Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2011-10-17 07:58

Föreläsning hos Utrikespolitiska Föreningen i Lund på tisdag

Som en del av er inte missat så håller jag en föreläsning hos Utrikespolitiska Föreningen i Lund i morgon tisdag klockan 1900 i AF-borgen, Café Athena.


Inträde är gratis för medlemmar i UPF Lund, 30:- för utomstående, medlemskap kostar 100:- för ett år. Även icke-studenter är alltså välkomna både till förening och föreläsning.

Titeln har jag satt till något kryptiska Resurskriser i en föränderlig värld. Jag har rent av sparat en del saker till föreläsningen som jag fått bita mig i fingrarna för att inte ta upp på bloggen. Eftersom vi pratar studenter, unga Internetöppna människor, så har förstås föreläsningen i Facebook-sida, där man frivilligt kan anmäla sin närvaro. Än så länge säger sig 67, uteslutande studenter att döma av publika delar av Facebookprofiler, komma och ytterligare 59 st kanske kommer. Kort sagt inte min normala publik. Blir intressant. Vet att även en del bloggläsare som inte anmält sin närvaro på Facebook dyker upp.

Keynote-presentationen är i princip färdig och jag ägnar mig nu åt strykningar då det inte finns tid för en fyra timmar lång föreläsning den här gången. Jag tar även med mig de sista exemplaren av gamla utgåvan av Midvintermörker som kan signeras bort till Ett Mycket Bra Pris™. Nya kvalitetshöjda utgåvan skall finnas i butik om en vecka (iaf hos Bokia och Akademibokhandeln, samt online).

För er Stockholmare som känner er övergivna av mig, så krävs det en inbjudan och finansiering för att jag skall komma och föreläsa i valfritt ämne. Som bekant har jag ingen arbetsgivare som står för vare sig förberedelser, resekostnader, övernattning eller lön/utebliven inkomst utan sådant kräver alltså någon form av tillskott. 

Karta till AF-Borgen vid Lundagård via Google nedan, klicka vidare för att se den om ni är på bloggens förstasida.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Intressant med en föreläsning på AF, ligger dock inte i Lund längre. Får skicka avkomman.
  Om du skall ta upp tillväxtens dilemma så glöm inte dessa fördelar. Den lyfter en stor del av världens fattiga ur fattigdom.
  Konsumtionen har kanske urartat i vissa kretsar, men konsumtionen stöttar en gryende världshandel där rikedom skapas av arbete.
  Varför skall vi odla potatis på egna åkerlappar-när vi kan köpa den för 2,90 kr/kg på marknaden? Men vi har råd att göra det eftersom vi kan sälja annat som tex böcker och föreläsningar!/Oppti

  SvaraRadera
 2. Du ska odla egen om Du misstror transportledet som kan stoppas av utländska strejker?

  Tobias Wallin

  SvaraRadera
 3. Alla kan väl inte bli bönner.Gud bevare mig

  SvaraRadera
 4. Vi linköpingsbor känner oss också övergivna... :-(

  SvaraRadera
 5. Joakim Persson2011-10-17 12:31

  Eftersom jag bor i Lund dyker jag självklart upp, fast det var ett tag sen jag var student!

  SvaraRadera
 6. Jag kommer också imorgon!

  Ser fram emot ett spännande och intressant föredrag.

  /M.

  SvaraRadera
 7. 12:26, det går bra att bjuda in mig till Linköping också enligt samma förutsättningar.

  SvaraRadera
 8. Ingen av de unga spm kommer lägga ut din föreläsning på youtube?
  hade ju vart perfa för en gammal stöt som inte kommer undan att hämta på dagis etc i morgon vilket hindrar mig från att närvara

  /villafarsan

  SvaraRadera
 9. Hade varit intressant om du kunde göra en snabb poll på vilka som är där: Studenter, anställda LU, ekonomi, miljö, teknologi osv.

  SvaraRadera
 10. Jag brukar gå på UPFs föreläsningar ganska ofta. Det brukar mestadels (Till uppskattningsvis 80-90%?) vara studenter som studerar freds- och konfliktvetenskap, statsvetenskap och andra samhällsvetenskapliga ämnen.

  Tänkte traska dit ikväll med, hoppas på en intressant föreläsning o livlig debatt!

  SvaraRadera