Cornucopia?

2011-10-24 14:31

Inför alkolås på riksdagsledamöternas datorer!

Hade det inte varit för de fullständigt vansinniga tankar folkpartiet lägger fram hade man nästan kunnat beundra dem för deras envishet att Sveriges skattebetalare skall vara solidariska och betala BIGPIS-ländernas skulder.

Hur mycket av sina
egna pengar har denne
man köpt grekiska
statsobligationer för?
Foto: Peter Knutson

Den här gången är det den ekonomisk-politiske talesmannen Carl B Hamilton (fp) som spinner loss på Newsmill med rubriken Därför skall Sverige vara med och betala EU:s skuldkris

Jag ser fram emot att Carl B Hamilton genast slantar upp sina egna pengar och solidariskt köper grekiska statspapper. För skattepengar skall inte användas till det. Svenska skattepengar skall gå till att betala löner åt riksdagsledamöter, inte åt att rädda grekiska skattebetalare. Om riksdagsledamöterna sedan har lust att vara solidariska så går det bra att använda den egna lönen. Ni kan ju alltid rösta igenom ännu en egen lönehöjning om ni känner för det. Gratis bostad har ni ju redan.

Pengar är demokratiska. Alla som vill kan själva ställa upp och hjälpa Grekland. För det behövs inte några kleptokratiska folkpartister. Det samma gäller varenda (v)änsterpartist eller (s)ocialdemokrat som ondgör sig över vård, skola, omsorg och bidrag. Det går utmärkt att hosta upp egna pengar och själv ge till de brister man finner akuta.

Jag saknar ord för vad man skall kalla folkpartister. Underbegåvade räcker inte. Särunderbegåvade kanske vore ett modernt ord för det hela.

Antagligen är inte folkpartiet ett politiskt parti, utan ett sjukdomstillstånd. 

Får man nu inte införa euron och krossa svensk ekonomi som (fp) så gärna fortfarande vill, så skall man åtminstone vara med och betala ändå. Häpp!

Nej, inför någon form av nykterhetskontroll för riksdagspolitiker. Alkolås på datorn. För annars kan de skriva på Newsmill.

Tillägg: Eller är det så att Hamilton ser att den svenska skuldbubblan och bostadsbubblan kommer krascha spektakulärt och att han därmed är medveten om att Sverige kommer behöva IMF-hjälp om några år? Men säg det då istället. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Men Björklund har ju satsat på mattelyft nu. :D

  /Tompan

  SvaraRadera
 2. Ja, han har sett mattekunskaperna i folkpartiets riksdagsgrupp och inser att det behövs ett lyft.

  SvaraRadera
 3. "(v)änsterpartist eller (s)ocialdemokrat" - tyvärr ser de alltid pengarna som sina pengar och inte skattebetalarnas pengar... därför kan de aldrig komma till denna insikt. Hur FP kommit till denna slutsats är ... konstigt.

  SvaraRadera
 4. men ju mer FP marginaliserar sig själva och kommer med den här typ av utspel desto bättre...

  SvaraRadera
 5. Det är förbluffande att människan är professor i nationalekonomi och ändå torgför sådana åsikter. Personliga favoriten är ändå
  "I det nu akuta skedet kan dessvärre länderna i EU-17 i slutna rum komma att fatta beslut med långsiktiga verkningar som inte tar hänsyn till Sveriges egenheter, särskilda förutsättningar "

  För EU tar annars alltid mycket hänsyn till de Svenska förutsättningarna. Vidare så är det komiskt att han tycker att Sverige borde akta sig för att dras med i bankkrisen genom att öka vår exponering (genom lån/bidrag) till de banker och länder krisen berör.

  SvaraRadera
 6. Så blir det när man tillber en korkad ideologi som om den vore sanningen.

  SvaraRadera
 7. "Det samma gäller varenda (v)änsterpartist eller (s)ocialdemokrat som ondgör sig över vård, skola, omsorg och bidrag. Det går utmärkt att hosta upp egna pengar och själv ge till de brister man finner akuta."

  Och tycker man att är det trångt på vägarna så kan man alltid finansiera sitt eget vägbygge..?

  SvaraRadera
 8. Tycker du ska dämpa tonläget lite nu Cornu

  SvaraRadera
 9. 15:07, ja!

  Det finns de av oss som finansierar egen infrastruktur, inklusive väg.

  SvaraRadera
 10. Jag haller med honom. Det ar battre att krasha med vanner an att sta ensam rik. Sen aterstar att se hur mycket "vanner" man ar nar man ar fattig?

  BTW, ar den nagon har som vet hur man investerar i CDS:er? Kan ju inte lagga alla agg i samma korg! ;)

  SvaraRadera
 11. Usch, vilket tramsigt tonläge Lars, du kan bättre än att bemäktiga dig med insinuerande argument!

  SvaraRadera
 12. Bäste C behöver nog sansa sig lite. Vissa saker bör nog betalas gemensamt över statskassan. Det är oenigheten om nivån som kanaliseras genom vårt demokratiska system. C är en god makroekonomisk analytiker, men en katastrof som politisk tänkare. Det också detta som gör honom så intressant att läsa :-)

  SvaraRadera
 13. Cornu, Du måste omedelbart utöka din lista över favoritkomiker...NU...

  SvaraRadera
 14. Har själv röstat på Folkpartiet tidigare men det blir absolut inte mer. Politiska pajasar som Carl B Hamilton och Birgitta Ohlsson har förstört partiet.

  Bättre att lägga ner Folkpartiet då dom inte fyller nån funktion längre, förutom att lyfta bidrag och löner till sin egen verksamhet.

  SvaraRadera
 15. Vad ska du rösta på då? Folk-moderaterna? Folk-socialdemokraterna? Folkcentern? Förstå du?

  SvaraRadera
 16. Rimligtvis kommer ett riktigt högerparti att bryta sig ut ur Moderaterna eller på annat sätt skapas inom, säg, 10 år. Finns nog en ökande frustration hos allt fler som inte känner att det finns något vettigt alls att rösta på.

  SvaraRadera
 17. Har du vaknat på fel sida Cornu?

  SvaraRadera
 18. Jag såg EU-minister Birgitta Ohlsson (fp) på Agenda igår där hon diskuterade mot Vensterpartisten Sjöstedt om Euro krisen.

  Man kan vara oenig med Sjöstedt's förslag till lösningar men åtminstone han har bra koll på krisen och dess orsaker, något man inte kan si om Ohlsson.

  SvaraRadera
 19. "Antagligen är inte folkpartiet ett politiskt parti, utan ett sjukdomstillstånd."

  Bästa på hela dagen. Nu har bloggen brutit genom uppåt ur den nedåtgående trendkanalen

  SvaraRadera
 20. "Antagligen är inte folkpartiet ett politiskt parti, utan ett sjukdomstillstånd"

  Dagens garv, och du har helt rätt Cornu, backa inte en tum.

  SvaraRadera
 21. uppskattar verkligen din blogg.
  frågade om din bok på Akademibokhandeln i Umeå i helgen men den hade inte kommit än.

  Här var en snabb debatt om skuldkrisen jag hittade idag. http://svtplay.se/v/2577060/rapport/sjostedt_och_ohlsson_i_het_debatt_om_krisen?cb,a1366518,1,f,166982/pb,a1366516,1,f,166982/pl,v,,2577063/sb,k103266,1,f,166982

  Birgitta flummar på vanlig låg politiker nivå.
  Sjöstedt imponerade. Men är nog svårt för vänstern att förnya sig. (vilket gäller alla partier i hög grad)

  Men vi får väl politiker som speglar väljarnas passiva intellekt o engagemang.

  /Oskar

  SvaraRadera
 22. Klockrent inlägg Cornu :-)

  Fp fick min stödröst - aldrig mer! Partiet verkar bestå av skogstokiga dårar som Carl B Hamilton och Birgitta Ohlsson. Den senare gjorde bort sig totalt i gårdagens Agenda.

  Vi kan hjälpa Grekland när de gått ur Euron och devalverat, att hjälpa dom nu innebär bara kollektivt självmord.

  SvaraRadera
 23. När ska man få se sådana här inlägg i SVD/DN på förstasidorna =)? Media kan klart behöva en smula humor.


  Dock har jag en invändning angående "Tillägget".

  Vi vill inte ha hjälp av IMF.
  Hjälp från IMF för att bota en sjuk ekonomi är som att ta hjälp från en Mossberg pump för att bota huvudvärk, visst löser det dina problem...dock permanent.

  SvaraRadera
 24. Så långt ifrån verkligheten dessa dårar befinner sig. Politiker som C.B. Hamilton och den politiska skräcködlan Birgitta Ohlsson måste bort. Rösta bort dem innan de sänker oss alla. Så slipper vi framtida mass-demonstrationer i vårt land.

  SvaraRadera
 25. Cecilia Malmström, Birgitta Ohlsson och Carl B Hamilton. Svensk politiks dreamteam helt i klass med kommunisten José Manuel Barroso.

  SvaraRadera
 26. Björklund med mattelyftet, vem av moderaterna ska lansera historielyftet tro? Sofia Arkelsten tror att högern införde rösträtten för kvinnor. Haha..släng dig i väggen Robert Gustavsson..:D

  SvaraRadera
 27. Folkpartiet är ett bra och förnuftigt parti men att socialisera utländska bankförluster och att gå med i en dysfunktionell valutaunion är inte så smart.

  Den bästa liberala politiken förs idag av nya moderaterna.

  Carl B Hamilton är en gammal moderatisk femtekolonnare och en SAF mullvad.

  SvaraRadera
 28. Riksdagsledamöter får arvoden eftersom de har ett förtroendeuppdrag. Anställda får lön. Viss skillnad.

  SvaraRadera
 29. Enligt uppgifter i dag har Finska institutioner en exponering på 71 miljarder € mot SWINE. Hur ser det ut för Sveriges del?

  SWINE=Scotland, Wales, Ireland(north) & England

  SvaraRadera
 30. Vad genant med svammel och undanflykter i Arkelsten förfalskar historien från en Moderat. Samme Arkelsten går igen i andre frågor.

  Undanflykter, i kvällens SVT nyheter, var det från Infrastrukturminister Catharina Sabine Maria Laurine Elmsäter-Svärd (M) i frågan om farlig transport i tunnlar när hon blev konfronterad med tidigare uttalande att i Sverige er inte farlig transport tillåten i tunnlar. Tyvärr er det tillåtet och efter 5 år er EU direktiv i frågan inte genomförd.

  SvaraRadera
 31. Har Carl B Hamilton skapat en enda krona genom riktigt arbete? Om han hade de skulla han inte vara så givmild med andras pengar. Felet är att, allt för många har rotat sig i partierna och tillskansar sig arvoden och allsköns förmånar. Inför en gräns på 5 år för riksdagsmedlemmar. Om gemene man skulle veta av alla förmåner som de styrande har behövs det ett 5:e, 6:e ja ända upp till 15:de jobbskatteavdrag för att hålla "massan" i "schack". Pensionärerna kan få ett skattepålägg s k Greklandsbidrag. Tack och adjö Folkpartet och Carl!

  SvaraRadera
 32. Tack Cornu. Har länge undrat vad som hände med partiet jag röstade på för några år sedan. Antagligen har vi vuxit från varandra; jag har gått åt ett håll och FP har gått åt ett diametralt annat håll; krav på införande av Euro, medlemskap i NATO, FRA, förnekelse av bostadsbubbla, pengatrycksvurmande, Obamadyrkan etc etc....det är nästan lite obehagligt så korkade jag tycer att de är idag....att jag var sån...

  SvaraRadera
 33. Tack Cornucopia för dagens skratt. Det stora problemet är väl inte att politikerna slinter och ger uttryck för vilsna tankar på Newsmill. Jag ser då snarare problemet med en allt mer pervers och introvert politrukkultur. Vi har en oroväckande utveckling med historielösa och okunniga politiker som tillåts anlägga ton i offentliga samtal. Folkpartisterna i all ära. Nu idag ger moderaternas Sofi Arkelsten uttryck för en genant historielöshet och arrogans mot fakta.

  – Nu kommer gamla socialdemokrater som vill prata om sin egen historiebeskrivning, citerar DN henne på, Och visar det sig vara hennes ord speglar det en pubertal tankevärld som borde vara helt främmande för en person i hennes ställning. Tankar, förmodligen formade av hennes arbetsplats, som jag förmodar är moderaternas kansli.

  Det enda vettiga tycks vara att driva på för en tidsbegränsning av politiska uppdrag, kanske ett tak på två mandatperioder för riksdagsmän. Vi skulle sannolikt få se fler pudlar och blunders som en följd. Men också betydligt fler politiska talanger.

  SvaraRadera
 34. Synd att det inte finns ett enda vettigt parti Sverige! Vi behöver en Ron Paul i det här landet...

  C - ett skämt, socialdemokrater
  FP - har rätt om skattesänkningar, fanatiska liberaler med stundtals helt galna ideer, socialdemokrater
  Miljöpartiet - har rätt om att vi behöver. socialdemokrater småföretag, fel om allt annat
  Moderaterna - socialdemokrater (lägg av, det ÄR ingen skillnad)
  Socialdemokraterna - socialdemokrater
  SD - vågar ifrågasätta invandringspolitiken (men eventuellt av fel orsaker), socialdemokrater
  VPK - har rätt om bankerna men är i grunden kommunister och konspirationsteoretiker

  SvaraRadera
 35. FP försöker även vara solidariska med KD hela vägen ut ur riksdagen. Leve dem! Eller för att citera Weezer – were all on drugs!

  SvaraRadera
 36. Apropå KD, Mats Odell måste vara helt befriad från varje form av självkännedom efter sina tidigare insatser som finansmarknadsminister. Men som vatten rinner av en gås kan olycksfågeln Fenix återuppstå som partiledare?

  SvaraRadera
 37. Folkpartiet måste gå ur alliansen och likt miljöpartiet vara villigt att nå blocköverskridande överenskommelser.
  Dom kan inte stanna kvar så länge moderaterna för en liberal politik.
  Att lägga sig till höger om moderaterna är ingen lösning så glöm avskaffandet av LAS och värnskatt.
  Detta är en fråga om överlevnad och dom behöver bestämma sig snabbt gärna innan valet.

  Sen vill jag tillägga att moderaterna lever på att sakta devalvera sitt varumärke genom att ständigt föra en politik som ligger kraftigt till vänster om det varumärket står för.
  Det påminner om företaget Phillips som en gång i tiden tillverkade avancerade produkter i egen regi och nu har gått över till att bli återförsäljare av asiatiskt tillverkade massagestavar.
  Deras försäljning drivs av en varumärkes urvattning som tvingar dom att hela tiden sälja med mindre och mindre marginal (TV) eller med bibehållen marginal fast då istället längre ner på värdekedjan (massagestavar).
  Det fungerar så länge konsumenten eller väljaren minns varumärkets ursprungliga värde och betydelse.

  SvaraRadera
 38. Det är synd om Carl B Hamilton och de andra folkpartisterna, som hela tiden blir saboterade. Först sket sig paradfrågan "mer kärnkraft" i Fukushima. Sen havererade paradfråga nr två euron i Finanskris 2.0.
  Nu väntar jag på att sista paradfrågan skolan ska kollapsa med besked. Det mullrar ute i kommunerna bland lärare och rektorer. Mer arbete och mer ansvar till samma lön! Hr Björklunds nya skola med ordning och reda och mera plugg och fakta tillhör en svunnen epok och gick i graven med nedläggningen av försvaret.

  SvaraRadera
 39. Jag läste någonstans att dessa 108m Eoro motsvarar ungefär 1-års vinst för EU:s banker.
  Om så vadan då detta jäkla liv?
  Har ingen aning om det är sant, men det hänvisades till tror nått inom OECD
  Nått lands banker är nog mycket mer exponerad mot konkursländerna.

  SvaraRadera
 40. Cevrinka i SVD var där jag läst det.

  SvaraRadera
 41. Folkpartiet är ett sjukdomstillstånd. :-)

  Så sent som på 70-talet när homosexualitet fortfarande klassades som sjukdom, ringde folk sin arbetsgivare och sjukskrev sig; Jag känner mig lite homosexuell idag. Nu borde det kanske vara. Kan tyvärr inte komma till jobbet idag, jag känner mig lite Folkpartistisk...

  SvaraRadera
 42. Drogskanner kanske vore ett bra tillägg till alkolås. Stockholms innerstad är full i kokain.

  http://www.radda-sverige.nu/repris-ge-mig-en-drogfri-riksdag/#comments

  SvaraRadera
 43. Problemet i Sverige är inte brist på partier, vi har istället för många som gör att de stora blocken aldrig kan driva en långsiktigt hållbar politik. De måste ständigt liera sig med småpartier runt 4% spärren, sk vågmästare.
  Däri ligger Svensk politiks deadlock för att driva smart lånsiktigt hållbar politik.
  Spärren borde höjas till minst 25%

  SvaraRadera
 44. Då skulle väl hela riksdagen bestå av moderater...

  SvaraRadera
 45. Må vara men kanske skulle det fungera bättre. Blir som en Monarki och det är ju bra under förutsättning det är en bra monark. Åtminstone kan de då driva långsiktig politik, som det nu är handlar allt om att bli återvald om 4 år, ger ingen långsigtighet som är bra för landet som helhet, eller hur!
  Jämför med tex Tyskland, USA mm mm, större politiska block helt enkelt. Sverige har en ankdamm, ett vuxendagis helt enkelt. Politisk lekstuga som handlar mer om egen vinning är landets bästa

  SvaraRadera
 46. 10.46
  I danmark har dom lägre spärr och ännu fler småpartier, så otroligt mycket värre verkar inte det. (även om jag inte är särskilt insatt i dansk politik)
  Skulle du höja till 25% så blir det närapå omöjligt för nya partier att komma in. Det tar lång tid och är krävande redan nu som det är för de nya.

  /oskar

  SvaraRadera
 47. Noterar att Carl B Hamilton även är en av de riksdagsledamöter som råkat illa ut på Bloggtoppen...

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13836465.ab

  – Det är för jävligt. Jag hade samma lösenord till min riksdagsmail tidigare, säger Carl B Hamilton.

  SvaraRadera
 48. Om Folkpartiet är ett sjukdomstillstånd så är Carl B Hamilton och Birgitta Ohlsson pest och kolera

  SvaraRadera