Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-11-22 09:09

Nu bekräftar Cevian och Gardell att man gått ur Swedbank

I september lade jag fram tesen att "Crybaby" Gardells hedgefond Cevian gått ur Swedbank.


En partiell bekräftelse kom några veckor senare när man inte längre ställde några krav på att ingå i valberedningen till styrelsen i banken. Även om Gardell förstås fortsatte att bedyra att Swedbank var ett viktigt innehav.

Nu bekräftas exiten av Gardell hos Dagens Industri. Naturligtvis först efter fullbordat faktum och efter man istället tagit positioner i Danske Bank. Alltså dags för hedgefonden att snacka upp det innehavet så man kan sälja av med vinst igen. Naturligtvis säger man sig "vara nöjda" med resultatet av sin investering i Swedbank. Likt alla äkta backtraders gör Cevian förstås aldrig några dåliga affärer.

Som väntat stiger börsen initalt idag och även Swedbank, trots vad som borde vara en omvänd Gardell-effekt. Mer sannolikt var det inte bara jag som insåg att Cevian var på väg ur Swedbank så någon Gardelleffekt blir det inte, Cevians exit var redan inprisad.

Lustigt hur Gardells gnäll över börsrobotar tystnade september - oktober när börsen steg. Robotar är kanske bara elaka när de sänker Swedbank?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Det är nästan så att man önskar att börsen kraschade, bara så att parasiter som Gardell raderas ut från finansmarknaden.

  För övrigt varför kallar man såna som Gardell riskkapitalister, när de för det mesta placerar i Large Cap bolag med relativt låg risk? Riktiga riskkapitalister investerar ju i mindre bolag med ganska stor risk. Eller har jag helt fel?

  /Stefan

  SvaraRadera
 2. Intressant om hur Goldman Sachs har haft haft drivet på att införa EMU och har tentaklerna inne i EUs toppskikt:

  http://realtid.se/ArticlePages/201111/21/20111121203433_Realtid049/20111121203433_Realtid049.dbp.asp?sAction=lk#k1

  SvaraRadera
 3. Cornu,
  i skuggan (eller ljuset) av Peak Oil, vad tror du om det norska rederibolaget Frontline?

  Vinsten har rasat, utsikterna har försämrats, konkurrenter pratar om nyemission osv.

  Kan du skriva nån kort analys om hur oljan, konjunkturen och den globala (skuld)ekonomin påverkar näringen. Det vore superintressant att läsa.

  MVH
  DzD

  SvaraRadera
 4. Gadden(Cevian) körde ut sina aktier rakt in i det idiotiska och omdiskuterade återköpsprogrammet. Ett återköpsprogram som jag är övertygad om att det var Christer som fixade. Kvar på perrongen står Michael Wolf som var emot återköpen.

  Inga journalisterna tycks se någon liknelse alls mellan Cevians försäljning i Swedbank och återköpsprogrammet. Amatörer!

  SvaraRadera
 5. Skrev väl om det i september, men visst, det var väl tyst från media.

  SvaraRadera
 6. Jag säger det återigen, Gardell har ingen belåning i Cevian, och vill inte jämföras med riskkapitalister - då de kör med hög belåning. Så raderad lär han aldrig bli.

  http://www.youtube.com/watch?v=pc7IymlMldM

  Han diskuterar sig själv vs riskkapitalisterna i början av klippet.

  SvaraRadera
 7. Kanylbullen2011-12-09 16:39

  För att inte bli för nyliberal så läser jag även en och annan socialistblogg och nu har min favoritsocialist en artikel om Cevian om ni är intresserade: http://bit.ly/vtZe3W

  SvaraRadera