Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2011-07-21 07:51

Tryckning av Midvintermörker upphör

Min technothriller om det svenska försvaret, Midvintermörker, har nu nått en försäljning på ca 1200 exemplar. Tryckningen av boken i nuvarande form, som tryckts via print-on-demand, kommer upphöra den 27:e juli, dvs nästa vecka. Därefter kan det finnas enskilda exemplar kvar hos Ord & Bok, som lagerfört boken och eventuellt AdLibris som periodvis lagerför boken beroende på försäljningsvolymer. Bokus har aldrig hållit den i lager vad jag märkt.

Fortsatt rekommendation är alltså alltjämt att köpa via Ord & Bok för snabb leverans, och efter den 27:e blir det också enda kanalen att köpa de sista exemplaren av denna utgåva av Midvintermörker.

Boken kommer också finnas till salu via boksignering i Ord & Boks monter under Bokmässan i Göteborg den 22-25:e september beroende på hur många exemplar som finns kvar.

Närmare besked om hur fortsatt försäljning och utgivning kommer se ut ges den 1:a augusti.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. För en helt oinsatt i tryckeri & författarvärlden;

  Varför upphör tryck när det är on-demand? Torde detta inte vara lämpligt då det inte genererar några kostnader för dig som författare eller har jag missat något (vilket jag säkerligen har)?

  // Fredde

  SvaraRadera
 2. Det får du fundera på till den 1:a augusti.

  SvaraRadera
 3. Tur att jag just beställt mitt ex.

  SvaraRadera
 4. Kommer boken ges ut av ett etablerat förlag i fortsättningen? Grattis i så fall!

  SvaraRadera
 5. Jag tror det snart är dags att gratulera.

  SvaraRadera
 6. Cornucopia?: kan jag kanske köpa den som en ebok snart då?

  SvaraRadera
 7. E-boksintressenter får visa lite tålamod.

  SvaraRadera
 8. Perfekt, då kan du ju titulera dig "riktig" (professionell) författare snart med andra ord.

  En önskebok från dig vore ju en framtidsskildring, lite längre fram i tiden - då vi tvingats anpassa oss till ett postoljesamhälle. Med dina kunskaper i odling och jordbruk skulle det vara intressant.

  SvaraRadera
 9. När kommer ljudboken?
  Jag lyssnar på böcker i bilen till och från jobbet vilket är den enda tid jag har att läsa böcker på fritiden.

  SvaraRadera
 10. @10:12

  Och vem läser in ljudboken? Lars själv eller kanske Lennart Jäkel eller någon annan med bister, dystopiskt tonläge? Skulle också vilja ha den som ljudbok, hade varit kanon.

  SvaraRadera
 11. Förlag Ängsjödal har alltså något STORT på gång! Minns vad Lars Wilderäng svarade på kritiken mot att boken syntes så dåligt på Gotland när alla politiker var där. Inte kommer det att bli något mer on demand-tryck i alla fall. Nu väntar ett rejält offsettryck!

  SvaraRadera
 12. Nu kommer mitt ex även till min semester om lite över en vecka :-)

  Peter

  SvaraRadera
 13. Jag funderar också på att ge ut en egen bok men
  är lite osäker på kostnader. Om du har tid, kolla om "http://www.bokutgivning.se/calculator.php"
  stämmer med dina erfarenheter.

  SvaraRadera
 14. Kristina Lugn borde vara perfekt röst till ljudboken.

  SvaraRadera
 15. ...snart kommer orden "ÄÄÄÄNTLIGEN" när Cornu får litteraturpris ;-) haha

  SvaraRadera
 16. Jag ser fram emot del två...

  SvaraRadera
 17. Har precis börjat läsa boken och jag får härliga flashbacks till tidigt 90-tal då jag läste Operation Garbo första gången. Har verkligen saknat en bok i denna genre!

  Grattis i förskott? Ses på mässan, åker alltid dit med jobbet.

  /Palle

  SvaraRadera
 18. Jag hoppas att en eventuell ljud- och e-boks version dröjer med hänsyn till hur lätt det är att få tag på dessa och hur svårt det är att behålla kontrollen över distributionen.

  SvaraRadera
 19. Lars har en gåva med att ta idéer i tiden, sätta ihop dem och presentera dem med ett språk som ger många läsare. Jag ser mera fram emot kommande projekt än del två i historien.

  SvaraRadera
 20. Cornu, grattis till att du fått ett förlagskontrakt. Svårt att själv stå för marknadsföringen av en egen bok på denna oligopolmarknad som bokbranschen är. Det vet jag som egen liten förlagsdirektör, med ca 10 utgivna titlar i kamp med de stora. Living Dreams finns fortfarande till försäljning 100 kr per ex direkt från oss författare. Hoppas du gillade boken som under tio år varit en av kursböckerna på Chalmers samhällsbyggnadslinje.

  SvaraRadera
 21. Ser verkligen fram emot att kunna köpa en "watermarked" epub-fil från din hemsida och läsa Midvintermörker på min iPad.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 22. Mr. Matsubayashi2011-07-21 23:27

  Varför utgår alla automatiskt från att den kommer bli publicerad av ett förlag? Även om det naturligtvis förefaller logiskt.

  Nu ökar pressen på att jag skaffar mig ett exemplar av den första utgåvan av "boken som beskrev framtiden".

  SvaraRadera
 23. Jag var in på det lilla biblioteket här i min lilla förort för att bl.a. beställa Midvintermörker, ett (1) exemplar fanns i Stockholm (Sveavägen), men eftersom det var tre personer före mig i kön så var bibliotekarien tämligen säker på att man centralt kommer att köpa in fler exemplar. /Sjodan

  SvaraRadera