Cornucopia?

2011-10-20 07:26

Midvintermörker går nu att köpa hos Adlibris och Bokus

Massolits nya utgåva av Midvintermörker; hårdrygg med skyddsomslag och ca 420 sidor med stor och för oss gamlingar mer lättläst text; finns nu att köpa hos både Adlibris och Bokus. Vikten sägs vara 720 gram, så det blir lite att hålla i.

Priset är fraktfritt hos Adlibris 178:- SEK med 2 - 5 dagars leveranstid.

Hos Bokus är priset fraktfritt 159:- SEK med 2 - 5 dagars leveranstid.

Hos gotländska Ord & Bok kostar boken 157:- SEK plus frakt på 19:-  med 1 - 4 dagars leveranstid.


Boken kan också dyka upp i bokhandeln hos Bokia eller Akademibokhandeln redan idag eller i morgon, senast måndag för den som vill klämma på den. Eller fråga efter den så länge.

Det mesta av det första kapitlet går också att provläsa hos Adlibris eller Bokus.

För er som är bokhandlare så går boken nu att köpa in via Förlagssystem, där den hittas ovanför Tomas Tranströmer på deras förstasida. Se skärmdump till höger.

På måndag kommer den som tidigare rapporterat att gå att köpa som E-Bok via åtminstone Adlibris eller Bokus.

För er som redan köpta den gamla utgåvan så har ni med nya utgåvan En Perfekt Julklapp™ att ge bort till någon ni känner.

Hedervärde (fd) överste Ulf Henricsson, känd från den första svenska bosniska FN-bataljonen, BA01, har gjort en rundresa i Ryssland och proklamerar på Newsmill i kontrast mot Schibsted/SvD:s Claes Arvidsson att Ryssland aldrig mer kommer utgöra ett hot mot Sverige. Peace in our time!

Problemet är bara att Claes Arvidsson också gjorde en rundresa i Ryssland, inklusive att han träffade och talade med ryska makthavare och dissidenter. Hans slutsats var iaf på försvarsseminariet i våras den raka motsatsen, bland annat efter att ha blivit utskälld av en rysk politiker som förklarade att Georgien var ett så litet och obetydligt land att man inte ens kunde hitta det på en karta. Ulf Henricssons slutsatser baserar sig på att han kunde röra sig fritt och äta på McDonalds, vilket är en nog så empirisk metod. Men det är tyvärr som alltid skillnad på makthavarna och folket. Man skall lika lite blanda ihop det ryska folket med Tsar Putin som man skall blanda ihop det amerikanska folket med George W Bush krigsvansinne. Det går (gick) att röra sig fritt i USA och äta på McDonalds även där, men ändå har landet anfallit ett antal andra länder de senaste åren.

Ett omdöme som Arvidsson tog med sig hem från en dissident i Ryssland var att landet var en bananrepublik. "Som Nigeria, fast med snö". 

Så åsikterna går isär. Man får hoppas att det förblir som det varit. Fredligt för vår del, förhoppningsvis även för andra, även om georgierna nog inte håller med.

Men som jag visade på föreläsningen hos Utrikespolitiska föreningen i Lund i tisdags så behöver Ryssland inte skjuta ett skott för att få som de vill och den makten kommer öka successivt de kommande åren och de närmsta decennierna. Vi går nu in i säsongen där det är dags för att slå av och på det ryska energivapnet igen. Fram till 2007 användes var det 55 incidenter där Ryssland stängde av fossilgas, olja eller el till något grannland (bl a Estland, Lettland, Litauen, Georgien, Ukraina, Vitryssland) för att utöva påtryckningar (källa: FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut). Sedan dess har antalet ökat rejält.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

17 kommentarer:

 1. Är den läsvärd? ;)

  SvaraRadera
 2. Naturligtvis är den det. Klickar du på Midvintermörker överst på sidan så kan du se ett antal recensioner av den äldre, sämre, utgåvan.

  SvaraRadera
 3. Rysk gas slås av när Ukraina tappar den utan att betala.
  Nu i November kommer gasen att gå i ledning från leverantör till kund i NordStreemledning nr 1.
  Gotlänningarna får sköta sig bättre.
  Sen har du en kompis på SVD(Claes Arvidsson), med honom kan du prata rysskräck./Oppti

  SvaraRadera
 4. Här är en föreläsning från en förstahandskälla hur sovjet jobbade, är väl samma nu. Kan också förklara varför sverige är extremt i vissa avseenden.
  "Yuri Bezminov - The Art of Subversion and Demoralization"
  http://www.youtube.com/watch?v=g2GrPYhwd7M

  SvaraRadera
 5. Boken är väldigt läsvärd, sträckläste i princip.

  Bra att du inte sammanblandar ryssar med deras politiker. Putin är nog en så kallad realpolitiker som gör vad som behöver göras för att landet skall fortsätta att vara fritt.

  Eller som Greve Luckner sade, tyskarna är ett trevligt folk men deras politiker trampar i klaveret gång på gång.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_von_Luckner
  Han har skrivit en mycket läsvärd bok om sina äventyr "Havet mitt liv" hette den nog.

  SvaraRadera
 6. 09:19, tack.

  Berätta gärna även för alla du känner att boken var bra. Smiley.

  SvaraRadera
 7. Kul att nästa fas påbörjas med den nya utgåvan + e-boken. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Bananrepubliker bruka inte vara så bra på att invadera andra länder ?

  /Freddy

  SvaraRadera
 9. För er som är intresserade av den senaste utvecklingen på robotområdet, missa inte den här förevisningen:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fem-ar-med-alliansen-reinfeldtintervju_6566059.svd

  /Freddy

  SvaraRadera
 10. Det gör jag, och jag har dessutom lurat in en del andra att läsa här. Så håll fanan och kvalisorten högt!

  I förra inlägget skulle jag egentligen skrivit:
  "Putin, liksom förhoppningsvis Reinfeldt, är nog en så kallad realpolitiker som gör vad som behöver göras för att landet skall fortsätta att vara fritt." För att få in lite förhoppning, sarkasm eller ironi.

  Det viktiga för oss tror jag är att våra politiker gör så att ryssarna respekterar oss. Vilket kan vara svårt då vi inte ens gör det själva längre.

  De har som sagt varken glömt Rurik eller Alexander Nevskij. (Till skillnad från oss svenskar som gått i en skola designad av duktiga idioter. Syftar inte på GP utan på Arvidson m.fl.)

  Talade förresten med min vän brobyggaren och han menar att det var tjugo år sedan man byggde sprängtunnlar i betongkonstruktioner i Sverige.

  /2011-10-20 09:19

  SvaraRadera
 11. Cornu, i Lund nämnde du att den ryska intellektuella medelklassen flyr landet. Det låter intressant men illavarslande. Har du någon vidare info kring det?

  SvaraRadera
 12. Kristian, det gör den i Sverige också, det bodde väl ca 500 000 svenskar utomlands nu enligt något tidningsreportage häromdagen.

  SvaraRadera
 13. Jag gick in och läste inledningkapitlet i nya utgåvan och kunde direkt konstatera att "zamisdatugåvan" genomgått en välbehövlig manustvätt. Nu har Midvintermörker goda utsikter att nå en större publik. Väldigt bra!

  SvaraRadera
 14. Off topic..synd att du inte tog chansen att investera lite i Axis när du ändå var i Lund häromkvällen

  SvaraRadera
 15. Helt OT: (Halm-)strået som knäcker hästgårdarnas rygg?

  http://www.dn.se/ekonomi/regnig-host-ger-brist-pa-halm

  SvaraRadera
 16. Definitivt läsvärt. Jag läste den gamla upplagan och kan varmt rekommendera den. Du lyckas bygga upp spänningen från första sidan, sträckläste den. Annars brukar jag tröttna efter några sidor men inte nu.

  SvaraRadera