ett litet stavfel smugit sig in i suppleanterna, unnar.andren ska givetvis vara gunnar.andren

  /ÅE

  SvaraRadera
 13. Samma mejl som jag postat tidigare nu även skickat till alla suppleanter enligt lista i kommentar tidigare ovan.
  /ettan

  SvaraRadera
 14. Skrev att förhastade beslut i dessa frågor är som att praktiskt taget ge sverige demokraterna röster i nästa val.

  Bad dem att kräva att åtminstone få läsa förslaget i lugn och ro för att kunna ge ett väl övervägt svar

  /Martin

  SvaraRadera
 15. Måste hålla med 19:33-Janne. Verkar som de flesta udda individer samlas här i brist på eget liv/positivitet. Börsen idag med rekyl men vänta bara.

  SvaraRadera
 16. Där dök Svante1 upp ja... Ur askan i elden!

  SvaraRadera
 17. Svante1 säger ja till allt. Ner med byxorna, böj dig fram Svante1. Det blir väl spännande!

  SvaraRadera
 18. fixat, mailat och lagt upp

  SvaraRadera
 19. Fick svar från Carl B.

  Skulle det bli en grundlagsändring -- vilket inte alls är klart -- ska den först utformas idetal och i ett demokratiskt tillsatt konvent, som består att parlamentariker från alla EU-länderna, det direktvalda EU-parlamentet och regeringarna, samt därefter godkännas i alla parlament, dvs för Sveriges del, av riksdagen.
  Carl


  Carl B Hamilton
  Riksdagsman (FP), Member of Parliament (Liberal).
  Ordförande i riksdagens EU-nämnd, ledamot av finansutskottet, talesman (FP) för ekonomisk politik.
  Ledamot av folkpartiets partiledning och partistyrelse.
  Professor of international economics.

  SvaraRadera
 20. Jag fick samma svar från Carl B Hamilton som Anonym för ett par minuter sedan.

  SvaraRadera
 21. Jag med. Men det är viktigt att fler fortsätter skicka, så det går upp för politikerna att det finns ett motstånd mot processens upplägg.

  SvaraRadera
 22. http://www.zerohedge.com/news/eurozone-avoid-any-popular-vote-treaty-change

  SvaraRadera
 23. Bra initiativ! Har också delat länken på fb.
  /Ulf

  SvaraRadera
 24. Jag fick ett svar ifrån en av ledamöterna trevligt att de tar sig tid att svara till sina väljare iaf. :)

  Hej

  Skulle det bli en grundlagsändring -- vilket inte alls är klart -- ska den först utformas i detalj och i ett demokratiskt tillsatt konvent, som består att parlamentariker från alla EU-länderna, det direktvalda EU-parlamentet och regeringarna, samt därefter godkännas i alla parlament, dvs för Sveriges del, av riksdagen. De ändringar som diskuteras ska tillämpas enbart beträffande euroländerna, till vilka Sverige inte hör -- som bekant.

  Vänligen,
  Carl  Carl B Hamilton
  Riksdagsman (FP), Member of Parliament (Liberal).
  Ordförande i riksdagens EU-nämnd, ledamot av finansutskottet, talesman (FP) för ekonomisk politik.
  Ledamot av folkpartiets partiledning och partistyrelse.
  Professor of international economics.
  Tel. (+46) (0)70 8 345 736 (mobil). Adr. Riksdagen, 100 12 Stockholm.

  SvaraRadera
 25. Nu har Carl B Hamilton precis postat det här på sin fb-vägg:
  "Nu strömmar det in hundratal mail som påstår att Sverige ska ta beslut om fördragsändring. Men: Skulle det bli en grundlagsändring -- vilket inte alls är klart -- ska den först utformas i detalj och i ett demokratiskt tillsatt konvent, som består att parlamentariker från alla EU-länderna, det direktvalda EU-parlamentet och regeringarna, samt därefter godkännas i alla parlament, dvs för Sveriges del, av riksdagen. De ändringar som diskuteras ska tillämpas enbart beträffande euroländerna, till vilka Sverige inte hör -- som bekant.
  Hälsa alla dina vänner!"
  /Ulf

  SvaraRadera
 26. http://echo.msk.ru/news/836633-echo.html

  reinfeldt kommenterar angående rysk dokumentärfilm som påstår att ryska studenter i sverige "tränats" att gå med i oppositionella partier...
  kan detta vara sant?

  SvaraRadera
 27. Jag fick förstås också Hamiltons svar. Så vad är sant?

  SvaraRadera
 28. ok jag ändrar mig det är trist att de massmailar ut samma svar till alla, och jag skrev ett svar och då upptäckte jag att jag fick samma mail en gång till, samt att ni flera i tråden fått samma. Man blir ju nedslagen på bristen på kommunikation, bättre med inget svar än ett standard svar som går på auto-reply.

  SvaraRadera
 29. Van Rumpoy skall själv skrivit att det inte blir en frågan om parlamentsgodkännanden:

  "EU to avoid any votes - parliamentary or popular on treaty change - via obscure Lisbon Treaty 'passerelle' clause, Art. 126 (14) via protocol 12. "This decision does not require ratification at national level. This procedure could therefore lead to rapid and significant changes," says confidential Van Rompuy text."

  SvaraRadera
 30. Off topic. Du får mycket sk-t Svante 1 på denna blogg, men att du är positiv hedrar dig,såg nyss att USA-börsen är upp 0,9. Kul för dig

  SvaraRadera
 31. Van Rumpoy är en korrupt Belgare och borde doppas i choklad och därefter rullas i flan för att ätas upp! Var har du hittat texten? Det är verkligen sprängstoff!

  SvaraRadera
 32. Händer upp Cornu!

  Klipper, klistrar och mejlar!

  SvaraRadera
 33. Nedan är en autoreplay från en riksdagsledamot. Han uttrycker sig och skriver som en lågstadieelev. Man blir mörkrädd.

  Fredrick Federley/LED/C/Riksdagen är frånvarande från 2011-12-06 00:00 till
  2012-01-17 23:59

  Är föräldraledig och åter efter juluppehållet i riksdagen Åter när kammaren
  återupptar sitt arbete i mitten på januari.

  Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år.

  SvaraRadera
 34. Rymdis:
  "ok jag ändrar mig det är trist att de massmailar ut samma svar till alla,"

  Varför är det trist? Besvarar du artigt alla mejl i den spambox?
  Jag skulle snarare bli mycket orolig om politiker hade tid att skriva 1000 personliga svar varje gång en fårskock sattes i sken.

  SvaraRadera
 35. @ettan

  Är det ok att använda din text när man skickar?

  /EDK

  SvaraRadera
 36. Något är allvarligt fel när inte hundratusentals mail har skickats.

  SvaraRadera
 37. Skickat!

  /EDK

  SvaraRadera
 38. "Lånade" det mesta av inlägget till min blogg (med hänvisning förstås). Även om det kanske är i "onödan" kan de få känna att det är någon som granskar dom.

  SvaraRadera
 39. Skickat!

  /Fredrik

  SvaraRadera
 40. Har mailat SD:s riksdagsgrupp och Jimmie Åkesson men ännu inte fått något svar från dom, svagt !

  SvaraRadera
 41. Det är dags att dela Europa i två. De som vill leva i en påtvingad totalitär union kan göra det, så lever vi andra som vi vill. Själv ska jag i så fall sitta under min korkek och dofta på blommorna och räkna guldtackor.

  Svante1:s aktieportfölj mår tydligen bäst av att andra bestämmer åt honom (får man förmoda att de vet bättre?).

  SvaraRadera
 42. ROT , RUT , Ränteavdrag och skattesänkningar. Tror ni fan jag bryr mig om sån här skit ? Sänk räntorna i stället för det finns ingen anledning att jag skall betala högre ränta här än ute i Europa.

  /Nyborgare

  SvaraRadera
 43. 23:02
  SD är det minsta bekymret i den här frågan. De är medvetna om saken och röstar självklart emot att tillföra mer makt åt "Rumpan" ifall det blir aktuellt.

  SvaraRadera
 44. Corru
  Tack för att du värnar om demokratin.
  "Även om förslaget kan vara bra (det är en åsikt man kan diskutera)"

  Förslaget löser inget, det spelar inte någon roll om vi betalar sjukvården via skatten eller via privata försäkringar.
  se SNS utredningen.
  Får vi balans i statsbudgetarna så har vi ändå en kronisk arbetslöshet, Det är penningmängden som är för liten, därför har vi en kris.

  Orealistiska löneökningar har skapat vår inflation som dom försöker att minska med en stram penningpolitik.

  En ekonomi med en för liten penningmängd kan inte fungera.

  En Lösning tror jag är att ECB skapar pengar som dom löser ut bankernas lån till Grekland med, då slipper bankerna gå i konkurs, Grekerna får betala ca 1-2% ränta på lånen till ECB, det klarar dom av och då kan dom på sikt betala sin statsskuld.

  En del av bankernas lån till Grekland kommer från ECB:s nytryckta pengar som bankerna har lånat från ECB, det blir inte någon inflation om ECB ger pengarna direkt till grekerna.

  Bankernas profit på förmedlingen av ECB:s pengar kan bli deras undergång (konkurs)
  Först faller Grekland sen faller nästa land och för varje land som faller så förlorar bankerna stora kapital, när tillräckligt många länder har fallit då är det kk för dom flesta bankerna.

  Bankerna kan inte räddas och ska inte räddas från en konkurs, staten ska bara ta över bankerna och rädda insättarnas pengar, det kan dom göra för dom har möjligheten att skapa mer pengar att stoppa in i bankerna.

  När ekonomin senare är i balans så säljer staten ut bankerna till marknaden med en god förtjänst.

  SvaraRadera
 45. Jag använde e-post listan för att skicka ett kortfattat beröm till regeringens positiva syn på EU och dess negativa syn på Sverige Demagogerna.

  SvaraRadera
 46. Bra initiativ!

  Har mailat samt spridit budskapet via min blogg, och huvudsaken måste ändå vara att visa politikerna att det finns ett skarpt motstånd mot odemokratiskt trixande generellt.

  Personligen tycker jag att politiker är onödiga - det är hög tid för direkt demokrati med vetenskapliga underlag som väljarstöd i olika frågor. Politiker är alldeles för angelägna om skinnet på sin egen rumpa,och säljer sig därför för billigt. Tekniken för ett direktdemokratiskt system har vi ju...

  SvaraRadera
 47. Demokrati? Hmph!

  I krig och då det är bråttom som nu, duger inte demokratin. Den är för långsam. Möjligen är demokratin överspelad som styrelseskick i dagens globala värld.

  De gamla romarna utsåg en diktator, då staten var allvarligt hotad. Men den utsedde var tvungen att hålla sig inom budget, vilket var enda begränsningen. Statsbildningen höll i 950 år.
  Samma princip tillämpar Kina med framgång.

  Corny, du må inse, att nu är det läge för att go back to basic.

  Pia

  SvaraRadera
 48. 06:10

  Detta är den hittils bästa sammanfattningen på denna bloggs bruna kommentars fält.

  Äntligen en Sverige Demagog som är ärlig till skillnad från partiet som brandat om sig till social konservativt.

  Jag respekterar Pia som vill dit, och är ärlig med det. SD är inte ärligt, utan försöker avskaffa nationell demokrati i tysthet.

  SvaraRadera
 49. Mitt brev:

  Hej eunämnden!

  Jag hoppas ni tar allvarligt på de hemska eulagförändringar man ser här och var. Tyvärr inte i den snärjda svenska tredje statsmakten.

  Sverige var under en väldigt lång tid självständigt, vilket gav en mängd ynnestar men även ansvar.

  Det är tveksamt om ert accepterande av lissabonfördraget var lagenligt men jag hoppas ni gör väl avvägda beslut i framtiden.

  Varken Gustav Trolle eller Quisling såg väl sig själva som onda, men hård har eftervärldens dom blivit. Kom ihåg vilket ansvar ni har som förtroendevalda!

  Välgång och lycka!
  N N

  SvaraRadera
 50. det här med lissabonfördraget. Visste ni inte detta? Trodde ni verkligen på Folkpartiets ord som dom gav?
  Viftade ni bort vänsterpartiets varningar så enkelt bara för att det kom från fel håll?
  Jag tror att det kanske behövs några politiker som läser dokumenten istället för att bara böja sig framåt för att säga ja till allt.

  SvaraRadera
 51. 2011-12-07 06:10 : långsamheten är *styrkan* i demokratin, inte svagheten. I en demokrati blir det svårare att utnämna sin häst till konsul, mörda miljontals människor eller sätta dem i läger, invadera Polen eller andra dårpippiga beslut.

  En del som inte tänker tillräckligt långt brukar försvara diktatur just med att det går att fatta snabba beslut och få saker gjorda, som bra förlossningsvård på Kuba, Autobahn eller den höga läskunningheten i Saddams Irak. Problemet är att det ALLTID är fel sorts människor som söker sig till absolut makt och sedan finns det inget som bromsar dem.

  Vad gäller romarriket så visst överlevde kejsardömet länge, men är det ett självändamål? De människor som bodde i Europa fick det bättre efter västroms fall, när de slapp bära ett imperium på sina axlar.

  Läget nu är konsekvensen av att det gick för fort och gick för få varv på remiss när euron infördes. Till och med i USA är det problematiskt att delstater med helt olika ekonomi har samma valuta. Att införa gemensam ekonomisk politik löser inte problemet med den felkonstruerade euron.

  SvaraRadera
 52. @Daniel: ja, jag viftade bort argumenten för att de kom från fel håll. Vid EU-omröstningen var jag ung och naiv och såg det som en god ide med samarbete och öppna gränser. Nu är jag äldre och inser att politiker kommer allltid att sträva efter att skaffa sig mer makt och styra så mycket som möjligt. EU har blivit motsatsen till det jag trodde att jag röstade på.

  Det hävdas ofta att en USA skulle vara ett bevis på att en federation med en stark centralmakt skulle vara bra. Det är det definitivt för politiker, topptjänstemän och lobbyister, men är det det för medborgarna? Jag är inte så säker på det. Imperiebyggare och -beundrare har en tendens att se storlek, makt och grandiosa projekt som ett självändamål. Att ha skickat 12 pers till månen men ha 46 miljoner under fattigdomsgränsen kategoriserar jag som epic fail (och då är ändå jag gammal rymdnörd).

  SvaraRadera
 53. "...ja, jag viftade bort argumenten för att de kom från fel håll. Vid EU-omröstningen var jag ung och naiv och såg det som en god ide med samarbete och öppna gränser. Nu är jag äldre och inser att politiker kommer allltid att sträva efter att skaffa sig mer makt och styra så mycket som möjligt. EU har blivit motsatsen till det jag trodde att jag röstade på. ..."

  Jo... - Anonym - men simma lugnt - för så länge som det finns liv finns det hopp - Thrive - What On Earth Will It Take ? (video 2 tim 12 min). Mer om det HÄR.

  SvaraRadera
 54. Ett svar från Vänster trillade precis in:

  Jag och Vänsterpartiet är helt eniga i din kritik och vi kommer att rösta nej till förslaget,

  mvh

  Jonas Sjöstedt
  riksdagsledamot för Vänsterpartiet
  tel: (+46)70 554 15 21
  www.jonassjostedt.se

  SvaraRadera
 55. Hej,

  Jag deltog på dagens möte med EU-nämnden. Regeringen sökte inget mandat för att stödja en fördragsändring, och fick inte heller något sådant mandat från EU-nämnden.

  Vänliga hälsningar,
  Karl Sigfrid
  Riksdagsledamot(M)

  [email protected]

  SvaraRadera
 56. Karl-Sigfrid - skööönt !

  SvaraRadera
 57. Gustav Vasa2011-12-10 12:59

  Hittade detta dokument om EU:s planerade multi-statskupp:

  http://www.nyapolitiken.biz/eu_fn/ESM_en%20statskupp.pdf

  SvaraRadera