Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-11-04 06:32

Inte har man tråkigt, nej

Hej vad det går.

Ena dagen skall man låta folket säga sitt i Grekland, två dagar senare var alla tankar på direktdemokrati som bortblåsta när oppositionen helt plötsligt bestämde sig för att stödja den högst temporära lösningen från förra veckan. Börserna får förstås glädjefnatt av den grekiska farsen. Farser skall vara underhållande. G-Pap är antingen galen eller ett politiskt geni. Å andra sidan så gränsar genialitet alltid till galenskap, ungefär som klockan 24:00 är väldigt nära klockan 00:00, rent av samma. Fast senaste beskedet är att oppositionen nu kräver G-Paps avgång.


Vad som är extra intressant är ECB:s paniksänkning av räntan igår och beskedet från ECB att de kommer skruva ner BNP-förväntningarna för Eurozonen framöver. Men det hindrar inte börserna från att gå upp igår och idag. Men det är tillfälligt. ECB bekräftar indirekt att ekonomin är på väg in i lågkonjunktur och antagligen recession. 
Dagschart All Ordinaries

I Asien ser vi tjurrusningar nu på morgonen. Hang Seng är upp över 3%.

Australiens index All Ordinaries är upp 2.4% och Europa bör röra sig likartat. Det skulle i så fall ta upp OMXS30 till över siffermagiska 1000-nivån igen där man kan förnya de negativa positionerna.

Finns väldigt lite som talar för att veckan skall sluta med en dag på minus. Visserligen pekar S&P 500-terminen ner för ögonblicket, men ligger på högre nivåer än när Europa stängde.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Det kommer väl jobbsiffror från USA idag (första fredagen varje månad). Tror det är kl 14.30 sv tid. Siffrorna kan ibland orsaka väldigt stora börsrörelser på kort sikt. Dags att fylla på pop-corn-förrådet inför eftermiddagen...

  SvaraRadera
 2. Lite underligt att börserna fortsätter att stiga. Hur är det möjligt? Är det bara naiva småsparare som genom låga volymer pumpar upp världens börser, eller är det desperation från pensionsfonder, kanske många grekiska?

  SvaraRadera
 3. Cornucopia sa 2011-11-01 17:21...
  "Ser ut att bli ännu en stängning på eller nära dagslägsta för OMXS30.

  Och just när en del började ropa att trenden hade vänt upp. Jobbigt det där."

  Hej vad det går, 3 dagar senare får du äta upp din sarkasm Cornu. Men det är ju detta som är så kul med denna blogg.

  //Gunnar

  SvaraRadera
 4. Cornu ger sig inte så lätt.Han vet att börsen ska ner,ner,ner..bäst att då ha alla besparingar på bankboken.
  Vi andra som vet bättre tjänar fina pengar resten av året och en bit in i nästa

  SvaraRadera
 5. 08:06, så bra för dig. Fast du var väldigt tyst de senaste dagarna. Antar att du sålde på toppen uppe runt 1050 och köpte tillbaka perfekt på botten igen?

  SvaraRadera
 6. 5% på veckobasis (med dagens rally undantaget) tycker jag är helt ok.Bankboken ger väl som max 2% på året. Nåväl var och en får fatta sina egna beslut..

  SvaraRadera
 7. Såna som Anonym 08:06 är duktiga på att kommentera när börsen har gått upp ett par dagar, men man hör inte mycket från dem under de dagar när börsen går ner...

  /Stefan

  SvaraRadera
 8. 8:06
  Jag håller med dig "bankboken" att Cornu har varit och är alltför negativ.Undrar vad som ska till för att han ändra sin svartsyn

  SvaraRadera
 9. Förstår inte hur landets ledare ena dagen kan säga att folket ska få vara med att rösta om landets framtid för att andra dagen dra tillbaka den möjligheten. Finns det någon människa som överhuvudtaget kan påstå att EU är en demokrati som TVINGAR de anslutna länderna att rätta sig i ledet?

  Ironiskt att demokratin dog just i demokratins vagga...

  SvaraRadera
 10. Svante1.

  1. MA50/MA200 vänder upp i ett guldkors
  2. Konjunkturindikatorn vänder upp igen istället för att fortsätta falla

  samt

  4. Skuldkrisen går över genom att skulderna försvinner
  5. Den svenska bostadsbubblan försvinner utan några som helst negativa konsekvenser
  6. Resurskriserna uteblir genom att någon viftar med en magisk trollstav. Annars når vi tillväxtens gränser "nu" (närmsta 10-20 åren) ändå.

  SvaraRadera
 11. Dvs punkt 2, 3, 4 , 5 och 6 kommer inte att inträffa utan ett divine intervention.... Men visst, ett prematurt guldkors kan möjligtvis uppstå... Många kommer att följa med ner och fastna i långsiktig marknadssättning/djup lågkonjunktur.

  SvaraRadera
 12. M. 09:38 Typ, ja.

  Däremot får man ha respekt för de som har disciplinen att trada varena rörelse upp eller ner. Jag är inte sådan.

  Tror dessa traders seriöst att ekonomin kommer återhämta sig? Då är de dummare än tåget. Däremot kan börsen återhämta sig tillfälligt, där kan de mycket väl ha rätt.

  SvaraRadera
 13. 09.42
  traders skiter väl i om ekonomin återhämtar sig eller inte, de gör ju pengar oberoende om det går upp eller ned.

  Dumt? Ja, att tjäna pengar är dumt, eller hur?

  Alessio Rastani är ett välkänt exempel, du har själv haft uppe det i ett tidigare inlägg

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aC19fEqR5bA

  SvaraRadera
 14. Ja, det är bara att respektera det 10:05. Men det är viktigt att tänka på att när traders menar att börsen skall gå upp så säger de inget om långsiktig utveckling för ekonomin.

  SvaraRadera
 15. Vi har gått in i en säsongsmässigt stark säsong. Denna tjurfälla kan pågå till februari. Köparna är starka och de dåliga nyheterna biter inte lika hårt. Det är bara att tacka och ta emot.

  SvaraRadera
 16. Likvid över helgen?

  SvaraRadera
 17. Ovanpå allt annat så skyndar sig skräpmedia ut i skogen för att försöka tubba den stackars illiterate monarken till ytterligare klavertramp. Och det är ju lättare än att stjäla godis från småbarn.. http://www.svd.se/naringsliv/kungen-kritisk-till-grekland_6609468.svd

  Jo.. jag är en stark belackare av monarkin också..

  /Tompan

  SvaraRadera
 18. Sorry to say, men den som inte ser styrkan hos de allra flesta börsbolagen (obs! inte nationers ekonomi) och viljan att nu och under den närmaste tiden söka sig uppåt har dessvärre ingen känsla alls för börshandel.

  SvaraRadera
 19. leninho, let the dream continue! Vem vill egentligen vakna på morgonen och inse att man försovit sig rejält. Bättre att somna om i varma goa sängen.

  SvaraRadera
 20. Ser inget vidare ut för S&P-500 just nu. Grekland hjälper inte (buy the rumour, sell the fact?)

  SvaraRadera
 21. Det troliga är att Mr P inte avsätts nu. En samlingsregering utses. Mr P avgår frivilligt.

  SvaraRadera