Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2011-08-31 15:17

Ekonomisk tillväxt i Kanada Q2 2011: -0.4%

Texten till detta inlägg gick förlorad pga skit bakom tangentbordet. Blogger har bytt till ett nytt bättre gränssnitt, men det betyder inte att jag har bytt till en ny, bättre hjärna. Men kommentarerna finns kvar, så jag publicerar denna förklaring istället.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Nja, OMXS30 ar uppe i over 960 nu. Det ser ut att bli over 3% upp idag. Inte illa.

  Nu nar rapporterna och prognoserna fran olika hall duggar tatt sa ar de mycket riktigt negativa, men inte fullt sa negativa som marknaden trodde nar "raset" inleddes for ett par veckor sedan. Darfor kommer OMXS30 nu att rekylera upp till runt 1000-1050 och sedan stanna kvar dar. Runt 10% ned fran arshogsta ar ganska sannolikt.

  En annan grej, jag lovar att borsen gar upp samma dagt som Riksbanken har sitt mote oavsett om de kommer fram till att hoja/sanka/eller ligga kvar med rantan. Ska vi sla vad?

  SvaraRadera
 2. Säger inte emot dig. Less bad is the new good.

  SvaraRadera
 3. Du behöver inte slå vad med någon här.
  Det är bara att ta position på marknaden ;)

  SvaraRadera
 4. Bra körning nu mot 990-1020 på omx:en så man kan förnya negativa positioner.

  Att QE3 skulle komma 20 sept, med SP500 nu bara 10% från årshögsta känns inte speciellt troligt. Och kommer det borde allt vara inprisat redan vid det laget.

  SvaraRadera
 5. Riksbankens räntemöte!
  Den är ju redan bestämd enl. forskarna som undersökt Riksbanken.
  Insiders som fått monopol på mikrofonerna i 'ränterummet' har väl redan tagit 'positioner' ?

  SvaraRadera
 6. 16:26, hur kan det vara inprisat om det inte ar sarskilt troligt?

  SvaraRadera
 7. Måste bara få dela med mig en graf jag hittade:

  http://1.bp.blogspot.com/-93oa6-ukNkM/Tl5D4DPoyLI/AAAAAAAAA78/8HUa0qFyP0o/s1600/OMX%2B1984.jpg

  Cornucopia, vad säger du?

  Själv tycker jag du fortfarande är för positiv även om du varnat för nedgångar. Dina varningar är bra men du målar upp i mitt tycke för positiva synvinklar.

  Din pessimisstiska syn är ändå inom ramen för vad media kan tåla, pröva nästa gång att skriva -70% ras eller -85% i nedgång för alla fastigheter och ett börsras på 85%, jag tror inte du blir lika populär då.

  Men, en bra blogg är det och fortsätt att upplysa andra om läget!

  SvaraRadera
 8. 18:33, om du nu ar en sa grafofil statistiker som du vill framhalla sa maste du for sjutton satta tecknen ratt. En nedgang pa -85 % ar ju faktiskt ingen nedgang. Daremot ar ett ras pa 85 % botten ur... Och var far du 85 % ifran? For att siffran nagonsin ska komma ner till den nivan kravs att lagstiftaren reglerar sk*ten ur finansmarknaden, att jordens bana runt solen forandras eller nagot annat extremt drastiskt. Att tro att sadana eller motsvarande dystopier kan bli verklighet ar ju inget annat an en fetisch. Eller har du ocksa investerat i jordbruk och egenhushall?

  SvaraRadera
 9. 19:16

  Varför är 85% nedgång orimligt?

  Börskraschen 1929 var 92% i dowjones och tog ungefär 4 år. Dystopi? Knappast. Hände det något drastiskt? Inte särskilt som du vill göra gällande.

  Snarare verklighet, men du är väl säkert bland de som är opåkallat glad i varje jävla läge och inte vill tala om det som är "förbjudet", "fel" eller värst av allt "kååånstigt". Man kan ju inte vara "kåånistig" för då är man extreeem juhh.

  Kör ner huvudet i sanden lite mer, djupare, ta in armarna också.

  SvaraRadera
 10. OK, sa bara for att det hande 1929 sa gar du och vantar pa att det ska handa igen?

  Nar Dow Jones borjade rasa 1929 hade index stigit med 50% pa mindre an ett ar. Riktigt sa illa ar det val inte nu va?

  Det ar som med politik. Vissa tror pa Keynes. Andra pa Bernanke. Kanske handlar det fundamentalt om hur man ar lagd, optimist eller pessimist. Bada havdar att de ar realister.

  Och var ar det for Stockholmskomplex du slanger dig med, tagga ner va!

  SvaraRadera
 11. Men för helvete människa, ser du inte vad som pågår runt i världen? Havererande statsbudgetar? Bostadsbubbla?

  Bara de två problemen tror jag innebär -85% för börsen.

  Men erkänn nu, du är fullt belånad va? :D

  SvaraRadera
 12. 08:11, bra analys. 85 % maste ju stamma. Ungefar hur mycket av de 85 % kommer "havererande statsbudgetar" sta for, mellan tummen och pekfingret? Finns det inga ovriga problem som kan gora raset annu storre? T ex din och ovriga foliehattars/husvagnspatraskets minskade konsumtion, har inte den nagon effekt pa borsen?

  SvaraRadera