Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2011-08-22 16:33

Glest på visningarna i Stockholm

Dagens Industri har ägnat sig åt lite riktig journalistik i fält och sprungit på visningar i helgen om man skall tro en artikel med rubriken Sval start på bostadshösten. Naturligtvis bara i Sveriges navel, Stockholm, vilket alltså inte säger något om övriga 90% av landet.

Men bilden som DI målar upp stämmer med mina slutsatser ifrån statistiken förra veckan - de stora dyra lägenheterna saknar nu köpare.

"I en lägenhet av det dyrare slaget var det faktiskt helt tomt på visningen, men då ska det tilläggas att di.se inte var på plats under hela visningstiden. I andra lägenheter var mer folk på plats" skriver Bonniers ekonomiblaska online.

De dyra lägenheterna kostar helt enkelt mer än folk har lust att låna, vilket gör att man köper mindre och billigare lägenheter istället. Det kan göra att Mäklarstatistiks snittpriser faller medan Valueguards kvalitetsjusterade priser stiger i brist på avslut bland premiumobjekten.

Mäklarna ojar sig över att de slutat med lockpriser samtidigt som marknaden fryser ihop. Stackarna.

Finns det några läsare som har egna erfarenheter att dela med sig från helgens visningar?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

62 kommentarer:

 1. Nej det finns ingen som har erfarenhet av helgens visningar, ingen var där ;).

  /Johanneberg

  SvaraRadera
 2. Var på sex objekt i Stockholm. De billigare "osexigare" lägenheterna var relativt välbesökta men de dyrare/mer fixade objekten ekade rätt tomma. idag har jag fått de första uppföljningssamtalen och intresset verkar minst sagt svalt - inte ett enda bud vad jag hört.

  /Martin

  SvaraRadera
 3. Stämmer med det jag sett. Körde en sökning för både små ettor och större tvåor. De flesta objekt hade endast en(1) budgivare. Ännu vanligare var "kontakta mäklaren för visning" som man numera ser i var och varannan annons. Det tolkar jag som att mäklarna inte har råd att köra fler tomma visningar för lägenheter med allt för höga acceptpriser. Kanske kan man hoppas att nån ringer in, kostar ju inget.

  Om inte acceptpriserna kommer ner så blir det inte mycket affärer av i augusti, den saken är klar.


  /Darius

  SvaraRadera
 4. Visning förra veckan av lite dyrare lägenhet med tanke på övriga priser i samma område. Mycket få personer på visningen.

  Lägenheten var ute första gången i mars och då var inte 100' över utropspris tillräckligt för att säljaren skulle sälja, nu var ingen villig att bjuda acceptpris som är 300' över utropspris förra gången.

  Jag bedömer att skillnaden mellan det säljaren vill ha och köpare bjuda till ungefär 5-10%.

  //Anders

  SvaraRadera
 5. Roligt faktiskt att Alex Schulman var en av de första att varna för bostadsbubblan, trots att han inte hade mkt på fötterna. Cred ska han dock ha. :)

  SvaraRadera
 6. En bekant till mig arbetar med bolagsrätt och han berättar att det är en hel del "råkurr" inom vissa mäklarbolag. Man försöker få ut så mycket pengar som möjligt innan det är dags att betala räkningarna osv. och då tränger man sig helst före sina "kollegor". Det blir en hel del minoritetsrevisorer, särskilda granskare osv.

  SvaraRadera
 7. 17:04, gah, vi var många som var före. Men det kommer gå till historien som "Schulman hade rätt". Fast sedan gick han och köpte ett hus ändå... Han gjorde rätt, men torskade ändå dit:

  http://cornucopia.cornubot.se/2011/04/gora-ratt-men-torska-dit.html

  SvaraRadera
 8. Jag var på 3 i Stockholms innerstad i helgen. Inte dom sexigaste men ändå mycket pengar. Var väldigt glest om man jämför med förra årets höst då det var helt hysteriskt. Vi och ett annat sällskap på två. Och tre på det sista.
  Ts.

  SvaraRadera
 9. Cornu,

  Du har länge skrivit om den stora mäklardöden och nog ser det ut att bli tufft för stackarna.

  Men när priserna rasar kommer marknaden att bli köparnas marknad. Tror du att det finns en möjlighet för mäklarna att ta till vara på det? Det är inte helt otänktbart med mäklare som i framtiden springer köparnas ärenden.

  På köparnas marknad är det väl inte särskilt orealistiskt att köpare kommer att anlita mäklare för att spana ohh att göra ett urval av lägenheter givet ett maximalt pris och andra kriterier. Mäklarna skulle då välja ut finkornen och arrangera visningar.

  Bakom kulisserna skulle mäklarna alltså "hjälpa" säljare att bli av med lägenheter till så lågt pris som möjligt, istället för att som idag trissa budgivningar på telefon och via SMS.

  SvaraRadera
 10. Jag tyckte det var hyffsat med folk på de visningar jag besökte, även om det var få som skrivit upp sig som intresserade. Jag råkade av misstag besöka en trea jag redan besökte i våras. Det var den tredje söndagen den lägenheten hade visats och priset hade inte korrigerats.

  SvaraRadera
 11. Grannarna skall sälja, har haft 2 visningar varav en rätt välbesökt. Dock ingen i helgen som var. Nu är en visning planerad nästa helg, så det går nog lite segt. Och det sitter lappar i portuppgångarna vilket jag inte sett tidigare, men det kan vara den mäklarfirman som jobbar så.

  Skall nog inte peta i såret med att fråga...

  Men en intressant detalj: jag har en RSS-bevakning på Hemnet för att se vad som händer i föreningen (och se lite lösningar i likadana lgh). I RSS-läsaren står det 15 juli. I annonsen står det att den varit 25 dar på Hemnet. Nånstans stämmer det inte, men jag minns inte exakt när annonsen kom upp.

  SvaraRadera
 12. Stor skillnad på husvisningarna i Stockholms förorter. Ingen budgivning och mäklarna ringer och tigger bud under utgångspris. Vi har sprungit på visningar i drygt ett år och det är stor skillnad nu. Folk har definitivt dragit ner ribban för vad de kan tänka sig betala/låna.

  Det kommer dock ta ett tag för de som inte måste sälja idag att förstå att de inte kommer få lika mycket som grannen på hörnet som sålde för ett tag sedan. Tror priserna kommer vara behagligare för oss köpare då poletten trillat ner.

  SvaraRadera
 13. Min man jobbar som mäklare i Stockholm och han säger att ibland är det rätt svårt att övertyga ägare att deras lägenhet inte är värt so mycket som de tror.
  Själv hoppas jag att det går bra åtminstone ett år framöver sedan är jag klar med skolan och kan börja försörja oss istället.

  SvaraRadera
 14. I Johanneshov, där jag bor, är budgivningarna på lägenheter upp till 40-45 kvm närmast hysteriska. Större än så verkar det vara stor skillnad på antalet intressenter och bud.

  SvaraRadera
 15. Sålt min etta i sthlm innerstad för någon vecka sedan. Gick efter en extra visning. Är nöjd.

  :)

  SvaraRadera
 16. Lite off topic men om Stockholm är Sveriges navel så måste Göteborg vara sveriges rövhål - altså rent anatomiskt.

  SvaraRadera
 17. Det kommer sakert vara svajigt en manad till eller sa. Folk och banker ar oroliga efter de senaste veckornas snalblast pa borsen, krig, osakerhet, osakerhet, osakerhet. Men: Bernanke ska snacka pa fredag, borsen kommer att stabiliseras under kommande manad och Riksbankens nasta mote ska avklaras. Sen kommer vi med all sannolikhet se att inte sa varst mycket har hant. Allt stabiliseras och uppdamningen av bostader kommer sa sakteliga att normaliseras.

  Historiska jamforelser ar inte relevanta eftersom samhallet sag annorlunda ut pa 80-talet (statliga monopol, dalig konkurrens, svag krona och reglerade banker, bara for att namna nagra saker som forandrat samhallet radikalt sedan dess) och det darfor faller bort valdigt manga relevanta variabler i jamforelsen.

  Precis som 2008 sa ar det fundamental osakerhet som hammar marknaden. Nar man kan se horisonten igen okar omsattningen pa alla plan for da vagar folk fatta beslut och kan aterigen sova lite battre om natten.

  SvaraRadera
 18. Förstår inte varför ni springer på visningar nu när ni vet att priserna kommer gå ner med 50-80%. Det gäller inte bara att klara räntan utan att också klara att slänga in cash när nedgången eskalerar och banken vill ha mellanskillnaden.

  SvaraRadera
 19. 19:09, apropa anatomin - rovhal eller knaveck, absolut! :-) For att folja Cornus logik maste da dessutom Pitea vara Sveriges ansikte och Kiruna vara Sveriges hjarna, eller? Hmmm.

  SvaraRadera
 20. 19:11, hur kan vi "veta" det?

  SvaraRadera
 21. Jag har varit på visningar i Göteborg sedan årsskiftet. Det har bara blivit färre och färre personer på visningarna. Jag tror att det dröjer ett tag innan priserna faller dock då säljarna måste svälja stoltheten och inse att de inte kommer få lika mycket som grannen som sålde för ett år sedan.

  SvaraRadera
 22. 19.14 Därför att inga träd eller tulpanlökar växer till himlen. Vi har haft uppgång sedan ca 1992 och det är dags..

  SvaraRadera
 23. Har nu sedan maj varit på över 17 visningar men följt närmare 50 objekt.

  Det jag ser idag är helt annorlunda från vad jag såg sist 2007. Idag har man som köpare god tid på sig och mäklarna är faktiskt riktigt trevliga. Visar man minsta lilla intresse så översvämmas man idag av samtal och förslag från mäklarna. Säljbolaget Eric Olsson har faktiskt också dom blivit trevliga. Tidigare så gick jag inte på visningar dom höll i då priset alltid var i storleksordningen 50 % mindre än vad lägenheten skulle säljas för.

  Vad jag ser är en sorts inlåsningseffekt. Färre objekt kommer nu ut jämfört med tidigare och fler objekt ligger kvar osålda. Inlåsningseffekten är nog pga att vi befinner oss i förnekelsfasen. Mao förväntar sig säljarna helt enkelt att fortfarande tjäna pengar. Kan man köpa ett objekt till det priset dom själva köpte det för år 2007 så hade saker snurrat. Då lägenhetsinnehavare (i framförallt Stockholm) räknar med att tjäna minst 10 % per år så finns det en missmatch. Det finns alltid köpare för bostäder men det måste vara till rimliga priser. Förutsättningarna idag är så extremt mycket sämre för köpare än tidigare.

  SvaraRadera
 24. http://www.hemnet.se/tjanster/statistik

  Husmarknaden ser övergödd ut!!

  SvaraRadera
 25. Jag läste om ett objekt som de hade köpt för 4.4 miljoner 1994 som de för ett år sedan försökte sälja för 100 miljoner. De har nu fått gå ned till 65 miljoner. Antagligen har de renoverat för mycket pengar som de nu inte får igen.

  SvaraRadera
 26. Hur kan man välja att gå in nu? Javisst, man kanske kan få något billigt jämfört med 6 månader sedan, men vi står ju inför ett rejält prisfall på 20-40%. Snacka om att fånga en fallande kniv.

  SvaraRadera
 27. Jag tror att många som egentligen vill köpa lite dyrare (ej första) bostad kommer att tveka - inte bara för att en del inser att möjligheten finns till sjunkande priser framöver, men också för att man vill (eller kanske t o m snart måste) sälja sitt nuvarande boende. Effekten blir rimligen ett ökande antal objekt till salu, färre genomförda affärer, och sjunkande priser. Frågan är om inte denna "effekt" kan tänkas skynda på förloppet?

  Själv var jag på några visningar i Sthlms ytterkant under helgen och föregående. En del folk, men de flesta verkade vara nyfikna grannar...

  SvaraRadera
 28. Ska köpa, men undrar om jag verkligen kvalar in som BLT. Kollar på 3 respektive 5 ha gård, typiska skitgårdar med några pinnar att tjudra hästen vid. Priset 5-600 tusen. Tror inte jag blir BLT på 5-600 tusen. Men det är klart, jag hamnar två netto-årslöner i skuld. Min skuld blir ju 200% av mitt "personliga BNP" greklands skuldkvot är väl bara en sådär 170%. Och då blir det ju ett jävla liv.
  Är det ok eller ska jag bo kvar i min kvalfyllda lägenhet utan vidder och med bilar utanför fönstret?

  SvaraRadera
 29. Skulle inte oroa mig så mycket till de priserna. Men se till att få minst 4 ha, då allt under slutar räknas som jordbruksfastighet (och förlorar en massa fördelar) år 2014.

  SvaraRadera
 30. Ser på programmet "flytta hemifrån" på SVT1. Tjejen är typ 20 år och arbetslös men har flyttat till en innerstadslägenhet i stockholm. Lägenheten ser kanppast ut och vara mindre än 35 m2. Måste ha kostat minst 2 mille. Luktar 85% belåning med 0kr amortering på långa vägar.

  SvaraRadera
 31. Har letat villa i över ett års tid. Som många säger: förra året var rätt fruktansvärt att gå på visning: stirriga småbarnsföräldrar som nästan började buda i farstun på halvsunkiga objekt. I våras började vi dock märka att marknaden vände. På vissa visningar var vi nästan ensamma: ska tilläggas att vi då var i ytterområden (Värmdö, Tyresö etc) och vi märkte att det dök upp ett och annat skambud.

  Nu är läget helt annorlunda: klart färre spekulanter och en helt annan inställning hos mäklarna - men jag tror bara raset har börjat. De osålda objekten hopar sig och nya kommer till. Man får inte glömma att många MÅSTE sälja; de har inget val då bostaden blivit för dyr. Jag misstänker att det förekommer en hel del "dolda" skambud på marknaden; låt säga att en villa ligger ute för 4 500 000 men inte får några bud, under en längre tid. Mäklaren har dock kontakt med en potentiell köpare och de kommer överens om ett pris på 4 000 000. Mäklaren övertygar den panikslagna säljaren om att detta är enda chansen att få objektet sålt - man gör affären och budet visas aldrig på Hemnet utan bara försvinner. Givetvis dyker det upp i nån statistik senare - men många tror nog att det har pågått "vanlig" budgivning...

  SvaraRadera
 32. Anonym 22.10

  Det är Gyllenhammars kåk på Råö norr om Onsala. Går inte riktigt att spekulera om vad de har gjort eller inte då han i stort sett fick fastigheten av Volvo...

  /Jonas

  SvaraRadera
 33. http://www.blocket.se/stockholm/2_a_i_Enskededalen_uthyres_from_1sep_35625081.htm

  "vi hyr nu ut våran fina lägenhet i Enskededalen. Vi har haft den för försäljning men med dessa tider så har vi valt att vänta. Vi har tänkt oss att hyra ut den tillsvidare."

  SvaraRadera
 34. Ska salja nu, blir hemnet pa onsdag och visning pa sondag. Pirrigt, speciellt nar vart forsta barn skulle ha kommit idag. Men som jag sa till maklarinnan: det ar bara att kora sa far vi se. Jag saljer naket och orenoverat, dvs. skick som nar jag kopte + 10 ars slitningar och ostylat (WYSIWYG = what you see is what you get). Jag hoppas ga +30% efter arvode och skatt. Typ som inflationen. I'll let you know!

  SvaraRadera
 35. Re: 22:34
  Enskededalen är ett utsatt område där det nyligen ombildats en hel del. Inte representativt alls. Men visst förekommer fenomenet, och jag hoppas på rejäl nedgång under hösten.

  SvaraRadera
 36. http://www.svenskfast.se/Hemnet/Pages/ObjectView.aspx?objectid=3SEJOPFPATFM3UHK

  Nånting säger mig att fritidshuset i Ö-vik är i uselt skick. Kreativ mäklare eller vad säger ni?

  SvaraRadera
 37. 22:55

  Det där är humor!
  Skrattar så tårarna rinner.

  36 bilder på en sjö och 1 (en) på huset - på långt håll

  SvaraRadera
 38. Ha aha ha ha....det hade väl ändå räckt med 35 bilder på sjön!

  SvaraRadera
 39. Lol. Och 900 000 för det där kyffet? Lycka till säger jag bara..

  SvaraRadera
 40. Men detta kan väl aldrig hända här, eller?
  http://playrapport.se/#/video/2509464

  SvaraRadera
 41. Anonym 23:02 skrev:

  "22:55

  Det där är humor!
  Skrattar så tårarna rinner.

  36 bilder på en sjö och 1 (en) på huset - på långt håll"

  Det får mig att tänka på Monthy Python-sketchen: "We used to live in a lake"...

  SvaraRadera
 42. När jag läser lite i kommentarerna om att säljarna oftast kräver mer än vad utgångspriset är så tänker jag utsökt tillbaka på bubbelteorin.

  Är vi uppe i självbedrägeri-fasen nu eller har vi rent av hamnat i förnekelse-fasen?

  http://2.bp.blogspot.com/-7Fyl40zJnw4/Tj-4t3DRCCI/AAAAAAAAGI4/uv8e_Y9KKu0/s1600/bubblor.png

  SvaraRadera
 43. När jag & fru byggde hus för några år sedan kändes det mycket olustigt att belåna oss på flera miljoner och nästan overkligt att vi skulle bo i ett nytt hus (vi hade lån på ca 2 Mkr).

  När sedan åtskilliga kollegor något år senare i en blomstrande marknad stod i begrepp att göra samma sak fanns en tydlig vilja att göra av med pengar och 4-5 Mkr ansågs som "bottengräns" för vad ett anständigt hus kostade att bygga, toppnoteringen bland den nära bekantskapskretsen passerade 6 MKr. Man lånade helt enkelt så mycket som banken (frikostigt) tillät.

  Våra egna lånade och spenderade 2 miljoner, som tidigare tett sig som en förmögenhet, verkade helt plötsligt kaffepengar i sammanhanget trots att vi samtliga hade liknande inkomster.

  Jag slås av att det går väldigt fort att ändra uppfattning om vad som är dyrt och vad som är rimligt. Den uppfattningen kan sannolikt komma att behöva revideras åtskilliga gånger de kommande åren.

  SvaraRadera
 44. Ska inte på visning förrän nästa helg, och det i södra sverige. Men vill ändå dela med mig av mina iaktagelser. Det som främst slog mig är att samtliga kolleger som jag pratat med (vi pratar ofta om bostäder av någon anledning) var inne på att priserna är på väg ner och alla hade någon typ av anekdotiskt bevis på detta. Det är ett rejält omslag i sentiment, åtminstonde på min arbetsplats. Till och med de som var väldigt positiva säger nu att man kanske ska vänta med att köpa...

  SvaraRadera
 45. Det jag tycker är märkligt i denna debatt är att alla
  snackar om att man skall kunna amortera.
  En normal familj med rimliga inkomster och en normal livsstil.
  Hur mycket orkar den amortera i månaden? 2 tusen kanske?
  Det skulle ge 24 tusen i året. Lägg till nån hundring och på 4 år
  så har du amorterat 100 tusen.

  Om du nu har lån på 2 till 4 miljoner. Dessa 100 tusen kommer inte
  att förändra situationen på något sätt. Då är ändå 4 år lite drygt en
  halv konjunkturscyckel.

  För att amorteringen skall bita nått på räntekostnaden så måste den
  totala lånemassan vara betydligt mindre eller månads amorteringen
  kraftigt mycket högre.

  Man kan ju inte sätta sig i en situation där man man skall leva på vatten
  och bröd i 10 år för att få ner räntekostnaderna till hanterbara summor.

  Jag tycker synd om de unga människor som kommer ut i livet idag och behöver
  köpa bostad. Man kan inte begära att de skall kunna se den ekonomiska
  närhistorien. De ryks nog med i sin tid.
  Det är ju Banken som skall vara den ekonomiska rådgivaren som ger lite perspektiv.
  Men de sviker sin uppgift.
  Jag tycker det är rimligt att vid en försäljning där en familj måste sälja
  med förlust så skall banken få ta en del av den förlusten.
  Vet inte riktigt hur reglerna skulle behöva se ut men det skulle skapa ett
  incitament för bankerna att sansa sig lite i sin utlåning.

  SvaraRadera
 46. Vad gäller amorteringsfrågan så måste man ju i många fall väga den mot hur väl rustad man är mot tuffare tider. Vi amorterar ganska sparsamt just nu (ca 50 års återbetalningstid) men försöker att bygga upp en buffert på åtminstone 3-4 månadslöner för att på ett kontrollerat sätt kunna hantera en oförutsedd negativ förändring.

  Visserligen skulle vi kunna pytsa in hela bufferten i lånet och kanske sänka månadskostnaden med någon hundralappa eller två men då känns det betydligt tryggare att ha liten reserv.

  SvaraRadera
 47. Nedanstående är representativr för hur det ser ut just nu.

  2a på södermalm om 42 kvm, acceptpris 2'250'000, en budgivare med inkommet bud 2'000'000(47'619/kvm)

  3a i vasastan om 64 kvm, acceptpris 2'950'000, två budgivare med bud 2'850'000 (44'531 /kvm)

  2a om 42 kvm i fredhäll, acceptpris 2'100'000, en budgivare med bud 1'900'000(45'238/kvm)

  Det här är extremt populära områden. Ytterstad och närförort lär vara stendött.

  Notera också att för c.a 80% av lägenheterna just nu står det "kontakta mäklaren för visning". De flesta har gett upp att köra rullande visningar.

  Mäklarna kan rimligen inte överleva länge till med denna obefintliga omsättning. Tippar på att vi får se KRAFTIGA neddragningar fram emot senhösten om detta fortsätter. Inga avslut -> inga pengar för löneutbetalningar

  /Darius

  SvaraRadera
 48. var tvungen att bidra med ytterligare en, eftersom den är lite uppseendeväckande.

  2a om 46 kvm på södermalms "gräddhylla" . Acceptpris 2'275'000. Endast ett skambud inkommet på 2'000'000

  Säljaren har faktiskt varit duktig här och gått ner i acceptpris om man jämför med snittet för området, men det blir "skambud" ändå. Blir detta trenden för de närmsta åren kanske,...

  /Darius

  SvaraRadera
 49. Är man ute efter att köpa bostäder och mark och inte orkar vänta ut den uppblåsta svenska bankbubblan så kan man ju faktiskt med lite tålamod göra klipp redan nu utomlands. Köpte flera hektar mark i ett tropiskt land, allt under ordnade former för under 100kkr. Tänk er ett semestervykort med palmer på och närhet till hav så fattar ni ungefär. Bra jord att odla på dessutom, låg beskattning ( nästan obefintlig), i närhet av vägnät och annan infrastruktur. Tveksamt att det går att överträffa i Sverige även fast ett finansiellt armageddon skulle inträffa.

  SvaraRadera
 50. 10:54, tycker inte det riktigt är ett skambud. Just nu känns det faktiskt ganska sannolikt att vi kommer få en nedgång på minst 20%, förmodligen mer, så då är det där ändå ett ganska bra bud.

  SvaraRadera
 51. Jo, det är intressant att det har börjat dyka upp "skambud" i Stockholm. Kan inte minnas att jag har sett det tidigare. I alla fall inte under de senaste 5 åren.

  SvaraRadera
 52. En lägenhet jag grämer lite att vi inte köpte.

  3 rok, 75kvm, under 3000 i avgift, i princip skuldfri förening med ica som hyregäst (stabil hög hyra även i lågkonjunktur) balkong, bra planlösning. Dock orenoverad och 60-tals hus.
  acceptpris 3695000 såld för 3425000 =45000/kvm vilket är 25% lägre än snittet för området (dalagatan 29 i vasastan)

  Detta kan antingen vara en bra affär eller ett tecken på ett kommande ordentligt prisfall

  SvaraRadera
 53. @11-08-23 12:53

  Så stora lägenheter, 60 tals hus, går knappast för 25% mer(60'000 kr/kvm) ens i vasastan. Snarare runt 50'000 kr/kvm beroende på läge och skick.

  Är den stor, orenoverad och dessutom icke sekelskifte(60 tals hus i ditt fall) så är 45'000-50'000 kr /kvm vad priserna låg på "innan" raset. Köparen fick ingen jätterabatt

  /Darius

  SvaraRadera
 54. Jag följer bostadsmarknaden i Helsingborg. Både hus och BRF. Igår tittade på de stora mäklarbyrå och analyserade pågående budgivningar. Det som händer bakom kuliserna kan jag inte uttala mig. Men de stora mäklarehus har ca 50-70 objekt ute i Hbg. Där fanns bara 2-4 st objekt som hade något bud. De flesta under utgångspriset.

  Jag ska kolla återigen i mitten av denna vecka och nästa vecka. Men utvecklingen ser inte alls bra ut. Dock ser det utmärkt för köparna för en gångs skull på länge!

  /Patrik S

  SvaraRadera
 55. Förtydligande ovan:
  50-70 objekt per mäklarehus.

  /Patrik

  SvaraRadera
 56. http://na.se/nyheter/2.2212/1.1327391-darfor-ar-det-svart-att-salja-huset-just-nu

  SvaraRadera
 57. Ni har fel, det är köpläge. Läs sidan 20 i lokaltidningen.

  http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_misu#

  BLT

  SvaraRadera
 58. BLT 19:54

  Om Erik Olsson säger så är det nog så *haha* Kul att denna tidning har lite humor.

  SvaraRadera
 59. Mecklarn raderade budgivningen för skambudslägenheten. Såg väl inte "bra ut". Nu får man ist "kontakta mäklaren för mer information".

  /Darius

  SvaraRadera
 60. Darius: Senaste bud på "gräddhyllan" (inte för att jag skulle kalla ploggatan för särskiltexklusivt) är nu på accept-nivån...

  Vad är poängen med att titta på pågående budgivningar? Många budgivningar kommer inte igång förrän efter några dagar, eftersom folk ska skaffa lånelöften etc. Så var det även innan den "nedgång" vi är i nu...

  /dd

  SvaraRadera
 61. Darius: Det är för övrigt 5 aktiva budgivare. Budgivningen STARTADE imorse, eftersom det var visning igår...

  /dd

  SvaraRadera
 62. ajdå, såg fel på datum.. Hursomhelst, 5 budgivare på 2 dagar tyder knappast på lågt intresse...

  /dd

  SvaraRadera