Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2011-09-13 16:56

Försvarsmakten drar igång sin bloggportal

Som tidigare rapporterat skulle Försvarsmakten dra igång en bloggportal, blogg.forsvarsmakten.se.


Sagt och gjort, nu har portalen öppnat med en hejdlös massa olika nischbloggar från olika grenar av försvaret. Finns rent av en miljöblogg om försvarets miljöarbete med titeln Ett hållbart försvar. Återstår att se om det dyker upp någon information om en av det fossilberoende försvarets knäckfrågor framöver - hur de skall slippa att gå tillbaka till cykelskytte och hästdraget artilleri till år 2030 när vår oljeimport sannolikt helt upphört.

Förhoppningsvis utgör alla bloggarna en guldgruva att ösa ur för pågående bokskrivande.

Föga överraskande är dock tyngdpunkten på officiella bloggar för olika försvarsgrenar eller förband, som mestadels kommer ge en tillrättalagd vinkling. Det mest kreativa och självkritiska lär man väl även fortsättningvis hitta någon annanstans. Bloggrannen Wisemans lista över bloggar är en bra start.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Men det är väl alldeles utmärkt hållbart ur miljösynpunkt att cykla och skjuta pilbåge. Nästan allt som militären företar sig idag är miljövidrigt.

  SvaraRadera
 2. skriver du på ytterligare en bok cornu?

  "Förhoppningsvis utgör alla bloggarna en guldgruva att ösa ur för pågående bokskrivande"

  SvaraRadera
 3. Du får tolka det uttalandet som du vill.

  SvaraRadera
 4. Då tolkar jag det som att du är hemlighetsfull och inte vill berätta rakt ut för dina läsare? ;-)

  SvaraRadera
 5. Trist att de inte verkar ha kunnat få till något så "enkelt" som ett samlat Atom- eller RSS-flöde. /MK

  SvaraRadera