Aktuellt

Inträffade peak oil 2018 eller 2019 - och är energikrisen och den ekonomiska krisen därmed permanent?

Data från amerikanska energiinformationsmyndigheten EIA visar att eventuellt kan peak oil  inträffat 2018 eller 2019. Om det är så, så är de...

2011-07-23 08:10

Högerextremismens smekmånad är över


"Jag beklagar djupt det tragiska som hänt i Oslo och vid de norska socialdemokraternas ungdomsläger. Mina tankar går till offrens anhöriga och till de som skadats. Jag har varit i kontakt med statsminister Jens Stoltenberg för att beklaga det inträffade och vi har erbjudit vår hjälp om detta skulle behövas. Från svensk sida följer vi fortlöpande händelseutvecklingen. Det finns fortsatt stora oklarheter runt det inträffade." - Fredrik Reinfeldt

På samtliga riksdagspartiers hemsidor finns det kondoleanser till våra norska bröder. Utom hos (sd) och (mp). Iaf inte i skrivande stund. Tillägg: (kd) kom nyss med sitt beklagande och uttalande. Tillägg: 10:47 Fortfarande inga kondoleanser eller beklaganden från vare sig (sd) eller (mp).

Bilden kring vad som skedde i Norge och det fruktansvärda terrordådet, där en eller flera fullständiga galningar skjutit ihjäl kanske över 80 st (siffran uppdateras hela tiden i takt med att man hittar nya kroppar) politiskt intresserade och aktiva ungdomar på Utöya, hamnar på topplistan över de värsta dåden i Europa i modern tid och det värsta terrordådet i Norden i modern tid.

Polisen misstänker att det kan röra sig om fler gärningsmän, men den gripne misstänkte 32-åringen hittas på högerkanten och innehar samma åsikter kring invandring och islam som uttrycks på många Internetforum. De sorts åsikter som många som röstar eller röstat på (sd) delar.

Men det största bevisliga terrorhotet är alltså inte muslimskt, utan kommer uppenbarligen från de som hetsar mot islam och invandring. Naturligtvis rör det sig om en fullkomlig galning som kan utföra något sådant här, men frågan som kommer ställas är hur många galningar det finns bland de som uttrycker samma åsikter på Internet. Speciellt hur många som inte bara är galna, utan även har vapenlicens och tillgång till konstgödsel.

Jag har tidigare skrivit att även Sverigedemokrater är människor och bör behandlas med respekt. Jag är inte längre helt säker kring det där med respekt. Likt flugor drogs till skit när det gällde piratpartiet pga deras uttalanden vad gäller sexuella skildringar så dras antagligen även flugor till skit när det gäller sverigedemokraterna eller till kretsar som delar liknande åsikter kring invandring och islam.

Nej, högerextremismens smekmånad är antagligen över. Över en tragisk fredag eftermiddag har åratal av hårt arbete med att göra strömningen rumsren antagligen utraderats av en Glock och ett fullständigt vansinnesdåd. Vi har brutalt blivit påminda om vad högerextremismen egentligen står för och den människosyn och demokratiuppfattning som kan hittas bland en del av dess sympatisörer.

Det hade varit mycket intressant att se en opinionsundersökning de närmsta dagarna och hur det går med väljarstödet för (sd).

Mina tankar går till Norge och det norska folket, samt till alla andra berörda, inklusive svenska politiskt aktiva som var närvarande på lägret.

Tillägg: Angående kommentarsstormen så vill jag peka på följande kommentar från läsaren Marcus:

"Jag arbetar inom psykiatrin, och har sett hur lätt vissa personer påverkas av SD-politiker och kommentarsstormar från näthatare. Jag kan intyga att det finns socialt isolerade människor som tar till sig av det som sägs och skrivs, och drivs till att hata invandrare m.m. Det är fler än en gång jag tagit emot personer som kommit till mottagningen, rasande och hatiska mot invandrare efter att ha sett politiska tal från SD. Man häpnar över vad dom säger till mig att dom vill göra!

Den eller dom som skriver de mest aggressiva kommentarerna här på bloggen idag, borde tänka på vad dom kan driva psykiskt utsatta till (om ni inte redan är medvetna om det).

Tack till Cornucopia för ett viktigt inlägg!"

Tillägg 2: Läs här nyanserat från en (fd?) (sd)-medlem som hade gärningsmannen som "vän" på Facebook. Citat: "En Sverigedemokrat må se djävulen i allt som har med islam att göra, men de är inga mördare. De är fredliga människor som tyvärr inte tänker på effekten deras propaganda får hos instabila personer som Anders Breivik."

Tillägg 3: Från DN Debatt:

"Även om partier som Sverigedemokraterna och Fremskrittspartiet godkänner parlamentarismen målar de i viss mån upp en världsbild som säkert kan tilltala en viss typ av män som egentligen vill gå betydligt längre."

Tillägg 4: Från SvD:

"För sådana människor är de här slutna och okritiska forumen en perfekt grogrund för mer och mer extrema åsikter, för ju mer hatiskt de uttrycker sig, desto fler klappar på axeln får de."

Det finns nu alltså debattartiklar på både DN och SvD som håller med mig. Hat föder hat och våld.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

255 kommentarer:

 1. En psykiskt sjukman har skjutit och bombat i Oslo, För att han har liknanade åsikter som ett parti i ett annat land, så är det även deras fel. Det är det du menar väl?

  SvaraRadera
 2. Alltså, jag är en trogen läsare som gläds över att du tar, och alltid har tagit, avstånd från ultrahögern/nationalismen/sverigedemokraterna.

  Men din linje här blir ju lite märklig, hade du gjort ett liknande utspel riktat mot islam om, OM, det varit en muslimsk fundamentalist?

  Naturligtvis inte! Du är arg, ledsen och chockad. Precis som jag.

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara en ensam människa som har något otalt med sossarna. Vad lär vi väl få veta så småningom...

  SvaraRadera
 4. Vem bryr sig om opinionsundersökningar när nästan 100 personer precis blivit mördade i vårt grannland?

  Låt den norska polisen få arbeta färdigt innan vi säger vem som ligger bakom. Polisen har gripit en misstänkt och arbetar säkert för fullt i Norge. Just nu tyder mycket på att gärningsmannen var en ensam galning i stil med iraniern som körde in i en folkmassa i Gamla stan i Stockholm för ett antal år sedan. Iraniern påstod att CIA hade tagit kontroll över hans bil.

  Galningar är galningar oavsett vilken anledning de har.

  För övrigt är jag sverigedemokrat och vi har aldrig hållit på med våld i någon form. SD-Medlemmar som begår grova brott blir alltid uteslutna från vårt parti precis som exempelvis Moderater som begår brott.

  SvaraRadera
 5. De som vänstern så gärna vill tillskriva som "högerextrema" är inte höger, de är precis som sina fränder, komunister och alla socialister, till vänster. Nazister är en vänsterideologi, det hörs väl på namnet om något 'nationalsocialister'. Vänsterns extremister har alltid angripit varandra då de slåss på samma planhalva. De slogs i åratal i Tyskland på 30-talet och de har fortsatt fram till idag. Nu kommer vänstern göra allt för att klistra terrorist på alla som kritererar Islam, denna grymma och våldsinriktade ideologi som råkar ha vissa religiösa komponenter. Islam är fortfarande det stora hotet mot hela Europa och det får inte en ensam galning ändra på. Läs Koranen säger jag bara, läs den.

  SvaraRadera
 6. 08:56 Förvisso, men det finns väl ingen information om att han skulle vara nazist. Den här snubben var "höger" på riktigt.

  Fullkomligt vidrigt det här. Tyvärr hintar det nog om hur framtiden kommer se ut, med allt större splittringar i samhället.

  SvaraRadera
 7. När ett land misslyckas med något så pass känsligt som invandringpolitik så frodas det galningar. Jag menar ur högerextremisters syn så förgörs deras länder inifrån och de kan inte göra någonting alls åt det utan att se på när deras kära länder blir erövrade"ur deras synvinkel".

  Så vad gör man då som extremist och nationalist om man är rubbad, precis som förövaren gjorde. Det är lätt att glömma hur pass många galningar det faktiskt finns för dem som lever i sagolandet. För de hjärntvättade är väl detta en chock och de lär väl inte alls förstå.

  Men om man kollar på t.ex flashback så är det otroligt många som velat att just sådant här skall inträffa genom åren. Det krävs ju bara en något rubbad person för att sätta verket i rullning.

  SvaraRadera
 8. Jag är inte SD:are men de ligger politiskt mitt mellan blocken. Visst de vill minska invandringen till nordisk nivå (norsk, finsk, dansk).

  I övrig har du och SD väldigt lika åsikter i många frågor, stärka försvaret, går ut ur eu, etc.

  Nu har du två inlägg om detta terrordåd där du hamnat helt snett.

  SvaraRadera
 9. Att lägga skulden för detta på SD, eller liknande, är lika fel som att lägga skulden på alla blonda för att galningen är blond.

  SvaraRadera
 10. Jag är en trogen läsare av denna blogg som även är kritisk mot rådande invandringspolitik och jag röstade även på SD. Du skriver att du är osäker på om jag är en människa samt om jag bör bemötas med respekt. Jag är en fluga som dras till skit och det aktuella dådet visar vad sådana som jag "egentligen står för". Detta var sista gången jag läste denna blogg.

  Du skrev inget liknande efter självmordsdådet i Stockholm...

  SvaraRadera
 11. Cornu, du blandar och ger som vanligt. Du kan uppenbarligen vara hur vidrig som helst bara du får lite fler klicks. Så lågt, så vidrigt.

  SvaraRadera
 12. Cornu;
  Man skall hålla sig långt borta från en dator när man har druckit vin, eller är extremt upprörd.
  Det som är skrivet är skrivet.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att Cornu ska hålla sig till ekonomibloggande i fortsättningen
  Där är du klockren!
  När det gäller etiska/politiska frågor verkar du förvirrad tyvärr!
  Miljöfrågorna verkar inte heller rätt för dig.
  Annars läser jag gärna din blogg.

  SvaraRadera
 14. Så vad du säger är att du inte är extremt upprörd?

  Tycker att de som försvarar högerextremism eller försvarar hetsen mot invandring och hetsen islam på Internet skall ta sig en ordentlig funderare. Det är sådana här personer som 32-åringen som ni uppmuntrar.

  Ni bör nog ägna er åt självrannsakan istället för att angripa mig som budbärare.

  Jag har ännu inte sett ett officiellt uttalande från (sd) där de fördömer och beklagar det inträffade, vilket jag sett från övriga svenska riksdagspartier.

  SvaraRadera
 15. Cornu, är du läskunnig?

  SvaraRadera
 16. Snack. Skylla på sd. Med den maktlöshet och frustration som många av oss känner för massinvandringen, är jag inte förvånad över att det slår slint hos en stolle.
  Nu verkar det som att det även slått lite slint hos dig cornu.

  SvaraRadera
 17. Tycker mer det verkar ha slagit slint hos många av mina läsare som uppenbarligen inte tar avstånd från det inträffade.

  SvaraRadera
 18. Igår hävdade du att det var ett "legitimt mål" att terrorbomba en stad. Och nu anklagar du 8% av befolkningen för att vara högerextremister och inte ta avstånd till dådet.

  Du behöver semester..

  SvaraRadera
 19. Snacka om Narcissistisk personlighetsstörning hos bloggaren.

  SvaraRadera
 20. Nu var du orättvis mot dina trogna läsare.

  SvaraRadera
 21. Jag själv är folkpartist och andra generationens invandrare från Kroatien.
  Jag trivs i Sverige och vill gärna stanna kvar om jag får.
  Snäääälla kan jag få stanna kvar.
  Jag kan tänka mig att färga håret blont.

  SvaraRadera
 22. Herregud cornu. Ta och sansa dig människa. Väldigt konstiga paraleller du drar mellan en norsk högerkristen fundementalist och sverigedemokraterna.

  Då är väl du precis lika hemsk själv som en sverigedemokrat i och med att ni delar vissa åsikter. Ex ut ur eu.

  Är jag ansvarig för att aik hulliganer slår sönder hela söder bara för att jag är aik: are ?

  SvaraRadera
 23. Hur kan du göra kopplingen till ett svenskt riksdagsparti av en ensam galnings verk?

  De allra, allra flesta friska människor tar självklart avstånd från det som har hänt, säkerligen gäller det i samma mån sådana som har röstat på SD. Kan du nämna en enda SD-väljare som applåderat detta? Nej, det kan du inte.

  Detta rör sig on EN galen person, inte en rörelse, inte en ideologi, inte ett parti.

  Det är vidrigt att försöka göra den kopplingen. Du borde skämmas om du är kapabel till det i din hybris.

  SvaraRadera
 24. Verkar bara vara en massa galningar vakna så här "tidigt"...

  Stå på dig Cornu, inlägget var "spot on"! Kommentarsfälten på de flesta svenska bloggarna (oavsett ämnesområde) har under flera år varit infekterade av SD-anhängare (enligt dom själva) som spytt galla över allt och alla som inte passar in i Astrid Lindgrenramen och de har förutspått det stora kriget mellan folken som en gång för alla..................

  Sjukligt trött på dom.

  SvaraRadera
 25. @ 09:39 Svårt att säga. Men generellt borde alla folkpartister förpassas ur landet.

  SvaraRadera
 26. "Detta rör sig on EN galen person, inte en rörelse, inte en ideologi, inte ett parti."

  Och så var det ju den där serieskytten i Malmö som också var en ensam galning och totalt frikopplad från Sverigedemokraternas demoniserande retorik.

  Vänta det var nån mer....

  SvaraRadera
 27. Håller med övriga om att det är märkligt att ena dan spekulera om krighandlingar från jihadister och andra dan spy galla över nationalister. Ta en paus från datorn en dag, gå ut och gräv lite bland dina odlingar och skriv något om skuldkrisen på måndag.

  Den där dåren har lika mycket att göra med SD som Osama hade att göra med Islam.

  SvaraRadera
 28. Men va' fan cornu, de två senaste inläggen är helt fullständigt jävla åt helvete, kan du inte bara radera dem så kan vi gå vidare.

  En KDis

  SvaraRadera
 29. Du ser ingen skillnad på att ta avstånd från vad som hänt och att inte acceptera Sverigedemokraternas ansvar till tragedin?

  Tråkigt cornu, du har normalt en mycket intressant blogg men här har du tydligen tappat all sans och analysförmåga.

  "Men det största bevisliga terrorhotet är alltså inte muslimskt, utan kommer uppenbarligen från de som hetsar mot islam och invandring"

  Glömt London 2005? Madrid 2004?

  SvaraRadera
 30. Denna Anders Behring Breivik är tydligen jordbrukare!
  Fy faaan för alla dessa extrema centerpartister.

  Förbjud konstgödsel

  SvaraRadera
 31. Anonym 09.49

  Det vore intressant att få veta på vilket sätt SD har agiterat för att man ska åka ut och skjuta nästan hundra barn på sommarläger. Exakt hur har de verkat för det i sin "demoniserande retorik"?

  Du, och andra, är så förblindade av SD-hat att ni häver ur er vad som helst.

  En galning är en galning.

  Det som har hänt är vidrigt och fokus borde vara på något annat, men i Sverige sätter man igång att tjafsa om SD.

  Det är helt enkelt ovärdigt en dag som denna. Tankarna borde istället gå till offren och de anhöriga som tvingas leva med detta trauma resten av sina liv.

  Ni smutsar ner Norges sorg med er patetiska pajkastning. Lägg ner nu.

  Förresten, ni kan dra åt helvete allihop. Ni är inte värda en minut till.

  SvaraRadera
 32. Detta var en sur j*vla morgon för alla nyvakna Norgedemokrater.
  Kunde denna patriot inte ha väntat till efter valet likt den där Malmöskytten!

  SvaraRadera
 33. Nu måste vi ta bort vapenlicensen för alla bönder, de klarar tydligen inte ansvaret.

  SvaraRadera
 34. Som någon tidigare skrev så är ekonomibloggen suverän. Men här har Cornu fått grus i maskineriet. Helt ok, alla trampar snett, men det gäller då att våga utmana sig själv att man faktiskt inte har rätt i allt i alla lägen. Det har varit ett par snabba inlägg med kort varsel som inte har varit helt genomarbetade, precis som flera här har påtalat.

  För övrigt oerhört tragiskt det som inträffade. Mina tankar går till alla som kämpar för sitt liv. De anhöriga. En nation i sorg.

  SvaraRadera
 35. Ok jag tycker nog att jag har avstånd ifrån det inträffade men kan nog ta ett avsteg till.

  På frågan om antal galningar and so on så har jag en konstant gissning på att ungefär 20% av en bofolkning är egenartskära d.v.s rasisitiska.
  Några procent av befokningen har nog tendenser för att kunna agera spritt språngande galet om de blir pressade. Samt så torde någon procent också ha möjlighet att skaffa sig iaf illegala och även legala vapen.
  Om sannolikheterna är oberoende uppskattar jag antalet potentiella mördargalningar till ca 1500 personer i Sverige.
  9000000*0,2*0,3*0,3.

  SvaraRadera
 36. Tisgift, en lätt gissning blir väl att SÄPO prioriterar upp kartläggningen av inte bara rent uttalade högerextremister, utan även generella "egenartskära" som i hårda ordalag uttalar sig om invandring på Internet.

  SvaraRadera
 37. När ingenjörer visar känslor, så tappar de sin rationella tankeförmåga, tyvärr.

  SvaraRadera
 38. Bra inlägg Cornu!

  På tal om nåt helt annat så har vi nu fått den första snyftartikeln i den brustna bobubblans spår. Oppositionen, ser sin chans att ta hem en röst eller två för att- citat - "Många skuldsatta barnfamiljer skulle tvingas gå från hus och hem".

  Det här blir väl den första i en rad snyftartiklar under den kommande hösten. Kanske får vi se förslag i linje med Mats Odell anno 2008 med statliga lånegarantier till överbelånade villaägare

  T.om. en gammal cyniker som jag själv känner avsmak inför detta. BLT rider på spekulationsvågen och andra får stå för notan. Det här har ju förutspåtts länge nu men man kan ändå inte undgås att äcklas av den totala bristen på någon som helst moral, ansvar eller konsekvensanalys.

  Ur led är tiden

  /Darius

  SvaraRadera
 39. Darius, tack för länkarna. Kommer antagligen inte skriva något annat inlägg än ovanstående idag dock. Det känns patetiskt att beröra något annat.

  Vad gäller kritiken mot inlägget så var den helt väntad från min sida. 10-20% av läsarna säger sig rösta på (sd) och det är klart att de blir förbannade av en artikel där jag säger att till invandringsfientliga grupperingar så dras det även "flugor", dvs galningar och extremister, och att dessa uppmuntras av retoriken.

  Jag har dock inga som helst problem med att göra 20% av läsarna förbannade. Eller 50% för den delen. Jag har gjort det förr och jag kommer göra det igen.

  SvaraRadera
 40. I takt med att pressen på människor ökar (resurskriser) torde dock det bli svårare för människr att få tag i vapen. Varför beräkningen kan få en lägre produkt i framtiden.
  Logiska lösningen verkar vara lägra grad av öppenhet, avspärrningar, taggtråd och fler väktare. Hindra och blockera helt enkelt. Fungerade väl i Bagdad.

  Jag utalar mig om invandring, förvisso inte i hårda ordalag, men jag ska ändå flytta härifrån så eventuell datapost hos SÄPO blir inte så mycket värd och bör nog snarare ses som ren entropi.

  SvaraRadera
 41. Tsigift, skall du bli invandrare?-)

  Nja tillgången till vapen är mycket hög i såväl Norden som Sverige, även om legala vapen bara finns hos de som är ostraffade. Men de kan uppenbarligen också vara galningar. Ammunition är både billigt och lätt att lagra i stora mängder. Och galningen i Norge hade även illegala vapen, så vapenförbud hade inte hjälpt ändå.

  Tyvärr är det så att om alla 700 på ön hade stormat mot gärningsmannen istället för att fly hade han bara hunnit skjuta högst 12-20 personer (beroende på storleken på magasinet) varav inte alla hade dött innan han blivit övermannad. Nu kunde han "lugnt och kontrollerat" gå runt och avrätta folk.

  SvaraRadera
 42. Cornu du har inga vänsternissar som läsare. Och inga högerexremister heller. Så jag skulle tro att du gjort fler förbannade än 20%. Upp med en undersökning nu vetja:-) Två alternativ..

  SvaraRadera
 43. vill man vara med i pkmedia måste man vara pk..

  SvaraRadera
 44. Som troligast invandrare ja, men det tar tid att bygga hus så jag huserar som inomstats-invandrare i Uppland tills total utvandring kan genomföras.

  ...Eller kanske tvärt om då, om om deltagarna haft rätten att bära vapen så hade de inte ens behövt storma honom. Han hade nog inte ens vågat åka dit.

  "lugnt och kontrollerat" gå runt och avrätta folk/barn" usch undrar vad detta ska sluta.

  SvaraRadera
 45. Som sagt klicks är det ända som räknas. Vidrigt...
  Du tar billiga poänger på mord och elände allt för att öka trafiken. Det klart att du inte har något emot att göra folk förbannade så länge du tjänar pengar på det.

  SvaraRadera
 46. Tisgift, sant det där med vapen. "If guns were illegal, only criminals would have guns".

  Dock så hade inte utfallet inte ens blivit speciellt annorlunda i USA, då det var ett ungdomsläger, och ungdomar i USA får knappast "concealed weapons license", även om typ procent av den vuxna amerikanska befolkningen går omkring legalt dolt beväpnade till vardags. Fast i USA hade man kanske haft beväpnade säkerhetsvakter?

  SvaraRadera
 47. Tror dock att en hel del av ett ungdomsförbund är 18+. Esbati som var där till exempel.

  Skulle nog gissa att man har fler beväpnade säkerhetsvakter även i Norge i fortsättningen.

  SvaraRadera
 48. Icke blonderad Cornu fan2011-07-23 11:04

  Som invandrare så har jag att välja mellan SD som vill slänga ut mig och alla övriga partier som vill låta kranen vara på.
  Varför inte erkänna att invandringen faktiskt kostar en hel del pengar och att en hel del etniska svenskar känner en oro för sin nationella identitet.
  Jag tror att dom färgblinda partierna måste leda oss alla in på en väg där man särskiljer på svenska invandrare och utlänningar som vill bli invandrare.
  Detta existerar inte idag utan jag som är född och har bott 45 år i Sverige är "invandrare" på samma sätt som den nyanlände analfabetiske afganen med 1100-tals värderingar.
  Ska vi (ni som är släkt med Gustav Vasa och vi som inte är släkt med samme person)skapa en gemensam identitet detta århundrande så behöver vi en nydaning i tankesätt och en inkluderande retorik.
  Men vi behöver också en minskad invandring så att inte nyanlända hela tiden nollställer detta identitetskapande genom att ständigt påpeka att så här gör man minsann inte hemma i byn.

  SvaraRadera
 49. Alkohol, starka känslor och bloggande blir inte alltid en bra kombination.

  Detta var nog det mest iq befriade slutsatsen du hittills har tagit. Du har visat prov på lågt iq förr inom energiteknik. Men så går det när män tänker som kvinnor, känslor istället för förnuft.

  Ännu en liten bit av glansen falnade från din blogg nu.

  SvaraRadera
 50. När corny skriver "Naturligtvis rör det sig om en fullkomlig galning som kan utföra något sådant här, men frågan som kommer ställas är hur många galningar det finns bland de som uttrycker samma åsikter på Internet."

  Så kanske han är en av de sjuka som först kallar dådet för en legitim krigshandling utan att som vanligt veta något alls.

  SvaraRadera
 51. Det är bra att corny visar sitt rätta ansikte. Ni fans bör fundera lite på vem ni vill ha som president och kallar geni etc.

  SvaraRadera
 52. Sjukt att måla ut dåden som legitim krigshandling när det var vanligt högerfolk som gjorde det.

  Fyfan va de har fått städa i forumet på di.se , bara florerar av SD-folk , liberaler och andra dårar som lovprivar dådet och vill att samma sak skall hända i Sverige. När tom. högervridna di.se börjar radera den sortens inlägg så har en viss gräns passerats.

  SvaraRadera
 53. SD's Jimmie Åkesson twittrade om saken först av alla partiledare kl 17:20 igår.

  SvaraRadera
 54. Det är enkelt att avfärda detta som ytterligare en "galning". Intressantare är väl att studera hur dessa, helt till synes oförklarliga (?) galningar drivs till sina missgärningar. Jag är rädd att vi egentligen varken vill eller orkar se hur tunn och föränderlig gränsen är mellan galenskap och normalitet.

  Delar Norges sorg.

  SvaraRadera
 55. Martin : Googlar du på gärningsmannen så hittar man ganska snabbt att han cirkulerar i samma kretsar och i samma tidningar/forum/bloggar som SD folk och SD riksdagsmän , kanske visste åkesson något redan innan dåden.

  Ett sådan här långtgående planerat dåd är ju inte jättelätt att hålla hemlig, mycket folk som visste men som valde att inte avstyra det.

  Reinfeldts avståndstagande i media känns ju bara sjukt, först har han haft de två största dagstidningarna och svenskt näringsliv i ryggen som demoniserat den socialdemokratiska partiledaren mona, sedan ojjar han sig och tycker såååååå synd om de ungdomar som sköts ihjäl på en ö. men att demonisera och agera enligt en högervriden ideologi det var tydligen helt ok. Skillnad ja, men inte så stor skillnad.

  SvaraRadera
 56. Hej

  Mördaren är ju aktiv frimurare vilket syns på bilder nu ute på nätet. SD är väl inte precis hemvisten för frimureriets ädlingar

  Lasse

  SvaraRadera
 57. Oerhört märkliga 2 sista inlägg på denna bloggen som jag har hållit som den bästa bloggen länge och också rekommenderat till många vänner. Ett helt sjukt dåd har begåtts av en helt sjuk människa. Att jämställa detta med ett politiskt parti är det sämsta jag hört på väldigt lång tid.

  Ingen enskild galning bör förknippas med ett politiskt parti med över 300 000 svenska väljare, lika lite som en muslimsk fundamentalist galning bör förknippas med muslimer i allmänhet!

  Att dessutom tycka att det är en godtagbar krigshandling att bomba Oslo för att Norge utför FN sanktionerade insatser i andra länder är helt uppåt väggarna och en stor skymf!

  Något är helt fel med de demokratiska värderingarna hos forumets ägare.

  SvaraRadera
 58. Göra politik av det innan kropparna har kallnat. Fräscht, Lasse...

  SvaraRadera
 59. Sverigedemokrater och liknande pack brukar ju utmåla alla muslimer som ett hot bara för att det finns en liten klick extremister där. Känns kanske lite hårt att få samma mynt tillbaka?

  SvaraRadera
 60. Överlevare, kanske inte. Men jag tycker likväl att alla som hetsat mot invandring, i mycket på samma slags forum som den misstänkte gärningsmannen, bör rannsaka sig själva.

  SvaraRadera
 61. 11:40

  Antingen är han djupt rubbad i skallen, full eller bara girig efter klick. Skapa kontroverser för att locka besökare till sin blogg. Men att utnyttja andras tragedi för att öka antalet besökare verkar mycket cyniskt även för Lars, men med dagens samhälle förvånar inget längre. Pengar skall tjänas i alla lägen..

  Ser vi ännu en stapel på hans skryt över besökare nästa vecka? I Norge sörjer man och i Sätila firar man nya besökarrekord?Eller har han alkoholproblem?

  SvaraRadera
 62. Kan SD folk hålla sig till max 20 kommentarer per artikel.

  Tänk på regnskogen!

  Tack

  SvaraRadera
 63. Det låter som att bloggaren behöver ta semester. En lång sådan.

  SvaraRadera
 64. Och i en dag som idag tycker Tommy Waidelich att bostadsbubblan är det viktigaste.

  SvaraRadera
 65. Cornu:
  1)Står du bakom dagens invandringspolitik?

  2)Anser du alla de som är skeptiska till sveriges invandringspolitik vara högerextrema potentiella barnamördare?

  SvaraRadera
 66. @Cornu; min respekt för dig har tyvärr sjunkit avsevärt med de senaste inläggen. Tråkigt.

  SvaraRadera
 67. 1) Nej.

  2) Nej.

  Däremot anser jag att den radikalisering och hets som sker inom ämnet drar till sig galningar som i det stöd de därmed upplever kan få för mycket uppmuntran. De som hetsar mot invandrare och invandring kanske skall tänka sig för lite över vad för samhälle de vill ha. För när man pratar om att en del människor har lägre värde än andra så finns det uppenbarligen risker att galningar tar det på blodigt allvar.

  SvaraRadera
 68. 11:53, det är bara naturligt att (sd)-sympatisörer och andra som tycker det är legitimt att hetsa mot invandring tappar respekt för mig i det här läget. Inget du behöver tycka är tråkigt.

  SvaraRadera
 69. Bäste Cornu;
  Jag skulle önska att du bad om ursäkt för denna artikel på grund av att du var totalbakis.
  Det du nu skriver påverkar din trovärdighet även på områden som energi och ekonomi.
  Inte ens du med en stor självtillit kan vara opåverkad av kommentatorernas "avrättning".
  Plocka bort artikeln!

  SvaraRadera
 70. Åsiktsliktningen SD-kolonin här på bloggen indirekt förespråkar är skrattretande. Ett skratt man dock sväljer när man betänker det inträffade. Lite besinning, tack.
  Stå på dig Cornu.

  SvaraRadera
 71. Besöksrekord är självklart vad det handlar om för Corny. Det är för mig obegripligt som följt den här "bloggen" ett tag att fler inte ser igenom den lille killen som ville vara intellektuell?

  Ja, vi kan nog vänta oss något som:

  "Ordningen återställd, jag är störst och bäst"

  Gå tillbaka och läs Cornys "täckande" av det som hände när "terrorn" var lös i Göteborg? Kolla hur han letade tänkbara mål med detaljerade inlägg och fortsatte blåsa på om de islamistiska terroristerna tills det inte gick längre.

  SvaraRadera
 72. Och jag står fast vid att om ett land går ut i krig så är dess regeringskansli och försvarsdepartement ett legitimt mål för krigsfienden. Däremot är inte ungdomsläger några legitima mål, och oavsett så var det här inte Khadaffi som låg bakom det hela så samtliga dåd är illegitima. Att en del saknar läsförståelse i sin upprördhet är deras problem.

  SvaraRadera
 73. Spinndoctors "r" us2011-07-23 11:59

  Det har gått rikslarm från SD huvudkontor.
  Alla skall gå ut i media och göra damage controll.

  Minst fem online identiteter per läsare förordas.

  SvaraRadera
 74. Tack, DrRyan, ja det är en liten klick med mestadels högerspöken i SD-kolonin som angriper mig i det här inläggets kommentarer. Inget att ta illa vid sig av.

  SvaraRadera
 75. Om förövaren varit muslim hade bloggen skrivit så här då?;

  'Nej, Islams smekmånad är antagligen över. Över en tragisk fredag eftermiddag har åratal av hårt arbete med att göra strömningen rumsren antagligen utraderats av en Glock och ett fullständigt vansinnesdåd. Vi har brutalt blivit påminda om vad Islam egentligen står för och den människosyn och demokratiuppfattning som kan hittas bland en del av dess sympatisörer.'

  SvaraRadera
 76. Jag tycker att det är etablissemanget som skall rannsakas för hetsen på en del forum. Deras vägran att tillmötesgå människors oro leder till högre och högre tonläge.

  SvaraRadera
 77. Över 80 döda, overkligt och tragiskt.

  Får se om polisen kan få fram ett motiv. De säger ju att han ännu inte sagt varför han har handlat som han gjort. Hans inlägg på ett nätforum (motsvarande svenska flashback?) ska av forumet ifråga lagts ut här http://www.document.no/anders-behring-breivik/ Svårt att komma in där. Detta ska vara från ett inlägg.
  "For meg blir det svært hyklersk å behandle Muslimer, Nazister og Marxister forskjellig. De er alle tilhengere av hat-ideologier. Ikke alle Muslimer, Nazister og Marxister er konservative, de fleste er moderate. Men spiller det noen rolle? En moderat Nazist kan, etter å ha opplevd svindel, velge å bli konservativ. En moderat Muslim kan, etter å ha blitt nektet å komme inn på et utested, bli konservativ etc."

  Nu tydligen över 90 döda. Overkligt.

  /Tillsats

  SvaraRadera
 78. Så om man tycker att slutledningen i ditt blogginlägg var helkorkad så är man ett "högerspöke i SD-kolonin". Jag röstar inte på SD och tycker ditt inlägg är helkorkat. Sedan blir det påspätt med mer unkna kommentarer från dig Cornu. Vilket oöverträffat lågvattenmärke på en i övrigt bra blogg.

  SvaraRadera
 79. Var slutledningen att extrema åsikter drar till sig galningar helkorkad? Ok.

  SvaraRadera
 80. En dåre är en dåre oavsett partifärg eller religiös inriktning. För övrigt tillät och uppmuntrade nazisterna privata företag, knappast ett kommunistiskt sätt att styra ett land. Men människor har inget värde i någon diktatur där finns likheterna mellan tex Sovjet och Nazi-tyskland. (Riktat till 08:56) /S

  SvaraRadera
 81. Jag är tämligen säker på att extrema åsikter även framöver kommer leda till våld från islamistiska rörelser och demoniserande högerkretsar.
  Dessa har alltid utmärkt sig i graden av våld.
  Kommunisterna är av samma sort men som tur var har dom gått samma väg som Dodon.

  SvaraRadera
 82. Då man nu kommer in på http://www.document.no/anders-behring-breivik/ så rekommenderas att läsa där om man är intresserad av gärningsmannen.

  Från en amatörs perspektiv finns det inget där som pekar på att han ska begå massmord, å andra sidan är sista inlägget i slutet av 2010 så något kanske hänt.

  I övrigt verkar han ha varit aktiv i FrP men sedan blivit besviken på dem.

  Verkar vara djupt kristen och framförallt kritisk till islam. Tycker att den protestantiska kyrkan blivit ett skämt och vill att kyrkan ska back to basics.

  Han argumenterar och verkar vara för debatt och vill i sitt sista inlägg verkar för att starta en tidning.

  Han klassar sig som anti-rasist och pro-israel. Ogillar marxism, islam samt nazism.

  Saken är dock att han ju beskriver enligt mitt inlägg 12:00 verkar vara den vägen han gått själv...

  /Tillsats

  SvaraRadera
 83. Anders Behring Breivik gick med i SDs norska broderparti Fremskrittspartiet och dess ungdomsförbund vid 17 års ålder. Vid 23-24 års ålder började han ägna sig åt islamofobiska ideologiska skolan som SDs riksdagsmän älskar att citera och länka till.

  Han odlade intima kontakter med drivande personer inom den så kallade "Vienna school of thought". Hur han gick vidare efter 8-9 år i den miljön till vad som skedde igår är ännu oklart.

  Men tydligt är: 15 år i främlingsfientliga kretsar är nog en stor del av förklaringen till gårdagens vidriga terrordåd.

  SvaraRadera
 84. Så om någon läsare av din blogg "missuppfattar" det du skriver precis som extremister kan göra och går och skjuter någon tar du på dig ansvaret? Och ska alla vi läsare dömas efter denna gärning då för att endast en förvirrad person gör fel? Lika lite som det står i Sd:s partiprogram att åka ut till Utö och skjuta 100 pers står det i dina inlägg om bostadsmarknaden att skjuta en mäklare som ljuger in i det sista och förstör en familjs framtid. Skärpning Cornu!

  SvaraRadera
 85. Tillsats, ja, det hela verkar väldigt underligt. Möjlig förklaring är att han har velat framstå som moderat online för att kunna få kontakt med likasinnade. Och kanske var det just det han lyckades med 2010 och resten har blivit blodig och tragisk historia. Vittnen pratar om flera skyttar, men alla som skjutit med vapen ved att det blir rätt skarpa ekon från olika håll. Polisens utredning får väl fastställa hur många olika vapen som använts och om alla dessa togs ifrån den gripne.

  Om gärningsmannens inlägg på Document.no är genuina, så visar det hur någon snabbt kan radikaliseras. Kanske skall man bli riktigt orolig när folk slutar uttrycka likartade åsikter och istället tystnar...

  SvaraRadera
 86. Den här bloggen var tramsig, oseriös och konspiratorisk

  SvaraRadera
 87. 12:38, ja skärpning Cornucopia. Jag bör tagga ner på skarpa formuleringar mot olika grupperingar, oavsett om det är banktjänstemän, mäklare eller andra. Samt hårdare sätta ner foten mot folk som yttrar ytterligheter i kommentarer, även om de varit lagliga (dvs inte utgjort hets mot folkgrupp). Det är nog en möjlig och lämplig lärdom här.

  SvaraRadera
 88. "Däremot anser jag att den radikalisering och hets som sker inom ämnet drar till sig galningar som i det stöd de därmed upplever kan få för mycket uppmuntran"

  Vad tror du att du bidrog till vid händelserna i Göteborg? Inte förrän polisen hade gett sig på oskyldiga barn beväpnade med automatvapen bytte du sida.

  SvaraRadera
 89. Uruselt Cornucopia, uruselt!!

  SvaraRadera
 90. Detta kan vara den dödligaste, högerextrema, terrorattacken i europa sedan andra världskriget (Bologna 1980: 85 döda)

  SvaraRadera
 91. Får stämma in i kören ovan. Cornicopia ditt blogginlägg känns väldigt obegåvat, onyanserat och barnsligt. Du hamnde i en helt ny dager och dina tidigare gärningar tappade definitivt respekt och trovärdighet, för mig. Jag tycker du skall radera alla dina inlägg i den här tragiska historien, för jag tycker ändå att det är bra med en oberoende ekonomisk blogg som har lite andra åsikter och vinklingar. //S

  SvaraRadera
 92. 12:43, får referera till de inläggen. Jag bytte iaf åsikt när jag hade fel.

  I det här fallet anser jag inte att jag har fel. Hets mot invandring drar till sig extremister, varav en del är galningar. Man bör inte uppmuntra detta.

  Får en hel del uppmuntrande mail från folk som håller med mig, men inte har lust att kommentera på bloggen. Så tro inte att ert fördömande är särskilt enhälligt.

  SvaraRadera
 93. Det allra värsta är att Lars varken bryr sig om rasism, SD eller döda ungdomar. Det ENDA han bryr sig om är att få mer besökare till sin blogg.

  Kanske har du dock passerat en anständighetens gräns denna gång. Hoppas annonsörer drar öronen åt sig, för fler bloggare har börjat uppmärksamma Lars senaste två mycket sjuka inlägg. Blir denna blogg en one hit wonder?

  SvaraRadera
 94. 12:50 //S, det fungerar inte så. Inläggen är återpublicerade på ett flertal ställen redan.

  SvaraRadera
 95. Jag arbetar inom psykiatrin, och har sett hur lätt vissa personer påverkas av SD-politiker och kommentarsstormar från näthatare. Jag kan intyga att det finns socialt isolerade människor som tar till sig av det som sägs och skrivs, och drivs till att hata invandrare m.m. Det är fler än en gång jag tagit emot personer som kommit till mottagningen, rasande och hatiska mot invandrare efter att ha sett politiska tal från SD. Man häpnar över vad dom säger till mig att dom vill göra!

  Den eller dom som skriver de mest aggressiva kommentarerna här på bloggen idag, borde tänka på vad dom kan driva psykiskt utsatta till (om ni inte redan är medvetna om det).

  Tack till Cornucopia för ett viktigt inlägg!

  SvaraRadera
 96. Tack, Marcus för ditt stöd. Lägger till det till inlägget ovan.

  SvaraRadera
 97. Jag brukar kunna sålla och ignorera tokigheter, men detta blogginlägg lämnade en något besk eftersmak. Du kan bättre än så Lars! Tona ner dig lite, du tappar i trovärdighet gentemot mer objektiva bloggar som Flute, Kvantitativt, Lesser Fool m.fl. Vet att du har mycket inom dig som du vill säga högt, men ibland är det bättre att hålla "detaljer" för sig själv. Du behöver inte bli helt PK för det.

  /Palle

  SvaraRadera
 98. Gärningsmannen skjuter ihjäl ett 90-tal, företrädesvis etniskt norska, barn och ungdomar. Detta gör han enligt Cornu därför att han är sd-sympatisör och islamofob. Det är alltså inget vansinnedåd utan ett genomtänkt terrordåd.

  Cornus trovärdighet som analytiker föll precis i paritet med Zimbabves dollar...

  SvaraRadera
 99. Bland det sjukaste sedan de sprängde norrskensflamman med de levande människorna kva r i byggnaden.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Attentatet_mot_Norrskensflamman

  Då var det också högerfolk som begick dådet och två barn dog. Så jag fattar inte varför borgarledd svensk media älskar att fokusera så mycket på vänsterextrema grupper.

  SvaraRadera
 100. Det finns bara en sak att göra i ett första skede, att beklaga det inträffade. Att redan nu, så kort efter det inträffade, försöka dra några slutsattser är bara korkat. Informationen kring det inträffade är för knapphädig för det. De sista två inläggen håller en mycket låg kvalitet och smutsar bara ner denna blogg. Tråkigt!

  SvaraRadera
 101. Stå på dig Cornu, jag är så sanslöst trött på alla svenne-banan-rasister som spammar sönder samtliga kommentatorsfält till förbannelse.

  Klockrent inlägg, förhoppningsvis kan vi se siffror nedåt 3-4% till nästa val..

  SvaraRadera
 102. Cornu, ang ditt tillägg från Marcus.
  Betänk då vilken oerhörd och BETYDLIGT allvarligare och mer omfattande effekt på människors normer och värderingar våra sk Etablerade Politiker och Förvanskningsmedia har.
  DÄR ligger den Stora och Viktiga problematiken i dagen Demokratiunderskott.

  SvaraRadera
 103. I förra inlägget i tillägget stod klart och tydligt att en ensam galnings verk inte är terrorism.

  På sätt och vis sympatiserar jag med Corny för ibland skriver han faktiskt saker som fler borde skriva (därmed INTE sagt att han är någon sorts geni för det), men jag har väldigt svårt att förstå allmänhetens dyrkande av denne man. Killen äger en gård utanför göteborg, kränger ved och julgranar, men har nu på något vis lyckats passera som expert inom allsköns tänkbara ämnesområden. Vakna och lukta på kaffet?

  Jag briljerar lite med mina språkkunskaper:

  Delusions of grandeur.

  Förresten, att bli arg över vad Corny skriver kan jag väl förstå, men det tyder på viss ignorans. Ni borde istället bli arga för det Corny ALDRIG skriver.

  SvaraRadera
 104. Man kan ju fråga sig varför de som nu är så upprörda inte har blivit det då liknande händelser utspelats i t.ex afghanistan; En f-16 släpper en bomb mitt i ett bröllopp t.ex.

  Är inte det rasistiskt, att värdera människoliv olika?

  Men det är ju skillnad, eller hur? Vanligt folk får inte använda våld, men staten får det inom sina gränser. Men att använda våld är ju exakt det som vissa stater gör i afghanistan t.ex, och nu har en person tagit till våld själv. Vad är skillnaden?

  SvaraRadera
 105. Stringfellow, har du glömt Cornys hets i samband med händelserna i Göteborg? Eller läste du inte bloggen då? Var tror du rasismen kommer ifrån?

  SvaraRadera
 106. Cornucopia har förvisso inte gjort någon hemlighet av sin politiskt korrekta läggning tidigare, så folk borde kanske inte reagera så som hans två makabra inlägg hade kommit från klarblå himmel.

  Själv tänker jag fortsätta läsa här då nästan allt annat som skrivs här är extremt läsvärt.

  SvaraRadera
 107. SD-sympatisörer verkar vara chockade att dåden i Norge troligen är dåd från en högerextremist och partimedlem i SD:s broderparti.

  Hat föder hat. Låt oss hata mindre!

  Tack Cornu för dina inlägg!

  SvaraRadera
 108. Vad har Sverigedemokraterna med det här att göra? Han var konservativ kristen kan vi inte skylla på kristdemokraterna också är du snäll.

  SvaraRadera
 109. Nej Cornu, du bör inte tagga ner på tonen mot ex banktjänstemän och mäklare. Det är aldrig skribentens fel om någon misstolkar. Du ska fortsätta som du gjort. Det finns idioter överallt och om dom inte hittar en anledning på det ena hållet så hittar dom det på det andra hållet. Det är ALLTID personen som bär ansvaret och inte vapnets, fotbollslagets, religionens, alkoholens eller bloggens fel när något fruktansvärt inträffar. Även om personen ifråga hänvisar till detta kan jag garantera att 99% av vapenägarna, fotbollsfansen, de troende, de som brukar alkohol eller bloggläsarna inte försvarar gärningen.

  SvaraRadera
 110. Så skönt att läsa ett sånt här inlägg. Folk måste fatta vad deras hets slutar med. Jag är så jävla chockad över vad som troligen är den värsta massakern på lång tid i Skandinavien.

  Idag i Europa är det högerextremistiskt och nationalistiskt våld som är det dominerande av all ideologiskt och religiöst våld. Vi har bara varit förskonade från de värsta varianterna av det här i Skandinavien. Men då har högerextremister gett sig på individer ända sen 90-talet. Sprängt journalisters bilar, eldat upp lägenheter med barnfamiljer i, skjutit fackföreningsaktiva, stampat sönder människors huvuden, misshandlar par av samma kön för att de hållt varandra i händerna, eldat upp kulturhus. Listan kan göras väldigt lång.

  Tack Cornu för att du röt ifrån, och tack till den andre Marcus som beskrev bra hur den här hetsen påverkar labila människor.

  /en annan Marcus

  SvaraRadera
 111. Loose cannon

  SvaraRadera
 112. Såja, såja, sluta nu hacka på Cornu.

  Han har svåra politiska handkapp och beskriver sig själv som "politiskt svår att klassificera. Enligt vissa en “jobbig, grinig 70-talist tillika snobbig marxistisk meritokrat med en nypa av Malthus”. Ibland har jag kallats anarkokapitalist, ibland ultraliberal, ibland kapitalistsvin, och ibland för sosse eller jävla kommunist. En gång har jag rent av kallats centerextremist, och även vulgärliberal kloakbrunn. Och paleocon, i motsats till neocon. Anarkokapitalistisk liberal miljösocialist passar annars bra. Eller mycket läsvärd, väldigt tilltalande och trovärdig ekonomisk och ekologisk realist. Ideologisk hal ål. Ett omdöme är PK-media. Ett annat en av de få konservativa som inte är tillväxtfanatiker. Men så är han pragmatiker och inte religiös neoliberal heller."

  Vem fan förväntar sig en vettig politisk analys ur detta? Det är bara att bryta ihop och gå vidare!

  SvaraRadera
 113. Marcus, du kanske inte heller läste bloggen vid händelserna i Göteborg, appropå hets?

  Dessutom, vad anser du att titeln på förra blogginlägget antydde?

  SvaraRadera
 114. Angående tillägget... Håll käfften och säg inget för vad du än säger kan det driva en psykisk sjuk människa till en våldshandling, så sluta delge dina åsikter och lyd överhögheten nu!

  Så jag tolkar det... jag menar däremot att alla ska delge sina åsikter och diskutera och tillåta andra att göra det utan att fördömma och då psykiskt sjuka agerar på dessa så är det priset vi betalar för att inte vara tyst.

  SvaraRadera
 115. Jag tycker att det här var ett bra inlägg från Cornucopia! Att det retar ett antal smånassar och högerpopulister med flera nick gör det hela trovärdigt.

  Stå på dig!

  SvaraRadera
 116. Tack för ett bra inlägg och en bra analys. Blir förvånad över vilken ilska det har inspirerat. Men det kanske snarare är en varningsklocka för hur det ser ut i vårat eget land där höger extremisterna är bra mycket farligare än någon annan falang. Vänster extremisterna är också farliga men är generellt sämre organiserade och inte lika väl utrustade.

  SvaraRadera
 117. Som sagt. Läs titeln som sattes på förra inlägget HELT UTAN FAKTABASERAD GRUND och återkom med din dom om vem som är vad. Gå också tillbaka och studera Cornys skriverier om händelserna i Göteborg.

  SvaraRadera
 118. Så om man påpekar det smaklösa i de två senaste inläggen är man alltså psykiskt sjuk sd-anhängare?

  Nåja, vi får se hur länge Lars kan leva på att skapa kontroverser på ett billigt vis. Vissa hyllar honom, andra verkar avsky honom. Säger som den fete patron, tänkandet är inte hans starkaste sida..

  SvaraRadera
 119. ingen fara cornu, vi hatar inte invandrare, däremot tycker en (del) av oss illa om det förnumstiga raljerandet över att Oslo skulle vara ett legitimt mål för Kadaffi oavsett avsaknad av luftvärnssiren eller liknade för att i görligaste mån skydda de civila som inte har fått säga bu eller bä om Norges krig i Libyen. Du snackar om vårt Broderland ditt fkn miffo och sen anklagar du oss för att vara rasister medans du själv saknar betänkligheter över att "–ja det är så araber brukar bete sig, ingen varning här inte".
  KDis

  SvaraRadera
 120. 13:43, som de där killarna som lånat farfars byxor brukar säga, "word".

  SvaraRadera
 121. 13:36 Hmm, saken är den att nynassarna i både Sverige och Norge är parenteser. Tror tom att Norska polisen nämnde det angående norska nazister att de hade svag organisation och inga ledare. Motsvarar vad jag fått höra angående Sverige. Så ditt inlägg håller jag ej med om.

  Då mannen är gripen kommer vi förhoppningsvis kunna få några svar. Rekommenderar att man läser GM:s inlägg enligt tidigare kommentar.

  /Tillsats

  SvaraRadera
 122. De flesta sådana här dåd brukar vara religiöst betingade eller så var karln olyckligt kär.... Troligen kristen fundamentalist som anser att Norge är under attack inifrån...

  SvaraRadera
 123. Mycket bra skrivet Cornu!

  SvaraRadera
 124. Nu får du inga mer klick (av mig) som du tjänat kulor på. Hej då / Anders

  SvaraRadera
 125. Självcensur låter tråkigt, blir väldigt tyst om man ska täcka in alla eventualiteter.

  Att visa varandra respekt och lite kärlek känns alltmer viktigt så att alla inkluderas. Nu gissar jag men att sitta på sitt torp (tänker mer på skytten än Cornu) och odla extrema åsikter är lättare än att i öppna samtal med sina medmänniskor få dryfta allt som man är orolig för. Blir det omöjligt eller svårt att prata om vissa ämnen flyttar den diskussionen över till flashback eller andra forum där tonen blir hysterisk när folk/fårk blir frustrerade att bli stämplade som oönskade.

  Öppna samtal mellan generösa och intelligenta individer som hellre förklarar en gång till än att de går till personangrepp på olktänkande, hets och hat leder ingenstans.

  Ta hand om er denna trista lördag, mina tankar går till de stackars norska föräldrarna.

  SvaraRadera
 126. Hej då, Anders.

  Eftersom du nu slutar läsa bloggen så finns det ännu mindre anledning att skriva något som du gillar.

  SvaraRadera
 127. Cornu, jag kommer definitivt fortsätta med att dagligen läsa din blogg även efter de 2 senaste inläggen. Det är inte lätt att hålla huvudet kallt när tragedier som denna händer och det blir lätt att man skriver mindre lyckade saker i frustration, kan hända vem som helst.

  SvaraRadera
 128. beklagar å Norges och de anhörigas vägnar. tråkigt att se de som är så inne i den högervridna världen vara här och hettsa. bra skrivet cornu.

  SvaraRadera
 129. Men vid närmare efertanke så är väl detta ett illdåd riktat mot framför allt vänsterpolitiker och politiker och byråkrater i allmänhet...

  Sverigedemokraterna må uttala sig emot invandring men de uttalar sig väl inte emot vänsterpolitiker på ett sådant sätt att de bör lastas för detta.
  Iofs gärningsmannen må kanske vara emot invandring, Islam och muslimer men illdådet var inte riktat emot dessa grupper.

  SvaraRadera
 130. Visst finns det gott om människor som har en förvrängd bild av verkligheten, fulla av förutfattade meningar och fördommar. Skrämmande vilka extrema åsikter en del föräldrar har och deras barn som är lättpåverkade tar efter & tror att deras föräldrar har rätt i sina extrema åsikter. Det slutar illa.

  SvaraRadera
 131. Kasta inte sten i glashus, Cornu.

  I din egen retorik har du upprepade gånger betecknat Sveriges statsminister som "landsförrädare".

  Breivik har använt exakt samma ord om Gro Harlem Brundtland.

  Grattis, du har samma retoriska stil som en galen massmördare. Frågan är då om din retoriska stil hetsar galningar att vilja göra samma sak.

  SvaraRadera
 132. Alla förtjänar att behandlas med respekt tills de gjort något för att inte förtjäna det. Det gäller oavsett om det är SD:are, VPK:are, abrahamister eller någon annat semihetsk folkgrupp.

  Det verkar som om (fd?) nynazisten redan varit känd hos polisen med... hör och häpna "to pistoler, ett kilo sprengstoff og to politiuniformer"
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article231455.ece

  Av någon märklig anledning får jag känslan av att det är samma motiv denna gången som vid skolskjutningen i Finland.

  «I et samfunn hvor marxistekstremister som Thomas Hylland Eriksen blir tillatt å praktisere fritt innenfor rammene av politisk korrekthet vil andre mer moderate humanister/kulturmarxister (ekstremister), som Mads Gilbert og Erik Fosse fremstå som frigjørngshelter (Nazistene (Jødene) skal knuses akkurat som Nazi-Tyskland).»

  Och i Jokela:
  "Democracy is a dictatorship of the moral majority... and the majority is manipulated and ruled by the state mafia"

  Känns definitivt som om det finns likheter.

  SvaraRadera
 133. Tjaffset här handlar inte om SD, utan om ditt sätt att antyda saker Cornucopia. Visste jag inte bättre skulle jag tro att du var SD-anhängare.

  SvaraRadera
 134. Cornu,

  (15:13, tänkte själv posta den länken men ser att du var före. Nåväl den tåls att upprepas http://camillasvra.wordpress.com/2011/07/23/jag-hade-mordaren-som-van-pa-fb-och-manga-med-mig/)

  mycket bra inlägg, stå på dig.

  Och till de som hotar med att sluta läsa bloggen, You won't be missed.

  SvaraRadera
 135. 15:37, vad tycker du att titeln på Cornys förra inlägg antyder? Om vi pratar hets så bör alla gå tillbaka och läsa Cornys inlägg om händelserna i göteborg.

  SvaraRadera
 136. Jag har skrivit det förut...

  Jag är inte anti- rasist
  Jag är inte anti- nazist
  Jag är inte anti- muslim
  Jag är inte anti- allt eller någonting...

  ...jag är för...

  Jag är för fred...
  Jag är för samarbete...
  Jag är för allas lika rättigheter...
  Jag är för ett rättvist samhälle...
  Jag är för att alla ska kunna äta sig mätta...
  Jag är för en global värld där alla kan känna sig som medborgare...
  Jag är för att alla ska kunna leva tillsammans utan hat...

  Hur svårt ska det behöva vara?

  mvh

  6a 68

  SvaraRadera
 137. Knäppgökar som denna finns överallt.

  Tyvärr så vill jag nog påstå att detta inte är ett specifikt problem för högerextremism. Vänsterextremismen är lika drabbad, och historiskt sett var väl 70-talet värst med baader-meinhof.

  Så här blir det oavsett vilken grupp som sprider hat. Förr eller senare är det en galning som tar till vapen.

  Att det skulle vara någon "smekmånad" som är över får stå för Cornu. Vänstern har tagit livet av folk de senaste hundra åren, och ändå så ses massmördare som Che Guevarra som hjältar. Tror knappast detta utgör någon skillnad för högern, även om vänsterideologier på nåt sätt är rådande PK ideal.

  Sen får nog Cornu stå i sitt eget lilla hörn och spy hat och galla över SD, PP och alla andra han avskyr. Intressant förresten att han drog in PP i det här. Cornu har ju definitivt vissa insikter i ekonomi. Men han har ju ett flertal gånger tidigare visat att han har ett minst sagt ... udda kompass när det gäller annat.

  SvaraRadera
 138. abb verkade vilja straffa ap för deras politik. radikalt men inte en ensam galning

  SvaraRadera
 139. Sd-kolonin här verkar inte förstå, eller vilja förstå vilka yttringar de företräder. Ett exempel från min egen vardag var att första arbetsdagen efter valet i höstas gick jag till en förman för att fråga vad jag skulle göra härnäst. Han svarade:
  -"Gå bort och fråga blattejäveln där när han är färdig."

  Förundrat tittade jag på honom, och undrade om han vänligen kunde namnge personen jag skulle fråga.

  Ett par dar senare dök det upp klistermärken på en del kofångare med texten: Indianer var för fri invandring, och nu bor de i reservat.

  Det är dessa strömmningar som legitimerats av Sds inträde i riksdagen, och som får labila personer på högerkanten att uträtta vansinnesdåd.

  /Smen

  SvaraRadera
 140. "Men det största bevisliga terrorhotet är alltså inte muslimskt, utan kommer uppenbarligen från de som hetsar mot islam och invandring."

  Räkna efter antalet döda i terrordåd senaste 10 åren så ser du var det största hotet kommer ifrån. Och förresten, i förra inlägget hävdade du att det inte var ett terrordåd, eftersom målet inte var civila. Intressant hur olika olikaterrordåd bemöts

  SvaraRadera
 141. Du kan nog läsa det förra inlägget igen, noga. Om du då fortfarande inte förstår vad jag skrev så är det ditt problem.

  Om en part man är i krig med, t ex Libyen i Norges fall, angriper regeringskansliet i Norge så är det legitimt. I övriga fall är det terrorism. Och alla angrepp mot rent civila mål, som ett ungdomsläger är terrorism.

  SvaraRadera
 142. Smen, var finns sd-kolonin här? Det som kritiseras är Cornus sätt att antyda saker han inte har backning för. Tittar man på rubriken i hans föregående inlägg så är det snarare han som förefaller vara sd.

  SvaraRadera
 143. All denna uppmärksamhet pga detta illdåd är ju förstålig, men ser inte någon som frågar vad allt detta tar uppmärksamheten ifrån, ni försvinner in helt i vad media dränker er med, och ni sväljer allt med hull å hår...

  SvaraRadera
 144. Skulle vara intressant och höra lite om gärningsmannens privata situation innan dådet.
  Ekonomi, flickvän etc.

  Sånt här gör ju i regel inte folk som känner att de har nånting att förlora. Det är en form av spektakulärt självmord denna Anders Breivik genomfört, för hans liv är ju i princip förverkat nu, även om han inte själv dog rent fysiskt.

  Och därför tror jag heller inte det här var det sista vansinnesdådet vi får se, snarare så är jag tämligen övertygad om att vi kommer få se flera liknande dåd framöver, när väl ekonomin havererar. Och jag är likaledes övertygad om att målen i dessa framtida dåd kommer bli banker och andra som gärningsmännen upplever som skyldiga till deras förstörda liv.

  SvaraRadera
 145. Anders Breivik gjorde alltså allt detta helt på egen hand?

  SvaraRadera
 146. Det är nog tveksamt. Väldigt skickligt av honom att t ex lyckas konstruera en (fungerande) bilbomb.

  SvaraRadera
 147. Exakt. Så, vilka uppfann terrorismen och har förfinat konsten genom åren? Hint: INTE araberna.

  Nej, nu är det spekulationer så jag avbryter där.

  SvaraRadera
 148. Cornu

  Det är verkligen inte svårt att konstruera en bomb. Det gjorde jag och mina kompisar ett flertal gånger i vår ungdom. Allt du behöver är en liten bomb med utlösningsmekanism. Beroende på hur lång fördröjning du vill ha, så blir det mer eller mindre komplicerat, men pratar vi ett par minuter för att sätta sig i säkerhet så finns massor med varianter som man enkelt köper över disk. Likaså sprängmedel. Finns fullt tillräckliga grejjer man kan köpa över disk. Sedan handlar det enbart om att skala upp bomben.

  Med tillgång till konstgödsel och diesel är det fruktansvärt lätt att skala upp bomben till enorm storlek. Lika lätt som att fylla ett badkar med vatten. En flyttbil kan man hyra billigt från ex.vis. okq8. 18 kubikmeter på B körkort. Det är ingen liten bomb vi talar om.

  Så... Det är inte alls omöjligt att han gjorde detta ensam. Som det ser ut nu är det även det troligaste alternativet.

  SvaraRadera
 149. I alla svåra tider dyker behovet av syndabockar upp. Så har det alltid varit och kommer alltid att bli. För många människor har behov av att kasta ur sig sitt hat mot andra svagare människor och grupper. Annat riktas hatet mot jaget och resulterar i depression och i värsta fall självmord. Som tur är har många människor kunnat lämna detta primitiva tankesätt och ser att världen inte är svartvit utan har många gråskalor.
  Jag hävdar att det som hänt i Norge är ett uttryck för att hatet bubblar i folkdjupet och får sin manifestation i den här tragedin. Fler kan tyvärr följa eftersom många människor allt ifrån barndomen inte behandlas med den respekt och kärlek som gör att de förmår se gråskalan. De påverkas lätt av stämningar och hatpropaganda i samhället.
  Jag tycker att detta hör hemma på Cornus blogg då fenomenet ytterst handlar om hur hela samhället just nu svajar på kanten till ett sammanbrott både ekonomiskt och mänskligt.

  SvaraRadera
 150. det är väl inget attentat mot invandrare.
  så det har väl inget med rasism o göra.
  rätta mej om jag har fel.
  annars så tycker jag att du skriver bra.
  mvh tjelvar

  SvaraRadera
 151. Stämmer in i att det här är hemskt och tragiskt på alla sätt. Vill dock påpeka ett par saker: de billiga poäng som nu försöks plockas politiskt innan liken kallnat äcklar mig. Visst ska höger(extrema) grupper ta avstånd från det här likt alla andra grupperingar/entiter, men de rop om att de ska ta ANSVAR för det är motbjudande.

  Nästan lika motbjudande är newsmillartiklar om hur det är ett angrepp på socialdemokratin som svenska socialdemokrater nu vill göra gällande och att de minsann känner sig mer träffade än gemene man i Sverige. Det luktar illa.

  Vidare är jag inte alls vidare förtjusti psykiatrikerns inlägg om att man ska lägga band på vad man skriver, det vore att försöka skuldbelägga de som, förvisso, skriver vansinnigheter/hatiska inlägg för vad en psykopat visade sig vara kapbel att göra. Alla är ansvariga för sig själva, och att försöka skuldbelägga på det här sättet är helt åt helvete fel. Det blir lite som att beskylla den där knäppjöken som eldade upp en koran i USA nyligen för att amerikaner dödades i en hämndattack i Afghanistan. Tycker man att det är i paritet att döda människor för att sätta eld på papper har man en del att lära sig.

  Lika lika som alla oskyldiga muslimer/araber/invandrare ska lastas för t-brott av vansinniga koranmisstolkare(osäker på om du (cornu) vill ha ordet utskrivet i kommentarerna ens så tar det säkra före det osäkra), lika lite ska de med avvikande ideologier, hur dumma de än må vara, lastas för en persons vansinndesdåd.

  SvaraRadera
 152. Josses vilka kommentarer... Sta pa dig Cornu, inlagget var bra. Tydligen manga manga SDare som kanner sig traffade och naturligtvis obehagligt for dem vilket far dem att reagera med sadan ilska. Keep up the good work - du vet vad som ar ratt och fel.

  SvaraRadera
 153. 17:53, kan du peka ut vem här som är sd anhängare? Vad jag sett är artikelnförfattaren själv närmast att vara det med grundlösa antydningar?

  SvaraRadera
 154. För er dåligt pålästa och oupplysta, en kille som har läst historian(inte det som skolorna lärt oss), ifrågasatt och gjort sin egen research, ett visdomsord kanske...
  http://www.youtube.com/watch?v=BjeDVaXGRfw

  SvaraRadera
 155. SD ligger mer risigt till än vad man kan tro. Att SD supportar och aktivt har valt Kent Ekeroth som en frontfigur är mycket allvarligt. Han har tidigare visat hur impulsiv och radikal han är, och fortsätter göra så. Det är sådana typer som förstör för partier som SD mer än något annat, och vilket visar vad för människor SD vill ha bland maktpositioner. Det är i situationer som denna som nu uppstått i Norge som snarare hjälper oss att identifiera dessa typer, och vilket vi kan oskadliggöra dem från att få makt.

  SvaraRadera
 156. Om du lästa aftonbladet så är det just ett resonemang som du för som motiverade att han begick det här dådet. ATt man inte kan föra en nyanserad debatt kring invandring. Sd har inte med det att göra. Hade det varit en socialdemokrat som gick loss på mufs sommarläger är det knappast sossarnas fel. Skärp dig och var lite mindre känslomässig. Du skapar bara fler sådana här rubbade människor.

  SvaraRadera
 157. Enligt EU:s polisorgan Europol begicks det mellan 2006 och 2009 1.770 terrordåd i Europa. Bara sex av dessa 1.770 dåd, eller 0,34 %, hade muslimska kopplingar. 265 gånger fler terrordåd, nämligen 1.596 stycken eller 90,2 % av alla Europas terrordåd, hade högerorienterade kopplingar.

  SvaraRadera
 158. Peter Madison, det är som sagt dags att även svenskar vaknar upp och luktar på kaffet. Norge kanske kan vara en väckarklocka.

  SvaraRadera
 159. Peter Medison,

  Hur definierar Europol ETA och IRA på den politiska vänster-höger skalan?

  SvaraRadera
 160. Jag är ej Peter, men rimligtvis är nationella separatister mer höger än vänster... Om de nu inte vill separera för att starta en kommunistisk stat.

  SvaraRadera
 161. Peter,
  Tyvärr en skröna, du har alla siffror här.
  http://super-economy.blogspot.com/2011/02/islamists-caus-overwhelming-majority-of.html

  Och precis som cornu trodde alla först att Islamister låg bakom dådet då statistiken visar sitt tydliga språk. När infon om barnamördandet kom ut ändrades bilden.

  SvaraRadera
 162. Bra Cornu då vet jag definitonen. Så fort delar av ett folk genom våldsaktioner kämpar för en egen stat t.ex. de tamilska tigrarna så definieras de som högerextremister. Men PKK definieras väl som vänster? Kan det vara som så att om man kämpar för en kommunistiskt separation så är det vänsterextremism, men kämpar man för en demokratisk egen stat så är det högerextremism? Ledsen att jag far iväg OT. I huvudsak håller jag med dig i vad du skriver i ämnet Cornu och tackar för en bra blogg (detta var mina två första kommentarer förresten). Fortsätt i sama stil....

  SvaraRadera
 163. Anonym 19:20

  Du länkar till en blogg som använder sig av statistik från RAND som är en amerikansk tankesmedja bekostad av den amerikanska administrationen. RAND gör bla beställningsjobb åt den amerikanska krigsmakten, som ju för krig i Irak, Afghanistan och Libyen. Naturligtvis är den islamistiska terrorismen överrepresenterad i RAND:s statistik, det är ju "fienden"...

  SvaraRadera
 164. Så snart massakern i Norge inte visade sig vara ett islamistiskt terrordåd, började drevet mot SD, trots att Breivik på nätet vid flera tillfällen talat om att han inte var nazist.
  Massakern kommer givetvis att utnyttjas av de etablerade partierna i kampen mot SD och alla övriga, som anser att Sverige inte har råd med nuvarande invandringspolitik. En skänk från ovan i den politiska propagandan.

  Gissningsvis såg Breivik en framtid med islamisering och sharialagar. Troligen ansåg han att han att kämpade för sitt lands framtida frihet. ( Förvirrad frihetskämpe, inte t-rist ). Han riktade sig ju mot politiker och ett politiskt ungdomsförbund, inte allmänheten.

  Skall man hitta orsaken, så är det de Politiskt Korrektas censur av yttrandefriheten, när det gäller invandringspolitiken.
  Många känner sig frustrerade och att någon psykiskt instabil helt tappar omdömet är en risk.

  SvaraRadera
 165. @Anonym 19:20

  Du försöker alltså säga att Europol står för skrönor och utdrag från en amerikansk tankesmedjas betalda information representerad på en blogg står för sanningen?

  Här kommer länk till rapporten från Europol. Där kan man också se uppdelningen mellan islamistisk, Ethno-nationalistist och separatistist, höger, vänster och enskild terrorism. Det är också ur ett Europa-perspektiv och gäller alltså inte för Asien, Afrika eller Amerika.
  :
  http://www.statewatch.org//news/2009/apr/europol-te-sat-2009.pdf

  SvaraRadera
 166. Peter,
  Expo har inte kunnat slå hål på den så den stämmer nog, har debatterats tidigare, gammal skåpmat nu.

  Den här norska killen är psykopat, svårt psykiskt sjuk, ingen grupperining i ryggen och ingen som stödjer honom. Förutom flera islamistgäng som tog på sid dådet.

  SvaraRadera
 167. Merlins,
  Exakt, allt beror på hur man mäter. Här har du lite info som jag tror stämmer.
  http://politisktinkorrekt.info/2011/07/13/islamister-bakom-en-majoritet-av-dodlig-terrorism-i-europa/

  SvaraRadera
 168. ärligt talat cornu.. vem fan bryr sig om några partier sätter upp kondolanser på sin hemsida eller inte. ALLA som har något vettigt bakom pannbenet tycker synd om de norrmän som känner sig drabbade av dessa handlingar.

  ett jvla nitpick där.. :P

  men ja.. visar det sig att norsken har starka band till extrem högern så äre sannorlikt bye bye SD nästa val.. :P

  SvaraRadera
 169. Billy G, du menar förutom att han var en fd medlemm i norska Fremskrittparitet (motsv Sverigedemokraterna)?

  SvaraRadera
 170. En ekonomibloggare ska inte blogga om politik. Det blir fel då. Naturligtvis tror jag att alla tar avstånd från det som inträffade. Det var totalt fruktansvärt. Men var står det i sd´s partiprogram att man ska utrota alla socialdemokrater. Var lite sansad. Sd har inget med detta att göra. Ps jag är inte sd

  SvaraRadera
 171. Tja, han var medlem och rent av distriktsordförande i Norges motsvarighet till Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Från Aftonbladet:

  "Anders Behring Breivik, som kallar sig beläst, tillhör den högerextremiska miljön på det norska Østlandet. Den misstänkte gärningsmannen var medlem i främlingsfientliga Fremskrittspartiet (FRP), bekräftar partiet till Aftenposten.
  Han blev medlem 1999 och betalade medlemsavgiften fram till och med 2004.
  Han var även engagerad i Fremskrittsspartiets ungdom (FPU) från 1997 till 2007. Inom FPU var han ordförande i Oslo Vest från oktober 2002 till november 2004."

  SvaraRadera
 172. Cornu nu får du sansa dig. Vi kan ju även beskylla dig för detta terroristdåd.
  1) Du har raljerat med sossar och jämfört Juholt med nordkoreas ledare. Tänk om anders läste..
  2) Du är bonde, du bär då ansvar för att kreti och pleti kan få tag i konstgödsel.

  SvaraRadera
 173. Kritiker: Läs Lasermannen, ytterligare ett exempel på psykopat som påverkats av invandringsfientlig politik. Oavsett så får väl C ge sin syn, alla måste inte dela den. Han ger en syn på saken, andra har en annan syn.

  SvaraRadera
 174. Politik och konstgödsel har det gemensamt att båda aspirerar på att liknas vid dynga. Men som alla vet, så är det bara när den riktiga dyngan brer ut sig som det verkligen går snett på riktigt, som i detta fall....

  SvaraRadera
 175. Jag känner för de som mist sina kära i Norge igår. Men det bestialiska ändrar ingenting. Min första röst på SD 2010 kommer att följas av ännu en och ännu en och ännu en till dess saker ändrats till det bättre. Det har blivit en demokratisk fråga. PK försöker göra Sverige totalitärt och har lyckats med det i ämnen som invandring och homosexualitet. Säg fel sak eller uttryck dig för snabbt och du kan fällas efter polisanmälan, hamna i register och bli märkt. "Hets mot folkgrupp" har använts för att kväsa yttrandefriheten (pastor Green). Det är min uppfattning iallafall. Så nog nu.

  SvaraRadera
 176. 21:12
  Det öppna samhället bygger väl på att man ska kunna vara kritisk mot alla politiska företeelser utan att ta ansvar för vad psykiskt sjuka människor gör? Jag tycker inte Cornu ska ta ansvar för vad Anders har gjort trots Kim-Juholt artikeln.
  Men jag börjar tro att sidan är kapad. Blir många klick nu men vad händer sen?

  SvaraRadera
 177. TS är ohederlig och det blir bara osammanhängande alltihop. SD har inget med dådet att göra. Ändå ska "respekten för dem" upphöra.

  Vilket respekterande? Har aldrig funnits någon respekt för dem och det har gjort den svenska demokratin bristfällig, och det är allvarligt för det är en fråga som även berör svenskarnas yttrandefrihet. För många år sedan var denna inte beskuren såsom den är idag med självcensur. På papperet är Sverige fortfarande fritt, men nog tänker man efter mer noga idag med vilka man pratar samhällsfrågor med.

  SvaraRadera
 178. Snälla vakna! Tänk till ffs, tänk ett steg längre, fattar ni inte?
  http://www.youtube.com/watch?v=wiNgG21Jya8

  Ifrågasätt, avfärda INTE det ni har svårt att tro på, gör en egen research...

  SvaraRadera
 179. Jag har förstått att jag antagligen - enligt Dina tidigare inlägg - är för gammal (65) för att kunna ha en åsikt här - men Cornucopia, Du måste bli mer varsam med orden! Har alltid ansett Din blogg som salt i mediabruset men orden, Cornucopia, orden... Och då menar jag nyanserna! Snälla, försök bli lite mer nyanserad!

  SvaraRadera
 180. Fortsättning från 22:07
  Och det gäller även många av kommentatorerna! Var lite mer varsamma med orden och ordens betydelse.

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 181. "Det hade varit mycket intressant att se en opinionsundersökning de närmsta dagarna och hur det går med väljarstödet för (sd)."

  Men så starta en undersökning om det då. Du brukar ju få höga SD-siffror här på bloggen.

  Du verkar i alla fall ha vägt orden noggrannare än du brukar och skrivit ett ganska balanserat inlägg, åtminstone bortsett från det där om Piratpartiet.

  I Irak och Mexiko är det inte alls ovanligt med den typen av vansinnesdåd som här i Norden saknar motstycke.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 182. Källhänvisning till aftonbladet. Idag verkar du tappat konceptet cornu.

  SvaraRadera
 183. Är det inte skönt att vi alla kan tycka olika, eller?

  SvaraRadera
 184. Herregud cornu.
  Snacka om att utse "syndabockar".
  Måste kännas bra att ha något att skylla allt på. Förutom att SD är skyldig till vad som hänt i Norge ska de förstås lastas för fotbollsvåld, taskigt sommarväder, bolånebubbla och peak oil osv.

  Hitler, som bara klarade av att syndabocka judarna, skulle bli grymt avundsjuk om han kunnat läsa dina blogginlägg.

  Tips:
  För att få lie variation i din politiska syndabocksgärning kan kanske även FP få ett nyp. Man har ju varit så fräck att man diskuterat kring krav på språktest för erhållande av svenskt medborgarskap. Nog har det "triggat" några galningar?

  SvaraRadera
 185. "Tempelriddare". En riktig kämpe som slogs mot Islam genom att skjuta ner ungdomar.

  http://www.youtube.com/watch?v=ps2GWengu1o

  SvaraRadera
 186. Cornu: har inte läst så himla mycke angående det här, väntar på mer fakta, dvs om några dagar kan man få sig en bra bild..


  I mina ögon så tar man inte aktivt en roll som ser possitivt på detta brott så är man emot det..
  Racka ner på dem som säger "gu va bra" ist för de som inte säger det självklara..

  och for the record.. PP inte SD för min del.

  SvaraRadera
 187. Den där typen har lika mycket med mig och SD att göra som Mao och Stalin med sossarna. Skäms Cornucopia. Notera att meningen med din blogg inte gärna kan vara att vara först med nyheter. Alltså kan du vänta lite med en kommentar tills den värsta känsloströmningen lagt sig.

  SvaraRadera
 188. Cornu, du uppvisar stort mod och civilkurage. Stå på dig!

  De många fega röster som hörs bland kommentarerna uppvisar flockmentalitet som i mina ögon ter sig skrämmande och i paritet det bruna 30-talet. Historien upprepar sig -sannerligen, den upprepar sig.

  Samuel

  SvaraRadera
 189. sådärja. Då har Corny tjänat bra med pengar på alla sidvyer. Att reta upp folk med flit är lukrativt. För er som inte gillar Corny finns det bara ett sätt att inte gynna honom. Surfa inte hit mer. Ju argare ni är desto mer pengar tjänar han.

  SvaraRadera
 190. Anonym 21:23: Åke Green frikändes.

  SvaraRadera
 191. Efter att ha läst hans kommentarer på forumet, det som finns genom media så verkar det som att han ej fick respons i FrP, han fick ej heller respons på forumen han deltog i.
  Börjar tro att det handlar om hans manifest på 1500 sidor, att massmordet var för att få "reklam" för sin bok. Känns inte som att det här var en person som hetsades av andra, tvärtom försöker han hetsa och få igång med sin bok. Hur han tänkte där vet jag inte... Han är iallafall spritt språngande galen, blir nog ett par diagnoser på honom. Läser man manifestet så står det klart att han har en knepig självbild. Inte omöjligt att han rabblar delar av sitt manifest under förhören...

  /Tillsats

  SvaraRadera
 192. Bra inlägg!

  SvaraRadera
 193. Jag har tidigare ansett att även bloggredaktörer som Cornu är människor och bör behandlas med respekt. Jag är inte längre helt säker kring det där med respekt.

  Han går ut med att vad som inträffat i Norge i princip är SD:s fel eftersom de har framfört invandringskritiska synpunkter. Man blir minst sagt skraj när man läser herr Cornus inlägg. Om Cornu vill tysta/trycka ner all debatt kring invandring har han verkligen lyckats.

  Vem vågar komma med någon som helst kritisk invandringssynpunkt när man då riskerar att bli beskylld för att kunna orsaka nästa vansinnesdåd.

  Det retar mig också att Herr Cornu automatiskt drar slutsatsen att det är invandringsfrågor som triggat dådet i Norge. Tänk om det visar sig vara något helt annat!

  Ännu en gång grattis herr Cornu. Du har verkligen dragit ditt strå till "tysta debatten om invandringen" stacken.
  Stor medalj kommer säkert inom kort från PK-representanter.

  SvaraRadera
 194. Kristendomen verkar viktig för gärningsmannen
  Know that we, the PCCTS, Knights Templar, are not a racist organisation. Individuals of
  all races, providing that they are Christian, can join and fight for the Knights Templar as
  Justiciar Knights. Your contribution for the conservative cause will guarantee you and the
  loyal members of your family permanent residency in Europe. You will be embraced as a
  fellow citizen if you shed blood with us, have no doubt about that. The future of all
  minorities in Europe will depend on where their loyalty is and will NOT be based on their
  skin color or ethnic origin.

  SvaraRadera
 195. Nu är vi uppe i normalt antal kommentarer som till vilken simpel bobubbleartikel som helst på di.se.
  Låt inte bloggaren få hybris.

  SvaraRadera
 196. "Det retar mig också att Herr Cornu automatiskt drar slutsatsen att det är invandringsfrågor som triggat dådet i Norge."

  Första blogginlägget utgick ju automatiskt från att det skulle vara muslimer.

  Andra utgick automatiskt från SD/PP anhängare.

  Politiskt sett verkar cornucopia mer vilsen än han någonsin varit förut. Men det genererar väl trafik och pengar till hans egen lilla hästgårdsdrom som nu brustit.

  SvaraRadera
 197. Verkar som att sidan 1253-54 har en liten fingervisning om hur den sjuke människan tänkte när han bombade byggnaden och mörade barn.
  "Fight category A and B traitors NOT Muslims or ANTIFA (anarcho-Marxists/Marxist Jugend)
  DO NOT for the love of God aim your rage and frustration at Muslims. Muslim or Paki
  bashing is a sure way to hurt our cause as this is what the cultural Marxist elites WANT
  you to do. They want you to waste your efforts on fighting Muslims and they will do
  anything to prevent you from aiming your efforts at them. They want the indigenous
  Europeans to busy fighting Muslims as that will guarantee their positions. We will never
  have a chance at overthrowing the cultural Marxist if we waste our energy and efforts on
  fighting Muslims."
  "We will focus on the Muslims AFTER we have seized political and military control. At that
  point, we will start deportation campaigns."

  Riktigt obehaglig läsning. Terrordådet handlar nog f*n om reklam för hans bok/ideer. Han kommer garanterat rabla manifest under rättegången...

  /Tillsats

  SvaraRadera
 198. C har svajat lite fram och tillbaka i denna och liknande frågor men lyckas till slut hitta rätt.

  För den som botaniserar lite i det digitala träsket (tex politisktinkorrekt.info som SD-ledamöten Kent Ekeroth länkar till) förstår man var gärningsmannen finner inspiration.

  Här hittar man flera kommentatorer som har mage att skylla dådet på hans "desperation" över multikulti och liknande. Ni som släpper ifrån er liknande kommentarer borde innerligt skämmas!

  //Håkan

  SvaraRadera