Cornucopia?

2011-11-03 11:12

Optimisttips: 228% garanterad årlig vinst

Jag tänkte tipsa alla optimister bland mina läsare om en investeringsmöjlighet som ger garanterad vinst på 228% i årstakt.
Nämligen 1-åriga grekiska statsobligationer som sist jag kontrollerade hade en marknadsränta på 228% (Bloomberg). Det betyder 3.28x pengarna tillbaka i helårstakt. Alla ni som är optimister och som menar att Greklandskrisen löser sig behöver bara slå till. Trots allt är ju de privata nedskrivningarna av Greklands skulder frivilliga.

Hade ni kunnat komma över en nyss utgiven grekisk 1-årig statsobligation som alltså faller ut med säg 2% i kupongränta om ett år, t ex betalar ut 102 000 €, så kostar den bara 102/3.28=31.09 idag. Satsa 31 090 € och få en garanterad vinst på 70 910 €. Ungefär fem månadslöner för en EU-parlamentariker. Riskfritt. Alldeles säkert.

Så tror ni att Greklandskrisen löser sig är det bara att slå till. Statsobligationer skall ju vara säkra, banker behöver inte ens någon egen kapitaltäckning för att köpa dessa.

Kan alla som är optimister räcka upp en hand och gå och köpa grekiska statsobligationer enligt ovan, tack?

Annars är du inte optimist, annars är du realist. Eller fattig.

Själv är jag realist och avstår denna "straffspark på öppet mål" som optimisten skulle se det som. Återstår att se om euron alls finns om ett år...

Förtydligande: Jag är född på 70-talet och är alltså ironisk ovan om nu någon trodde att jag menade allvar med att man skall köpa grekiska statsobligationer. Ville bara förtydliga att de som tror på en lösning borde lägga sina pengar på sin egen tro.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

30 kommentarer:

 1. Helt otroligt att börsen stiger brant på rykten om att förtroendeomröstningen inte går igenom för G-Pap... Och, vad skulle detta i så fall innebära? Att Grekland i så fall kommer att fixa underskottet och acceptera en otillräcklig haircut av skulderna baserat på frivilliga avskrivningar från den privata sektorn...??? Hmm, skulle inte tro det!

  Dags att nyktra till nu och inse de verkliga problemen!! Just nu verkar placerarkollektivet inte se skogen för träden...

  /M.

  SvaraRadera
 2. TROLOLO ROFLMAO

  Men så sant

  SvaraRadera
 3. Tycker det mer känns som att Cornu radar upp straffspark på straffspark på öppet mål sista tiden. Stor underhållning, ge oss mer!

  SvaraRadera
 4. haha klockren!

  SvaraRadera
 5. Apropå någonting helt annat...

  på huvudsidan av bloggen får jag hela tiden uppmaningen att logga in på ecoprofile.se.

  Har du möjligtvis ett login man kan använda också?

  SvaraRadera
 6. Kvarstår problemet? Beror antagligen på att en länkad blogg, ecoprofile.se, råkat stänga av hela sin sajt och det kan funnits en inlänkad ikon. Jag har tagit bort ecoprofile, problemet borde därmed vara borta.

  SvaraRadera
 7. Ska du inte skapa ett forum eller en portal när du ändå är på gång, Cornu. Kanske någon samordnad variant där du, Flute, [email protected], Jinge, FI, Kvanitativt, Lesserfool, Morgonsur, Vidsynt och alla andra bra bloggar har varsin tråd.. Vore kul med en samlingsportal av alternativt nyhetsflöde.

  /EDK

  SvaraRadera
 8. "Förtydligande: Jag är född på 70-talet och är alltså ironisk ovan om nu någon trodde att jag menade allvar med att man skall köpa grekiska statsobligationer. Ville bara förtydliga att de som tror på en lösning borde lägga sina pengar på sin egen tro."

  Stackare, lika Vilse i pannkakan som jag...

  SvaraRadera
 9. Finanskrisen tvingar Berlusconi att ställa in releasen av sin senaste CD med Love Songs. http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/02/financial-crisis-berlusconi-love-song?newsfeed=true

  SvaraRadera
 10. Vad händer med börsen egentligen. Körde en minishort på OMX30 med 10x hävstång. Ingen bra idé visade det sig. Tusan också!

  SvaraRadera
 11. Problemet med ecoprofile.se verkar vara löst, iaf för mig. Tack.

  SvaraRadera
 12. Aldrig har orden varit med aktuella, BTFD.

  SvaraRadera
 13. Vi fick en lite osnygg cluster island reversal häromdagen, det är en synnerligen bearish långsiktig formation.

  Men, trots det så är det inte alls omöjligt att vi ska upp och täppa gapet till 990.44. Det är en lämplig punkt för nya negativa positioner, med trevliga odds.

  SvaraRadera
 14. 13:31, likvid är bäst i ett sådant här läge. Rykten faller nu snabbare än regn i Göteborg.

  ZH kallade G-Pap för Schrödingers Pap. Han både har och inte har avgått.

  SvaraRadera
 15. Heh, allt runt grekland verkar kretsa kring schrödinger just nu.

  SvaraRadera
 16. Från en överlycklig Cornu till en svettig Cornu på bara 2 dagar. Det går fort i den här branchen. Själv gick ja nyss in med Björnar och väntar lite till innan jag börjar svettas.:-)

  PIMD

  SvaraRadera
 17. Tja, BBC hade fel. G-Pap avgick inte inom 30 minuter från klockan 13:21. Därmed är inte sagt att han inte avgår. Men 30 minuter var fel.

  SvaraRadera
 18. Pappandreou avgår, nu väntar vi bara på mammadreou.

  SvaraRadera
 19. Hans pappa var väl också premiärminister. Undrar vad han hette???

  SvaraRadera
 20. Hahah klockrent inlägg!

  SvaraRadera
 21. Pappapappandreo menar du?
  Nog är jag optimist men du kan inte lura på mig grekpapper.

  Har du ont om uppslag kan jag tipsa om en pågående revolution: Av Moderaterna i Sverige.
  Avkastningskraven ifrågasätts. Grunden för vår expanderande industriella sektor ifrågasätts!
  När tex bankerna vill ha in 15% på eget kapital och tillväxten är 3% så måste de växa med lånade pengar och äventyra tillvaron för alla inkl kassapersonalens jobb!/Oppti

  SvaraRadera
 22. Euroshopper-sortimentet håller på att försvinna från ICAs hyllor. Istället heter lågprisalternativet ICA Basic.
  Bara en sån sak.. :)

  /Tompan

  SvaraRadera
 23. Ett annat tips:

  http://www.gp.se/ekonomi/1.765249-blondinbella-startar-nytt-bolag-i-goteborg

  SvaraRadera
 24. Ett annat sak, Torium, vore kul om Indien kunde få detta att funka. Finns ju tydligen väldigt mkt av detta. Och Cornu, du behöver inte skriva en artikel om hur lång tid det tar att ta fram Toriumverk, jag vet, det tar säkert massor med år, men intressant om man får det att funka. Jänkarna gick väl bet.

  SvaraRadera
 25. Tänkte faktiskt skriva en artikel om tidsplanen, eftersom en sådan existerar.

  SvaraRadera
 26. @ EDK 13:23
  Och hur fick du med Jinge som alternativt nyhetsflöde???
  – Han kopierar ju bara det som redan står i tidningarna ...

  SvaraRadera
 27. Så som samhället ser ut nu så bör man inte vara tidsoptimist. Men jänkarna (mest kvinnor) klarade under kriget att producera två Libertyfartyg om dagen, bland mycket annat som tillverkades. Så det går ju om vi blir ställda mot väggen.

  SvaraRadera
 28. @anonym 16.19: Jo, jag vet, han kör ju lite mer copy/paste-reflektioner men tycker ändå bloggen har ett underhållning- och informationsvärde. Har du något mer intressant att tillföra debatten eller?

  /EDK

  SvaraRadera
 29. Det norske oljefondet kjøper sikkert...
  De har i hvert fall gjort det før nettopp pga det var en sikker investering på rea.

  SvaraRadera
 30. Jag skulle nog vara intresserad av att köpa lite grekiska eller portugisiska statspapper. Var kan man handla sådana? Nordnet eller var?

  SvaraRadera