Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2011-10-30 16:55

Vilken finans- och ekonomimedia är sämst?

Tänkte upprepa en gammal undersökning jag körde för tre år sedan, hösten 2008, fast tvärt om.

Vilken mainstream finans- och ekonomimedia är sämst? 

Svara som vanligt här ute till höger och jag kan inte se vem du är eller var du sitter så det är helt OK att rösta på konkurrenten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

28 kommentarer:

 1. Peter Malmqvist, AFV 5:e augusti

  "Jag ser två möjliga scenarier. Det ena är att börsen kommer att vända relativt snart och det andra är att handeln kommer falla ännu mer under en tid."

  Det säger väl allt om den person jag har absolut minst förtroende för. Om det hålls en analysdag där jag ser denna figur på agendan så går jag inte ens dit.

  PIMD

  SvaraRadera
 2. Aftonbladet och Expressen! De är sämst alla kategorier. De kör med rubriker typ: Sjukt höga priser på guld, sälj och tjäna pengar. Så mycket är ditt byrålådsguld värt.

  SvaraRadera
 3. TV4:as ekonominyheter.

  SvaraRadera
 4. Cervenka, han är sämst för han säger sanningen!

  SvaraRadera
 5. A-ekonomi, är inte det nerlagt?

  SvaraRadera
 6. Torbjörn Isaksson klarar av att helt på egen hand göra E24 till sämsta ekonomimedia i Sverige
  /km

  SvaraRadera
 7. Absolut VA som numera enbart ägnar sig åt att kränga krims-krams

  SvaraRadera
 8. Det måste vara Placera.nu. Clownerna har vräkt ut månadsvisa köprekar på Volvo sen 120 spänn. Vid varje ny rek sägs det givetvis ingenting att aktien som mest var ner 45% sen första reken...Sämre kan det inte bli...

  SvaraRadera
 9. DI.se utan konkurrens

  SvaraRadera
 10. Håller med om att det är Placera.nu!

  SvaraRadera
 11. Ni som har aktier i bygg- och fastighetsbolag, eller är intresserade av branchen -läs Fastighetstidningen eller byggnyheter.se på nätet. Alltid den bästa information av journalister som kan företagen och branchen.
  Hoppa över di.se, värdelös journalistik a´Expressen.

  SvaraRadera
 12. Di.se er kanskje dårligst i skandinavia? Men ändå den mäst kända av dom svenska i Norge...
  Har åtminstone inte hittat någon dåligare säjt än så länge, men har dålig koll på dom danska eller finska säjterna.

  SvaraRadera
 13. Hej hej,

  En liten åsikt bara... Jag har haft papperstidningen DI på prov och har faktiskt gillat den... När de ringde upp och frågade vad jag tyckte frågade jag varför hemsidan påminner om aftonbladet när papperstidningen känns ganska seriös och bra... Fick då svaret att det är helt olika redaktioner... Så man kanske ska hålla isär pappret och den digitala varianten för iaf jag tycker då pappret håller en högre klass!

  /Wegardson

  SvaraRadera
 14. Ekonomiteorierna är sämst, för dom är felaktiga och teorierna har gett oss kriser hela tiden, oavsett om det är sossar eller moderater som styr.

  Alla som tror på dagens ekonomiteorier borde fundera på vad det är dom tror på, och hur kan man tro på något som inte fungerar?

  Den som förstår hur ekonomin fungerar kan förutsäga börskurserna, jag kan ge er den matematiska formeln, ekonomin är lika förutsägbar som svaret i en ekvation.
  mvh ekvationsteorin

  SvaraRadera
 15. di.se skriver sån smörja att man vill kräkas

  SvaraRadera
 16. Dagens Industri är väldigt dåligt, men jumboplatsen tas ändå av VA, som mest handlar om att driva diverse PK-frågor, och som dessutom skriver reklamartiklar mot betlanning för diverse företag. Den enda behållning var Gunnar Lindstedt, men han sade upp sig.

  SvaraRadera
 17. off topic: men SVD/Cervenka är klart bäst i alla fall.

  SvaraRadera
 18. Dagens Nyheter är sämst. De försöker ge sken av att informera och upplysa läsaren men de bara vilseleder och vinklar stenhårt åt mainstreamhållet. DN, Svd/Cervenka bäst. Jag undar när han får sparken från Svd, eftersom han säger så mycket obekväma sanningar.

  SvaraRadera
 19. Istället för att häckla de vanliga medierna, kan man inte dela med dig av de bästa "alternativa" nyhetsvägarna istället.

  Alla läser ju säkert zerohedge.com men vad finns det mer för bra ekonomimedier som är trovärdiga och bra?

  SvaraRadera
 20. För länge sedan utlovade du en uppföljning av antalet annonser på bilar, båtar mm på blocket. Kommer det en sådan eeller är det för tidigt?

  SvaraRadera
 21. Om man röstar på Dagens industri, röstar man då på Di.se eller papperstidningen?
  Som någon skrev är det ju olika redaktioner/tidningar...

  SvaraRadera
 22. Skönt att A-ekonomi plockar en hel del röster. De MÅSTE ju vara helt värdelösa som nyhetsförmedlare eftersom programmet inte finns längre.

  SvaraRadera
 23. Sämst är den som bekräftar o befäster den stora allmänt rådande åsikten, för den har ingen ambition att ubilda, komplettera i ett sunt motvallstänkande!

  Ja, självklart - utan smicker - så är Cornucopia ett utsökt bra exempel på något av det allra bästa för den som vill skaffa sig balanserande uppfattningar utöver den allmänt rådande.

  Jag läser regelbundet c:a 30 sajter/bloggar, varav Cornucopia givetvis rankas oerhört högt - även i konkurrens med de bästa utländska :-))
  Jag går så långt att jag säger: Om Cornucopia skulle bli en betalsajt, skulle jag förmodligen villigt betala...

  SvaraRadera
 24. Jag är inte en ekonomisk räv, jag anser ju bara "guld och silver är bra på lång sikt" och det är min ekonomiska analys in nuce. Och ekonomisidor läser jag inte, jo SvD om Cervenka har något giftigt att säga. Heder åt honom, the rest is silence.

  /svenssongalaxen

  SvaraRadera
 25. Märkligt att så många gillar Cervenka som på vaga grunder varnar för penningmängden.
  En ökning av penningmängden orsakar inte inflation, det är bara orimliga löneökningar som orsakar inflation.

  Pengar är inte pengar det är ett betalningsmedel, som vi måste ha tillräckligt av för att kunna köpa varor och tjänster, det måste finnas pengar alltså betalningsmedel.

  Att det finns dom som tror att en minskning av penningmängden är bra för ekonomin är märkligt, ännu märkligare är det att dom inte varnar för utlandslån som ökar penningmängden, lånen tas vanligtvis i en högkonjunktur och dras tillbaka i lågkonjunkturen.

  I en högkonjunktur så ökar man penningmängden i en lågkonjunktur minskar man på penningmängden, det är precis motsatsen till vad man ska göra.
  mvh ekvationsteorin

  SvaraRadera
 26. Tänk om vår penningmängd var tillräckligt stor när vi hadde utlandslån, om vi nu betalar tillbaka lånen då måste penningmängden bli för liten.

  Vi överdriver en minskning av penningmängden och ser vad som skulle hända när penningmängden uppenbart är för liten, vi tänker oss att penningmängden bara är 10 miljoner, en direktör förbrukar hela penningmängden när han ska köpa sin lyxvilla, inte en enda sak skulle någon annan kunna köpa den dagen.

  Är penningmängden för liten så dör ekonomin, tänker dom som varnar för penningmängden döda ekonomin?

  Inflation orsakas av löneökningar, vi överdriver lite och gör ett tankeexperiment, vi tänker oss att penningmängden halveras i morgon och att lönerna fördubblas, det kommer garanterat att leda till en mycket stor inflation.

  Är rädslan för sedelpressen en fobi?
  mvh ekvationsteorin

  SvaraRadera
 27. Min röst faller på Dagens Industri. Analys är det inte tal om och journalisterna på (nätupplagan) skriver "super" om initiativ till inflation och "nödvändigt med" höjd pensionsålder och dylikt. Näringsliv och EU-kramare till populistpolitiker, inga kritiskt tänkande forskare, får komma till tals. Att mota skuldkris med just amorteringar är det aldrig tal om på DI.

  SvaraRadera
 28. Till signatur "ekvationsteorin". Du skriver:

  "En ökning av penningmängden orsakar inte inflation, det är bara orimliga löneökningar som orsakar inflation."


  Omständigt och fel. Ökning av penningmängden ÄR inflation. Punkt.

  SvaraRadera