Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2011-11-18 10:10

EU nu helt öppet med sitt demokratiförakt

Inget överraskande men EU-juntan är nu helt öppen med sitt totala förakt för demokrati. Nedan en film med den omdemokratiskt tillsatte Herman van Rumpoy när han håller tal för studenter på ett universitet i Italien. Det går kanske inte riktigt som han tänkt sig, men ett citat är "[Italy] needs reforms, not elections".  van Rumpy förkastar här öppet demokrati.

Det som refereras till av studenterna i videon ovan är EU:s kärnvärden i enlighet med artikel 1 i EU-fördraget. Human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights.

Ingetdera gäller i praktiken visar det sig.

Som replik på det här gick förstås Nigel Farage hårt åt van Rumpoy i EU-parlamentet.
Bägge filmerna är via bloggrannen Vidsynt.

Nu visar det sig även att det slutligen även slagit slint i hjärnan på Carl Bildt, som tidigare var en ganska samlad karl. Han vill nu se att Sverige inför euron. Att svenska folket redan, korrekt, sagt nej, skiter han i. Det skall hållas fler folkomröstningar tills vi sagt ja.

Att Långa Gubben inte kan se konsekvenserna av euron för de länder som infört den gör att man från och med nu kan avfärda allt Carl Bildt säger eller skriver. Han är inte mer intelligent än den högst IQ-befriade Carl B Hamilton.

All min respekt för Bildt försvann nu i ett trollslag. Stort tack till Schibsted/SvD för att uppmärksammat detta. Frågan är om psykakuten kan hämta Bildt och medicinera? Alternativt kan han faktiskt fått någon form av hjärnskada, kanske vore bra med en stor hälsoundersökning så det inte är en tumör eller liknande som ställer till det.

Och nej, om det avtal regimen Bildt tecknade 1992 säger att Sverige skall införa euron, så är det avtalet som skall rivas upp. Inget annat.

Tillägg: PR-konsulten Göran Persson sade igår samma sak, dvs att vi måste införa euron. Han har alltså fått betalt för att säga detta och med hans bakgrund så får han också mediautrymme för det. Frågan är vem som betalade hans PR-byrå för uttalandet bara?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

47 kommentarer:

 1. Har läst artikeln men kan inte på ett enda ställe läsa att Carl säger att vi bör gå med i Euro-samarbetet..

  SvaraRadera
 2. Olika demenssjukdomar smyger sig fram, påverkar omdömet och kan drabba vem som helst, även adelsmän.

  SvaraRadera
 3. Göran Persson uttalade samma sak igår. Sverige måste in i Eurosamarbetet annars kommer vi att förlora jättemycket enligt honom.

  SvaraRadera
 4. Här är det SvD igen
  http://www.svd.se/naringsliv/goran-persson-dyrt-for-sverige-sta-utanfor-euron_6641320.svd

  SvaraRadera
 5. Så det finns många som har hål i huvudet. Men Farage är helt underbar att lyssna till. Britter kan verkligen det där med retorik och tal.

  SvaraRadera
 6. Det är knappast en slump att Göran Persson och nu Carl Bildt går ut i tunga medier med detta budskap. Siktet är inställt på Europas Förenta Stater, dvs precis det som det inte skulle vara någon risk för när många av oss röstade Ja till att gå med i EU. Att vi medborgare var klarsynta nog att rösta Nej till EMU-medlemsskap 2003 är sannolikt det största nederlag i modern tid för våra politiska eliter. Frågan är om eliternas taktik att skrämma oss in i valutasamarbetet kommer att bli lyckosamt nästa gång till blir en folkomröstning. Hålls dessa omröstningar tillräckligt ofta så kan det hända att vi röstar Ja någon gång av ren utmattning.

  SvaraRadera
 7. Göran Persson? Vem är det? Aha, en PR-konsult som fått betalt för att säga att Sverige måste införa euron. OK.

  Inte värt att uppmärksamma PR-byråernas arbete. Frågan som är relevant är vem som betalt Göran PErsson.

  SvaraRadera
 8. Såg att Göran Persson sällade sig till skaran. När det gäller viktiga saker (höga politikers utökade makt t.ex.) verkar "blocköverskridande överenskommelser" inte vara några problem att få till stånd.

  SvaraRadera
 9. 10:43, nja, folkomröstningar är ju bara ledande. Röstar tillräckligt få kan man ju säga att det egentligen var ett ja, oavsett resultatet. Nästa gång kanske man oavsett skiter i resultatet och inför euron ändå.

  SvaraRadera
 10. C

  Både CB och GP resonerar utifrån antagandet att man kommer att få ordning på EU, dvs att man lyckas reda ut den kris man har nu med hårdare central styrning

  Och - OM - detta skulle inträffa (vilket de flesta verkar hålla för osannolikt) så håller nog deras resonemang

  DÅ skulle det nog straffa sig att stå utanför...

  SvaraRadera
 11. Straffa sig? Vem vill leva i ett centralstyrt EUSSR? Svårigheten vi står inför är att hålla samman Europa samtidigt som vi decentraliserar så mycket politisk makt som möjligt. Om EU endast hade laglig rätt (för all framtid) att lägga sig i frågor som verkligen måste fattas på överstatlig nivå (typ miljö, energisäkerhet, skydda gränser...) så skulle man fortfarande kunna vara en EU-vän. Men nu ser ju situationen som bekant rätt annorlunda ut.

  SvaraRadera
 12. Skulle tro att psykvården i vårt land inte har kapacitet att ta emot alla politiker som behöver vård. Lämna över problemet till Carema så reduceras roblembarnen per automatik. "crax"

  SvaraRadera
 13. Det börjar bli dags att ta bort de gamla blyrören man har i vattenledningarna i riksdagen. Snart sätter de hela landet i brand med sina galna idéer.

  / Lowrisk

  SvaraRadera
 14. Tror att Bildt blivit smittad på någon av sina resor. Finns en del ovanliga sjukdomar som kan leda till galenskap. Syfilis är väl ett exempel.

  SvaraRadera
 15. Det är trist att Cornucopia förfaller till hysteri varje gång EU kommer på tapeten. Det hade varit kul om du använde samma analytiska förmåga och verktyg (som jag tror många av dina trognare läsare gillar) som präglar dina inlägg om tex försvar, bostadspriser, teknisk analys också på EU. Istället reproducerar du lägsta formen av extremt ideologiskt färgad anti EU propaganda. Van Rompuy anti-demokrat? Tjenare. Du kanske inte gillar honom men han har i hela sitt politiska liv arbetat för ett demokratiskt parti - de flamländska kristdemokraterna. Dom är inte mer odemokratiska än Moderata Samlingspartiet eller Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 16. Jag har inte fått rösta om van Rumpoy. Ingen EU-medborgare har fått möjlighet att rösta om honom, möjligheten finns inte i EU:s författning, och han kan vare sig hållas ansvarig eller avsättas. Han är en juntaordförande. Drar du någon annan slutsats brister du i analytisk förmåga.

  SvaraRadera
 17. Har svårt att i ord beskriva vad man känner för politikereliten, men känslorna är inte vackra.
  Som tur är finns ett politiskt alternativ, SD, som säkert kommer att vinna röster i nästa val.
  Har inte tidigare röstat på SD men dom framstår numera som enda hoppet för demokratin.

  SvaraRadera
 18. "Frågan är vem som betalade hans PR-byrå för uttalandet bara?"

  Samma gäng som vill bygga nya kärnkraftverk?

  SvaraRadera
 19. EU politiker och dess förmåga att lösa problem.
  http://3.bp.blogspot.com/_DgBIiCAY0e4/TO9jRjgC8fI/AAAAAAAAAjY/T7hf9893gPY/s1600/head-up-ass1.jpg

  SvaraRadera
 20. SD kan man ju inte rösta på. De har ju som mål att invandringen minskas i nivå med Finland, Norge eller Danmark per capita.

  Och Juholt gör helt rätt när han nu även skall bojkotta debatter med alla nordisa länder (om de skulle vilja debattera?) i en TV-studio. Folk skulle kunna tro att Juholt är Norsk.

  Uteslutningen av nordiska länder på nobelfesten är också bra, synd bara att norge har sin egen.

  SvaraRadera
 21. apropå vattenledningar och politiker...
  http://www.express.co.uk/posts/view/284426/EU-says-water-is-not-healthy

  SvaraRadera
 22. Cornu: Ska du forfarande, med det inlägg du nyss publicerat ovan, hävda att t.ex. Bilderberggruppen bara är en harmlös diskussionsklubb? Bildt(erberg) är naturligtvis inte IQ-befriad, om än likt andra svenska politiker, en smula naiv. Och underdånig husse.

  SvaraRadera
 23. Euron är död inom ett decennium...

  och!; därmed, en liten påfordran:

  Man "ligger" inte med öppet AIDS-sjuka (om inte en plågsam död är ens högsta önskan)

  /sådeså

  SvaraRadera
 24. >Det är trist att Cornucopia förfaller till
  >hysteri varje gång EU kommer på tapeten.

  Det är ett bekvämt sätt producera blogginlägg som drar sidvisningar.

  Någon annan klippte ihop filmen med studenterna som är emot nedskärningar, sedan lägger man till lite påhitt om hur hemsk Rompoy är, och apberget stämmer in. Ingen information behöver analyseras, så det går undan.

  SvaraRadera
 25. Junta är ett väldigt starkt ord. Brukar ofta betyda ledningen för en militärdiktatur. Nu är ju Europeiska Rådets ordförande inte militär och inte heller är Rådet - dvs EUs medlemsstater - ledda av militärer. Och EUs medlemsländer är ju inte heller diktaturer utan helt fria demokratier. Så exakt vad menar du när du säger att Herman Van Rompuy är en Juntaledare?

  SvaraRadera
 26. Det är också min övertygelse att bakom EU:s utveckling finns något patologiskt, en psykisk störning. Det är inte nödvändigt att alla europautopister lider (andra lider nog mer än de själva) av en sådan störning, men det inskränkta sättet att tänka har smittat till andra, som tillägnat sig samma förenklingar, även om de är fysiologiskt kapabla till en mera komplex förståelse av omvärlden.

  Om just Carl Bildt tillhör de "störda" vet jag inte, men en som kommenterade på min blogg menade i alla fall det efter att ha träffat honom.

  SvaraRadera
 27. Vi skulle aldrig gått med i EU !!2011-11-18 14:06

  Skönt att Vänsterpartiet fortfarande har lite sans och står utanför detta euroelände.

  Bildt kan ju ha egna personliga vinningar att vänta av euron och är därför PRO-euro .

  SvaraRadera
 28. Re Anonym 13:57

  Du har rätt. Jag känner mig fånig som gick på det. Man borde ju bara garva åt det. Trist. Boken var ju rätt bra.

  Den Anonyme från 11:42

  SvaraRadera
 29. Kommentaren var till 13:45 såklart.

  Den anonyme från 11:42

  SvaraRadera
 30. Det är helt underbart och se och höra Nigel Farage på plats såga teknokratin som styr EU-diktaturen.

  SvaraRadera
 31. Fasiken cornu, nu har det inte varit en vettig post på flera dagar, och denna var okaraktäristiskt undermålig. Ditt höga förtroendekapital riskerar att naggas i kanten...

  Jag är också emot EU (för Sveriges del hade EFTA räckt utmärkt). Men vad är alternativet till van Rumpoy & co? Att låta folket styra? Då går det som för Italien. Nej, helst en upplyst despot som ledare, i brist på det får teknokratregimen i Bryssel duga. Bevara oss från Europas folk!

  Henry Ford: "If I asked my customers what they want, they simply would have said a faster horse."
  Vad vill europas folk ha? Mera bidrag, kortare arbetstid, höre pensioner, lägre pensionsålder. Nån måste sätta stopp för sånt! :-) (Kineserna kommer.)

  Bäst vore att säga bye bye till Bryssel: http://www.dn.se/debatt/de-fem-nordiska-landerna-bor-ga-ihop-i-en-ny-union

  SvaraRadera
 32. Vi kan ju börja med att kolla om Sverige finns överhuvudtaget................hmmm-Nej.
  Sverige kräver nämligen för att erkänna en suverän stat att de har ett starkt och fungerande polisväsende samt militärt försvar.
  Sverige missar grovt på båda punkterna per deras egen definition av en stat.
  Sverige finns alltså inte.

  SvaraRadera
 33. "Nej, helst en upplyst despot som ledare, ..."

  Alla dessa småfascister som flockas på en "95% liberal blogg.....

  SvaraRadera
 34. Bildt kanske har läst boken Currency Wars och förstått att det pågår ett valuta krig. Allt enligt svar från krigsföringsapparaten i västvärlden som tror att perfektum nås genom konflikter. Det känns som att man är från en annan dimension som hamnat i en primitiv neandertalis värld där eliten tror konflikter och tillväxt är allt och lösningen på alla problem. Förlåt, neandertalare var nog mer rationella och icke hjärntvättade av sin egna agenda. Det är snarare the twilight zone IRL.

  SvaraRadera
 35. Ja till EU innebar ja till €!
  Självklart ska vi släppa SEK, den kommer inte att överleva när väl kreditkrisen i Sverige är fullt utvecklad.
  Euron kommer att leva längre än SEK.

  SvaraRadera
 36. Artiklarna på denna blogg har börjat sjunka till DI-nivå. Tråkigt.

  Cornu, för våran, men speciellt för din egen skull, kolla dig själv i spegeln och se vad du håller på att förvandlas till.

  SvaraRadera
 37. Läst bloggen ett tag nu,men nivån börjar bli för låg.

  SvaraRadera
 38. Finns väl bara en lösning, skall vi ha folkomröstning skall det vara (minst) 3 alternativ:

  1) Nej till eu och euro
  2) Ja till eu och nej till euro
  3) Ja till eu och ja till euro
  ( 4) Nej till eu, ja till euro... )

  Och som vanligt, när inget av de 3 (4) alternativen får en majoritet så kan de beslutande sen göra som de vill, eller?

  SvaraRadera
 39. Gnäll om "låg nivå" blir det alltid så fort man är tillräckligt kritisk mot någon av regimens moderata ministrar.

  SvaraRadera
 40. Gnäll nu inte på Cornucopia efter allt jobb han lägger ner. Dessutom är Moderaterna numera ett Kamikazeliberalt parti (eller Nyliberalt parti eller Frankfurtliberalt parti eller Terrorliberalt parti) och har inget med de gamla Moderaterna att göra. Jag vet inte vad som är värst; kommunister eller nyliberaler.

  SvaraRadera
 41. Snarare låg nivå när du yrar om EU junta och tror att Nigel Farage är seriös.

  SvaraRadera
 42. Jag har inte fått någon som helst möjlighet att påverka vilka (plural) som skall sitta i EU-kommissionen eller ministerrådet. Alltså junta.

  Att varje land skickar en representant via regeringen är inte demokrati. Demokrati är att vi får möjlighet att välja representanter direkt, i separat val.

  Vi röstar om alla personer i svenska riksdagen, och med det den svenska regeringen. Vi röstar om ingen i kommissionen eller ministerrådet, inte ens indirekt eftersom alternativen inte presenteras för oss väljare att ta ställning till, åtminstone inte för kommissionen.

  SvaraRadera
 43. Pss sätt röstar vi inte om alla medlemmar i EU-parlamentet, utan bara vårt eget lands lilla klick.

  SvaraRadera
 44. Vi betalar i år ca 30 Miljarder (!) till EU, sedan får vi tillbaks, så att netto ca 16 Miljarder kr. Kan någon säga mig nyttan av att skyffla pengar? Frankrike kan betala sina bönder bidrag med egna pengar. Men det skulle väl aldrig falla politruker in att bönderna ska leva på sin produktion istället för bidrag? Hela 16 Miljarder skulle alltså kunna gå till svensk åldringsvård istället för till EU politruker! Men politrukerna har mage att hävda att detta är småpengar, så fort det kommer på tal. De föraktar pengar såväl som folket och demokrati!

  SvaraRadera
 45. Tanken ar inte sa dum. Direktvald kommission. Kan inte riktigt se hur det skulle funka i praktiken men andan ar dem ratta. Vore ocksa bra om Kommissionen fick lite mer att saga till om istallet for att vara pudel at Frankrike och Tyskland!

  SvaraRadera
 46. >Anonym sa...
  Snarare låg nivå när du yrar om EU junta och tror att Nigel Farage är seriös.<

  Det är många immbeciler som vill göra sig hörda.

  SvaraRadera
 47. German memo shows secret slide towards a super-state
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8898213/German-memo-shows-secret-slide-towards-a-super-state.html

  SvaraRadera