Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2011-10-19 11:09

Midvintermörker som E-bok på måndag

Kan nu meddela något som kommer glädja många av bloggens läsare.

Midvintermörker släpps som E-bok på måndag och kommer gå att köpa via de vanliga kanalerna, t ex Adlibris eller Bokus e-bokhandlare. E-boken syns dock först i deras system på just måndag. Så nu finns det ännu mer användning för era iPaddor ni läser bloggen med.

I övrigt kommer boken även att börja levereras från måndag, men redan på fredag kanske den kan finnas hos en del av Bokias och Akademibokhandelns fysiska butiker. Gå gärna in och fråga efter den om du inte ser den.

Ni som redan köpt tidigare utgåva vet nu vad ni skall köpa som julklapp åt alla ni känner.

Bloggaren Tokmoderaten har skrivit ett relevant inlägg om försvaret och Gotland.

Jag är lite seg idag. Steg upp 04:30 för att hinna med Öresundståget från Lund 05:20 hem från gårdagens föreläsning hos Utrikespolitiska föreningen i Lund. Tanken var att vara hemma en liten stund efter 0800, men tydligen är inte Öresundståget ett tåg, utan en dator som kör Windows. Från och med Halmstad var man tvungen att boota om tåget vid varje station och sedan kunde oavsett inte tåget köra med normal hastighet. Så det blev lite senare hem än jag tänkt. Annars inget att anmärka på tåget, alltid trevligt att åka tåg. Som tur vad fick jag med mig en frukostpåse från Hotel Concordia i Lund så jag slapp sitta hungrig.

Återkommer iaf med något riktigt blogginlägg framöver. Kan ju så länge vara på sin plats att följa upp Telias katastrofala rivning av koppartråd på landsbygden, nu när DN har luskat fram facit av denna fars som jag skrivit om flera gånger tidigare, t ex härhär eller här, se även Telias tidigare replik där de alltså hävdade att de inte skulle rycka kabeln för de som inte hade någon teckning. Bevisligen gjorde man det ändå när exempelvis en man fick ligga med bruten nacke i fyra dygn utan att kunna ringa.

Dubbelt pinsamt att det är först nu som politiker reagerar. Det här var inget nytt. Men politiker är reaktiva, inte proaktiva och saknar generellt den normalbegåvning som krävs för att förutse utfallet av beslut. 

Det finns en väldigt enkel politisk lösning.

Ändra lagen till att "alla skall ha rätt till fast trådburen telefoni som fungerar även vid strömavbrott", istället för "alla skall ha rätt till billig telefoni". Låt alla ha rätt till fast telefoni, men vi på landet skall få betala vad det kostar, inte som idag subventioneras av andra. Hostar man upp pengarna skall inte Telia få riva kablarna.

Dessutom glömmer man den allt viktigare demokratiaspekten med att Telia begränsar landsbygdsbornas möjlighet till modern Internetkapacitet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. "alla skall ha rätt till fast trådburen telefoni som fungerar även vid strömavbrott"

  Säkert att du inte är sverigedemokrat?

  SvaraRadera
 2. Och hur bra fungerar den trådburna telefonin efter en storm när träd blåst ner över ledningarna?

  SvaraRadera
 3. Oftast väldigt bra. På kort sikt fungerar trådburen telefoni även om tråden ligger på marken. Efter stormen Gudrun låg vår tråd på marken i ett halvår och fungerade utmärkt.

  SvaraRadera
 4. @12:00
  Enligt Skanova är det fler abonnenter som drabbas av fel när kablar grävs av än träd på luftledningar.
  Så hur bra fungerar trådburen telefoni när det grävs?

  /A.L

  SvaraRadera
 5. "Överste: Ryssland kommer aldrig hota oss igen"
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/19/verste-ryssland-kommer-aldrig-hota-oss-igen

  SvaraRadera