Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2011-09-26 06:49

G20-facit: Börserna faller i Asien

Resultatet av G20-mötet blev tydligen inte mycket annat än att Grekland behöver skärpa till sin ekonomi om de skall få stöd. Några faktiska åtgärdsplaner för att begränsa skadorna för omvärlden av den kommande grekiska statskonkursen (eng default), likt de som kom ut via rykten i helgen, verkar inte ha beslutats om.

Dagschart Australiens All Ordinaries

Nu handlas ju börserna i de asiatiska tidszonerna (aka "Asien") nu på morgonen och kan ge en ledtråd kring riktningen under dagen.

Man skall komma ihåg att amerikanska S&P-500 stängde på plus i fredags, så Asien behöver inte falla för att komma ikapp utvecklingen i USA.

Men faller gör man ändå. Dagscharts i det här inlägget baserar sig på situationen ca 06:15 svensk tid, kurserna laddades ner från Yahoo Financie med 15 minuters fördröjning klockan 06:30 via StockXLoader och in i mitt Mac-baserade TA-program ProTA.

Dagschart japanska Nikkei
Dagschart Hang Seng
I Australien fortsätter börsfallet och ser ut att stänga på nya årslägsta. Bådar inte gott för de europeiska börsernas öppning, som har en tendens att följa utvecklingen hos västerländska Australiens börs.

Även Nikkei ser ut att stänga på nytt årslägsta. 

Och Hang Seng-index i Hong Kong hittar vi också på nytt årslägsta. Ser kort sagt inte speciellt muntert ut. Det är rimligt att tro att vi återigen kommer gå ner under 860 trots den ganska spektakulära återhämtningen i fredags.

Någon Black Friday blev det inte. Kanske Black Monday? 

Samtidigt pratas det om månadseffekten, att börsen stiger mot slutet av månaden. Vi får väl se hur det blir med det.

S&P 500-terminen pekar på nedgång för tillfället, men det kan hinna ändra sig innan du läser det här.

11 kommentarer:

 1. Hur ser man hur terminerna "pekar"?

  SvaraRadera
 2. Bra morgon för Cornu...

  SvaraRadera
 3. Den som förväntade/förväntar sig att G20 skall kunna åstadkomma något konkret har missat totalt den utveckling som länge varit på gång i världen. USA har försvagats så till den grad att USA kan inte längre tvinga G20 att dansa efter sin vilja och varken Kina eller någon annan är stark nog att greppa styret i G20, som redan länge hållit på att spjälkas upp i konkurrerande block vilka tävlar sinsemellan. Följden utav detta är att G20 är enbart "hot air".

  SvaraRadera
 4. Också guldet faller kraftigt! Uj, uj, uj!

  SvaraRadera
 5. G 09:03, anyone for deflation?

  Nej, seriöst, det är bara det sedvanliga 10-30% raset i guld som sker varje år. Guldet är nu i SEK ner 13.1% från toppen. Helt normalt. Kan falla betydligt mer. Har uppfört sig så här varje år sedan 2006.

  SvaraRadera
 6. Guldet kommer att rasa därför att vi har en guldbubbla. Sälj därför nu och plocka hem vinsten.
  Det enda som kommer att klara sig är mark&fastigheter.

  SvaraRadera
 7. Har någon koll på motstånd för guld? Har korta positioner mot guld sedan 1895 och funderar på hur länge jag vâgar ligga kvar. Studsade några gånger på 1700 men nu verkar den nivån vara gott och väl bruten. är det fritt fall till 1200 nu eller var kommer rekylen?

  /leungdim

  SvaraRadera
 8. # 09:08

  Korkat att tro att mark&fastigheter kommer klara sig. Det kan du bara drömma om.

  SvaraRadera
 9. Många pensionsbolag, som också ingår i det monetära pyramidspelet, är på väg att konkursa. Stackers jå**ar som låtit lura sig att bli inlåsta i skiten...

  SvaraRadera
 10. @leungdim:

  Regel: korta aldrig en "secular bull market". Denna "krasch" ned är en "normal" vinsthemtagning i en "secular bull market" och det kommer att bli extremt (!) volatilt där få kommer ha nerver att ligga kvar. När de "sista" är avskakade kommer guldet att stiga kraftigt upp igen - jag tror att denna "intermediate" botten är någonstans mellan 1300-1400.

  Lycka till!
  -

  SvaraRadera
 11. @11:41 Tack för svaret. Visst kan det bli så. Jag använde inte ordet "krash" och givet kommer det att vända förr eller senare. Mycket svårt att bedömma var det vänder så finns all anledning att vara försiktig. Har fysiskt guld inköpt för 120sek/g som jag inte tänkt sälja.

  /leungdim

  SvaraRadera