Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-08-22 10:52

Wikileaks bankläckor raderade

Via en läsare fick jag tipset om en artikel hos australiska The Age om Wikileaks-kriget mellan Julian Assange och avhopparen Daniel Domscheit-Berg (DDB). Där får vi slutligen förklaringen till varför det aldrig blev någon läcka av de påstådda uppgifterna om en amerikansk storbanks ruffel och båg, specifik Bank of America.

Wikileaks har helt enkelt inte kvar materialet. Då DDB ansåg att Julian Assange uppförde sig som en barnunge, och tillämpade noll säkerhet (t o m jag lyckades få reda på var Assange befann sig när han var i Sverige, och detta skulle alltså vara en person som drömt ihop att CIA skulle vara ute efter honom). DDB raderade helt enkelt materialet och alla backuper har framkommit helgen.

Även allt annat material är raderat. Enligt The Age/Der Spiegel (Google Translate) skall DDB nu i helgen också raderat sina egna kopior efter att 11 månader av förhandlingar mellan Assange och DDB skall har brutit samman i lite för skarp pajkastning.

Kort sagt är Wikileaks slut. De sitter inte längre på något material, och sedan DDB hoppade av har man inte heller kunnat skicka in nytt material. Kvar är bara en sexskandal och en Assange som menar att DDB jobbar åt både FBI, Mossad och CIA. Eller åtminstone antyder det.

Man kan fråga sig om det rent av alls existerat de påstådda läckorna. Det är ju väldigt praktiskt att säga att de blivit raderade både för DDB och Assange.

Vem behöver se på fiktiv underhållning som t ex TV? Verkligheten är alltid bättre/värre än dikten.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Kan det inte tänkas att något av intresse finns kvar i denna väl spridda fil på 1.39Gb?

  https://thepiratebay.org/torrent/5723136/WikiLeaks_insurance

  Under förutsättning att den faktiskt innehåller starkt krypterad data (snarare än bara skräp och brus), och att någon har kvar krypteringsnyckeln.

  SvaraRadera
 2. Denna väl spridda fil släpptes väl efter att DDB raderat Wikileaks data och hoppat av med egna kopior som nu raderats.

  SvaraRadera
 3. Den filen är alltså i så fall bara ännu en akt i Teater Assange.

  SvaraRadera
 4. Men vad i herrens namn är det DDB håller på med? Vad har han att vinna på att svartmåla Wikileaks och Assange och att dessutom radera materialet? Bank of America började ju faktiskt darra riktigt mkt när det blev känt att Wikileaks satt inne med info om bankens förehavanden. Trist för oss som hoppades på lite insyn i bankvärlden.

  SvaraRadera
 5. Man kan hoppas att någon förser Wikileaks med Stasilistorna. Så vi får se vilka förrädarna var i Sverige även om de inte kan straffas.

  SvaraRadera
 6. Oavsett. Bankväldet bör synas in på sömmarna. Det finns ju en anledning till att världen ser ut som den gör...

  SvaraRadera
 7. Mycket tyder ju på att DDB var köpt av amerikanska intressen. Detta inte sagt för att försvara Assanges tabbar.

  SvaraRadera
 8. Som sagt om DDB raderade materialet, vad säger det om DDB?
  Skall vi gissa att uppgifterna var så betungande att de helt enkelt inte fick komma ut?

  Nu har vi iaf all den "granskande journalistiken" kvar, vilket känns tryggt....och precis som De Styrande önskar. Ingen risk för obehagliga överraskningar. Status Quo.

  SvaraRadera
 9. Frågan är vilken roll Cornucopia spelar i denna smutsiga härva. Inte utan att man undrar...

  SvaraRadera
 10. Är verkligen upplagt för konspirationsteorier...
  Men om materialet verkligen existerade så kanske den ursprungliga läckan väljer att publicera det på något annat sätt nu när wikileaks inte kommer att göra det

  SvaraRadera
 11. Jag förstår inte varför man skulle ha ljugit om något så "banalt" som bankläckan med tanke på digniteten av dom tidigare läckorna. USA lär ju fortfarande har problem med sin diplomatiska trovärdighet efter cablegates läckan, och det är knappast långsökt att tro att man på såväl högsta nivå som i samtliga berörda säkerhetsorgan diskuterat hur man skall få stopp på den "svarta svan" som wikileaks var under ett par månader.

  Med tanke på att DDB's trovärdighet nu borde vara borta så lever vi numera i en med korrupt värld där sanningen kan förljugas och "korrigeras" eftersom risken för upptäckt är minimala, även om läget borde vara lite bättre än före wikileaks.

  Skall man döda barn i strid får man fan se till att mandat hemifrån även om det besvärligt att få till, annars är man inte bättre än Breivik och får finna sig i att bli hängd i pressen och riskera hamna i krigsdomstol.

  @Anonym 12:13
  Cornus roll i det hela nog mest att han är "millitärnörd" minns inte benämingen MEP? men tror inte han tar illa upp. Och sådana tycker att vissa saker skall vara hemliga, diplomatpost, millitära hemligheter, strategiska råvaror osv. och wikileaks underminierar på många sätt den nationella säkerheten när dom läcker ut information.
  T.ex. skulle information om hur FRA används vara förödande för både våra diplomatiska förbindelser men även för hemmaopinonen då stora obearbetade informationsblock skickas vidare, med både allt från diplomatisk post och svenska industrihemligheter, till svennebanans porrsurfande..

  SvaraRadera
 12. @ Logi

  Du menar nog MÖP = Militärt Överintresserad Person om jag inte missminner mig.

  SvaraRadera
 13. Logi- Ord Upp! Förbannat bra formulerat.

  Dock, som vi vet av erfarenhet, så gäller inte lagen alla och om man "äger" krigsdomstolen och domstolarna så kan man de facto göra precis som man vill. Carte Blanche.

  SvaraRadera
 14. JAo.. ser verkligen ingen anledning till att radera bankfilerna, och om DDB gjorde det pga personliga skäl vs assange.. shit asso.. mer "drama queen" än så får man nog fan leta efter då hade ju kunnat vara riktigt smaskiga saker om bland annat Bank of america..

  men nu lär vi aldrig få se det. vilket är tråkigt som fan, vi behöver mer insyn i skiten..

  SvaraRadera
 15. En sak vet vi nu i alla fall: DDB är inte (längre) intresserad av att publicera några läckor och Openleaks verkar vi kunna glömma. Kanske blev han utsatt för stark press/utpressning från vissa makter. Det kommer vi aldrig att få veta. Säga vad man vill om Assange och hans många gånger obegripliga handlande, men han verkar rätt bra på att hantera just press.

  SvaraRadera
 16. Sensmoralen av denna historia är alltså att man ska behålla kondomen på under hela samlaget. Glöm inte det pojkar !

  SvaraRadera
 17. Assange var 2010 års man, Breivik är 2011. For better or worse.

  SvaraRadera
 18. Den där filen på PirateBay är äkta och innehåller infon om BoA. Kommer väl ihåg när den släptes förra året, sommaren 2010 då det skrevs en del i internationell media om det.

  Det var för övrigt före våldtäktsanklagelserna mot Assange.

  Frågan är om Assange eller vem på Wikileaks som skapade den har kvar lösenordet/krytonyckeln.

  SvaraRadera