Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2011-08-31 13:57

Borås, Borås!

Borås kommun har tagit fram en film som skall profilera kommunen. Enligt säkra källor har filmen tagit tre år att producera, då man ville att alla utomhusscener skulle visa solsken istället för regn. Filmen följer nedan.

Annars finns det förstås filmer som visar hur det normalt ser ut i den staden, t ex uttråkad person på buss som filmar regnet.
Skall man lägga ut någon YouTube-film om Sveriges regnigaste stad (värre än Göteborg, vilket inte säger så lite), så är ju annars Galenskaparna & After Shaves klassiker Borås, Borås lämplig. Men då dessa kreatörer har höga krav på i vilka sammanhang deras alster får visas så får det bli en länk till detta shownummer framfört av Gunnar Plysch.

Om vi säger så här. Det tar mig 30 minuter att köra bil till Borås. Det tar mig 30 minuter att köra bil till Göteborg. Det tar mig 30 minuter att köra bil till Kungsbacka. Vill jag köra bil i 30 minuter så åker jag till Kungsbacka. Det är närmast, och den lägre farten på 70-vägarna sparar dessutom bränsle. Och i Kungsbacka regnar det aldrig. Och dialekten är bättre.
Småhuspriser Göteborg & Borås 1981-2010

Borås har dock fått se en tillväxt i befolkning när man lurat övertalat göteborgare, de enda som är vana vid så mycket regn att de alls kan fundera på att flytta till Borås, att i bostadsbubblans spår Go East! (life is peaceful there, there in the pouring rain) istället. Numera kör det någon Borås-pendelbuss modell större fram och tillbaka mellan städerna.

Man kan för övrigt notera att i reklamfilmen för Borås så visas Landvetter flygplats. Boråsarna har bara längre dit än göteborgarna, men det är tydligen än unique selling point för orten ändå. Annars hittar man anledningen till att göteborgare kan flytta till Borås nedan.

2010 behövde man låna ganska exakt 2 MSEK mer för att köpa ett hus i Göteborg istället för i Borås, 5.6 mil österut längs en i princip helt otrafikerad motorväg utan i princip någon närvaro av trafikpolis. I Borås kostade villan 1.714 MSEK och i Göteborg 3.718 MSEK. Då har man till och med råd att lägga om taket oftare i Borås.

Det behövs.


Tillägg: Den uppmärksamme noterar att både skateboardrink och boulebanor i Borås är placerade inomhus. Jag behöver inte skriva varför. 

Tillägg 2: För er som är mer intresserade av Stockholm så visar Lasse Kongos Bostadstracker på fortsatt rekordlåg försäljningsvolym för bostadsrätter i Stockholm förra veckan, trots att helgen före det var Stora Visningshelgen. Ca halva omsättningen mot för ett år sedan. Och priserna föll med ca 10% mot veckan innan. Ingen räddning i sikte för mäklarkåren alltså.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Fan vad allt blir vackert i slow motion!

  SvaraRadera
 2. De ville väl fånga stadens puls?

  SvaraRadera
 3. Borsrally idag igen. Da valjer Cornu att skriva om nagot annat. Saklart. Kommer vi upp i +3% innan stangning?

  SvaraRadera
 4. JP Bernanke2011-08-31 15:24

  Alla nyheter är bra nyheter. Är dom bra så är dom bra, är dåliga tar dom ekonomin ett steg närmare QE3.

  SvaraRadera
 5. Måste säga att detta var ett av de bättre inlägg jag sett alla kategorier, bloggar u name it.
  Hatkärlek är den vackraste och mest kretiva känsla som finns.
  Till och med PR byrån som antagligen gjort "reklamfilmen" hade fångat den svenska medelmåttans förträfflighet.
  Hylla, bekänn och stå upp för den!

  Rainmaker

  SvaraRadera
 6. 15:14, sen får alla kalla fötter och hoppar av igen när de har inhämtat en del av förlusten sen det stora fallet. +3.27%...

  SvaraRadera
 7. Kungsbacka-Bo2011-08-31 16:14

  Visste att jag sett dig i Kungsbacka!
  Ett kollektivtrafikalternativ kanske skulle vara att dra igång ångbåtslinjen (med lokal producerad veddrift) från Sätila till Fjärås och därifrån det nya pendeltåget? Så skulle herr Bloggare kunna åka klimatkompenserat till storbyn.

  SvaraRadera
 8. Happy days are here again utom för C eller ?

  SvaraRadera
 9. Det är la bra med regn? Då får man vara inomhus och leka! Ute är överreklamerat.

  SvaraRadera
 10. Kungsbacka-Bo, jag har ju ett tämligen alldagligt utseende, men kan ses på Kungsmässan, Freeport, ICA Maxi, runt torget, inklusive de av varierande kvalitet orientaliska haken, Cyrano och caféet mitt emot Cyrano för att nämna några platser. Och på Granngården, Systembolaget, ByggMax mfl platser. Finns i princip ingen anledning att alls söka sig till Göteborg när man har Kungsbacka.

  SvaraRadera
 11. Kan inte bostadsprisraset få drabba Umeå inom de närmaste veckorna;)Allvarligt talat, vi letar hus i centrala Umeå och enligt mig är det som ett skämt att begära 2.8 mkr för en villa som inte renoverats sedan 60-talets början och dessutom luktar både mögel och avloppsvatten. Massa folk på visningen, många gick omkring och "ägde" (snackade möblering m.m.). Ska bli kul att se slutpriset för det huset. Eller inte! Jag vill gärna bo i just det området...

  SvaraRadera
 12. Ingen behöver lura eller övertala göteborgare att flytta in till Borås från våra sjaskiga hamnkvarter i väster. De kommer ändå, – alla vill ju in i gemenskapen och bo lite mera centralt och dessutom få världsmetropolens hela utbud till halva priset.
  För övrigt så regnar det inte mera i Borås än riksgenomsnittet, – men lite oftare ...

  SvaraRadera
 13. Borås, staden som grundades för att stävja den lokala illegala handeln....

  Staden där man enligt rykte är så tetiga att man har piglördag på torsdag...

  Bussen i "bussfilmen" åker helt klart åt rätt håll...

  SvaraRadera
 14. Som boråsare känner jag inte riktigt igen mig i den nya filmen de tagit fram, men man kan ju inte få allt. Det jag tycker är positivt med filmen är att den speglar den positiva anda som håller på att växa fram här. Boråsare i allmänhet går inte runt och skäms för sin hemstad längre.

  Appropå Borås och regn brukar jag säga till mina kollegor på jobbet i Göteborg att all skit kommer västerifrån. Eller att när dimman ligger tät visar sig Göteborg från sin bästa sida.

  SvaraRadera
 15. Med risk för att vara ytlig, men Fan vilken bra låt de hade. Nån som vet vad den heter?

  /Matias

  SvaraRadera
 16. 22:28,

  Vet inte vad den heter, men den är skriven och framförd av Daniel Norgren, en bluesartist från Borås av alla städer!

  SvaraRadera
 17. Jag åkte igenom Borås i juni.Först söderut och sedan norrut såklart på hemvägen.Jo det regnade,rentav vräkte ner på hemvägen 22 juni tror jag det var.Men på nedresan sken solen.
  Dock alla andra kommuner skyltar sina kommuner som t ex Sundsvalls kommun, på de blå vägverksskyltarna med vit text. Så icke Borås. Borås stad står det högaktningsfullt.Enda i Sverige? Eller någon som vet någon mer stad bland alla kommunerna?

  SvaraRadera
 18. @Marting E ang låten - tack för artistnamnet! Otroligt att han var svenne! Hittat massor på youtube.
  /Matias

  SvaraRadera
 19. Underskatta inte regn. I Linköping regnar det ganska sällan på våren, vilket gör att allt vinterdamm ligger kvar på vägarna. Jag har flyttat från Göteborg till Linköping och i den här stan andas man in groteska mängder vägdamm mars - maj, för skiten regnar aldrig bort.

  SvaraRadera
 20. Snyggt filmad!

  SvaraRadera