Cornucopia?

Aktuellt

Kommer ni ihåg SVT:s Covid-19 superspridarevenemang Melodifestivalfinalen 2020?

"Det hade varit fruktansvärt tråkigt med en final utan publik." - SVT:s talesperson Vi avbryter ordinarie sändningar för att dra o...

2011-08-18 06:57

Blodfattig börsåterhämtning

Gårdagens börsutveckling i Sverige och USA låg på i stort sett oförändrade kurser.

S&P-500 nedan.

Den svenska följa-John-börsen med index OMXS30 nedan. Även här en stängning kring nollan efter besök både upp och ned under gårdagen.

I skrivande stund ser det ut att vara vara svagt nedåt som gäller i de asiatiska tidszonerna, men börserna har inte stängt där än.

I dagscharten har OMXS30 gått över till sälj-neutral på omslag i MACD, vilket dock inte innebär någon förändring då Parabolic SAR redan signalerat stop-loss i negativa tradingpositioner. Veckoklimatet är förstås fortsatt negativ, så positivare signal än sälj-neutral kommer vi inte få. Ibland kan TA-modellen vara en bra kontraindikator, och omslaget kan också antyda att vi håller på att toppa här.

Var är nu alla som viftade vilt med armarna om att börsen skulle återhämta sig och att det är köpläge? Visst finns de, men den ursprungliga hysterin verkar ha lagt sig och ersatts av samma avsaknad av kraft som vi sett på börsen hela våren. Större aktörer försöker prata upp småfolket så de själva kan komma ur positioner de vill bli av med.

Det finns dock en väsentlig aspekt på gårdagens icke-utveckling. Nämligen att innan börsen börjar röra sig igen så måste den lugna ner sig. Börsen bottnar inte med en spik. Men det här slår åt bägge håll. Vare sig det gäller upp eller ner så behöver börsens aktörer ta det lite lugnt först innan vi får något varaktigt utbrott åt något håll. Då trenden är fortsatt negativ sedan i våras så är det sannolikt att det utbrottet kommer på nedsidan.

Med den här svagheten så kanske det är läge att revidera att det är i intervallet 1000 - 1050 som man skall ta förnyade negativa positioner eller sälja av det man har kvar. I själva verket kanske vi inte orkar upp ens till 975?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Fel på näst sista inlägget =)

    SvaraRadera
  2. Nej, var är alla armviftare. Saknar redan Peter Malmqvist och humorn han bjuder på.

    SvaraRadera