Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2011-10-17 06:34

Intervju med Sveriges bästa ekonomijournalist

Göran Pettersson (m) och hans bloggradio Den politiska talradion (som även intervjuat mig) har gjort en intervju med Sveriges bästa ekonomijournalist, SvD:s Carolina Neurath. Nej, förlåt, Andreas Cervenka skall det naturligtvis vara.


Mycket intressant att höra Cervenka själv bli intervjuad. Intervjun är 37 minuter lång och fokuserar på den europeiska skuldkrisen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Man undrar ju om Andreas och Carolina pratar med varandra på jobbet.

  /Johanneberg

  SvaraRadera
 2. Din favorit Peter Malmqvist var på P1 igår, försöker hitta i villket program men lyckas inte, på eftermiddagen. Kan ha varit "plånboken".
  Enligt honom så var det ingen ko på isen och det såg ganska bra ut för framtiden.

  SvaraRadera
 3. Ja vad ska Malmkvist säga, när han tidigare har sagt +20% i år på OMXS30! Då ska vi upp mot 1380 sisådär! Hur nu DET ska gå till...
  UffeTrader

  SvaraRadera
 4. Nu hittade jag det, det var plånboken, repris från i onsdags. http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2778

  SvaraRadera
 5. Förstår inte att riksbank och banker behöver dollar. Hur hänger det ihop?

  SvaraRadera
 6. nu tröttnade jag på certificat och gick ur... ner 40% på en månad. (lite som motsats till alla som bara skryter om hur jävla bra de är)

  SvaraRadera
 7. Inte många pip om det som driver vår värld och om vad som hittills gjort det möjligt att ställa ut framtida skulder, oljan. Ekonomin ska reformeras, på nåt vis och staterna ska komma överens, på nåt vis. Tomt meningslöst prat om en snart försvunnen värld.

  /Farfar

  SvaraRadera
 8. Våra kära svenska banker lånar billigt och kort i dollar:
  http://www.riksbank.se/upload/Dokument_riksbank/Kat_publicerat/Tal/2011/110517.pdf

  SvaraRadera
 9. Anonym 09:08, Mycket av bankernas aktiviteter och affärer, inte minst utlåning, görs i dollar.

  SvaraRadera
 10. Förvånansvärt tam Andreas.
  Så ödmjukt brukar han inte skriva sina artiklar.
  Han som brukar veta hur allt ligger till hade inte mycket att komma med när det gäller framtida lösningar. Är det så illa-eller är det så han jobbar?
  Vet bäst efteråt!/Oppti

  SvaraRadera
 11. Lustigt det där med folk som är väldigt vassa i skrift, och när man sen hör dem så känns de väldigt nedtonade.
  Stor skillnad i situation mellan att sitta ifred och fila och att utrycka sig "live" och i konfrontation.
  Därför är folk som är rappa i käften guld värda ex. som politiker. Att gå genom rutan, som man säger. Schyman ett bra exempel

  SvaraRadera
 12. Att kvinnor överlag har en betydligt vassare tunga än män, är väl välkänt. Men tyvärr är det alltför få kvinnor som sätter sig in i hur vårt absurda ekonomiska system fungerar. Joan Veon hade vassast tänkbara vapen och bästa tänkbara att lyssna på.

  /Farfar

  SvaraRadera
 13. Jag skrev precis en fundering om vad som skulle ske med ekonomin i Sverige och omvärlden om tex E-caten skulle fungera, har du något bra senario?

  Privatekonomin skulle väl må bra(och även världs ekonomin ) men vilka konsekvenser skulle det få i närtid för Världsfinnans om något billigt enkelt energi producerande om E-caten visade sig fungera?

  SvaraRadera
 14. Skulle skuldkrisen försvinna? Nej.

  SvaraRadera
 15. Farfar,
  undrar om det nånsin varit en kvinna inne på den här bloggen ?
  I alla fall kan jag inte se annat än att kvinnounderskottet är monumentalt i kommentarsfältet.
  Blogginlägg på det, kanske ?
  Andra vassa kvinnor är ju annars Catherine Austin Fitts, N Foss, Ellen Brown

  /Freddy

  SvaraRadera
 16. Freddy: Jag är kvinna, pluggar och jobbar med finans och läser denna bloggen (mestadels med nöje och intresse) sedan ett par år tillbaks. Som kvinna får man dock sätta på sig Cornu-filtret när man är här och ignorera C's ofta tråkiga (bittra?) attityd mot vårt släkte för att kunna ta till sig det som faktiskt är bra och sakligt.
  /E

  SvaraRadera
 17. E, är det inte så att jag har en tråkig attityd till det mesta, det är bara det att det är först när du hamnar i sökarljuset som kvinna som du själv tar åt dig? Har nog hackat på män minst lika mycket som kvinnor, antagligen mer. Fast retoriken anpassas förstås till måltavlan. Svårt att säga att kvinnor bara är intresserade av att mäta längden på varandras snoppar, vilket man t ex kan applicera (med all rätt) på många, många män.

  SvaraRadera
 18. Cornu: Absolut, tråkig attityd har du, men det är ju därför vi gillar dig!
  Vad det gäller din attityd mot kvinnosläktet kanske "tråkig" var fel adjektiv, snarare är du en standard mansgris (sorry!). Detta är bilden jag fått av dig från att läsa bloggen ett par år (med blondin-alternativ i dina polls etc etc.). Men det är ok, antar att du inte bryr dig om hur du uppfattas och vi läser din blogg med Cornu-glasögon, det funkar finfint.
  /E

  SvaraRadera