Cornucopia?

Aktuellt

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige 2019 - Kina ökade med sju Sverige

De globala fossila CO2-utsläppen ökade med nästan nio Sverige 2019. Även om Sverige skulle slutat helt med fossila bränslen förra året, ha...

2011-09-16 13:11

Cevian ger upp Swedbank

Så fick vi svaret på frågan om Cevian gått ur Swedbank.


Cevian ställer inte längre några krav på att få delta i valberedningen inför nästa års bolagsstämma kan man läsa i en artikel hos Schibsted/SvD. Man medger att man trollat bort sitt innehav genom att låta aktierna vara förvaltarregistrerade istället för att ha ett öppet ägande. Vilket var vad som gick att spåra i enlighet med mitt förra blogginlägg om Cevian och Swedbank.

Christer Gardell tänker dock inte säga något om hur lite aktier Cevian har kvar i Swedbank. 

När man totalt kontrollerar mindre än 5% av aktierna behöver man ju på inget sätt flagga sina försäljningar och genom att flytta över dem till förvaltarregistrering kan man göra sin exit i tysthet även om man officiellt fortfarande äger 0.2% i bolaget direkt.

Att Cevian inte längre vill leka aktivistfond i Swedbank är talande för hur deras position i Swedbank minskat. Hade den ökat hade man åkt över 5% och behövt flagga. Att gömma undan hur lite man har kvar gör man bara av en anledning - möjligheten till en tyst exit.

Jag har fortfarande negativa positioner mot Swedbank-aktien och Cevian ser ut att hålla med i den bemärkelsen att man minskat sitt ägande i aktien. Eftersom Gardell menar att Swedbank fortfarande är ett betydelsefullt innehav hos Cevian så har man inte sålt färdigt än.

Att Gardells uttlande om Swedbank kommer samma vecka som Swedbank slutar återköpa (Cevians?) aktier är antagligen ingen slump. Kossan gick inte att mjölka längre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Enligt Dagens Industri har cevianfonden tappat 25 procent i värde i augusti. Vad jag förstår är fondspararnas kapital inlåsta på lång sikt så nödutgången är plomberad. Men vad händer om börsnedgången fortsätter och den dagen spararna kan frigöra sitt kapital? Hur ser skräckscenariot ut? Eller finns det flera scenarier?

  SvaraRadera
 2. Drabbar förhoppningsvis ingen fattig, då investerarna är institutionella. Fast dit räknas säkert våra pensionspengar.

  SvaraRadera
 3. Man kan ju alltid undra om Cevian tryckt på om att Swedbank ska återköpa aktier. Det kan ju vara svårt att trycka ut sådana mängder av aktier som Cevian förmodligen gjort i en nedåtgående marknad. Tacknämligt då om banken skall köpa för 6 miljarder.

  SvaraRadera
 4. Vad placerar du i för neg pos i Swedbank Cornu?

  SvaraRadera
 5. namninsamling.se/index.php?nid=5852

  Rök ut förrädarna!

  SvaraRadera
 6. Nikola Sarcevic - bocka av (spotify). Denna låt har absolut inte med ämnet men med hur "vi" lever. En fredagslåt till oss alla =)

  SvaraRadera
 7. Pare upp 4 öre idag igen !!

  SvaraRadera
 8. Inköp av guld begränsas av Österrike

  SvaraRadera
 9. Fast det är väl bara bra för swedbank att kvartalstänkandet från Cevian inte kan påverka företaget något mer. Swedbank bör ju tjäna ca 12 kronor för helåret, så med p/e tal på 6-7 känns det riskabelt att ha negativ position.

  SvaraRadera
 10. Läste att Cevian omsätter ca 40 miljarder i skulder? Bankernas problem i slutändan :) En liten madoff i svensk version kanske..

  SvaraRadera
 11. Jösses va bra du är, Lars!
  /PL

  SvaraRadera