Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2011-08-16 06:51

Börsindex i USA och Kanada

En snabb titt visar på svagt positiva börser i Asien och att amerikanska S&P-500 slutade betydligt högre än vid den europeiska stängningen. Även om terminen pekar svagt ner för S&P-500, så bör det innebära fortsatt upprekyl i Europa och på Stockholmsbörsen.

Nog om det. Tänkte titta på S&P-500 i USA och S&P TSX Composite på Torontobörsen i Kanada. Jag har inte gjort någon teknisk analys för Torontobörsen på länge. Liksom många andra börser har den varit i neutral följt av sälj i veckocharten sedan tidigt i våras, och inte varit så mycket att hetsa upp sig över. Däremot finns det många fina högutdelande bolag i Toronto som kan vara aktuella att bottenfiska tids nog.

Vi börjar med S&P-500.

Som bloggrannen Prudentia et Temperantia och Flute redan påtalat så blev det ett MA50/MA200-dödskors i S&P-500 igår. Samtidigt fick vi dock en stop-loss för negativa positioner via Parabolic SAR.

Lite motsägelsefullt kanske, men det är likvider mot USA-börserna som gäller. Nu har dock Federal Reserve börjat prata om någon form av QE2.5 eller QE3. Idioter tror som bekant att man kan försöka upprepa saker som inte fungerar och förväntar sig andra resultat den här gången.

Runt 1125 har vi uppenbarligen ett stödområde, vilket också stämmer bra med de nivåer som S&P-500 gick kräftgång på före man bestämde sig för att köra igång den digitala QE2-sedelpressen så att rika människor kunde sälja av sina aktier till bättre kurser medan småspararna köpte. För tillfället är nedsidan i S&P-500 antagligen begränsad till rekylen är över. Kommer det då ingen QE+ så skall vi ner till 1125 igen. Och på sikt lägre.

Över till Toronto.

Sälj gällde även här, dödskors fick vi tidigare än i QE2-dopade USA. Parabolic SAR har utlöst stop-loss för negativa positioner så det är bara likvider som gäller mot Toronto-index.

Ett stödområde vid den här botten runt 11625 känns också här rimligt. Vi får se hur segt det blir där när upprekylen är över.

Att vi får upprekyler är mycket positivt. Det ger alla som inte sålt ännu en chans att sälja till något bättre kurser, och vi som är långsiktigt negativa får ännu en chans att förnya eller förstora våra negativa positioner mot börserna. Rekylen bör fortsätta lite till, då uppgången nu är förhållandevis lugn. Tittar vi på svenska OMXS30 så kvarstår min tro att 1000 - 1050 är där man skall gå in negativt igen.

Nu är det dags att ladda inför Valueguard-KTH:s bostadsindex för juli som släpps 0900. Media kommer fokusera på de mindre relevanta siffrorna från Mäklarstatistik.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Cornu, du nämnde att "Däremot finns det många fina högutdelande bolag i Toronto som kan vara aktuella att bottenfiska tids nog."
  Har du kvar några Kanadensiska/Amerikanska oljebolag, eller har du sålt dessa också för att vara likvid? Är de förresten samma bolag som du gick igenom i ett inlägg för länge sedan?
  //Patrick

  SvaraRadera
 2. Han har väl tidigare nämnt att han ligger helt likvid förutom att han tar negativa positioner när tillfälle ges.
  Däremot vore det väldigt intressant med en uppdatering av intressanta truster när det börjar bli läge att gå in och jaga fina utdelningar igen.
  Tack för uppdateringen av Torontobörsen!

  SvaraRadera