Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2011-09-13 20:02

Befolkningsutveckling och bostadsrättspriser har inget med varandra att göra

Inför morgondagens statistik kring bostadspriserna kommer det som vanligt tjatas om att det är den enorma inflyttningen och medföljande bostadsbrist i Stockholm som driver upp priserna. Sanningen är helt annorlunda.

Befolkningsutvecklingen och bostadsrättspriserna har inget med varandra att göra.
Befolkningsutveckling och bostadsrättspriser
länsvis 2000 - 2010 sorterat på befolkningsökning
Datakälla: SCB

Korrelationen mellan befolkningsstorlekens utveckling och priserna på bostadsrätter är obefintlig. Den är rent av omvänd, -0.17. Ju mer befolkningen minskar i ett län, desto mer stiger alltså bostadspriserna.

Det tål att upprepas. Det som drivit upp bostadsbubblan är billiga krediter, tidigare upp till (över) 100% i möjlig belåningsgrad, amorteringsfrihet och tron att bostadspriserna stiger för all evighet, amen.

Befolkningsutveckling och bostadsrättspriser
länsvis 2000 - 2010 sorterat på befolkningsökning
Datakälla: SCB
Det län där priserna stigit minst procentuellt är Stockholms län, samtidigt som befolkningen ökat som mest procentuellt i samma län. Priserna har stigit mer i procent i samtliga avfolkningslän än i Stockholms län. Exempel: I Kalmar Län har befolkningen minskat med 0.78%. Priserna på bostadsrätter har ökat med 505% mot Stockholms 133%.

Det har alltså inget med befolkningsstorleken att göra och alltså inte heller ett dugg med invandringen att göra. Däremot finns det mörkermän som vill framställa allt som invandringens fel. Lättlurade och klent begåvade människor som gärna vill hitta anledningar och grupper i samhället att agera syndabockar till det se själva anser är fel går naturligtvis enkelt på propaganda och hets mot folkgrupp. Den som påstår att det är invandringen som drivit upp bostadspriserna eller lägenhetspriserna är härmed motbevisad och ägnar sig antagligen åt hets mot folkgrupp, vilket vad jag vet är olagligt.

Jag har tidigare tittat på Stockholmsområdets kommuner och några slumpvis utvalda kommuner i Sveriges obygder och resultatet var samma där. Det fanns ett omvänt samband mellan befolkningsökning och bostadspriser. Den gången gällde det villor. Ovanstående handlar om bostadsrätter.

Skåne län och Västra Götalands län fanns inte år 2000. Siffrorna för år 2000 är en sammanslagning av de separata län som fanns år 2000 och senare slogs ihop. All data kommer från SCB.

51 kommentarer:

 1. Villor finns över hela landet.

  BR finns bara i städer, mest BR finns i stora städer dit folk flyttar.

  Just saying som de säger på ZH.

  /FL

  SvaraRadera
 2. Öh, nej. Det finns massvis med bostadsrätter på landet.

  Oavsett så redovisas län. Kalmar län innehåller t ex staden Kalmar.

  SvaraRadera
 3. De flesta orter med <5000 invånare har inga BR.

  Om priset på en BR i Falköping stiger från 25000 till 100 000 på 5 år så är det 300%.

  Om priset på en BR på knivsöder stiger från 1,5 miljoner till 2 miljoner under samma tid så är det 33%, dvs mer i kr men mindre i %.

  Självklart är det de billiga krediterna som styr marknaden, allt annat är sekundärt.

  /FL

  SvaraRadera
 4. Jag tror de flesta med koll på ekonomi håller med om att det är (alldeles för) lättillgängliga krediter som blåst upp bubblan. De med annan åsikt jag pratat med som hävdar att det är befolkningsproblem har dessutom samtliga syftat på generell urbanisering och reglerad bomarknad och inte invandringen som sådan. Tyvärr brukar de flesta som invandrar inte vara miljonärer :P

  SvaraRadera
 5. 20:22, finns massvis med orter med under 1000 invånare som har (nybyggda) bostadsrätter. Du borde ut på landet och se dig runt. Du skulle bli förvånad.

  SvaraRadera
 6. Allt är inte invandringens fel, men visst driver den på prisutvecklingen genom att många områden blir obeboliga i medelklassens ögon.

  Prova t ex att berätta att du bor i Södertälje eller Botkyrka och se vilken reaktion du får bland de fina människorna med sin fina upplysta människosyn som naturligtvis bor i nåt gated community och har barnen i "svenska" skolor.

  Södertälje borde vara en av Sveriges rikaste kommuner med två stora internationella företag, istället är det dåliga skolor, hög kommunalskatt, utflyttning av infödda svenskar och 10% på socialbidrag, mer än hela Halland. Detta innan den stundande lågkonjunkturen.

  Så ser den svenska invandringspolitiken ut i praktiken, men om detta får ingen tala. Det är just avsaknaden av seriös debatt som är det värsta. Och vi som är så demokratiska.

  /FL

  SvaraRadera
 7. Känns ju väldigt underligt att det inte skulle ha någon korrelation mellan antalet som vill bo på ett visst ställe och priserna. Har inte lusläst statistiken men tror att du läst den som fan läser bibeln. Och vad har det med invandring att göra? Känns mest som att du vill tvunget bevisa något.

  SvaraRadera
 8. Cornu - en utblick härifrån Östersund: Jämtland dras upp av Åre och Härjedalsfjällen. Dessutom tillkommer det att Östersund har lägre hyror än såväl Luleå som Övik och Sundsvall - Norrbotten och Västernorrland har ökat mindre än vad vi gjort här. Och nu bär det av utför.

  SvaraRadera
 9. Du menar ju också att det inte finns någon "brist" på bostäder i Storstockholm. Visst kan man säga så eftersom priset hela tiden balanserar efterfrågan och utbud - då kan det aldrig bli brist på något, inte heller olja eller energi. Prisets magiska hand eliminerar all brist.

  Men jag skulle trots rekordpriserna i Stockholm hävda att det råder brist på både byggbar mark, bostäder och politiks vilja att göra något åt problemet. Vi skulle behöva ett nytt miljonprogram. Det viktiga är att folk har möjlighet att i viss utsträckning välja hur man vill bo, även i en storstadsregion.

  OT: Solna är ett dåligt exempel, där finns nästan inga villor och det är den kommun som byggt mest nya lägenheter de senare åren.

  SvaraRadera
 10. Cornu, det är ingen utom du själv som blandat in bostadsrättspriser i den debatt som förts (eller strypts) här i dag. Du har byggt upp och gått till storms mot en stor och präktig halmgubbe. Däremot har det varit många som trott sig se ett samband mellan invandring och bostadsBRIST. (Men att titta bara på bruttoinvandringen som Affe gjorde blir förstås fel. Det är rimligen det totala befolkningsökningsnettot som spelar roll, inkluderat såväl ut- som invandring, födda som avlidna.)

  Jag har vagt för mig att du har sagt tidigare att det inte finns någon bostadsbrist i Sverige, men det får du gärna utveckla mer i så fall. De flesta har nog samma intryck som jag, dvs att det är stört omöjligt att få tag på en hyreslägenhet i områden där folk kan tänka sig att bo (dvs exkluderat "no go zones" som Bergsjön och Rosengård), på de orter där jobben finns (dvs främst storstäderna). Om det sedan finns ett överskott av lägenheter i Pajala och Kramfors, det hjälper inte nån.

  SvaraRadera
 11. "Korrelationen mellan befolkningsstorlekens utveckling och priserna på bostadsrätter är obefintlig."

  Fast nu är det ju inte det du har tittat på... Jag är tämligen säker på att priserna i Norrbotten är lägre än i Stockholm. När jag bodde i Kiruna i början av 2000-talet kunde man få ta över bostadsrätter mot att man betalade överlåtelseavgiften. Idag får man betala åtminstone "tiotusentals" kronor. Enorm uppgång procentuellt, näst intill obefintlig uppgång räknad i kronor...

  SvaraRadera
 12. Ur en intressant krönika på Newsmill i går:

  "En annan mycket synlig effekt är den skriande bostadsbristen i våra tre största städer som drabbar studenter och andra ungdomar, en brist som aldrig kan byggas bort eftersom invandringen till storstadsområdena överstiger takten i bostadbyggandet."
  - Lars J Eriksson (C), politisk redaktör på Skånska Dagbladet

  SvaraRadera
 13. Börjesson, men ändå stiger priserna i både Pajala och Kramfors...

  Nu strular Newsmill för mig just nu, men det är ju intressant att det bara är invandrares inflyttning som drabbar studenter och andra ungdomar. Men vänta, Lars J Eriksson (c) är ju skåning. Det förklarar saken. Allt är invandrarnas fel.

  Han har förstås inte tittat på siffrorna utan pekar här ut en folkgrupp som syndabockar för att ungdomar inte kan få en bostad i Stockholms innerstad. För det är ju där de vill bo om man skall tro alla.

  Skrämmande att en politisk redaktör kan peka ut invandrare på det viset men strunta i majoriteten av de som flyttar till storstadsområdena, dvs inte invandrare.

  SvaraRadera
 14. Till att börja med så är invandrare ingen folkgrupp.

  För det andra så undrar jag om du med lika verifierbara data som övriga alster på den här bloggen kan nämna en enda politisk eller ekonomisk fördel med Sveriges invandringspolitik?

  Eller är det bara peak oil-förnekare som behöver grundliga motargument när du hävdar att de har fel?

  SvaraRadera
 15. Vad jag blir trött på alla SD-anhängare och dess gelikar. De verkar hela tiden vilja gå off topic och diskutera saker som de tycker är viktiga och tror sig veta sanningen om. Kritiserar man detta eller om man på annat sätt är kritisk mot SD eller extremhögern så blir det höga klagorop att man inte är tolerant mot de intoleranta eller att man bryter mot yttrandefrihet eller demokratin.

  Kommer inte kommentera Herr Oobservants OT-inlägg. Vet redan svaret från honom om jag gör det.

  SvaraRadera
 16. Cornu, tack för dina många underhållande kommentarer idag och ett snyggt bemötande av svärmen av nätspyflugor som aldrig missar en chans att spy ur sig sitt meningslösa, inskränkta och alltför ofta korkade anti-invandrings / PK-dravel!

  /Osunt

  SvaraRadera
 17. Väldigt intressant men snälla ge lite tips riskfritt PPM-sparande.

  SvaraRadera
 18. Cornu, Erikssons Newsmill-artikel handlar primärt om invandring, och om Centerns syn på densamma, snarare än om bostadssituationen, så det är kanske inte så konstigt om han fokuserar på just invandrare.

  Du kan läsa en aning om hans text på Staffan Danielssons blogg, i väntan på att Newsmill repar sig. (Det strular för mig också för tillfället.)

  SvaraRadera
 19. Vem har sagt invandrarnas fel?

  Det är ju bara att kolla FAKTA

  13.700 byggda bostäder första halvåret

  69.142 fick PUT

  Då skapara man EFTERFRÅGAN... Stiger inte priser på bostadsrätter för FLER vill ha?

  Regeringen vill hellre HYRA ut i andra hand till fattiga gästarbetare än att BYGGA!

  SvaraRadera
 20. Du glömmer helt bort hävstångseffekten, i mindre städer är det BETYDLIGT lägre ratio mellan insats/m2 och belåning/m2 i BRF - när räntan då sjunker så stiger ju de procentuellt mer än i Stockholm. Samma med att drift o underhåll stod för större del av bostadskostnaden i mindre städer städer jmf. med Stockholm, pre bostadsbubbla - ännu en hävstångseffekt.

  SvaraRadera
 21. Henke, Öhmans Penning... Cornu vilken bank ska man välja?! Ville bara dela med mig att jag fick sålt min BR i centrala stockholm till 40.000 under accept idag. Om inget tokskiter sig (banker eller stater) innan tilltrades datum om en manad har jag raddat det som raddas kan. Nu ska investeringsplaner smidas! Kan vi få lite mer ved på den elden kanske?

  SvaraRadera
 22. Men va fan händer, ska dessa inavlade Sverigedemokrater förstöra denna utmärkta blogg med samma monotona dravel efter varje nytt blogginlägg...

  SvaraRadera
 23. Jag tror att Cornu blandar ihop päron och äpplen.
  Bostadsbristen var redan på 1960-talet ( och senare i Göteborg och Malmö ) stor.
  Bostadspriserna då och där styrdes redan då av denna bostadsbrist. Och har givetvis fortsatt att styras av bostadsbristen.
  Stockholmspriserna har givetvis smittat av sig, inte minst som en följd av den låga räntan.
  Men att använda prisökningarna i avfolkningslän för att analysera prisbilden i storstäderna går inte.
  Storstädernas bostadspriser ligger på smärtgränsen, det gör inte priserna utanför.

  SvaraRadera
 24. Sverige tillhör ett av de länder som har lägst trångboddhet i världen. Hur det kan råda bostadsbrist då är för mig en gåta.

  Hyr ut ett överflödigt rum och tjäna lite extra pengar varje månad.

  SvaraRadera
 25. Hej Cornu, mycket intressant.
  För mej har priser och hur prissättningen fungerar varit ett mysterium.
  I ekonomiböckerna talar man om utbud och efterfrågan som sätter priset. Kom att tänka på 80-talet i stockholm där bostadsbristen var stor, men det fanns ekonomer som påstod att bristen på bostäder var konstruerad som ledde till att folk var villiga att betala ett fett svartkontrakt för att få ett hyreskontrakt.
  Bostadsrätternas priser var uppblåsta fram till 90-talet som ledde till stora prisfall.
  Bodde själv i en liten stad där bostadsrätternas priser gick ner så mycket att folk till slut skänkte bort bostaden för att bli av med den när dom flyttade till större städer, en lägenhet som kostat upp till 250000 kr var helt plötsligt värd 10000 kr. Fram till 2007 gick lägenheterna igen för 250000-300000 kr och detta i en BRF där ekonomin i föreningen inte avr på topp!!
  På mitten av 90 talet gick centrala lägenheter i malmö för runt 50000 kr, 6-7 år senare gick dom för 1-1.5 miljoner.
  Helt obegripligt, prisättningar för mej har varit ett mysterium. Tack för en bra analys.

  SvaraRadera
 26. bra skrivit men kanske för hårt - jag som invandrare har hört argumentet många gånger att det är "vårt" fel men inte som en anklagelse och absolut inte på något hotande eller aggresivt sätt. Jag håller som sagt med dig att det det inte är invandrarnas fel ALLS, och att ge ett exempel: jag är invandrare, som bott i sverige i 12 år med fast jobb, 55kkr i månaden, inga skulder, bra ekonomi etc. sökte bolån 2.8 mil innan finanskrisen. Jag hade 20% i kontanter, men bankerna sa nej, och hänvisades äntingen till blue-step och liknande, eller att jag kunde ta "privat lån utan säkerhet" för 350kkr. Idag bor jag kvar i min HR med 4500 hyra i månaden. Bottom line - invandrarna har inte haft råd att driva upp bopriser!

  SvaraRadera
 27. Såg häromdagen på det där historieprogrammet med Martin Timell. Man tog bland annat upp häxbränningen i Sverige på slutet av 1600-talet och kommenterade den med att det rådde en "masspsykos" i Sverige samt att det hade hänt innan och kommer att hända igen. När man betraktar fenomenet kring SD och invandringspolitiken så inser man snabbt att det är just en masspsykos som pågår framför våra ögon, i verkligheten och på internett. Dagens häxor är de som vågar nämna massinvandringens baksidor i form av islamisering, ökande (gäng)kriminalitet inom många brottstyper, skenande kostnader för mottagandet och splittringar i samhället. Man har inte riktigt ännu gått så långt att dessa häxor bränns på bål, men stigmatisering, förlöjligande, trakasserier, hot, vandalisering av egendom och till och med mordförsök samt misshandel är de verktyg som de masspsykotiska använder sig av. Häxbränningen på 1600-talet pågick i 10 år, kanske dröjer det alltså till 2020 (10 år efter SD:s riksdagsinträde) innan SD och invandringen kan diskuteras på ett normalt sätt.

  SvaraRadera
 28. Suck:

  "Men va fan händer, ska dessa inavlade Sverigedemokrater förstöra denna utmärkta blogg med samma monotona dravel efter varje nytt blogginlägg..."

  Tack för att du bidrar till debatten genom dylika genomtänkta, balanserade och faktaspäckade inlägg...

  SvaraRadera
 29. Cornu mitt tips är att ta bort alla enkelspåriga kommentarer så tröttnar de snart. Förövrigt är det bostadsbrist på Lidingö eftersom det inte finns några hus i min prisklass.

  SvaraRadera
 30. Suck 2:
  Martin så du menar att endast SD-anhängare har rätten att stigmatisera? Och bara namnet Sverige demokraterna syftar på "För svenskar mot invandrare" för att anhängarna ska känna någon slags samhörighet. Sverige är inte ett enhetligt folk med samma värderingar. Tur att Danskarna har börjat ge uttryck för att de har tröttnat på Dansk Folkepartis inflytande. Att SD ständigt tvingar SD politiker att hoppa av pg.a. rastistiska påhopp visar ju att det finns en utbredd främligsfientlighet i partiet. Sånger om judar, SDs historia mm mm. Du vet säkert själv hur många SD anhängare ständigt stigmatiserar över invandrare. Tror inte du ska kasta sten i glashus.

  SvaraRadera
 31. farbror Frej2011-09-14 10:15

  Vi har ca 5000+ hemlösa/utslagna inom Stockholms län. Vad "tältande studenter" beträffar så är det ett återkommande men ytterst liten/temporär företeelse på universitetets gräsmatta (läs ett 10-tal i högst 2-3 veckor) - det ser nog universitetsledningen till. Att det sedan är SKANDAL att kommunerna inte vill bygga fler studentkorridors-rum är en annan sak. Resten av befolkningen är per definition INTE hem-/bostadslösa. Inte bokstavligen i vart fall.

  Vad vi istället har är en kvalitetsbrist (för mycket andrahand/inneboende), trygghets- och integritetsbrist (den nyfiket snokande uthyraren/hyrestanten) i boendeformerna. Det kan man inte snacka bort.

  Men att bo temporärt/icke-optimalt är inte det samma som att "stå på gatan". Så argumentet "Men folk måste ju ha någonstans att bo" för evigt stigande bostadspriser håller helt enkelt inte. Blir det FÖR dyrt/omöjligt att bolåna så slutar folk, alternativt tvingas sluta. Och utan ett stadigt tillflöde av NYA bolånekunder så sjunker priserna. Det är oundvikligt.

  SvaraRadera
 32. 1960 fick jag en anställning i Stockholm och anmälde mig till bostadskön.
  Beskedet jag då fick, var att jag som svensk medborgare, ogift och i övrigt ostraffad måste vänta minst 10 år, om det inte kom någon som hade större bostadsbehov.
  Efter flera år på möblerat rum gav jag upp och skaffade ett jobb på annan ort.
  Hann dock konstatera efter vilka principer turordningen fungerade.
  Det som gör mig mest förbannad är, att PK folket kallade mig rasist, när jag nämnde att jag som svensk inte kunde få en egen bostad i Stockholm.

  SvaraRadera
 33. 11:04, Hur misslyckades du få bostad 1960??? Fram till slutet på 70-talet fungerade ju ekonomin bra i landet. Arbetslösheten var låg (under 2% i snitt) och bostäder var billiga, väljer du att stå i statlig bostadskö så får du räkna med att väljas sist om du inte är lätt psyksjuk, ensamstående mamma, flykting eller annan grupp med behov av extra stöd.

  Övriga:
  Kan inte folk försöka hålla sig till ämnet? Allt handlar inte om invandring. Det som påverkar är främst slappa kreditregler (åtgärdade delvis), skattelättnader för belånade, billiga krediter och marknadens förväntningar.

  SvaraRadera
 34. Visst kan det finnas skäl att vara proaktiv beträffande bostadspriser och syndabocker, men om vi struntar i den aspekten, så nog anser jag att Anders 22:45 och delvis Åke M 00:54 har en övertygande poäng. Inte sant?

  Aktiepohlman

  SvaraRadera
 35. I länet eller snarare kommunen som jag flyttade ifrån hände följande. Folk flyttade bort vilket ledde till att hyreshus revs. De kvarvarande flyttar mot centralorten där det råder brist. Om det finns någon systematisk skillnad mot vad som händer i en inflyttningskommun så kan detta skeva statistiken.

  I den mån hyresrätter ombildades till borätter lär det drivit upp priserna. Vilket torde kunna ge skev bild likaså.

  SvaraRadera
 36. Raderade en kommentar som inledningsvis låtsades vara icke-rasistiskt men sedan gick helt överstyr och skyllde allt på invandringen och kallade invandrare för rasistiska tillmälen som utgör hets mot folkgrupp.

  Inlägget gjordes från en iPhone via mobilnäten och går inte att spåra till någon speciell ort från min sida, men visar alltså att även icke-coola personer kan ha en iPhone.

  SvaraRadera
 37. ähh, nån sd-stolle som sitter på krogen och krökar upp a-kassan och läser cornus blogg på sin iPhone ?!

  SvaraRadera
 38. Det är tillåtet att vara en stolle, men det är inte tillåtet att använda uttryck som är rasistiska tillmälen.

  SvaraRadera
 39. Intressant om stadsdelen Backa;

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=usMVxhz7lxU#!

  Bloggägaren som brukar ironisera över fenomenet White Flight och häckla de som inte vill bo i dessa områden kan ju flytta dit och sitta bland bilbrände, flygande stenar och skottlossning och påstå att en dylik förvandling av ett område inte har någon påverkan på bostadsmarknaden.

  SvaraRadera
 40. Du kan umgås hur mycket du vill med vem du vill. Du får inte använda vare sig b- eller n-ordet ändå. N-ordet får inte ens användas på bakverk, så varför skulle det få användas när man hetsar mot invandrare?

  Och vad gäller vilka folk umgås med så har du förstås ingen aning om det och ingen behöver heller berätta något om sitt privatliv för dig.

  SvaraRadera
 41. Föreslår istället ordet "afrikaner" eller "mörka". Och nej, även om araber i norra Afrika kan anses som afrikaner så finns det en separat benämning, nämligen araber alternativt nordafrikaner, som man kan använda för att särskilja dessa. Och "vita sydafrikaner" kan man kalla vita i Sydafrika.

  Ett alternativ är ju att peka ut den folkgrupp som du hatar genom att nämna landet, men då vet du förstås att du definitivt blir skyldig till hets mot folkgrupp utan du försöker linda in din avskyvärda människosyn i andra ord.

  Sedan behöver ingen bemöta dina dåligt underbyggda åsikter. Jag har ovan visat att befolkningsutveckling inte påverkar bostadspriserna. Du har kommit med en massa löst tyckande om folkgrupper du hatar.

  SvaraRadera
 42. Jatjenare, hur förklarar du det som Martin säger då 2 stycken ovanför?.
  Vem fan vill bo i dom där områdena lol

  Svenskar flyttar så fort det blir en viss procent andel icke svenskar i ett område.

  Är det rasistiskt att skriva så?


  Jag skulle vilja påstå att jag har väldigt väl underbyggda åsikter då, det är ju bara slå på tv nyheterna. Andelen svenskar minskar konstant i rosengård, tensta, rinkeby och dylikt, ingen svensk vill bo där.

  Jag tror att invandringen är en orsak till varför vissa områden i storstäderna har dragit upp priserna rejält, folk är beredda att betala mer för att barnen ska få gå i skolor med i huvudsak svenska klasskamrater.
  Men då ska man ju givetvis säga att det är lika mycket tvärtom, alltså att priserna sjunker i motsvarande grad där svenskarna är i minoritet.

  Detroit t ex är ett exempel på det, den staden har självklart drabbats hårt att bilindustrins nedläggningar, men i dom områden där svarta bor är husen billigare än där det mest vita.

  Nettoeffekten av huspriserna bör således vara obefintlig av invandringen, däremot kan man ju säga att befolkningsökningen ( som beror på nettoöverskott av migrations och emigrations) i kombination med stillastående nybyggnation
  givetvis påverkar priserna uppåt.


  Är detta oxå för rasistiskt?

  SvaraRadera
 43. Vem var de två senaste kommentarerna riktade till?

  Du har inte visat något alls om befolkningsutvecklingen och priserna. Du har visat att på länsnivå finns det inget samband mellan förändring av befolkningsSTORLEKEN och prisutvecklingen. Det hela säger inget om hur massinvandring och ickesvenska etniska enklaver som Tensta, Rinkeby, Rosengård och Backa påverkat prisutvecklingen inom länet. En kvalificerad gissning är att en stor inflyttning av invandrare, som till Stockholm, inverkar negativt på priserna då inga väletablerade och köpstarka svenskar är intresserade av att delta i vansinnesbudgivningar för en lägenhet eller villa i utsatta områden eller i närheten av dessa. Därför uppvisar Stockholms län en hög inflyttning men relativt liten prisökning.

  SvaraRadera
 44. Sedan vad gäller näthat och kommentarsfält så rekommenderas denna artikel;

  http://demofon.se/?p=3471#more-3471

  SvaraRadera
 45. Ja det var ju precis det jag skrev, om icke svenskar flyttar in i för stort antal så flyttar svenskarna ut. Och därför sker det vansinnesbudgivningar innanför tullarna i sthlm.

  På uppdrag gransking om Backa i göteborg så berättar ju en invandrare att dom pröjsade 1 mkr för en lägenhet som nu är värd 600k. Det är exakt vad jag menar med ovan skrivna inlägg, inklusive det inlägg jag fått bort censuerat.
  Så fort det för mykcet mångkultur i område så fallet sammhället samman och priserna sjunker snabbt med i fallet.

  Stockoholm har senaste inte ökat fått ökade bostadspriser i takt med befolkningsökningen, där håller jag med. Men det beror ju på annat såsom räntor, arbetslöshet, bolånetak och finansiella kriser.

  SvaraRadera
 46. Klart inte invadringen i sig dragit upp boprisbubblan men de fyller en funktion genom att minska överutbudet i de sämsta områdena som antingen borde rivas eller rustas för att sen agera prispressare.

  SvaraRadera
 47. Dia duit gach duine, Is é mo ainm Emily Snow bán, tá mé as an Johannesburg, tá anseo chun fianaise a thabhairt ar conas a fuair mé mo iasacht ó Dr Hector Mitchell Davidson
  {Mitchell Domhanda [email protected]} tar éis chur i bhfeidhm i dhá uair ó iasachtóirí iasachta éagsúla a éilítear a bheith iasachtóirí anseo an bhfóram, shíl mé a n-iasacht nuair is fíor agus chuir mé ach tá siad riamh thug dom iasacht go dtí cara liom a thabhairt isteach dom Dr Mitchell Airgeadas Hector Mitchell iasacht a gealladh chun cabhrú liom le hiasacht de mo mhian agus rinne sé i ndáiríre mar a gheall sé gan aon chineál mhoill riamh, shíl mé fós iasachtóirí iasachta iontaofa go dtí go bhuail mé an Dr Hector Mitchell, atá i ndáiríre chabhraigh liom le mo iasachta agus d'athraigh mo shaol ar an níos fearr. Níl a fhios agam má tá tú i gá ar iasacht práinneach freisin, Mar sin, déan teagmháil Dr Hector Mitchell ar a sheoladh ríomhphoist:
  {Mitchell [email protected]} chun cabhair a fháil. Cuimhnigh post go leor scéalta falsa amach ann! le do thoil as spéis féin nach a fooled! teagmháil a dhéanamh leo go bhfuil siad 100% legit agus ó chroí! go raibh maith agat as do chuid ama!

  SvaraRadera
 48. Dia duit gach duine, Is é mo ainm Emily Snow bán, tá mé as an Johannesburg, tá anseo chun fianaise a thabhairt ar conas a fuair mé mo iasacht ó Dr Hector Mitchell Davidson
  {[email protected]} tar éis chur i bhfeidhm i dhá uair ó iasachtóirí iasachta éagsúla a éilítear a bheith iasachtóirí anseo an bhfóram, shíl mé a n-iasacht nuair is fíor agus chuir mé ach tá siad riamh thug dom iasacht go dtí cara liom dom a thabhairt isteach go dtí Dr Mitchell Airgeadas Hector Mitchell iasacht a gealladh chun cabhrú liom le hiasacht de mo mhian agus rinne sé i ndáiríre mar a gheall sé gan aon chineál mhoill riamh, shíl mé fós iasachtóirí iasachta iontaofa go dtí go bhuail mé an Dr Hector Mitchell, a chabhraigh go mór liom le mo iasachta agus d'athraigh mo shaol ar an níos fearr. Níl a fhios agam má tá tú i gá ar iasacht práinneach freisin, Mar sin, déan teagmháil Dr Hector Mitchell ar a sheoladh ríomhphoist:
  {[email protected].com} chun cabhair a fháil. Cuimhnigh post go leor scéalta falsa amach ann! le do thoil as spéis féin nach a fooled! teagmháil a dhéanamh leo go bhfuil siad 100% legit agus ó chroí! go raibh maith agat as do chuid ama!

  SvaraRadera
 49. An bhfuil tú i gá d'iasacht práinneach chun íoc billí, leathnú gnó, comhlachtaí corpraithe nó iasacht phearsanta? Déan teagmháil linn lá atá inniu ann le haghaidh do iasachta éifeachtach agus iontaofa go tapa lá atá inniu ann ag tríd an ríomhphost: [email protected]

  mhéin
  Mrs Elena

  SvaraRadera
 50. Dia duit, tá mé an tUasal JONES CHRIS, iasachtóir iasacht príobháideach a thugann iasachtaí deis am saol. An bhfuil gá duit ar iasacht go práinneach chun íoc as do chuid fiacha nó is gá duit ar iasacht a fheabhsú do ghnó? Tá tú a diúltaíodh ag bainc agus institiúidí airgeadais eile? An bhfuil gá duit iasacht a chomhdhlúthú nó morgáiste? lorg níos mó toisc go bhfuil muid anseo a dhéanamh do na fadhbanna airgeadais an rud an am atá caite. iasacht againn cistí do dhaoine aonair a bhfuil gá acu le cúnamh airgeadais, a bhfuil droch-creidmheasa nó i ngátar airgid chun billí a íoc, chun infheistíocht a dhéanamh ar an gnó ag ráta de 2%. Ba mhaith liom a bhaint as an meán a chur in iúl duit go bhfuil a chuirimid ar fáil ar cúnamh iontaofa tairbhí agus beidh toilteanach a thairiscint ar iasacht. Mar sin, déan teagmháil linn inniu trí ríomhphost ag: [email protected])

  SvaraRadera
 51. An gá iasachtaí práinneacha chun do chuid fadhbanna airgeadais a réiteach? Soláthraímid Iasachtaí Gnó, Iasachtaí Pearsanta, Iasachtaí Baile, Iasachtaí Íocaíochta, Iasachtaí Bainise, Iasachtaí Mac Léinn, Iasachtaí Carr, Iasachtaí Bainc, agus Iasachtaí le Billí Íoca. Abair cé chomh dona atá tú
  Is é scór creidmheasa. againn. Iasachtaí Baile Athmhaoiniú le ráta úis íseal de 3% in aghaidh na ndaoine do dhaoine aonair. (TEAGMHÁIL EMAIL: :( [email protected]). UIMHIR + 918553623485, Cuirimid iasachtaí ar fáil d'aonáin tráchtála agus príobháideacha ó $ 5,000.00 go dtí $ 100,000,000 ar a mhéid Creidmheas le tréimhse iasachta de 1 bhliain go 30 bliain
  is féidir fós an méid iasachta a theastaíonn uait a thairiscint duit. Iarraimid iasachtaí do chliaint dubhliosta freisin. Má tá suim agat, téigh i dteagmháil linn agus cláraigh anois

  BÁR
  LOANT MAO LOAN
  info-sun service service cuideachta
  TEAGMHÁIL EMAIL :: us :( [email protected])
  SKYPE :: ROBERT MAO
  CAD AN UIMHIR CHON TEAGMHÁLA NÍOS +918553623485

  SvaraRadera