Cornucopia?

Aktuellt

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energ...

2011-10-08 09:50

Särbo, kulbo och nu retroaktiv sambo - avgå Juholt!

Hur än (s)ocialdemokraterna Store Ledare vänder på sig visar det sig att han har ändan bak.


När han älskarinna/särbo/kulbo/retroaktiva sambo exponerades i media för att vara en fälld kriminell bedragare sade han "När det gäller min särbo och vad hon gjort för sex år sedan så fanns det över huvud taget inte i mitt huvud." (Schibsted/SvD 2011-03-29)

Ordet "kulbo" har också använts.

Nu säger han istället "jag har i alla sammanhang till alla sagt att jag bor i en lägenhet med Åsa i Västertorp. Det kan inte uppfattas som att jag försökt hemlighålla detta” (Bonnier/DI 2011-07-29)

Och det framgår nu att han bott hos sin särbo sedan 2007, eller rättare sagt fått hela hennes hyra betald sedan 2007, för ett belopp av 320 000:- SEK, varav alltså 160 000:- är för mycket. Nu skedde majoriteten av denna tid inte som partiledare för (s), utan som bl a ordförande i försvarsutskottet.

Juholt har retroaktivt blivit sambo sedan 2007, trots att han så sent som i våras hävdade att han var särbo. Baserat på att han var särbo skulle hans älskarinnas lägenhet inte fått ett öre i hyresbidrag. Någonstans ljuger Juholt. Antingen nu eller då.

Älskarinnan (ett allomfattande ord som fungerar oavsett vad för boendeform Juholt för stunden kallar förhållandet) tycker jag i övrigt kan stå utanför detta. Hon är fälld och har tagit sitt straff och är i övrigt en privatperson. Straffet är redan utdömt och avtjänat och hon skall inte längre löpa gatlopp i media. Jag har inte heller uppmärksammat detta speciellt tidigare.

I rubriken skriver jag avgå Juholt!

Men det är inte på grund av att han inte vet vad han har för förhållande med sin älskarinna eller vem som bor var och i vilken form. Sådant är privat, även om det skickar signaler om den klena begåvning och oförmåga att ta till sig enkel information som är utmärkande för många politiker, inte bara (s)ombies. Inte ens att han nu utreds av åklagare är skäl till avgång. Än.

Juholt informerades om regelverket för hyresbidrag i somras, men kom ändå in med en förnyad ansökan på hela hyran. Trots att han har en lön på 144 000:- kronor i månaden för att som självpåkallad oppositionsledare matcha statsministern i lön. Denna lön talar för ett ansvar, ett ansvar som skall vara lika stort som statsministerns.

Men det uppvisar inte Juholt. Man kan se på skuggbudgetdebaclet i veckan. Och man kan se på oviljan att gå i debatt med alliansregimen.

För en som kallar sig för oppositionsledare och statsministerkandidat har som främsta uppgift att kritisera och debattera med sittande regim. Det är en av grunderna för vår demokrati. Istället är Juholt en feg stackare som inte vågar ställa upp i TV-debatter och som inte agerar blåslampa under alliansregimens allt fetare rumpa.

Därför kräver jag hans avgång.

Jag är inte en socialdemokrat. Jag kallas oftast för ärkekonservativ, Sveriges svar på tepartyrörelsen eller något liknande, paleocon. Men även någon som röstar åt höger måste tycka att det är helt nödvändigt att sittande alliansregim har någon som stressar dem att göra sitt bästa som regering, och inte någon som inte ens vågar gå i debatt med dem live i den svenska statstelevisionen som politikerna själva benhårt håller fast vid att vi skall ha.

Juholt är helt enkelt meningslös som oppositionsledare. Han fyller ingen funktion och skall därmed bort. Hans fallskärm är 80 000:- i månaden så han lär klara sig även utan hyresbidrag. In med någon som vågar ta en debatt. Någon som vågar ta initiativ och få alliansregimen att skärpa sig.

En utmärkt fråga vilket oppositionsparti som helst kunde plocka poäng på är att gått ut och sagt att svensk digital exportindustri inte skall drabbas av dubbelbeskattning, till skillnad mot alla sina konkurrenter utomlands. Istället borde den digitala exportindustrin ha samma exportskatteregler som alla andra svenska företag. (Se veckans tidigare inlägg och en debattartikel från branschföreträdare idag)

Men icke. Inte ett ord. Tyst medgivande även från oppositionen. Fast det är klart, någon måste ju betala för hyresbidragen.

Att skämtet till partiledare för (c), flickebarnet Annie Lööf (28) som näringsminister inte tagit tag i frågan är förstås inte så underligt. Flickan har aldrig jobbat på ett hederligt (dvs icke politiskt) jobb i hela sitt liv. Förräderiet och inröstandet av FRA-lagen glömmer vi inte, Annie.

Annie Lööf påstår sig vara ung och modern, då borde hon omedelbart, utan annan utredning än sunt förnuft, stryka dubbelbeskattningen av digital export och istället låta den få samma beskattning som om man exporterar en Volvo-bil eller en pall med dasspapper. Men icke. Än så länge är hon lika meningslös som Juholt. Sveriges framtid består inte i skattesubventionerade lyxrenoveringar av badrum, skattesubventionerad borttorkning av fekalier i samma badrum medan medelklassvinet som inte kan städa är ute och äter skattesubventionerad mat på krogen.

Enda positiva av Maudans avgång verkar än så länge vara att elpriserna (före skatt) nästan omedelbart halverades.

Tillägg: Eftersom Rörelsens normalt patetiska husorgan Aftonbladet är den som tog upp frågan med Juholts bidragsbedrägeri och fortsätter driva på med Lena Mellin i spetsen så står vi väl inför ett rosornas krig här. Sosse vs sosse. Härligt. I Aftonbladet säger nu (s)ombies inom partiet att Juholt varnades internt redan 2009. Antagligen har Aftonbladet bestämt sig för att få bort Juholt. Kanske var det budgetdebaclet som fick bägaren att rinna över och fick dem att slutligen inse att gubben är helt inkompetent.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

71 kommentarer:

 1. Det svider att inte kunna utnyttja ROT och RUT vad Cornu? ;)
  Om du betalade skatt som medelklassvinen skulle du också kunna.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig till fullo, att någon som juholt som pungar ut en stor säck med guld varje månad, samtidigt fibblar för att få ut ytterligare en säck guld

  SvaraRadera
 3. 10:07, torkar min egen skit och bygger själv. Även med R*T är det billigare så.

  SvaraRadera
 4. Notera att all medelklass alltså inte är svin. Bara de som skitar ner men inte kan torka upp efter sig. Precis som svin.

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet cornu, skulle passa som ledare i valfri tidning.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar gilla att läsa dina blogginlägg. Dock tycker jag att detta inlägg är ett av dina sämsta. Även om du inte gillar politiker i allmänhet och vissa partiledare i synnerhet så finns det en underton i ditt inlägg vilken indikerar en stor intolerans från din sida kring andras människors liv och tillkortakommanden. Lite ödmjukhet skadar aldrig då vi alla har brister och gör fel emellanåt.

  Mvh
  S Laven

  SvaraRadera
 7. Cornu, jag tycker du ska skicka in den här artikeln på newsmill.

  SvaraRadera
 8. SLaven, sådana kommentarer får jag alltid när jag kritiserar någon av De Stora Partiledarna. Att de skulle komma visste jag när jag skrev inlägget.

  SvaraRadera
 9. För övrigt är ni alla snabba med att påtala mina egna fel och brister, så det är inget ny bild att anpassa sig till, S Laven.

  SvaraRadera
 10. Arg och upprörd?

  Jag håller med om att Juholt visat så överraskande dåligt omdöme att han nu är en stor belastning för socialdemokraterna. Hur tänker människan?
  Jobbar i den privata industin och vid tjänsteresa måste man ha ett skriftligt intyg från hotellet om att frukost inte ingick där man bott för att inte avdrag på traktamentet skall göras automatiskt. Det är stenhård kontroll. Tycker det är kosntigt att adminstrationen på riksdagen bara upplyser om reglerna och inte konkret ser till att reglerna efterlevs. Här var det väl extra enkelt att göra eftersom lägenheten enligt uppgift står på sambon/kulbon.

  Jag tycker det är pinsamt med en opposition med SocD i spetsen som så är svag och andefattig. Om de skall ha någon chans måste de ju vara ett alternativ; inte någon blek kopia av samma politik. varför skall man då välja alternativet?
  Lena Andersson krönikör i DN skrev om just detta som vanligt lysande tycker jag.
  Hon är nog en av de smartaste och mest genomtänkta och har krönikor som får en att verkligen tänka efter (i samma klass som Cornu?)

  SvaraRadera
 11. Kör hårt C. Tar man 100000-tals kronor från folket ska man ha skit och straff för det. Vågar han sen inte ta debatt med motståndaren borde det egna ledet rösta bort J fortare är kvickt. En tjuvaktig, narcisistisk mespropp utan koll på läget gynnar knappast Sverige oavsett som opposition eller (gud bevare oss ifrån) statsminister.

  Däremot inte så moget med dina "förrädar"-termer. Vill C ha en 28-årig KVINNA (flicka är väl under 18?)som partiledare så får de väl ha det. Själv tror jag att det går under 4% för C nästa val.

  SvaraRadera
 12. Tror också att C åker ut. Tappat många kärnväljare i vargfrågan.

  SvaraRadera
 13. "Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag."

  ...sa Juholt om sig själv innan han blev partiledare... S förtjänar bättre.

  Personligen betackar jag mig för bidragsvänstern men politiken behöver en vass opposition för att inte stelna till. 2 eller möjligtvis 3 mandatperioder innan byte är max, sen måste man röra om i grytan så politikerna skärper sig.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 14. Ja otroligt verklighetsfrämmande av C att hantera vargfrågan som dom har gjort när större delen av deras väljare bor på landet. Man får ofta känslan av att det är 'centralpolitik' och 'planekonomi' som bedrivs i det här ländet, DDR modellen...

  SvaraRadera
 15. Alla personer i ledande ställning borde obligatoriskt personlighetstestas, ett tests som Business-Scan
  http://www.b-scan.com/
  Då kan man förhoppningsvis gallra bort olämpliga personer som inte verkar ha något samvete.

  SvaraRadera
 16. Är det sant att Juholt informerats om denna situationen 2009 (två(!) år sedan) men valt att fortsätta försnilla skattepengar ska han in i fängelse. Punkt slut.

  SvaraRadera
 17. Vore spännande att se (s) valresultat 2014 om Ljugholt får sitta kvar hela mandatperioden. Mona lyckades hålla (s) över 30% tack vare att hon hade förmågan att leda förorterna till valurnorna.

  Vad har Håkan för ess i rockärmen tro?

  SvaraRadera
 18. Mycket bra inlägg!
  Som egenföretagare inom just it- och appbranschen är jag sjukt trött på att se hälften av intäkterna försvinna i skatt och sen få läsa om vad man får för skattepengarna i form av inkompetenta och handlingsförlamade politiker som försnillar bidragspengar, hyr minisviter på hotell på tjänsteresor och har livstids försörjning efter några år i aphuset riksdagen. Och sen detta patetiska omhuldande av vissa branscher med frikostiga skatteavdrag bara för att hålla sig på god fot med en medelklass som är helt aningslös om vad som händer i världen och bara skriker efter mer som fågelungar.
  Jag har aldrig gillat uttrycket "närande och tärande" då jag har en humanistiskt grundsyn och vill hoppas att folk alltid bidrar med det de kan, men tyvärr tycker jag numera att Sverige har blivit ett skitland där det tärs allt mer.

  SvaraRadera
 19. Inte för att jag bryr mig om politik längre men Socialdemokraterna = Game Over. Detta gräver bara djupare i hålet som finns inom partiet. Desto djupare hål desto längre tid att ta sig upp.

  Politiska klimatet i Sverige är en no brainer då vi bara har en sida nu vilket är högern. Kompetenta moderater vet mycket väl att ökad invandring leder till att socialismen krossas, akilleshälen. Att det enbart är tillväxt kanske byfånen går på.

  Så i framtiden ser det enformigt ut i Sverige. Vad händer när det endast finns en real sida i ett politiskt klimat? Några länder som passar in på det är Kina och Ryssland, vilket allt tyder på är Sveriges framtid. De enda som hotar denna höger är gräsrörelser"medborgare med direktkoppling till arbetare m.m" som SD och dylikt, men de lär få de svårt i ett land med så pass många PK drönare och centraliserat media som större parten ägs av bonnierkoncernen.

  SvaraRadera
 20. Girighetens kolportör
  http://dackecountry.blogspot.com/2011/10/girighetens-kolportor.html

  SvaraRadera
 21. Det är mänskligt att fela. Även att glömma. För alla. Har däremot Juholt informerats om vad som gäller och ändå fortsatt med det felaktiga så ska han definitivt åtalas och dömas för det.

  Om jag t ex gör fel i min deklaration så åker jag automatiskt på 40% extra avgift, förutom rättelse av felet. Där kan man inte säga att man inte visste, eller glömde.

  Lika inför lagen? Detta är helt enkelt ohållbart för vederbörande.
  Och ja, landet och åolitiken behöver en aktiv och intelligent opposition.
  /Morfar

  SvaraRadera
 22. Inget att hetsa upp sig över. Minnet är kort hos svenska folket och om några veckor är denna affär tömd och glömd.

  SvaraRadera
 23. Haha Ljugholt, det blir han nog inte av med nånsin. Fy fan för att bli partiledare. Undrar hur många procent av befolkningen som håller för den granskningen. Jag hade inte gjort det. Utan att iofs gjort så grova grejor som Ljugholt

  SvaraRadera
 24. Juholt, Lööf, Borelius, osse hon med TV-licensen, pilske statssekreteraren, Ove Rainer, Haijby...avgå alla!

  Jag förklarar mitt kvarter självständigt, om två timmar börjar ceremonin. EU-fritt också. Med egen valuta.

  SvaraRadera
 25. Jag är inte sosse, och ler alltså skadeglatt åt det som nu utspelas. Men om sossarna vill rädda sitt parti borde de välja en ideolog till partiledare. Det skulle ha varit intressant att se hur Göran Greider hade klarat uppdraget.

  SvaraRadera
 26. Mycket bra inlägg. OM man gillar enkla "sparka på den som gjort fel" inlägg.

  SvaraRadera
 27. Som vanligt kan man inte annat än hålla med dig!
  Jag väntar med spänning på den dagen då jag kan ha en avvikande åsikt då jag ibland börjar bli rädd att jag baserar för stor del av mina värderingar på vad du tar upp i din blogg!

  SvaraRadera
 28. Jag skulle tro att Juholt är en typisk mytoman som inte själv inser när han ljuger. Typisk politiker alltså och inget som Sverige behöver. Kvalitén på våra politiker har verkligen dalat genom åren.

  SvaraRadera
 29. Juholt förefaller vara en mycket lämplig kandidat för EU-parlamentet. Förmånerna där, och de är omfattande, passar utmärkt för den typen av fifflande som han nu visat prov på.

  SvaraRadera
 30. Som riksdagsledamot utgår ett stort antal ersättningar för dubbelt boende, telefoni/data etc. Men det är synnerligen olämpligt om avdrag inte görs för sambo och fildelande tonårsbarns nyttjande.

  SvaraRadera
 31. Du uttalar dig upprörande nedsättande om grisar C! De är verkligen inte "svin" i bemärkelsen ohygieniska. Får de sköta sig själva utan inblandning av människor, håller de mycket rent omkring sig, med matplats, sovplats och avträde mycket noga separerade. Förnedra inte grisarna genom att likställa dem med borgarklassen.
  /odlare

  SvaraRadera
 32. Juholt var det bästa som S kunde skaka fram. Därför är det meningslöst att kräva hans avgång. Efterträdaren riskerar att bli en klass 2, med en ännu sämre oppotiton som följd.

  SvaraRadera
 33. Intressant också att Aftonbladet bara två veckor innan Juholtarns nya ansökan tog upp Annie Kossan Klööfs snarlika boendesituation och insinuerade fusk redan där. Hon får alltså hälften av kostnaden för en liten tvåa (i enlighet med reglerna), medan Juholt låter skattebetalarna pröjsa för en hel stor fyra. Kan Juholt verkligen ha missat den artikeln? Känns nästan som att han läste artikeln och kom på att "Ja, just ja, jag måste skicka in ny ansökan jag med".

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13556876.ab

  SvaraRadera
 34. Ljugholt för de socialademokratiska försnillarvärderingarna vidare. Gott så. Någon förvånad?

  SvaraRadera
 35. Låt honom sitta kvar. Han är en stor belastning för S så vi som inte röstar rött kan väl bara tacka och påminna dem då och då om detta!
  Sen kan du väl ge MP Fridolin en känga-han skriver en debattartikel om industrisatsningar och regler för biogas och missade möjligheter till energiomställning. Bra så långt-men han glömmer helt den stora vindkraftssatsning som sker med de regler som finns nu. Lite mer respekt från grabben! Vi är inte så dumma att vi går på den munväderkvarnen!/Oppti

  SvaraRadera
 36. Visst är det en präktig skandal Juholtarn har ställt till med. Men det säger samtidigt något om dagens Sverige när alla inklusive bloggosfären pratar på om den, medan det samtidigt är helt knäpptyst om regeringens egen praktskandal. Ingen, inte en enda tidning, tycks ha funnit det värt att spinna vidare på P4 Västs scoop från i går kväll, om hur regeringen gått bakom ryggen på sitt eget näringsdepartement, fått rekonstruktören att agera i regeringens istället för Saabs intresse, och via underhandskontakter med kineserna saboterat Saab Automobiles nästan fullbordade Kinaaffär.

  SvaraRadera
 37. Åhhh, trovärdigt med en källa inom Saab.. Vilket Scoop. *suck*

  Jag tror inte en sekund på att det ens finns en Kinaffär, möjligen en potentiell affär för att köpa upp konkursboet!

  SvaraRadera
 38. Bra artikel.

  Jag är också Paletokonservativ och konstaterar att Juholt är rökt, ingen vill ha en bidragsfuskande slarv-Pelle som statsminister. (S) måste sparka Juholt och välja en ny partiledare (ej kriminell) för att ha en chans att vinna valet 2014.

  Juholt var inget bra val, för slarvig, för många klantiga uttalanden, för mycket flipp-floppar och budgetar samt bidragsfusk. Juholt spelar inte i samma liga som Reinfeldt, Göran Persson och Tage Erlander var också av en helt annan kaliber än Juholt.

  SvaraRadera
 39. "Flickebarnet"?
  Jag har följt din blogg länge och imponeras över dina kunskaper och analyser. Jag har inte lyckats tolka dig som att ligga politiskt åt varken det ena eller andra hållet, vilket är ett gott betyg. Bloggen känns befriande modern.
  Därför blir jag förvånad över klassiskt gubbunket maktspråk som att kalla en ung partiledare för "flickebarnet" eller "flickan". Kallar du jämngamle Fridolin för pojkungen?
  Sen måste jag också säga att du uppvisar en viss naivitet när du tror att Aftonbladet "har bestämt sig" för att få bort Juholt. Det är inte så det funkar, vilket kanske många dessvärre tror. Svenska tidningars nyhetsredaktioner har inga politiska agendor. Ledarredaktioner och nyhetsdeskar samverkar inte. Det här är inte Fox News.
  Och jag skulle inte skriva det här om jag inte brydde mig, och tyckte att du gör en förbaskat bra blogg!

  SvaraRadera
 40. 15:08: Nu finns det mer info i Aftonbladet angående regeringens Saab-fulspel. Men fortsätt du blunda om det passar din världsbild bättre.

  SvaraRadera
 41. Ingen har anledning att jubla över det eländiga skick som oppositionen befinner sig i. Det är väl bara de mest inbitna allians-fanboys:en som fortfarande kan se nåt annat än trötthet, fantasi- och idélöshet hos firma Reinfeldt & co.

  Men så kan det gå när medelmåttighet upphöjs till dygd, och kunskapsföraktet och förringande av formell utbildning aktivt odlas. Det här började under Persson, accelererade under Sahlin och har idag nått orgiastiska proportioner.

  SvaraRadera
 42. Jag har sedan mona sahlin haft 0 i förtroende för (s). Moderaterna à la Maria Borelius är visserligen inte mycket bättre. Men lyckligtvis var de moderata klåparna inte partiledare.

  Att s inte kan välja en icke-bidragsfuskande eller för den delen icke-ljugande partiledare säger en hel del om partiet. Undrar verkligen hur s -röstare tänker? ("Det är ju såå synd om bidragsfuskarna"?)

  m = "arbetarpartiet"
  s = bidragsfuskarnas parti

  SvaraRadera
 43. 160 000:- undanhållna i skattemedel, det innebär att en Juholt har sett till att folket och skattebetalarna har fått en undersköterska mindre inom vården.

  Vård skola omsorg? Socialdemokraternas mantra - Nej - Juholts bostadsersättning går först.

  SvaraRadera
 44. Håller fullständigt med Anonym 15.40. Det finns ingen anledning att använda ord som "flickebarn" för att beskriva C-s nya partiledare. Må så vara att hon är ung och oerfaren, men jag, som själv är kvinna och 32, skulle bli fullständigt skogstokig om en man, som dessutom inte är så förfärligt många år äldre, kallade mig för "flickebarn" i ett professionellt sammanhang. Låt oss slippa se den benämningen i framtida inlägg.

  SvaraRadera
 45. re: Ano 16:57

  flickebarn, flickebarn, flickebarn,flickebarn, flickebarn, flickebarn, flickebarn, flickebarn, flickebarn

  Starta en egen blogg om du blir skogstokig. Där kan du sitta och skriva och vara politiskt korrekt. Vem vet, du kanske blir Sveriges mest lästa bloggare eftersom det är ett sådant intresse av att svänga sig med politiskt korrekta termer....

  SvaraRadera
 46. @17.10: Moget........

  SvaraRadera
 47. re 17.10

  Härskarteknik...

  SvaraRadera
 48. Angående flickebarnet. Hon har inte lyft ett hederligt handtag i hela sitt liv. Hon är säkert jättetrevlig och duktig inom partiet, men för oss skattebetalare har hon inte visat sig göra ett skit faktiskt.

  Respekt är något man förtjänar. Hon kan visa sig förtjäna respekt. Börja med att stryka dubbelbeskattningen av digitala exportbolag.

  Till hon visar att han kan prestera förblir hon ett flickebarn.

  SvaraRadera
 49. Om Cornucopia ska ta en på allvar så ska man vara vuxen, vit och man, det är inget nytt. Och Cornucopia har ju skrivit att han betraktar alla under 30 som "kids". Man ska heller inte vara blond eller ha IQ som gör att man klassas som normalbegåvad.

  Guldkalle kanske egentligen är en ung blond tjej!

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 50. Och Catherine Ashton har väl gjort ännu mindre än Annie, trots sin höga ålder. Hon satt väl i House of Lords eller nåt sånt?

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 51. "Flickebarn" var jävligt barnsligt. Om du tycker att hon är inkompetent så skriv det.

  SvaraRadera
 52. "Jag är inte en socialdemokrat."

  Bra att du så tydligt deklarera detta.
  Ditt tips om hur man smiter från sina vårdkostnader pekar nämligen mot detta parti vars ledstjärna är 'andra betalar'.

  SvaraRadera
 53. Bra skrivet C! Gillar särskilt början :)

  SvaraRadera
 54. OBS ! Aftonbladet är bara sosse (LO) på ledarsida/kultur.
  Läs på bättre

  SvaraRadera
 55. Cornu, "skattebetalare" er inte det samma som "väljare", även om du tycker det er orättvist ;-)

  SvaraRadera
 56. Göran Persson har inte heller "lyft ett hederligt handtag" i sitt liv, eller hur du nu uttrycker det. Är han en snorunge då?
  Prestera? Hon är partiledare. Har man inte presterat då?
  Dina svepande dömanden gör mig konfunderad. Det är inte så jag lärt känna din blogg.
  Anonym 15.40

  SvaraRadera
 57. För några dagar sedan i en intervju i TV sade flickebarnet att vi borde ha haft samma invandringspolitik som Kanada.
  Då hade vi varit 40 miljoner invånare.
  Sedan fortsatte barnet att babbla om hur bra det skulle ha varit. Hur mycket bättre ekonomi vi hade haft om vi fått in så mycket duktigt folk i Sverige.
  Helt indoktrinerad med PK ideologi.
  Det dröjer nog innan det flickebarnet blir vuxet.

  SvaraRadera
 58. Varför hyr inte partiledningen ( det gäller inte bara sossarna ) in t ex en skattejurist, som får sköta/granska riksdagsledamoternas ekonomiska affärer,
  Förhoppningsvis skulle de slippa en del skandaler, och skulle det bli fel, så går det att skylla på juristen.

  SvaraRadera
 59. Bra folket! Hoppas epitetet "flickebarn" sprider sig nu bara..

  Detta är dock bara ett i raden av exempel på hur frestande det är att snacka skit om de inkompetenta politikerfnasken.

  Man borde dock ignorera dem precis som de ignorerar folket, fast medias bevakning kräver väl en motreaktion..

  SvaraRadera
 60. @20:40
  Intressant att AB på ledaren 2011-10-05 skrev detta angående Juholt: "Hans projekt måste handla om att återupprätta respekten för Socialdemokraterna."

  Undra om detta var början på projektet? Försöker Reepalu hjälpa till?

  SvaraRadera
 61. Grymt bra inlägg. Du fungerar som ventil för min egnen frustration,!

  Tack

  SvaraRadera
 62. Visst vore det roligt om älskarinnan skulle gå ut i pressen och säga: Men jag har ju betalat halva hyran. Titta här är min transaktionsredovisning från banken. Varje månad har jag betalat till min kulbo Jag förstår inte vad ni bråkar med min Julle om.
  /Adversus

  SvaraRadera
 63. Juuuuholt kan inte reglementet!!

  Kan i likhet med dig Cornu inte se någon möjlighet för Juholt att sitta kvar. Han är en katastrof som oppositionsledare och jag kan inte på något sätt kunna tänka mig den mannen som (eventuell) statsminister. Andra ministrar har avgått för mindre brister.

  Svag opposition förslappar sittande regering. Sverige behöver politiker som utmanar varandra och jag önskar att den politiska debatten riktar in sig på ideologi och grundvärderingar istället för kronor/ören.

  SvaraRadera
 64. Och jag som trodde att "torka upp min egen skit"-retoriken var död och att vi skulle slippa det tramset. Inte ens Gudrun tjatar om det längre.

  Därmed inte sagt att jag tycker att skatten på städ och bygg ska vara lägre än på andra varor och tjänster.

  SvaraRadera
 65. Vafan Cornu, hur många hederliga handtag lyfter du och andra nolltaxerare då mätt med det måttet? Är ni bättre än heltidspolitiker?

  Din gubbretorik luktar illa.

  Det kanske förresten är läge att kolla hur många av dina läsare som utnyttjar dom kostnadsneutrala RUT- och ROT-avdragen. Är vi svin allihopa?

  Hälsningar
  En liberalfeministisk akademikerkvinna under 30, som utnyttjar både RUT och ROT och definitivt inte nolltaxerar.

  SvaraRadera
 66. Om man ska sluta spekulera kan man ju kolla upp hur blanketten ser ut... Står det "bor ensam" eller liknande så är det i princip bevisat att karln ljuger. Speciellt om han har fyllt i den år efter år samtidigt som han har sambo.

  SvaraRadera
 67. Att svensk digital exportindustri inte skall drabbas av dubbelbeskattning drivs av miljöpartiet. Du får läsa på bättre.
  Och vad gäller det allmänna politikerföraktet i kommentarerna så misstänker jag starkt att de som har dessa åsikter inte har försökt sig på politik. Det är ju lätt att stå på åskådarplats och hävda att man själv skulle spela mycket bättre boll...

  SvaraRadera
 68. Mikael Jordnära2011-10-11 11:24

  Bra inlägg C!

  Till 2011-10-08 15:40 vill jag bara nämna det att Aftonbladet är en Socialdemokratisk högborg för inbakad propaganda tillsammans med populärkultur och tramsnyheter. Det är löjligt att påstå att de är "politiskt obunda"!

  Sen för att komma med ett kreativt förslag till den paltiga svenska politiken. På företag kan man idag ganska lätt styra vart pengar tar vägen, följa upp, bygga gateways och annan logik. Man mäter och mäter och följer upp, inte för att det är kul, utan för att tjäna så mycket pengar som möjligt och effektivisera hela verksamheten. Varför införs det inte till den politiska arenan? Jag vill...

  1) Kunna se spårbarheten av varje skattekrona på lokal nivå och hela vägen från löneavdrag till varje politikers kopp kaffe.
  2) Se samtliga ofentliga upphandlingar snyggt strukturerat och kategoriserat på samma hemsida.
  3) Mäta prestanda i ALLA led inom våra offentliga instanser.
  4) Samtliga motioner skall vara spårbara. Från undersökning/forskning till förslag till diskussioner, beslut, lagförslag osv osv.

  Det finns hur mycket som helst att göra. "Offentliggör" ekonomin på nätet. Låt oss följa varje steg och se grafer över allt. Folket skall ha möjlighet att övervaka med storluppen. Det är bara då vi kan ha en äkta demokrati.

  Det borde skapas ett nytt parti... "Transparenspartiet"

  SvaraRadera
 69. Nu visar det sig att Juholt brutit mot en regel som inte fanns:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/17/aftonbladet-hittade-p-regeln-om-halv-ers-ttning

  Verkar som att Cornu blev en del av drevet. Återstår att se om han står upp för sitt misstag.

  SvaraRadera
 70. Nej.

  Det var och är fortfarande fel (etiskt, moraliskt, politiskt) av Juholt att få full ersättning för en fyrarummare som övernattningslägenhet, där det dessutom bodde ytterligare en person som fick gratis boende via skattebetalarna utan att ens sitta i Riksdagen.

  Sedan skall man inte lita på (s) spin här. Bara för att de hävdar att Juholt inte brutit mot några relger är det inte nödvändigtvis sant.

  SvaraRadera
 71. Sent ute men nu när Juholt har visat sig "oskyldig" så har jag fortfarande en liten fundering om hans moraliska kompass och vad Socialdemokratiska kvinnoförbundet tycker om att han har haft en hålldam i flera år.
  Jamenar om han som man betalar hyran för en kvinna och mest bara umgås med henne för att ha "kul" så borde det åtminstone registreras som en 3,2 på feministernas richterskala för gubbslemsbävningar.
  Skulle hon ha umgåtts med honom om han inte betalade hyran åt henne?
  Hur ofta får han komma och hälsa på?
  Stannar det vid hyran eller har det representerats med uppseendeväckande mängder räksvansar och bubbelsaft?
  Jag bara undrar.
  Men å andra sidan ska man ju inte sparka på den som ligger... (pun intended)

  SvaraRadera