Cornucopia?

2011-06-11 17:00

Upp som en sol, ner som ett BitCoin


Graf ovan från mtgox som visar hur BitCoin-bubblan kraschat, åtminstone för stunden. Beskärningen är mtgox standardinställning, och inget jag har valt.

Notera att jag gav bort mina bitcoins på bubblans topp, då jag inte ville lura på någon läsare dessa värdelösa krypterade ettor och nollor. Nåja, de är inte helt värdelösa än, men som sagt så återstår det att se om det någonsin går att få ut några pengar igen ur pyramidspelet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

59 kommentarer:

 1. Undrar hur Falkvinge känner sig nu då...

  SvaraRadera
 2. Diagrammet ovan är beskuret lite väl mycket. Märk att Y-axeln börjar på 15 dollar. BitCoin går igenom 50 % fall titt som tätt varje vecka, det har valutan gjort varje vecka i flera månader. Hittills har den alltid hämtat sig. Frågan är om den gör det denna gång. Det intressanta är att valutan senaste timmen stigit från 13 dollar till 18 dollar.

  Återstår att se om vi får se en ny topp eller om flashkraschen fortsätter.

  SvaraRadera
 3. Cornucopia vet vad han snackar om ibland. Falkvinge känner sig antagligen som en Bitcointorsk just nu.

  Bitcointorskar borde det finnas rätt många av bland den här bloggens läsare, att döma av kommentarerna i tidigare inlägg om Bitcoin. Ni får gärna träda fram nu, ni som var så självsäkra häromveckan när Bitcoin ökade 10% per dag.

  Det gäller samma för er som kommer att gälla för bolånetorskarna, ni får bita i det sura äpplet och börja arbeta.

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 4. Undrar om bostadsgrafen blir av samma karaktär snart :)

  Upp som en sol!..

  SvaraRadera
 5. SHB rekar KÖP av Bitcoin i senaste utskicket

  //Torbjörn Tännsjö

  SvaraRadera
 6. Anonym 17:36: BitCoin går igenom 50 % fall titt som tätt varje vecka, det har valutan gjort varje vecka i flera månader.

  Bara det låter ju som ett bra skäl att undvika den. Guld kan ju kännas illa nog ibland som kan ha rekyler på 30% årligen, men en "valuta" som varje vecka förlorar hälften av sitt värde skulle i alla fall inte jag vilja sitta med för mycket tillgångar i. Även om den var uppbackad av en stats våldsmonopol, och den i normalfallet snabbt återtar förlorad mark.

  SvaraRadera
 7. Alla pyramidspel havererar till slut. En del hastigt, en del utdraget. Ska man vara ärlig inser vi alla vad som är pyramidspel ( (evig?) tillväxt utan insats av arbete eller innovation) Men det är mänskligt att vilja bli lurad.

  SvaraRadera
 8. 19:21

  Pyramidspelet började när Nixon dödade bretton woods och accelererade när vi släppte kreditskapandet fritt på 90-talet.

  Nu skördar vi 20 års ekonomisk galenskap, inte ser man Clinton ta skulden? Eller Riksbanken?

  All dårskap tar slut i en jobbig röra. Vi är där, men dagens politiker vill skjuta på det ett tag till(krispaket, nödkrediter).

  40 års ohållbar skuldsättning ska korrigeras! Ta skydd kära svennar.

  SvaraRadera
 9. Men då alla valutor är pyramidspel och dollar euro etc har nått peak debt och inte kan skapa mer uppblåsning genom att slänga in mer skuldslavar i brasan för att få fler bubblor att lyfta så blir ju frågan mest: Vilket pyramidspel är mest trovärdigt? Jag kan inte se att Bitcoin skulle vara mer pyramidspel än dagens kredit/skuldbaserade penningsystem som bl.a har runt 500 biljoner bara i derivat (dvs derivat på derivat på pengar då krediter bara är fordran på pengar och inte pengar). Svårt att se att ett luftslott kan bli mer luftslott.

  Guld är manipulerat av samma parasiter som sköter dagens penningsystem så det är bara att vi får krypa efter guld istället för dollar, euro etc krediter.

  Så, visst finns det spekulation i Bitcoin men är inte det vad ni (eller de flesta som skriver eller läser Cornus blogg) försöker utnyttja. Att hoppa från ett pyramidspel till ett annat - att ni sedan hycklande kallar bedrägeriet för !"marknad" gör inte saken bättre. Men är inte bubbelhoppande själva grejen med finansparasitismen?

  SvaraRadera
 10. Ja det oroväckande med guld(har 500K fysiskt) är att handeln kontrolleras av storbankerna och familjen Rotschilds.

  Kan jag lita på guldet? På 30-talet nationaliserades privat guld i Usa. Innehav blev förbjudet.

  Ska man vara helt säker måste man äga ett samhälle, typ en ö med invånare som alla är i beroende till dig. Andra människors arbete är väl det enda man kan lita på i längden? De brukar jorden som ger dig föda..

  SvaraRadera
 11. @Anonym 19.56

  Tycho Brahe ägde en ö, Ven, på precis det sättet. På hans tid visste man att sätta värde på de mest begåvade i samhället. Nuförtiden måste man använda mer kraft till att söka bidrag än till själva forskningen.

  Intressant om du kan utveckla mer exakt hur familjen Rothschild bär sig åt för att styra vad du gör med ditt guld. Jag har då ingen rapporteringsskyldighet till Rothschildfamiljen. Men det kanske sköts via illuminati!

  /Guldkalle

  SvaraRadera
 12. Nu vet jag inte exakt vilken dag Falkvinge gick all-in, men utifrån när Cornu skrev om den grejen bör han fortfarande ligga bra plus.

  SvaraRadera
 13. @Guldkalle
  Från Wiki om God fixing: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Gold_Fixing:

  "The fixing historically took place at the London offices of N M Rothschild & Sons in St Swithin's Lane, but since 5 May 2004 it takes place by a dedicated telephone conferencing system."

  Det blev väl lite väl uppenbart 2004.

  OTC har erkänt att de säljer minst 100 papper på varje guldenhet dom har.
  Guld är extremt manipulerat.

  Konstigt att sådana som du kan hävda att egennyttan styr allt men samtidigt styr egennyttan inget för då är det "illuminati-konspirationer".
  Du ser ingen kortslutning i det?
  Men du vill väl hellre ha kvar din religiösa tro på att det råder någon slags mystisk "marknad" som med "osynlig hand" ser till att vissa alltid gynnas. Ska inte störa dig i sömnen.

  SvaraRadera
 14. Tycho Brahe fick lämna Hven... Ett skäl till det var klagomålen från bönderna som till slut nådde fram till danske kungen (plus att Tycho struntade i att sköta elden på Kullen vilket var hans ansvar, så att sjöfarare gick i kvav)

  När Tycho var borta rev bönderna allt som kunde rivas. Ännu i denna dag är Tycho ett rött skynke för gamla venbor, nätt och jämt tolererat för turisternas pengars skull...

  Det var inte bättre förr.

  SvaraRadera
 15. Haha, ja, jösses.

  Vad ska man säga egentligen.

  En del har nog gjort gräsligt mycket pengar på den här skiten, det är ett som är säkert.

  Att folk kan vara så blåögda (blondiner:))

  Det går ju knappast att jämföra Bitcoin med världens valutor även fast dom på sitt sätt också är en form av pyramidspel.

  SvaraRadera
 16. Bitcoin.org är vad som gäller om man vill få en mer sann bild än vad corny och alla hans "pavlovs hundar" här ger, som alla slickar hans stjärt för att göra sig tillräckligt vän med honom för att bli länkade till och få trafik till sin egen blogg. "Snälla snälla corny länka till mig, jag lovar att vänta och se vad du tycker och sen tycker jag likadant och kallar alla som säger emot för mindre begåvade, snälla"

  Jag måste hålla med om att grafen som visas är en aning för beskuren för att vara relevant. Corny är på korståg och drar sig inte för att använda fula knep. Betyder det att Corny är oärlig och att ingenting annat han skriver ska tas på allvar? Han har inte samvete att sälja bitcoins med en bok som lurar in folk på aktie"marknaden" går bra? Cornys egna intressen är vad som avgör hans skriverier, ingenting annat.

  SvaraRadera
 17. Fredrik, bitcoin.org. Där kan du läsa precis hur bitcoins "tillväxt" fungerar. Den är inte evig och väldigt kontrollerad. Varför får jag känslan av att flertalet som sågar bitcoins inte ens bemödat sig med att förstå hur det fungerar? Nä just, Corny har ju sagt att det är ett pyramidspel, glömde.

  SvaraRadera
 18. "Upp som en sol, ner som ett BitCoin". Hehehe, känns som det kan bli en klassiker :)

  SvaraRadera
 19. Den visar juni 2008 till juni 2011 och att det fallit till samma nivå som juni 2009, två år sedan... men den är ju lite plottrig så kan vara att jag ser fel på nuvarande värde enligt grafen. Knappast allt för beskuren...

  SvaraRadera
 20. MCAL, intressant, skulle du kunna utveckla resonemanget lite? Eftersom du verkar duktig på detta, skulle du kunna förklara på vilket sätt världens valutor och bitcoins skiljer sig åt? Jag menar, hur de skapas, kontrolleras, inflationstakt, etc. Vad tror du om bitcoins transaktionssystem, hur skulle du hellre se att det var konstruerat eftersom du verkar en smula negativ?

  SvaraRadera
 21. re MCAI
  Ja, vad säger du egentligen? Och varför frågar du oss om vad du ska säga? Konstig debatt-teknik du har! :)

  Klart att dagens valutor är pyramidspel. Dollarn hålls uppe av Kissingers Petrodollar, penningtvättningen av narco-dollar och det faktum att USA hotar blåsa skallen av alla som hoppar av dollar-hegemonin (det är ju ingen tillfällighet att Libyen, Irak och Iran hoppat av petrodollarn - Khadaffi ville ju t.ex införa en Afrikansk valuta).

  USA:s free ride börjar gå mitt sitt slut. BRIC-länderna samt SOC (Shanghai Cooperation Organisation) har kommit överens om att överge dollar och handla sinsemellan med varandras valutor.
  Det som finns kvar är ett gigantisk pyramidberg av skulder som USA har som aldrig kommer betalas tillbaka - vilket USA aldrig haft intentionen att göra heller. Kan ett pyramidspel bli klarare?

  Och inget av detta har med den "osynliga handen" och de andra religiösa mantran som brukar tillbes och predikas på Cotnus blogg och stå som förklaringsmodell mystiska saker.

  Det som sker brukar kallas realpolitik.

  SvaraRadera
 22. Konspirationsteorier finns av samma skäl som religion - de ger enkla förklaringar på komplexa problem, de skapar trygghet genom att osäkerhet och mänskliga misslyckanden ersätts med osynliga syften, de ger de troende en känsla av meningsfullhet och exceptionalism - de är speciella och besitter insikter som ingen annan gör.

  Efter 9/11 2001 så var det oljehungriga presidenter som iscensatte terrordåd som styrde världen, efter finanskrisen 2008 var det onda bankirer som skapar krediter ur vakuum som styrde världen, osv, när den bistra sanningen är att vi genom historien genomgått kriser pga att vi lever i en föränderlig värld som människan är intellektuellt och moraliskt oförmögen att helt kontrollera.

  Det spelar ingen roll om BitCoin kraschar. Det är ändå Rothschilds fel. På samma sätt som det inte spelar någon roll om evolutionen är bevisad. Bibeln är ändå korrekt. Det är en meningslös ansträngning.

  SvaraRadera
 23. Alla som verkar förespråka Bitcoins här gör det anonymnt. Blir lätt för dessa personer att byta åsikt eller helt ignorera Bitcoins fall när dessa är helt värdelösa. Just nu har Bitcoins fallit med drygt 50% på ett par dagar. Kan inte se att den har fallit 50% "titt som tätt" som någon anonym skrev men just själva volatiliteten både upp och ner är ett bevis att Bitcoins inte fungerar som en valuta. Vem skulle vilja ta betalt i Bitcoins om värdet nästa dag är halverat? Vem vill betala med Bitcoins om han nästa dag kan få dubbelt så mycket för sina bitar?

  SvaraRadera
 24. 00:47, det där var nog det dummaste jag har hört på länge. En föränderlig värld som människan är intellektuellt och moraliskt oförmögen att hantera? Du menar att pengar, skuldberg och finanskriser har eget liv som vi inte kan påverka eller är delaktiga i? Att krig startas av magiska krafter i universum? Jag förstår inte, pratar du om någon sorts karma eller öde?

  Jag vet inte vad du röker men bjud gärna.

  SvaraRadera
 25. 01:05

  Det jag skrev var att mänskliga brister leder till kriser i samhället. Ingenstans har jag nämnt öde eller magi. Det är snarare så att diverse konspirationsteorier har starka inslag av ödestro och magiska egenskaper.

  Du förstår inte därför att det passar inte in i din fantasivärld. Därför kommer du heller aldrig förstå.

  SvaraRadera
 26. 01:05, Han hade kollat på Kunskapskanalen om mänskliga gnistan och gjorde en del förenklingar...

  SvaraRadera
 27. Merlins, värdet på bitcoins i förhållande till vad? En annan valuta med föränderligt värde? Jag antar att du är guld och silverförespråkare va? Det brukar vara dom som går på bitcoins hårdast. (av någon outgrundlig anledning)

  Vem vill ha guld och silver när det, om dom som bestämmer vill, kan konfiskeras och därmed bli fullständigt värdelöst för mig trots alla tusentals år och inneboende värde och allt annat ni brukar säga.

  Mätt i dollar har silver gjort liknande störtdykningar genom historien av olika anledningar som du säkert vet. Senast för inte alls längesedan. (Vilket ruinerade många galningar som spekulerat hej vilt i silver tack vare en massa profeter på internet, dessutom med hävstångx4 dom flesta av dom)

  Tungsten eller lögnarsilver gör mig inte gladare än bitcoins.

  SvaraRadera
 28. 01:20, har du någonsin varit med om att ditt konto på banken varit tomt när du ville ha dina pengar? För att banken tyvärr har lånat ut dom till någon som ville köpa ett hus? Spendera en stund med att motbevisa fantasierna i påståendet att banker hittar på krediter ur tomma luften så går jag och lägger mig.

  SvaraRadera
 29. 01:30

  Problemet är att din slutsats inte följer från premissen. FRB betyder inte att bankerna inte måste finansiera sin utlåning. Söta drömmar.

  SvaraRadera
 30. Guld Eller Skuld?2011-06-12 01:38

  Jag väljer att inte yppa mina åsikter om bitcoin här. Vissa älskar bitcoin och springer runt med "We use coins"- tröjor medan andra har bestämt sig för att det endast är ett pyramidspel och inget annat. Själv har jag en liten position som jag köpte när priset stod i en dollar styck. Avslöjar inte hur många men fler än 2.30 är det. Har inte någon avsikt att sälja dem. Antingen blir bitcoin en succé och priset stiger eller så kraschar skiten och jag förlorar mina pengar. Eller så gäller det bara att ta sig ut på toppen. Problemet är att det kan vara svårt att realisera vinsten som Cornu skriver. Nån som har handlat nåt för sina bitcoins? Själv har jag köpt anonym surf från mullvad.

  SvaraRadera
 31. FRB är en saga i sig men det kan vi ta en annan gång, det är sent.

  SvaraRadera
 32. @01.39

  Eller så tar vi det inte en annan gång. Jag har sett diskussionen här och på Flashback och diskussionen kan hålla på tills helvetet fryser till is. Lika meningslöst som att argumentera med religiösa.

  SvaraRadera
 33. Anonym 1:23, Värdet av Bitcoins kommer att gå ner till noll gentemot valfri valuta som finns idag eller fysisk resurs. Visst ville USA konfiskera silver tidigare men det var inte så att man öppnade allas bankfack och gick igenom samtliga hem för att söka efter silver. Det var en frivillig konfiskation.

  BitCoins har nu gått ner ca 65% på ett par tre dagar. När papperssilver sjönk som en sten tidigare svar fallet ca 20%. Silver är inte bra som betalningsmedel på grund av volatiliteten. Att Bitcoins har mycket högre volatilitet och inget inneboende värde gör dom knappast till bättre pengar. Att stater sedan kommer att försöka stoppa Bitcoins med argument att det används för terrorism, organiserad brottslighet och skattesmitare gör ju inte saken bättre.

  SvaraRadera
 34. Det är alltså "Fractional Reserve Banking - så fungerar det" av signaturen Slupen vi snackar om? Eller finns det någon annan?

  Kan ju vara idé att länka.

  SvaraRadera
 35. @Anonym 2011-06-11 22:08: det är väl inte speciellt många som vill bli länkade, majoriteten skriver anonymt. Dessutom brukar rätt många kommentarer säga nåt i stil med "skriv inte så mycket om X, skriv om Y", så att det bara är folk som håller med håller jag inte med om.

  skulle bitcoin.org ge en sann bild? Skulle inte tro det, men olika perspektiv är förstås bra. Men jag tycker det ser ut som du försöker nedvärdera de som inte tror på bitcoin.

  SvaraRadera
 36. FRB medger att ha 2800 i kassan per lånad miljon, det är hävstång det för den modige!

  Det är också därför vi varje kris får byta blöja på SEB och Swedbank.

  SvaraRadera
 37. Till anonym 0:47

  Vad är konspirationsteorier? Petrodollar är ett helt vedertaget uttryck. Du kan t.ex läsa ekonomiprofessor Michael Hudso som beskriver detta.

  USA:s bankers (inte bara USA:s men de leder ligan)tvättning av narkotikapengar (Dollar) är bevisat. Professor Petras skrev om omfattningen av detta:
  "The scale and scope of the US banking-drug cartel alliance surpasses any other economic activity of the US private banking system. According to US Justice Department records, one bank alone, Wachovia Bank (now owned by Wells Fargo), laundered $378.3 billion dollars between May 1, 2004 and May 31, 2007 (The Guardian, May 11, 2011). Every major bank in the US has served as an active financial partner of the murderous drug cartels – including Bank of America, Citibank, and JP Morgan, as well as overseas banks operating out of New York , Miami and Los Angeles , as well as London . "
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24856

  Finns hur mycket som helst som styrker att så är fallet.

  Du kanske missade historielektionerna om att Engelsmännen startade två opiumkrig i Kina för att få sälja opium i Kina (i Pund). Så det är ju ingen nyhet direkt.

  Talibanerna gjorde en bra sak - de raderade alla opiumfält. USA återinsatta alla "drug lords" och nu står Afghanistan för runt 90% av opiumet i världen.
  Vad hände när USA bombade skiten ur Vietnam, Laos, Kambodja etc? Jo, upp poppade Gyllene triangeln som var dåtidens Afghanistan (Indien var Storbritanniens producent under 1800-talet). Kopplingen CIA - gyllene triangeln är helt bevisad.
  Och vilket land i Sydamerika har mest militär närvaro i Sydamerika? Jo, Colombia som också varit världens största kokainproducent en längre tid.

  Inget av ovan är något vidare kontroversiellt rent faktamässigt.

  Men visst ja, att USA invaderar länder eller bombar skiten ur dom sker istället bara av ren medmänsklighet. Det finns aldrig någon realpolitik för realpolitik är "konspirationsteorier" medan flummigt "shit happen"-teorier är "vetenskapliga".

  Men vad ska man vänta sig av ekonomer som har blivit hjärntvättade med den religiösa tron att allt styrs av en "osynlig hand" och använder sierskobegrepp såsom: "börsklimatet", (det kryllar av meteorologiska ekonomiska siersko-uttryck såsom "mörka moln", "vinden vänder" etc); marknadskrafter (att trycka in ordet krafter gör att det låter mer som fysik),lite kvasipsykologisk svammel som börsoro, ; tillika brukar ekonomer slänga in lite teknisk jargong såsom "teknisk analys" etc. Det är en fullständig djungel av Kalle Anka kvackande.

  Men orden som det ekonomiska kvacksalveriet använder är ju såååå trovärdiga!

  Finns nog ingen yrkesgrupp som har så låg trovärdighet än just ekonomiska siorskor som mantrar nonsens om osynliga händers "marknadskrafter" etc.

  SvaraRadera
 38. 10:31

  Det jag håller jag med om. Hävstången på något som "skapats ur intet" går dock mot oändligheten.

  10:58

  Jag betackar mig för lektioner från någon "bloggprofessor" som tror att han/hon kommit på något revolutionerande utifrån vedertagen fakta. Du vet dessutom knappt någonting om mina åsikter i olika sakfrågor ändå rabblar du på om Vietnamkriget och Opiumkriget som om du redan vet allt jag står för eftersom det enda alternativet till din världsuppfattning är den lurade massans. Du är ett skämt.

  SvaraRadera
 39. Merlin, kan du på något sätt backa upp det påståendet att bitcoins kommer att gå till noll är du snäll? Annars sprider du skitsnack utan grund.

  Bitcoin.org ger INTE en sann bild??? inte forumet där alla kan skriva till och med kritiker? inte chattkanalerna där alla får prata? Faktan där om hur bitcoin fungerar är alltså fel?? Finns det ingen gräns för hur dumma saker ni kan påstå? Mina ögon lurar mig när jag själv kontrollerar källkoden för att SE hur det fungerar? Ska ni smutskasta får ni väl iallafall anstränga er lite .

  SvaraRadera
 40. Anonym 12:40 du är ett skämt. Det är du som sätter ord i munnen på folk och ger dom diverse smeknamn, alla andra försöker skriva civiliserat.

  SvaraRadera
 41. 12:47

  Du argumenterar inte, du predikar. Du utgår ifrån att du besitter kunskaper som resten av oss behöver ta del av för att våra ögon ska öppnas. Det är inte det minsta civiliserat eller intellektuellt, det är obildat och korkat.

  SvaraRadera
 42. re anonym 12:40 och 13:00
  Jo, jag har förstått att du betackar dig för fakta. Du vill ju hellre tro på tomten med den "osynliga handen". Jag ska inte störa dig! Dröm på! Din "shit happen"-teori till allt (och att säga annat är konspirationsteorier)är ett skämt! Men du svamlar onekligen mycket i sömnen. För sakligt har du återigen inget att sätta emot.

  SvaraRadera
 43. 13:00 du blandar ihop mig med någon annan. det enda jag gör är att bestrida rent skitsnack utan faktabaserad grund, vilket jag anser att man ska oavsett vad det gäller.

  Guld och silverfantasterna gillar inte bitcoins för att dom tror att det äventyrar deras redan gjorda investering i ädelmetaller. Värdet på dessa hänger på att fler kommer in och investerar, därav ser dom bitcoin som ett hot. Allra mest så de som inveterat mycket eller predikat länge, eller LEVER på att kränga ädelmetaller till andra.

  Kolla in davincij15 på youtube, en av de mest kända ädelmetallförespråkarna därute. Han är en stor bitcoinförespråkare och förkunnar i en video att lika svårt han har att förklara varför guld och silver är bra för den stora massan, lika svårt är det att få guld och silvernissarna att förstå bitcoin. Eftersom dessa herrar ofta är ganska bildade om pengar så kan man tycka att de borde förstå bitcoin och syftet med det lite bättre, men jag antar att mänsklig girighet vinner. Det kastar dock en skugga av tvivel på alla de klassiska argument ädelmetallnissarna brukar använda. Eller så är det kanske den närmast religiösa stämning som råder som gör att man som ädelmetallanhängare inte får gilla något annat?

  (Jag äger guld och silver också)

  SvaraRadera
 44. 13:16

  Jag har inte en "shit happens"-teori och har aldrig på detta forum ens uttalat mig om osynliga handen. Praktexempel på din "sakliga" argumentation.

  Intellektuell debatt kännetecknas av skeptisk dialektik, inte självutnämnd allvetenskap.

  SvaraRadera
 45. Silverfuturist en annan känd silveranhängare sågade bitcoins med så dumma argument att det blev fullständigt uppenbart att han inte hade en ANING om hur bitcoins fungerar, vilket fick mig att tappa förtroendet för honom. I en senare video sa han "Men ingen hade förklarat för mig att man får betalt om man låter sin dator hjälpa till att genomföra alla transaktioner, inte att man själv kan göra bitcoins".

  Endlessmountain en annan silverfantast, påstog på fullt allvar att han iallafall ville läsa på om bitcoins men att INGEN INFORMATION FANNS att tillgå. "Then something must be up with that". Han är också smart och kan hitta information om han vill eftersom bitcoin är helt öppet. Förtroendekrasch? Ja.

  Max Keiser som måhända kan vara tveksam ibland men är en av de största silverfantasterna i världen (eller så tjänar han pengar på silver eller båda delarna) verkar ju gilla bitcoins och har förkunnat att bitcoins is the currency of the silver liberation army. Undrar vem som först gör det möjligt att köpa silver för bitcoins?

  SvaraRadera
 46. re 13:30

  Jag har ingen "konspirationteori" vilket du var först att kalla mitt resonemang för. Motsatsen till konspirationsteori är att allt händer med "osynliga händer" utan mening och avsikt - dvs "shir happen"-teorier. Då du avfärdar mina argument utan ett enda eget argument (ditt gränslösa förakt för argument har du ju redan redogjort för) så antar jag att saker händer utan skäl eller avsikt i ett allmänt "shit happen" scenario.
  Du har i alla fall inte redogjort för någon annan tolkning - eller "skeptisk dialektik", som du uttrycker det. Du måste komma med en antites för att det ska kunna komma till någon syntes med tesen - du vet vad dialektik är? (troligen inte). För var är dina antiteser? Var är dina argument?

  Att du tror att jag är allvetande är den enda formen argument du förmår hissa ur dig. Men det gör inget - jag vet att du är allvätande - du kissar på dig intellektuellt hela tiden. Pissa på allt är allt du förmår. Mentalt inkontinent som du är med ett ickeargumenterande som läcker som ett såll.

  SvaraRadera
 47. Någon som vill köpa silver för bitcoins jag säljer gärna några 1 troy ounce american silver eagles eller 1 troy ounce silver maple leafs.Sätt in 3 bitcoins på min btc adress:
  1NHmKtvjj4fKU1rdCX5cJTMcz6ng6JzZSg
  1 Bitcoin = 18.65 US dollars = 118.1552 sek
  ange mailadress eller mobil nummer i medelande fältet så gör vi upp om utskicks adress.Minsta beställning 10st
  Så nu var det löst.

  SvaraRadera
 48. Förtydligande:
  3 bitcoins per troy ounce minsta beställning 10 st

  SvaraRadera
 49. 14:35

  Det stämmer att jag inte kommit med några teser eller argumenterat med dig. Jag har för länge sedan lärt mig att det är meningslöst att argumentera med profeter.

  Spola tillbaka i tråden så ser du att jag endast gav en psykologisk förklaring till konspirationsteorier som fenomen och min åsikt att debatten aldrig kan bli konstruktiv.

  Det var du som nappade och började predika om det ena med det tredje. Det är du som argumenterar med mig inte tvärtom. Ta din medicin nu.

  SvaraRadera
 50. "Jag har ingen "konspirationteori" vilket du var först att kalla mitt resonemang för. Motsatsen till konspirationsteori är att allt händer med "osynliga händer" utan mening och avsikt - dvs "shir happen"-teorier."

  1. Du har ingen "konspirationsteori"
  2. Alternativet till "konspirationsteori" är "shit happens"-teori
  3. Slutsats: Du har en "shit happens"-teori.

  Du snubblar på din egen förvirrade logik.

  SvaraRadera
 51. 16:52, om du inte redan jobbar i bank eller finanssektorn så kanske du borde?

  SvaraRadera
 52. Nu har priset börja återhämta sig efter nedgången. Men väl
  stora svängningar är det, känns inte så sunt om det ska fortsätta så.. /Daniel som fick Cornus 2.28 BTC :-)

  SvaraRadera
 53. Grattis Daniel till dina gratis bitcoins :) Tyvärr är svängningarna ett resultat av folk med Cornys mentalitet som ser spekulation och vinst i allt. Dom är ganska många!

  SvaraRadera
 54. "Tyvärr är svängningarna ett resultat av folk med Cornys mentalitet som ser spekulation och vinst i allt. Dom är ganska många! "

  Förklara gärna vad du menar med det. Jag tycker Cornu verkar sympatisk och inte som Den sortens liberal du menar och han verkar inte vara så känslig för personangrepp.

  /Ny läsare(oskar)

  SvaraRadera
 55. Så anonym Bitcoin-försvarare tycker nu att det spekulanter likt Cornu och kanske till och med Cornus fel att Bitcoin svänger mellan 70% ner och 300% upp... Cornu verkar istället avråda från pyramidspelet. Jag tror inte heller någon vettig funtad spekulant skulle vilja hoppa på Bitcoin med de stora osäkra svängningarna som finns.

  Det inneboende värdet för Bitcoin är noll och det är också dit som Bitcoin är på väg. Skulle Bitcoin vara uppbackat av något reellt och fysiskt med ett inneboende värde så vore det en annan sak. Frågan är hur man skulle kunna lösa växling mellan fysiska ovh virtuella världen.

  Bitcoin-förespråkarna verkar närmast ha en religiös tro till Bitcoin och kommer inte med några faktiska argument om varför Bitcoin kommer att överleva staters terrorstämplingar, att det inneboende värdet ligger på 0 eller att de kraftiga svängningarna gör att "valutan" inte kan användas som betalmedel.

  Jag kan förstå misstro till fiat-valutorna men varför då gå till en annan fiat-valuta som dessutom är virtuell och inte brett accepterad utan snarare stämplas som valuta för terrorister och organiserad brottslighet av stater (även ifall detta kanske bara är en mindre del av omsättningen)?

  SvaraRadera
 56. Till merlins och flera andra
  Bitcoin har ett inneboende värde som inte någon annan valuta har, det kan skickas, avgiftsfritt över hela världen helt anonymt. Jag tror att det är väldigt värdefullt. För många väldigt mycket mer värdefullt än guld, dollar, elektroniska pengar som du kanske inte kan ta med dig eller flytta dit du vill ha dem. Framförallt för kriminella ja, men inte endast. Hur var det hade inte bitcoin 40 miljoner medlemmar? Jag antar att de flesta medlemmarna tror på Bitcoin, det gör inget om affärer inte tar emot dem så länge som privatpersoner är beredda att köpa några stycken, och det kommer personer som har behovet att flytta pengar utan avgifter och insyn att göra. Dessa personer finns det gott om. Och därmed kommer affärer också börja ta emot dem, kanske inte så många till en början men om bitcoin lyckas stå sig i några år så kommer det finnas massor som tar emot dem. Och om det kommer netcoin eller cornucoin så gör inte väl det nånting, det finns massor av program som liknar MSN-messenger. Men nästan alla använder sig av MSN ändå.

  Jonas

  SvaraRadera
 57. Nå alla besserwissrar, hur gick det med kraschen?

  SvaraRadera
 58. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera