Aktuellt

Inträffade peak oil 2018 eller 2019 - och är energikrisen och den ekonomiska krisen därmed permanent?

Data från amerikanska energiinformationsmyndigheten EIA visar att eventuellt kan peak oil  inträffat 2018 eller 2019. Om det är så, så är de...

2011-08-11 09:35

Prova ett nummer av Effekt - gratis!

Följande inlägg kanske kan ses som reklam av en del läsare, men ingen form av ersättning har utgått till vare sig mig eller till någon till mig närstående för att publicera nedanstående. Däremot är Effekt ett bra magasin som berör många av de frågor jag skriver om här på bloggen när det inte är hård bevakning av börsen som det blivit på sistone av ren nödvändighet.

Läs för övrigt David Jonstads och Effekts intervju med Nicole Foss. Den intervjun bör intressera i princip samtliga läsare av bloggen. Obligatorisk läsning.

Jag ser ingen nedsida i att beställa ett gratisexemplar av Effekt enligt nedan.

Prova ett nummer av Effekt – gratis!
Under två framgångsrika år har Effekt skrivit om klimat, hållbarhet,
ekonomi och energi. Och vi fortsätter skriva – om dagsaktuella frågor
som kastar sina skuggor långt in i framtiden. Men framför av allt
skriver vi om vad människor gör för att möta dessa utmaningar.

I nästa nummer synar Effekt teknikens roll för att hantera klimat- och
energikris. Inte minst granskar vi övertron på tekniska lösningar och
ställer frågan: Hur neutral är tekniken? Förutom det åker vi på en
tågburen bröllopsresa från Göteborg till Asien. Och går i en matbutik
med två journalister som granskat matindustrin. Samt förklarar vad
finanskrisen i grunden handlar om.

Allt du behöver göra för att få läsa detta är att gå in på denna sida
och fylla i formuläret
. Erbjudandet är helt kostnadsfritt och du
binder inte upp dig att fortsätta prenumerera.

Väl mött!

/Effektredaktionen

*Sista beställningsdag är den 31 augusti. Erbjudandet gäller endast
personer som inte tidigare har prenumererat på Effekt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

26 kommentarer:

 1. Anti kärnkraft och pro vindkraft. Har svårt att ta er på allvar. Tyskland kommer visa hur fel ni är ute, industriflykt, hundratals miljarder i extra utgifter för skattebetalarna och effektbrist och importberoende.

  Ni önskar oss svenskar samma sak, har vi inte betalat nog för elkraften redan sedan avregleringen? Barsebäck kostade oss skattebetalare minst 15 miljarder som ersättning till EON. 10 reaktorer till skulle knäcka ett redan ansträngt folk!

  Sluta gräva graven för Sverige!

  SvaraRadera
 2. http://www.letsdeal.se/deal/5130446/

  Bostadsbubbla, bostadsbubbla, bostadsbubbla

  SvaraRadera
 3. Sol, vind och biomassa räcker inte till för världens, och inte ens Sveriges, energibehov. Traditionell kärnkraft har många nackdelar och bör avvecklas på sikt. Hoppet står till Rossis e-cat. Men om den apparaten inte fungerar som tänkt, kanske en kärnreaktor av typ LFTR löser världens energiproblem. Kolla: http://www.youtube.com/watch?v=6-uxvSVIGtU&feature=player_embedded

  /CyklarRex

  SvaraRadera
 4. Effekt verkar vara en riktig vänster/miljö-tidning. Från första sidan: "Storbritanniens konservativa regering har valt att tackla problemen genom att ta allra mest – relativt sett – från de allra fattigaste". Och där slutade jag läsa. Tack, men jag blir skedmatad med tillräckligt med VPK/MP(K)-propaganda genom alla andra svenska nyhetskanaler. Cornucopia - låt oss slippa anticivilisatorisk vänsterpropaganda tack!

  SvaraRadera
 5. "Klimatmagasin"? Tsss, det är ett forum för skattekåta klimathysteriker som vill återgå till 1800-talet. Som sagt - sluta gräva graven för Sverige! Åk till Kina och blås i era domedagsbasuner och gråt vinäger över inbillade koldioxidhot!

  SvaraRadera
 6. Det gar utmarkt att dra ner pa sitt energislosande. Vem bryr sig om varldens energibehov nar man har fatt lamna hem, jobb och foretag? Kom tillbaka nar du varit och halsat pa i Fukushima och sett hur roligt dom har det dar for att vi Tokyobor ska kunna ladda vara mobiltelefoner.

  Karnkraften maste bort, sa enkelt ar det.

  Mvh, Robert (som ar konservativ och hoger, absolut ingen vanstermanniska)

  SvaraRadera
 7. Vänster och klimat är samma sak, vänstern kidnappade miljörörelsen när muren föll. Nu kan man attackera kapitalismen under ett annat namn.

  På 70-talet hade effekt kallat sig marxistleninistiskt, hatet mot civilisationen och individens frihet lever kvar under andra begrepp.

  Skuldbeläggelsen är den samma. Synd att dessa får så mycket utrymme i media och samhället, det är destruktiva farliga krafter i bakgrunden. Se på hur vänsterpöbeln utövar demokrati, med sten och våld.

  SvaraRadera
 8. Tycker Foss underskattar förmågan att trycka pengar..
  Visst, deflationsspiralen kan inte stoppas, men de som sitter på militären kommer inte att bli ruinerade. Pengar kommer att tryckas för att betala varenda skuld.

  SvaraRadera
 9. "Londonupproren, orättvisorna... och the Tories". Ännu en svensk blaska som försvarar de stackars kriminella och beskyller det onda samhället för att inte vara givmilt nog? Nej tack.

  En text som beskriver vad jag känner: http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2024284/UK-riots-2011-Liberal-dogma-spawned-generation-brutalised-youths.html

  SvaraRadera
 10. Bra att Cornucopia fortsätter rensa i läsarleden, förra gången var det sd-gänget och muslimshot-hysterikerna som gick i taket, nu är det klysch-högern som är här mest för att de bara tänker på sina egna pengar som får spel.
  Fortsätt så, Cornu !

  /Freddy

  SvaraRadera
 11. Freddy jag antar att du ogillar yttrandefrihet? Det passar bra för vänsterns ideal, staten bestämmer åsikterna, staten dvs eliten inom vänstern ska bestämma åsikterna i samhället.

  Synd att din mamma inte gjorde abort..

  SvaraRadera
 12. Du skriver angående Effekt att ...ingen form av ersättning har utgått till vare sig mig eller till någon till mig närstående för att publicera nedanstående.

  Bra så! Men alla andra inlägg här på bloggen då? Ska vi utgå från att allt annat kan innehålla reklam och produktplaceringar betalda av för oss okända uppdragsgivare?

  SvaraRadera
 13. Nej. Det är bara när det kan misstänkas att det är betald reklam som jag skriver likt ovan. Redaktionell reklam skall vad jag vet skrivas ut som sådan i klartext.

  Fast det är bra med ett skeptiskt sinnelag.

  SvaraRadera
 14. I andra bloggar (typ modebloggar - kenzas m.fl.) brukar man väl inte skriva att ... nu gör jag lite reklam för H&M.. eller hur menar du? Snarare smyger man, mer eller mindre diskret, in reklamen/produkten i texten utan att berätta för läsaren.

  Redaktionell reklam är smuts medielandskapet. Den sänker trovärdigheten i en bra blogg som den här. Du är väl såpass stor nu så att du kan klara dig utan sån skit?

  SvaraRadera
 15. Modebloggerskor får svara för sig själva. Jag brukar skriva ut när det är redaktionell reklam, eller när jag skriver om ett ämne som får en reklamköpare att framstå i bra dager.

  Nej, jag kan inte klara mig utan reklam.

  SvaraRadera
 16. Det är inte konstigt om en tidning nischar sig mot vindkraft då det finns fler aktörer på den marknaden och därmed fler potentiella prenumeranter och annonsörer. Jämför med tidningen "Elbranschen" som snart är en vikt A3.

  SvaraRadera
 17. Jag pratar i första hand om redaktionell reklam. Den är svårare för läsaren att urskilja eftersom den grötar ihop sig med dina egna ståndpunkter, även om du nu tydligen skriver ut när det förekommer.

  Du kritiserar Peter Malmqvist och andra finansanalytiker för att de går andras ärenden. Själv går du dina annonsörers ärenden. Vad är skillnaden?

  SvaraRadera
 18. Ser ingen skillnad. Förhoppningsvis finner du det jag skriver läsvärt trots reklam. Redaktionell reklam har förekommit 5-6 ggr någonsin på snart tre år och >3000 blogginlägg. Har du ett problem med det så kan du sluta läsa.

  SvaraRadera
 19. Rakt på och uppriktig som alltid. Tack för det!

  Nä, jag fortsätter nog läsa. Det var bara så att jag hickade till häromdagen när jag såg under rubriken "Annonsera" att du tog betalt för redaktionell reklam. Om det nu har inträffat 5-6 gånger på 3 år kan det inte vara någon större inkomstkälla? Eftersom jag när ett djupt hat emot redaktionell reklam skulle det, åtminstone för min del, vara ett lyft om du deklarerade att du inte ägnar dig åt detta.

  SvaraRadera
 20. Jeez vad mycket griniga tokmoderatmuppar.
  Har ni förlorat i monopol allihop?
  Ja just det, det är ju det ni gjort, både fastigheterna och börsen som bara kunde gå upp har ju vikit.
  Bobubbla - Aj! Aktiekrasch - Aj! Peak oil - Aj!
  Peak krediter - Aj!
  Jobbig framtid för de tokmoderata tekniknaivister som inte vill anpassa sig till verkligheten.

  SvaraRadera
 21. 13:25
  Att ni vill förstöra våran framtid kommer leda till konflikt, att då kalla er pacifister är att ge oss segern i förskott. Ni borde aborterats som foster så hade samhället sluppit skadan ni orsakar nu.

  SvaraRadera
 22. 14:37

  Klimatfobi, vänsterfobi, energibristfobi, ja fobi för det mesta. Sista meningen visar tydligt på bristande öppenhet. Det samhälle som formas idag med ökad rasism, upplopp i London, finansmarknad som ropar efter mer "stimulans" (skattepengar). Vad är det för samhälle? Inget jag önskar, inget jag tänker medverka till. Nä, jag är öppen för att lyssna på andra vänster, höger och de fakta som finns om skulder, klimatproblem och PeakOil och medverka till ett bättre samhälle för många människor iställer för få trångsynta som önskar att jag "aborterats" bort.

  SvaraRadera
 23. Ja ush vilken dålig stämmning det var här.
  Jag har i allafall prenumererat på Effekt sedan den startade och följer deras sajt oxå lite grann. Tycker den är suverän! Jag har röstat på centern, moderaterna och nu senast på miljöpartiet.
  peace!
  mvh julia

  SvaraRadera
 24. Prenumerar på Effekt sen start och röstar på MP sen senaste valet.

  SvaraRadera
 25. Miljön blev en "vänsterfråga" när "högern" inte brydde sig om miljön.

  Men frågan är intressant som ett lackmuspapper. Det är ju ett effektivt sätt att locka fram nätkommentarshatgubbarna.

  Nästan så att jag funderar på att teckna en betalprenumeration direkt. En tiding som hatas så mycket måste ju ha en del förtjänster.

  SvaraRadera
 26. Miljön blev en "vänsterfråga" när det enda politikerna gör är höja/införa olika skatter i miljöns namn.

  SvaraRadera